Samanta care creste
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 0/10 X
"El a mai zis: `Cu Imparatia lui Dumnezeu este ca atunci cand arunca un om samanta in pamant; fie ca doarme noaptea, fie ca sta treaz ziua: samanta incolteste si creste fara sa stie el cum`. » (Matei 4, 26.27)

Orice ucenic care raspandeste vestea buna este un semanator. Daca terenul in care a cazut este bun, samanta va incolti in viata ascultatorului, fara ca semanatorul sa inteleaga pe deplin procesul care are loc.
Isus a cautat sa imprime in mintea ucenicilor faptul ca, prin propriile puteri, ei nu pot face nimic pentru a garanta succesul ulterior al marturisirii lor. Doar puterea lui Dumnezeu, lucrand prin Duhul Sfant, il poate face pe ascultator sa raspunda chemarii Evangheliei. Asa cum o samanta prinde radacini si incepe sa se dezvolte, tot in acelasi fel incepe si viata spirituala. Planul lui Dumnezeu este ca fiecare persoana sa creasca pas cu pas, pana cand dezvoltarea sa spirituala va fi desavarsita in Domnul. Sfintirea este lucrarea unei vieti intregi.
Cresterea noastra spirituala, depinde de hrana spirituala pe care o primim. Aceasta hrana vine din studierea Cuvantului Sau, prin rugaciune, prin influenta Duhului Sfant si prin asigurarea unei relatii personale cu Dumnezeu. Acestea se pot dezvolta doar in timp, prin incredere. Tinta vietii unui crestin este aducerea de roade. Crestinul da marturie despre puterea lui Hristos de a mantui. Crestinul matur, manifesta roadele Duhului – dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, credinciosia, blandetea si infranarea poftelor (Galateni 5,22.23).
Fiecare crestin are ocazia sa semene samanta pentru Invatatorul. Poate ca nu vom vedea nici un rezultat al actiunilor noastre, dar nu trebuie ca intotdeauna sa-l cunoastem noi.
Semanatorul poate sa ingrijeasca samanta si s-o ude, sa smulga buruienile si sa fertilizeze solul, dar, in cele din urma, incoltirea semintei necesita scanteia de viata de la Duhul Sfant, scanteia care mareste credinta si adanceste iubirea pentru Mantuitorul.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1190
  • Export PDF: 4
Opțiuni