Pastele
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Pastele Iudeilor era aproape; si Isus S-a suit la Ierusalim." (Ioan 2,13)

Isus S-a intors din Cana si a mers la Capernaum, impreuna cu mama, cu fratii si cu ucenicii Sai. Pentru a ajunge din Cana la Capernaum, trebuia sa cobori pe tarmul de nord-vest al Marii Galileii. Distanta nu este mai mare de 16 mile, dar Cana este situata, ca altitudine, cu aproximativ 1500 de picioare (cam 500 m) mai sus decat Capernaum. In Capernaum locuiau Simon Petru si Andrei, si aceasta localitate avea sa devina, in curand, cartierul general al lucrarii lui Isus din Galilea. Insa atunci Isus nu a petrecut prea mult timp in acest orasel de frontiera dintre teritoriile lui Filip si al lui Irod Antipa, pentru ca se apropia Pastele.
Isus S-a alaturat uneia dintre caravanele care isi serpuiau drumul in jos, catre Valea Iordanului, si apoi in sus, catre povarnisul Wadi Qelt, prin pustia aspra si arida a Pustiei lui Iuda. Nimeni din grup nu-I acorda nici o atentie, pentru ca vestea misiunii Lui inca nu se raspandise. Asa cum se obisnuia printre pelerini, discutiile s-au indreptat catre fagaduinta venirii lui Mesia. Isus a incercat sa deschida ochii celor care calatoreau impreuna cu El catre adevarata semnificatie a profetiei, dar ei hotarasera deja, in mintea lor, ce avea sa faca Mesia.
Pe masura ce urcau coasta de rasarit care ducea catre cetate, drumetii puteau sa vada turnurile Ierusalimului chiar in fata lor, dincolo de Chedron. Ierusalimul era asezat intre doua vai – Chedron si Hinon. Credinciosii veneau sa se inchine la Ierusalim, de pe tot cuprinsul intinselor teritorii stapanite de Roma. Multi nu puteau aduce cu ei si animalele de jertfa. Pentru a veni in ajutorul acestora, animalele se vindeau si se cumparau in curtea din afara a templului. Pentru a putea cumpara animalele considerate ca acceptabile pentru ceremoniile de la templu, ei puteau folosi doar moneda templului. "Fiecare iudeu trebuia sa plateasca in fiecare an o jumatate de siclu `pentru rascumparea sufletului` si banii astfel adunati erau folositi pentru intretinerea templului (Exodul 30,12-16)...


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1682
  • Export PDF: 4
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni