Dupa credinta voastra
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
"Dupa ce a intrat in casa, orbii au venit la El. Si Isus le-a zis: `Credeti ca pot face lucrul acesta?` `Da, Doamne, I-au raspuns ei." (Matei 9,28)

Minunea vindecarii celor doi orbi a avut loc, probabil, in Capernaum. Cei doi oameni mergeau dupa Isus si strigau: "Ai mila de noi, Fiul lui David!" (Matei 9,27). Ei credeau ca Isus este Mesia si I se adresau ca atare, folosind expresia "Fiul lui David". Domnul săvârşise multe minuni în prezenţa mulţimilor, dar pe aceşti orbi nu i-a vindecat în public.
"Isus le-a zis: `Credeti ca pot face lucrul acesta?` `Da, Doamne`, I-au raspuns ei. Isus Si-a intins mana si S-a atins de ei. Atingerea mainii Sale era personala si plina de putere. Deseori Isus i-a atins pe aceia pe care i-a vindecat, un act personal care transmitea atat vindecarea cat si simpatia Vindecatorului. Cei doi orbi si-au recapatat imediat vederea. Apoi Isus i-a indemnat categoric sa nu le spuna celorlalti despre minune. Minunile aveau o importanta secundara fata de misiunea Sa reala, aceea de a mantui omenirea.
Asa cum s-a intamplat adesea, cei doi I-au ignorat sfatul.
El dorea sa-i atraga pe oameni la Sine, astfel ca ei sa vada in El pe Mantuitorul lor. In vreme ce oamenii credeau ca El venise ca un rege, spre a intemeia un regat pamantesc, Domnul dorea sa le intoarca mintea de la cele pamantesti la cele spirituale. Numai un succes lumesc ar fi fost contrar lucrarii Sale.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1146
  • Export PDF: 4
Opțiuni