Ce semn ne arati?
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
"Iudeii au luat cuvantul si I-au zis: `Prin ce semn ne arati ca ai putere sa faci astfel de lucruri`" (Ioan 2,18)

Multi dintre aceia care ii vazusera pe preoti fugind ingroziti din fata autoritatii divine au fost convinsi ca Isus era Mesia. Cu toate acestea, preotii, simtindu-se jigniti, au inceput sa puna la indoiala autoritatea Sa de a interveni in afacerile lor profitabile de la templu. El le contestase in mod direct autoritatea. Si, un lucru chiar mai rau decat acesta, ceea ce facuse El avusese lor chiar in prezenta oamenilor. Nereusind sa se elibereze de gandul ca era posibil ca Isus sa fie un profet trimis de Dumnezeu pentru a restaura sfintenia templului, ei s-au intors plini de teama la Isus, cerandu-I un semn. El tocmai le daduse dovada cea mai convingatoare a caracterului Sau mesianic, insa ei alesesera sa nu o inteleaga. Citindu-le inimile, Isus stia ca acestia Ii doreau moartea.
"Drept raspuns, Isus le-a zis: `Stricati templul acesta si in trei zile il voi ridica `" (Ioan 2,19). Cuvintele Sale aveau doua aspecte. Hristos vorbea despre distrugerea serviciilor de la templu si despre distrugerea templului trupului Sau. Moartea lui Hristos avea sa fie urmata, trei zile mai tarziu, de invierea Sa glorioasa. Neintelegandu-L, preotii au raspuns: "Au trebuit patruzeci si sase de ani, ca sa se zideasca Templul acesta, si Tu il vei ridica in trei zile?" (vers. 20). Ei refuzau sa caute sensul mai profund al cuvintelor Sale.
Templul la care Se referea Isus era acela al trupului Sau. Hristos era temelia si viata templului. Serviciile care se savarseau acolo simbolizau jertfa Fiului lui Dumnezeu... Intrucat intregul ritual era numai un simbol al lui Hristos, nu avea nici o valoare fara El. Atunci cand iudeii au pecetluit lepadarea lui Hristos, dandu-L la moarte, ei au lepadat tot ce dadea insemnatate templului si slujbelor lui. Cand L-au crucificat pe Hristos, preotii au distrus pentru totdeauna templul si sistemul ceremonial al jertfelor, care se desfasura acolo.
Isus stia ca nici macar ucenicii nu intelegeau atunci cuvintele Sale. Rostite la Paste, ele urmau sa vina in auzul a mii de oameni si sa fie duse in toate partile pamantului. Dupa invierea Lui din morti, insemnatatea lor urma sa fie cunoscuta. Pentru multi, ele urmau sa fie o dovada hotaratoare a dumnezeirii Lui.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1338
  • Export PDF: 4
Opțiuni