Nevoia de furtuni.
Autor: Griguta Relu  |  Album: In umbra literelor.  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de esterarelu in 10/09/2018
    12345678910 0/10 X
Referințe

Luca cap. 8:22-25.

 

      Dumnezeu are un plan pentru fiecare, pentru toti oamenii. Un plan care poate include o chemare speciala, o lucrare speciala, o lucrare deosebita, pentru oameni deosebiti. Un plan care include, incercare, poate suferinta, dar cu siguranta include si binecuvantarea Domnului.

      Planul Domnului pentru noi include in mod obligatoriu furtuni, valuri, cer plumburiu, si toate acestea au un scop bine determinat.

      Momentele de furtuna din viata noastra au ca scop de a ne identifica foarte corect si precis capacitatile, taria, abilitatile si credinta fiecaruia. In furtuna ne descoperim cu adevarat pe noi insine la nivel de incredere in Dumnezeu, la nivel de ascultare, de supunere. De abia in furtuna ne recunoastem neputinta si slabiciunea in toate sectoarele vietii.

Momentele vietii noastre traite in furtuna trebuie sa constituie marea parte a cv-ului nostru de copii ai Lui Dumnezeu, deoarece suntem dependenti in fiecare clipa de ajutorul, de protectia si de Harul Sau. Suntem amatorii cv-urilor interesante, intesate de multe, multe abilitati personale, dar in furtuna toate acestea palesc...

Furtunile sunt zgomotoase, si de multe ori ne surprinde cate una, dormind in nepasare, in ignoranta.

       Momentele de furtuna din viata noastra mai au ca scop constientizarea adevaratei valori a lucrurilor in care ne punem increderea zi de zi. Ne trezim in mijlocul furtunii cu o biblioteca plina de diplome, de calificative, de onoruri, dar de fapt fiind atat de nepregatiti. Sa nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa spun sub nici o forma ca in raiul Lui Dumnezeu vor ajunge doare colectivistii, sau cei ce au folosit cartile doar ca suport pentru oalele cu mancare, nu, nu vreau sa spun asta. Dar avem o adevarata problema cand pentru noi devin mai impotante calificativele, diplomele etc. decat cautarea Lui  Dumnezeu si trairea adevarului Cuvantului Sau, in fiecare zi.

        Momentele de furtuna din viata noastra ne arata obligativitatea implicarii Lui Dumnezeu in fiecare sector al vietii noastre. In momentul in care aleg sa ma abandonez in totalitate in mana Lui Dumnezeu, furtunile isi schimba efectul asupra mea si asupra ta, devenim mai strans legati de Dumnezeu, devenim mai credinciosi, devenim acei oameni care spun asemeni lui Moise,"Dacă* nu mergi Tu Însuţi cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici."

        Decizia de a vaslii pe cont propriu ne poate costa o furnuna in plus, o lectie in plus, un plans in plus, un faliment in plus, dar daca numai asa putem intelege corect depententa noastra de Dumnezeu in fiecare clipa, sa vina furtunile...

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1104
  • Export PDF: 4
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni