Tu esti acela care trebuie sa vina?
Autor: devotional.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 24/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
"Ioan a auzit din temnita despre lucrarile lui Hristos si a trimis sa-L intrebe prin ucenicii sai: `Tu esti Acela care are sa vina sau asteptam pe altul?`" (Matei 11,2.3)

Ioan Botezătorul, obisnuit cu libertatea pustiei, era inchis acum intr-o celula mica din temnita lui Irod Antipa. Cum intristarea prizonierului apasa greu asupra sa, indoiala a inceput sa i se strecoare in suflet. Cu toate acestea, ucenicii sai aveau acces liber in locul in care era intemnitat si ii aduceau vesti despre lucrarea lui Hristos. Insa si ei semanau semintele indoielii in inima invatatorului lor.
Ioan inca astepta ca Isus sa pretinda tronul lui David si sa stapaneasca peste o imparatie pamanteasca; si in loc de aceasta, Isus aduna la Sine ucenici, dar nici o armata. Inutilitatea misiunii lui Ioan, ca vestitor al lui Isus, ii dezamagea pe ucenicii sai. Cu toate acestea, Ioan Botezatorul refuza sa le impartaseasca indoielile. Faptul ca vazuse Duhul Sfant coborandu-se in chip de porumbel si auzise glasul lui Dumnezeu la Iordan inca ii dadea convingerea ca Isus era Mesia. El i-a trimis pe doi dintre ucenicii sai la Mesia, pentru a le intari credinta. Ucenicii s-au apropiat de Isus si L-au intrebat: "Tu esti Acela care are sa vina sau sa asteptam pe altul?" (Luca 7,20).
In loc sa raspunda direct, Isus le-a dat posibilitatea sa-I observe lucrarea. In cele din urma, le-a spus: "Duceti-va de spuneti lui Ioan ce ati vazut si auzit: orbii vad, schiopii umbla, leprosii sunt curatiti, surzii aud, mortii inviaza si saracilor li se propovaduieste Evanghelia. Ferice de acela pentru care nu voi fi un prilej de poticnire" (vers. 22.23).
Ucenicii au dat raspunsul, care a fost indestulator. Ioan si-a amintit de profetia despre Mesia: "Domnul M-a uns sa aduc vesti bune celor nenorociti; El m-a trimis sa vindec pe cei cu inima zdrobita, sa vestesc robilor slobozenia si prinsilor de razboi izbavirea; sa vestesc un an de indurare al Domnului" (Isaia 61,1.2). Lucrarile lui Hristos nu numai ca Il reprezentau ca fiind Mesia, dar aratau si in ce chip avea sa intemeieze Imparatia Lui.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3257
  • Export PDF: 4
Opțiuni