Lucruri vechi si lucruri noi
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
"Si El le-a zis: `De aceea orice carturar, care a invatat ce trebuie despre Imparatia cerurilor, se aseamana cu un gospodar, care scoate din vistieria lui lucruri noi si lucruri vechi`." (Matei 13,52)

Adevarurile pe care Dumnezeu le-a impartasit fiecarui credincios trebuie transmise de ucenicii din toate veacurile intregii lumi. Marele tezaur al adevarului este Cuvantul lui Dumnezeu, care cuprinde: Cuvantul scris, cartea naturii si cartea experientelor prin care lucreaza Dumnezeu in viata omului. Comorile Evangheliei ne apartin si intr-un anumit sens, fiecare dintre noi este simbolizat prin acel "gospodar". Atat Vechiul, cat si Noul Testament contin Cuvantul lui Dumnezeu.
Multi dintre cei de astazi accepta doar evangheliile si refuza sa predice Vechiul Testament; cu toate acestea, Isus a spus ca "tocmai ele marturisesc despre Mine" (Ioan 5,39). Altii cred doar Vechiul Testament si il resping pe Noul. Ei nu acorda incredere invataturilor lui Hristos si, facand astfel, isi arata necredinta si fata de marturiile patriarhilor Vechiului Testament. "Caci, daca ati crede pe Moise, M-ati crede si pe Mine, pentru ca el a scris despre Mine" (vers.46). Intregul Cuvant al lui Dumnezeu este strans legat. Vechiul Testament arata catre Hristos – Cel ce urma sa vina, in timp ce Noul Testament L-a descoperit pe Hristos – Cel care venise.
Acum, la incheierea predicii Sale de langa mare, Isus i-a desemnat pe ucenicii Sai sa impartaseasca si altora comorile vechi si noi pe care ei le gasisera. Crestinismul si casa lui Dumnezeu sunt zidite pe "temelia aspostolilor si proorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos. In El, toata cladirea bine inchegata, creste ca sa fie un templu sfant in Domnul" (Efeseni 2,20.21).


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2443
  • Export PDF: 4
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni