Oare creștinismul tău nu e auto-înșelare?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 20/06/2021
    12345678910 0/10 X

Iisus zice la Ev. după Matei 7:21-23: "Nu oricine-Mi zice: ‘Doamne, Doamne!’ va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu, care este în ceruri. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: ‘Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?’ Atunci, le voi spune curat: ‘Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.’"

 

Multe fapte mărețe au fost înfăptuite de cei, pe care Domnul Iisus niciodată nu i-a cunoscut, și care niciodată n-au avut relații personale cu El.

 

Ei chemau cu insistență, cu perseverență: "Doamne! Doamne!" – căutând la El ușurare, putere și răsplată pentru osteneli. Dar niciodată nu s-au reținut suficient de mult în prezența Lui, ca să-L cunoască, și să fie cunoscuți de El! Ei folosesc numele Lui, fără să-L cunoască, recunoscând doar prin cuvinte că El este Domnul lor.

 

Erau preocupați doar de lucrări strălucitoare și spectaculoase pentru El – dar nu făceau voia Tatălui Ceresc, nu se supuneau Lui în dragoste, care curge dintr-o inimă încântată.

 

Iisus zice, că așa oameni sunt aceia, care fac fărădelege – pentru că folosesc numele Său, fără să aibă cu El relații personale!

 

Toată viața lor a fost o auto-înșelare până în acea zi, când adevărul va străluci.

 

Această avertizare, pe care ne-a dat-o Hristos, trebuie să fie auzită de noi. Cu adevărat foarte mulți, prea mulți caută ceva impresionant, strălucitor, și spectaculos în creștinism – prorocii, izgonirea dracilor, minuni, și nu sunt preocupați de pocăința (de schimbarea gândirii) personală, și nu doresc să-și ducă în fiecare zi crucea dragostei obișnuite.

 

Hristos ne arată, că mărturisirea exterioară a credinței, oricât de minunată n-ar fi, nu duce în Împărăția Cerurilor, dacă nu va fi credință vie, și un mod de viață trăit în conformitate cu ea, ascultare din toată inima de Tatăl Ceresc! Deci, putem "munții să-i mutăm" fără dragoste, dar apostolul Pavel a zis – că tot ce se face fără dragoste este în zadar.

 

-      Doamne! Este foarte groaznic, într-o zi să pierd orice speranță în Hristos, în slujirea mea pentru Hristos să nu merg mai departe de mărturisirea pustie și faptele exterioare folositoare! Este groaznic să nu fiu cunoscut(ă) de Tine, să aud aceasta de la Tine, în acea zi măreață! Este groaznic din înălțimea speranțelor mele să cad în groapa disperării! Este groaznic să trec foarte aproape de porțile Împărăției Cerurilor și să fiu dat(ă) afară! Dumnezeule, doresc mai adânc să Te cunosc, să cresc în dragoste față de Tine, doresc să știu, ce-Ți este plăcut! Să se depărteze de fărădelege toți cei care mărturisesc numele Domnului! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin!

Traducere: Slavik

"Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri". (Iacov 1:22)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 529
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni