Talita, cumi
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 0/10 X
"A apucat-o de mana si i-a zis: `Talita cumi`, care, talmacit, inseamna: `Fetito, scoala-te, iti zic !`" (Marcu 5,41)

La intoarcerea Sa din Gherghesa, Isus a fost intampinat de o multime de oameni. Dupa ce a vindecat si a invatat o vreme, El S-a indreptat catre casa lui Levi-Matei. Pe drum, un anume Iair a venit innebunit de durere la El si plin de umilinta, I s-a aruncat la picioare. Fiecare sinagoga iudaica avea un "fruntas", un conducator, care avea responsabilitatea de a conduce poporul in inchinare. Iair detinea tocmai o astfel de pozitie. In timp ce majoritatea celor cu acelasi statut in societate Il respingeau pe Isus, Iair recunostea ca Invatatorul era singurul care il putea ajuta. "Fetita mea trage sa moara; rogu-Te, vino de-Ti pune mainile peste ea, ca sa se faca sanatoasa si sa traiasca" (Marcu 5,23). Indata, Isus a plecat impreuna cu el.
Cum multimile se imbulzeau tot mai mult, era din ce in ce mai dificil sa inaintezi. Tatal, nerabdator, ar fi vrut ca Invatatorul sa se grabeasca. Dar Isus, milostiv cu oamenii, Se oprea, ici si colo pentru a mangaia o inima tulburata. Atunci, un om si-a facut loc prin multime pana la Iair si i-a soptit: "Fiica ta a murit; pentru ce mai superi pe Invatatorul?" Auzind aceste cuvinte, Isus S-a intors, in mijlocul multimii, si i-a spus lui Iair: "Nu te teme, crede numai!" (vers. 36). Crede numai! Iair ar fi facut orice pentru fiica lui, dar asa ceva? Acum, Invatatorul ii ceruse sa exercite o credinta si mai mare!
Strigatele si vaietele bocitorilor platiti L-au deranjat pe Isus. Cerandu-le sa taca, El le-a spus ca fetita nu murise, ci dormea, dar ei au ras dispretuitori. Vazusera de multe ori oameni morti pana atunci, si stiau ca si fetita lui Iair era moarta. Cat de putin intelegeau ei ca, pentru El, moartea era un somn (1 Corinteni 15,51-55; 1 Tesaloniceni 4,13-17)! Luandu-I cu El doar pe parintii copilei, pe Petru, pe Iacov si pe Ioan, Isus a intrat in camera in care zacea fetita. Apropiindu-Se de pat, El a luat copilul de mana si i-a vorbit bland, in aramaica: "Fetito, scoala-te iti spun!". Deodata un fior a strabatut corpul care zacea inert. Pulsul vietii a batut din nou. Ochii s-au deschis mari, ca dupa somn, si fetita a privit cu uimire la grupul de langa ea. S-a ridicat, si parintii au imbratisat-o si au plans de bucurie.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 5634
  • Export PDF: 4
Opțiuni