Un intemnitat
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Dar carmuitorul Irod, care era mustrat de Ioan pentru Irodiada, nevasta fratelui sau Filip, si pentru toate relele pe care le facuse, a mai adaugat la toate celelalte rele si pe acela ca a inchis pe Ioan in temnita." (Luca 3,19.20)

In drum spre Roma, unde intentiona sa faca o vizita, Irod s-a indragostit de Irodiada, nepoata lui si sotia fratelui vitreg, Irod Filip. La scurt timp, Irodiada si-a parasit sotul, iar Antipa si-a parasit sotia.
Ioan Botezatorul l-a mustrat in mod public pe Irod Antipa pentru adulterul sau cu Irodiada. Intemnitarea sa a fost rezultatul urii pe care i-o purta Irodiada
Josephus Flavius sugereaza ca Irod probabil il inchisese pe Ioan in fortareata Machaerus, la este de Marea Moarta. Ioan care petrecuse cea mai mare parte din viata lui sub cerul liber, se simtea impovarat de inchisoarea intunecoasa in care se afla si de inactivitatea la care era condamnat. Dar ucenicii lui nu-l uitasera. Li se ingaduia sa mearga la el in inchisoarea si i se duceau vesti despre lucrarea lui Isus si-i povesteau cum alergau multimile la el. Dar se intrebau de ce acest nou Invatator nu face nimic pentru a-l elibera pe Ioan. Intrebarea aceasta ii producea suferinta, dar el nu si-a parasit credinta in Hristos.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1113
  • Export PDF: 4
Opțiuni