S-a implinit vremea
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Isus strabatea toata Galilea, invatand pe norod in sinagogi, propovaduind Evanghelia Imparatiei, si tamaduind orice boala si orice neputinta care era in norod." (Matei 4,23)

Prima calatorie galileana a lui Isus a durat de la inceputul primaverii si pana la mijlocul verii anului 29 d. Hr. Nu se stie cu certitudine daca tovarasii Sai L-au insotit prin Galilea, in timp ce proclama prin targuri si sate: "S-a implinit vremea si Imparatia lui Dumnezeu este aproape. Pocaiti-va si credeti in Evanghelie" (Marcu 1,15). "Timpul implinit" la care Se referea Mantuitorul era perioada pe care i-o descoperise ingerul Gabriel lui Daniel: "Saptezeci de saptamani au fost hotarate asupra poporului tau si asupra cetatii tale celei sfinte, pana la ispasirea nelegiuirii, pana la aducerea neprihanirii vesnice, pana la pecetluirea vedeniei si proorociei si pana la ungerea Sfantului sfintilor" (Daniel 9,24). Data in simboluri, profetia urma sa fie talmacita in timpul profetic. In preofetie, o zi reprezinta un an. (Ezechiel 4,6; Numeri 14,34).
Saptezeci de saptamani profetice inseamna 490 de zile profetice, adica 490 de ani literali. Data de incepere a acestei perioade profetice ne este, de asemenea descoperita. "Sa stii dar si sa intelegi, ca de la darea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului, pana la Unsul (Mesia), la Carmuitorul, vor trece sapte saptamani si saizeci si doua de saptamani" (Daniel 9,25). Saizeci si noua de saptamani inseamna 483 de zile profetice sau ani literali. Porunca pentru rezidirea Ierusalimului a fost data de Artaxerxe Longimanus (Ezra 6,14; 7,1.9), in toamna anului 457 I. Hr. In cel de-al saptelea an al domniei lui, Artaxerxe i-a acrodat lui Ezra inalta imputernicire de a reorganiza statul iudaic, cu o destul de mare autonomie in cadrul Imperiului Persan. Mai tarziu, el l-a desemnat pe Neemia, paharnicul evreu, sa fie guvernator al Iudeii si sa duca la bun sfarsit ridicarea zidurilor Ierusalimului.
Din anul 457 I. Hr., 483 ne conduc pana la toamna anului 27 d. Hr. (457/456 i. Hr. pana la anul I d. Hr. – anul 0 nu a existat, iar din anul 1 pana in anul 27 d. Hr. – 45++27=483). Exact la timpul prezis, Isus a fost botezat, a primit ungerea cu Duhul Sfant si Si-a inceput lucrarea. Timpul se implinise cu adevarat! Isus a venit ca sa ratifice legamantul saptamanii (trei saptamani si jumatate), Mesia a fost omorat. In primavara anului 31 d. Hr, Hristos, jertfa suprema, catre care aratau toate simbolurile Vechiului Testament, a fost sacrificat pe Calvar.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1196
  • Export PDF: 4
Opțiuni