Mielul foarte prețios
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 28/04/2021
    12345678910 0/10 X

"Să fie un miel fără cusur, de parte bărbătească, de un an; veţi putea să luaţi un miel sau un ied. Să-l păstraţi până în ziua a paisprezecea a lunii acesteia, şi toată adunarea lui Israel să-l înjunghie seara". (Exod 12:5,6)

 

A venit ziua a 10, ultima execuție. Îngerul morții va trece prin Egipt și va ucide  "pe toţi întâii născuţi din ţara Egiptului, de la oameni până la dobitoace" (Exod 12:12). Pentru că Israeliții, de asemenea au trăit în Egipt, cum au putut să ocolească moartea, să scape de Îngerul-Nimicitor?

 

Domnul a dat o poruncă deosebită poporului Său. Împlinirea acestei porunci va aduce protecție fiecărei familii evreiești și fiecărui întâi născut. Fiecare familie, de la început trebuia să ia un miel de un an, sănătos, fără niciun cusur și să-l înjunghie seara la a 14 zi a lunii Aviv.

 

Mielul de paște trebuia să locuiască în casa israeliților 5 zile. Din ziua a 10-a până în ziua a 14-a a lunii. După aceea, trebuia să fie adus ca jertfă.

 

De-a lungul a 5 zile depline, copiii și cei maturi se atașau tot mai tare de miel, jucându-se cu el și erau entuziasmați, atinși de duioșia(gingășia) lui imaculată(Care este fără pată; foarte curat). Iar apoi erau nevoiți să înțeleagă: sângele, aceluia, pe care toți l-au iubit, acum trebuie să-i salveze de Îngerul-Nimicitor. Iar aceasta însemna moartea mielului.

 

Iisus, care a devenit atât de apropiat și atât de prețios celor cu inima sinceră,"ca un miel pe care-l duci la măcelărie" (Isaia 53:7)."În urma lui Isus mergea o mare mulţime de norod şi femei, care se boceau, îşi băteau pieptul şi se tânguiau după El". (Luca 23:27). Dar în rănile Lui era vindecarea lor... În rănile Lui este vindecarea noastră!

 

Mielul și sângele Său sunt prețioși pentru tine personal? Îi aparține Lui locul central din inima ta, și închinarea ta?

 

 

-   Îți mulțumesc, Doamne pentru " Mielul fără cusur şi fără prihană, Care a fost predestinat mai înainte de întemeierea lumii şi a fost arătat la sfârşitul vremurilor pentru noi" (1 Petru 1:19,20). Îți mulțumesc, că prin Sângele Lui foarte prețios m-ai răscumpărat de felul deșert de viețuire, neroditor, pe care l-am moștenit de la părinți (1 Petru 1:18). Ajută-mă să înțeleg mereu acest preț foarte măreț al salvării mele și să am un respect deosebit față de Tine! Ajută-mă să am vigilență (Observare atentă a ceea ce se întâmplă (pentru a preîntâmpina sau pentru a descoperi un neajuns, o neplăcere, un pericol posibil)) față de ispitele posibile și să tind să ocolesc tot ce Te poate întrista! Te rog în numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

"Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ foarte scump. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu". (1 Corinteni 6:20)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 414
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni