Un moment de odihna absolut necesar
Autor: Edwin si Lillian Harvey  |  Album: Triumfatori pe genunchi-Vo.l II  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de nina_oly in 05/07/2011
    12345678910 0/10 X

"Veniti singuri la o parte... si odihniti-va!"( Marcu 6.31) 

"Si in ziua a saptea Dumnezeu S-a odihni de toata lucrarea Lui."(Geneza 2.2)

"Ramane, dar, o zi de odihna ca ca de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu." (Evrei4.9)

Un domn a fost invitat de catre un artist destul de cunoscut sa vina la el acasa pentru a vedea o pictura pe care tocmai o terminase. Domnul a sosit la momentul stabilit. Servitorul l-a condus intr-o camera intunecoasa si l-a lasat singur acolo. Desi foarte surprins, oaspetele n-a comentat, ci a asteptat in liniste sa vada ce se va intampla. Dupa aproximativ cincisprezece minute, prietenul sau a intrat in camera salutandu-l cordial si l-a condus in atelierul sau pentru a-i arata pictura, care a fost admirata de catre vizitator. Inainte de plecare, artistul i-a zis razand: "Banuiesc ca ti-a parut destul de bizar sa fii lasat atat de mult in camera accea intunecoasa" . "Da, desigur" a raspuns vizitatorul. "Ei bine, a reluat prietenul sau, stiam ca daca vei intra in atelierul meu cu ochii obisnuiti cu lumina puternica de pe strada, nu vei putea  aprecia culorile fine ale tabloului.  Asa ca te-am lasat in camera intunecoasa pana ce lumina puternica ti s-a sters de pe retina."

"Stai linistit, si atunci vei remarca prezenta lui Dumnezeu in tine si in jurul tau. In linistea sufletului, nevazutul devine vizibil, iar vesnicul devine real. Orbit orbit de lumina soarelui nu poate detecta frumusetea periheliului pana nu reuseste sa scape de lumina stralucitoare. Nu lasa sa treaca nici o zi fara timpul ei de inchinare tacuta inainte lui Dumnezeu!" F.B.Meyer

"Secretul puterii spirituale consta din a fi singur cu Dumnezeu. Biruinta proorocului Ilie pe Muntele Carmel a fost precedata de un timp de singuratate cu Dumnezeu. Domnul Isus Insusi, inainte de a putea vorbi asa cum n-a mai vorbit niciodata vreun om, a trebuit sa petreaca mai mult, singur cuTatal. Daca mai multi oameni ar trece prin experienata inchisorii lui John Bunyan, ar exista mai multe carti ca aceea pe care a scris-o el - Calatoria crestinului - si ar face ca demonii sa tremure, sa se infioare si sa fuga. Iar toate acestea i-ar ajuta si pe alti oameni sa aiba experienta mantuirii. In singuratatea insulei Patmos, in linistea care putea fi simtita acolo , a auzit Ioan vocea aceea mareata si a primit mesaje care au miscat profund poporul lui Dumnezeu din toate timpurile." M.W.Knapp

Alexander MacLaren, facandu-si retrospectiva vietii, Ii multumesc lui Dumnezeu, a spus el odata, cu ocazia unei mese publice, ca am fost tinut intr-un locsor tacut si obscur atunci cand mi-am inceput slujirea, fiindca aceasta va strica pe jumatate dintre voi, cei tineri: sunteti propulsati dintr-o data in pozitii marcante, iar apoi va irositi energia in tot felul de treburi marunte, pe care le numiti indatoriri: mergand la intruniri sociale, la aniversari, mese festive, in loc sa stati acasa, sa cititi Biblia si sa va apropiati de Dumnezeu. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru anii de greutati si obscuritate.

"Il puteti impinge pe Dumnezeu afara din mintea voastra aruncandu-va cu incrancenare in implinirea datoriilor voastre zilnice, oricat de sacre si de elevate ar fi acestea. Asa cum oglinda unei suprafete metalice lustruite nu mai poate reflecta lumina soarelui odata ce si-a pierdut luciul, tot astfel nici o inima necurata nu poate realiza prezenta lui Dumnezeu. iar pentru a fi curata, inima trebuie pastrata linistita, departe de agitatie, departe de furtunile pasiunii si dorintelor aprinse. O simpla adiere de vant tot astfel, pana cand inimile noastre nu se vor linisti de zarva lumii, nu vor putea reflecta niciodata Cerul."

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1459
  • Export PDF: 13
Opțiuni