Un mantuitor personal
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Caci oricine face voia Tatalui Meu care este in ceruri, acela Imi este frate, sora si mama". (Matei 12,50)

Rapoartele negative despre Isus au ajuns si la fratii Sai. Ei auzisera ca El nu avea nici macar timp sa manance si ca era in permanenta inconjurat de o multime de oameni. Desi lucrarea aceasta continua Il istovea, in loc sa doarma, deseori Isi petrecea intreaga noapte in rugaciune. Ei nu prea reuseau sa inteleaga acuzatiile aduse de farisei impotriva Sa, prin care sustineau ca Isus lucra cu diavolul, faptul ca le mustra pe fata purtarea - ii deranja. Ei simteau dezaprobare si reprosurile vecinilor lor pentru faptul ca erau rude apropiate cu Isus. Trebuia sa faca ceva pentru a pune capat imprudentelor fratelui lor mai tanar. Astfel, fratii lui Isus "au facut pe Maria sa li se alature, sperand ca iubirea Lui pentru ea L-ar putea face sa fie mai prevazator.
Pe cand Isus era copil, in Nazaret, fratii Sai, incercasera sa-L supuna si sa-L intimideze. Cand se iveau astfel de conflicte, El renunta cu seninatate si Se retragea. Demnitatea cu care Se purta ii infuria pe fratii Sai. Si acum, ca si atunci, ei credeau ca stiu ce era cel mai bine pentru fratele lor mai mic si cautau sa-I conduca actiunile. Isus, tocmai il vindecase pe omul stapanit de demon, care era mut si orb. "Pe cand vorbea inca Isus noroadelor, iata ca mama si fratii Lui stateau afara si cautau sa vorbeasca cu El" (Matei 12, 46).
Probabil ca ucenicii I-au transmis acest mesaj lui Isus, dar El stia deja misiunea cu care venise familia Sa acolo. Intorcandu-Se catre cel ce-I adusese mesajul, El a raspuns: "Cine este mama Mea, si care sunt fratii Mei?" (vers. 48). Intinzandu-Si mana, El a aratat catre ucenicii Sai. "Iata Mama mea si fratii Mei" caci oricine face voia Tatalui Meu care este in ceruri, acela Imi este frate, sora si mama" (vers 49.50).
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1146
  • Export PDF: 4
Opțiuni