Vrei sa te faci sanatos?
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 0/10 X
"`Scoala-te`, i-a zis Isus, ridica-ti patul si umbla`." (Ioan 5,8)

Isus a zarit acolo un om bolnav de treizeci si opt de ani. Cum cei evlaviosi il ocoleau, datorita trecutului sa pacatos, el nu avea pe nimeni care sa-l ajute sa coboare in apa cand aceasta se misca. Din cand in cand, paraliticul isi ridica privirea, uitandu-se plin de dorinta catre apa, apoi deznadajduit, si-o cobora din nou, simtind cum puterile il parasesc din ce in ce mai mult. Deodata, o faţă plina de compasiune s-a aplecat asupra lui: "Vrei sa te faci sanatos?" l-a intrebat Isus. Speranta parca a inceput sa licareasca in inima suferindului, insa doar pentru a se risipi din nou, in timp ce-i veneau in minte nenumaratele ocazii cand incercase, in zadar sa ajunga pe marginea scaldatorii. Cu o disperare in glas el a raspuns: "Doamne, n-am pe nimeni sa ma bage in scaldatoare cand se tulbura apa; si pana sa ma duc eu, se pogoara altul inaintea mea" (Ioan 5,7). Lipsit de prieteni si fara nici o speranta, el nu intrezarea nici un alt viitor decat moartea. Atentia sa era totusi indreptata catre minunea vindecatoare a scaldatoarii si nu se gandea catusi de putin ca Isus ar fi putut sa-l vindece.
Isus i-a poruncit: "Soala-te, ridica-ti patul si umbla". Imediat, credinta paraliticului s-a aprins de aceasta chemare si el a sarit drept in picioare. "Isus nu-i daduse nici o asigurare cu privire la ajutorul divin. Omul putea sa se indoiasca si sa piarda unica ocazie de vindecare. Dar a crezut cuvantul lui Hristos si, actionand dupa el, a primit putere." Strangandu-si rogojina pe care zacuse, pentru a doua oara in 38 de ani, el s-a ridicat in picioare si s-a uitat sa-L vada pe binefacatorul lui. Dar Isus Se facuse nevazut in multimea adunata in cetate pentru Paste.
In timp ce se grabea catre templu, cativa farisei l-au oprit pe omul vindecat. Plin de bucurie, el a inceput sa le povesteasca despre minunea vindecarii sale si era suprins ca cei din fata lui nu-i impartaseau bucuria. Plini de piosenie ei i-au intrerupt relatarea si l-au intrebat cu raceala de ce isi cara patul in ziua Sabatului. Omul nu a facut nici o incercare de a-si indreptati presupusa incalcare a legii. In loc de aceasta el a raspuns: "Cel ce m-a facut sanatos mi-a zis: `Ridica-ti patul si umbla`" (vers. 11).
Mai tarziu, in multimea adunata in curtea templulu, Isus l-a intalnit pe cel vindecat si i-a explicat relatia dintre vindecarea sa fizica si iertarea pacatelor. "Iata ca te-ai facut sanatos; de acum sa nu mai pacatuiesti, ca sa nu ti se intample ceva si mai rau" (vers. 14)
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1430
  • Export PDF: 4
Opțiuni