Cum să te bucuri de viață?
Autor: Laura Neagu  |  Album: Cuvinte din cer  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de LauraNeagu in 29/10/2021
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Cum să te bucuri de viață?

Ai deschis ochii? Bun - înseamnă că trăiești, deci bucură-te; fă-o într-un mod vizibil și... zâmbește!

Te stresează faptul că o să întârzii la lucru azi? Woow - ai un job! Mulțumește-i lui Dumnezeu, ești un om binecuvântat!

 În metrou/autobuz, ești frustrat de mulțimea oamenilor așezați pe scaune, culmea: tocmai tu ai rămas singurul în picioare. Bucură-te, faci parte dintre oamenii care AU picioare!

La lucru, șeful te ia nervos la întrebări pentru un lucru pe care ai uitat să îl faci ieri."Offf! Asta e deja prea mult" îți spui, dar bucură-te! Acum ai ocazia să îți etalezi calități precum răbdarea și perseverența.

Pe drum, la întoarcere, ești enervat de mulțimea cerșetorilor care, în mod repetat, îți cer bani. Bucură-te și de acest lucru! Și-au permis să îți ceară pt că au văzut că... AI! Mulțumește-i lui Dumnezeu pentru tot ce ți-a dat și nu uita că ulciorul nu e întotdeauna plin cu apă! Așa că umple ulcioarele goale din jurul tău, pentru ca robinetul binecuvântărilor de sus să fie mereu deschis în dreptul ulciorului tău!

Ajungi acasă și, nerăbdător, te așezi pe canapea oftând, iar zambetul pe care ai încercat să îl schițezi mai devreme ți-a pierit la vederea coșului de rufe arhi-plin. Continuă să zâmbești! Sunt oameni care poartă aceleași haine în fiecare zi.

Mort de foame, te așezi la masă, ușurat, spunându-ți: "cred că ajunge pe ziua de azi", când dintr-o dată, îți amintești că ai uitat să cumperi pâine. Și ce-are dacă mănânci fără pâine? Oricum îngrașă! Deci continuă să zâmbești! Știai că azi sunt sute de persoane în spital care nici măcar nu au poftă de mâncare?

Ai înțeles ideea, da?

În orice moment din zi, din săptămână, din an, din viața aceasta scurtă pe care o ai, fii mulțumitor pentru ceea ce ai primit DEJA, așteaptă puțin de la oameni și mult de la tine și nu uita că fericirea ți-o construiești cu propriile tale mâini.

Începe prin a zâmbi, petrece timp cu oameni care scot la suprafață tot ce e mai bun din tine, care te fac să râzi și care te iubesc pentru ceea ce ești, plimbă-te, cântă, citește, visează, mănâncă ciocolată (dar nu multă), sună-ți prietenii, părinții... și în mod special, sună-L pe Dumnezeu și spune-i că fără El viața ta nu ar putea fi niciodată la fel de frumoasă.


Cu mulțumire și prețuire,

Laura 

Statistici
  • Vizualizări: 431
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni