Rugaciunea, cheia care deschide cerul. Part. 2
Autor: Griguta Relu  |  Album: In umbra literelor.  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de esterarelu in 27/09/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Intr-o dimensiune total opusa celei din titlul celui de-al doilea studiu (cel prezent), rugaciunea poate fi doar o activitate in care sa spunem cuvinte mai multe sau mai putine dar fara a fi ascultati sau daca vreti, bagati in seama de Dumnezeu.

    Defapt rugaciunea pentru majoritatea crestinilor romani, nu reprezinta nimic personal, sa citesti dintr-o carte de rugaciuni... e ciudat Dumnezeu uneori, oare chiar sa aprobe El recitalul din carti... poate da, poate nu.

      Am gasit cateva cauze, sau motive, in Sfanta Scriptura, in urma carora Dumnezeu nu raspunde rugaciunilor noastre.

 

    Prima cauza o reprezinta motivatia gresita intr-o rugaciune.

Rugaciunea a carei subiect constituie o motivatie gresita este asemene unei arme indreptate impotriva propriei tale persoane. Iacov ne vorbeste despre pericolul unei astfel de rugaciuni in capitolul 4 cu versetul 3. Cand scopul personal este mai sus decat voia Divina, rugaciunea aceea va fi un esec.

 Si psalmistul ne vorbeste in Psalmul 66 cu versetul 18 despre o astfel de rugaciune si efectul ei apropiat.

     A doua cauza pentru o rugaciune neascultata este pacatul din viata persoanei in cauza.

Pentru a intelege acest punct secund mai bine voi folosi o ilustratie cat se poate de plastica,

     In timpul vorbirii mele cu Dumnezeu, in timpul rugaciunii mele, ma voi folosi de un fir pentru a putea stabili legatura intre mine si Dumnezeu, un capat de fir  il voi tinea eu si celalalt capat Il va tine Dumnezeu. In momentul in care pacatul este prezent in viata mea, acesta (pacatul) se va aseza confortabil in mijloc cu un cutit, si oridecate ori voi incerca sa stabilesc o legatura cu Dumnezeu, prin rugaciune, pacatul va fi mereu la datorie si va taia acel fir lasandu-ma sa vorbesc singur...

   Isaia vorbeste in capitolul 59 mult mai clar si mai direct despre aceasta stare ce poate fi intalnita in existenta omului. (Vezi si Isaia 1:15)

      A treia cauza a unei rugaciuni ratate este mandria. Da mandria, aceasta capcana care face din ce in ce mai multe victime in randul crestinilor.

In Evanghelia dupa Luca 18:9-14 gasim un om facand o astfel de rugaciune sau mai bine zis facand prezentarea unie liste de merite si calitati personale.  Cu siguranta Dumnezeu nu va lua aminte nici   la o astfel de rugaciune.

 

      Da, rugaciunea este cheia care deschide cerul, doar daca aceasta cheie este folosita corect.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1196
  • Export PDF: 1
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni