Viata ca o calatorie
Autor: Laura Daniela Marinau  |  Album: Învățăminte din călătorii  |  Tematica: Timp
Resursa adaugata de loredanam in 31/10/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

 

Iacov a răspuns lui Faraon: „Zilele* anilor călătoriei mele sunt o sută treizeci de ani. (Gen 47:9)

 

Iata ca aceasta metafora a vietii, perceputa ca o calatorie, dateaza de 4000 de ani.

 

De fapt, cand Domnul l-a chemat pe Avram sa iasa din tara lui si din rudenia lui, l-a trimis intr-o calatorie in strainatate. Avram a fost numit "evreul", in traducere "calatorul". Canaanul, taramul fagaduintei, a fost numit "tara calatoriilor lor sfinte". In Geneza, istoria patriarhilor este punctata prin voiajele lor, in Egipt, mai ales. Exod-ul este istoria calatoriei lor prin desert pana in tara promisa, invatand pe drum poruncile si promisiunile lui Dumnezeu. Si purtand luptele Domnului.

 

In Noul Testament, in "Faptele Apostolilor" urmarim istoria calatoriilor misionare ale lui Pavel. De cand l-a primit pe Domnul, a fost in Damasc, apoi in Arabia si abia dupa 14 ani s-a suit la Ierusalim. Apoi a plantat biserici in Asia Mica si in Europa, dupa care le-a scris epistole si le-a vizitat.

 

Viata mea a fost cu calatorii la propriu inca de la inceput, caci mama mea s-a deplasat cu mine, nou-nascuta in varsta de 10 zile de la Timisoara la Craiova. M-a alaptat degajata in tren si ceilalti se interesau de mine "Cate luni are?". Raspuns: " Turista de 10 zile "(4 kg).

 

Crescand, am mers cu parintii in multe calatorii in tara si chiar in strainatate. Am fost studenta la Bucuresti si am facut naveta saptamanala, uneori, intre Craiova si capitala.

 

Iubesc calatoriile: cu trenul, autocarul, avionul, vaporul. Dar, imi doresc mai ales sa raman cu ceva din ele, in afara de amintiri: cu invataminte, cu progres intelectual si, de cand am devenit crestina, si spiritual.

 

Caci viata este o calatorie si pentru cei care nu au iesit niciodata din satul sau din orasul lor natal (am cunoscut astfel de familii).

 

Este o calatorie in timp, de la pruncie la tinerete, de la junete la maturitate, de la maturitate la batranete. Si de la batranete spre eternitate. Sau, oricum, de la viata biologica la cea vesnica.

 

Sa ne-o facem cat mai roditoare si cu cat mai multe invataturi pentru altii, mai ales pentru cei la inceput de drum! Prin harul Domnului, calatorii si amintiri si impresii de calatorie!



O călătorie contratimp, sau timp pentru o călătorie în timp, de fapt aceasta este viața noastră care ne învață cum să apreciem, valorificăm, și fructificăm bine timpul, care între timp ne învață cum să socotim, estimăm și prețuim cât mai bine viața și astfel tot învățând a trăi în timp, sprijiniți de dorințele și intuițiile duhului nostru ne negociem avantajele trăirii în pace, bucurie și fericire, fiecare, în raport de cunoștința, conștiința și conștiența pe care o avem despre Cel ce ne-a creat și ne-a pus stăpâni peste timpul pe care ni- acordă și ne-a făcut o cunună a creațiunii Sale.
Frumoase, creative și inspirative gânduri ați împărtășit cu cititorii în acest mesaj.
Bunul Tată să vă binecuvânteze mai departe viața, familia și tot ce aveți și să vă copleșească în fiecare zi cu minunatele Lui binecuvântări cerești și pământești!
Adăugat în 01/11/2023 de Ioanhapca
Mulțumesc din suflet, fr.Ionica! Amin! Fiți binecuvântați și dvs și familia de Domnul, care a creat cerurile și pământul!
Adăugat în 01/11/2023 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 309
  • Export PDF: 5
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni