Dumnezeu și răul extrem
Autor: Ștefan Zambo  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de 12345 in 10/10/2023
    12345678910 0/10 X

Un om care se împotrivește tuturor mustrărilor, va fi zdrobit deodată și fără leac.” (Proverbele 29:1)

... Dumnezeu nu îngăduie răului să se manifeste în mod absolut pe pământ. Dacă ar face acest lucrul, viața pe pământ ar fi un iad, poate chiar imposibilă. Deși Dumnezeu a permis, și permite încă o vreme răului să se manifeste, El îi limitează manifestarea. Există un verset în Biblie care a fost de multe ori o încurajare pentru cei credincioși: „(Dumnezeu) Nu va îngădui nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda”. (1Corinteni 10:13)

Dumnezeu, în suveranitatea sa absolută, limitează aria de manifestare a răului și elimină constant răul din calea afară de rău. Câteva exemple din istorie: Generația lui Noe – Avem în Genesa 6 cele mai triste cuvinte din Biblie: „Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ, și că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău. I-a părut rău Domnului că a făcut pe om pe pământ, și s-a mâhnit în inima Lui. Și Domnul a zis: „Am să șterg de pe fața pământului pe omul pe care l-am făcut... ” (Genesa 6:5-7) // Cu toții cunoaștem ce s-a întâmplat cu locuitorii Sodomeni și Gomorei, cum au fost nimiciți pentru că a ajuns mare plângere înaintea Domnului împotriva locuitorilor lui. (Genesa 18-18) // Pe vremea lui Moise și Iosus 7 națiuni au fost nimicite în Canaan din pricină că țara a fost spurcată prin comportamentul oamenilor. Dumnezeu spunea: „Eu îi voi pedepsi fărădelegea și pământul îi va vărsa din gura lui pe locuitorii lui”. (Leviticul 18:25) // Ninive, capitala Asiriei este un alt exemplu notoriu. Profetul Iona primește misiunea să proclame iminenta distrugere a cetății Ninive, pentru că răutatea ei s-a suit pănă la Dumnezeu. (Iona 1:2) // Cel mai tangibil exemplu că Dumnezeu intervinde într-un mod dramatic și radical pentru o opri răul este tocmai istoria poporului ales, istoria lui Israel. În repetate rânduri, cu consecințe până astăzi, Domnul Dumnezeu s-a văzut nevoit să spună „Stop joc” evreilor. // În Noul Testament, în Epistola lui Iuda, avem și un cuvânt tainic: ”El (Dumnezeu) a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puși în lanțuri veșnice, în întuneric, pe îngerii care nu și-au păstrat vrednicia, ci și-au părăsit locuința”. (Iuda 6)

Exemplele Scripturii ar trebuie să fie o încurajare pentru cei credincioși atunci când relele se înmulțesc. Încurajarea vine din faptul că Dumnezeu este în control în orice vreme. Pe de altă parte exemplele istoriei trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toți oamenii, pentru fiecare lider al lumii, pentru întreaga societate umană. Dumnezeu este împotriva răului, și mai ales împotriva răului din calea afară de rău. El avertizează pe cel rău să se abata de pe căile păcatului, cel care însă ignoră avertismentele este zdrobit deodată și fără leac. Prin urmare, omule, nu fi peste măsură de rău și nu fi fără minte: pentru ce vrei să mori înainte de vreme? (Eclesiastul 7:17)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 217
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni