Puritatea și dragostea ta dovedită
Autor: Adina Rus  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Adina.russ in 30/01/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe

Puritatea are un preț foarte scump. Nu e de mirare faptul că e atât de greu sa-ți păstrezi puritatea într-o relație. Ca de la om la om, îndrăznesc să spun că toți ducem această luptă comună. Pentru nimeni nu este ușor să-și păstreze haina curată când în jur e plin de noroi. E o adevărată luptă în a rămâne om integru și curat. Stai liniștit, or fi și oameni care se arată prea sfinți și tari ca să poată fi ispitiți, oameni care te fac să crezi că ești departe de Dumnezeu dacă încă lupți cu poftele firii. Ei bine, dacă nu ar mai fi pofte de ce ar mai trebui să rodească Duhul Sfânt  înfrânarea poftelor în viața creștinului? Pentru că atât timp cât locuim într-un trup de carne vom fi ispitiți. Totuși ferice de noi, fiindcă Dumnezeu ne-a promis, că nu vom fi ispitiți peste măsura puterii noastre.

Acum, problema este că de multe ori omul tinde să umble cât mai aproape de limită. Dar oameni buni, nu acela care pășește foarte aproape de marginea prăpastiei este cel mai viteaz, fiindcă acesta izbutește doar pentru o vreme, reușește doar atât timp cât vântul nu suflă prea tare. Adevăratul învingător este acel care se asigură printr-o distanță bună de marginea nimicirii.

De dragul ființei pe care o iubești, stabilește standarde înalte. Dacă iubești, atunci nu oferi otravă, nu? Oferă-i cuvinte dătătoare de viață, și nu adopta o vorbire ușuratică care să-i sucească mintea. Oferă-i un adevărat sprijin în viața de credință, si ferește-te să fi un sprijin pe calea pierzării. Tot ce faci în ascuns iese la lumină prin consecințe vizibile. Dacă nu lupți pentru puritatea ta personală, atunci puritatea relației e absolut compromisă. Acele gânduri care hoinăreasc fără înfrânare dictează următoarele acțiuni. Dacă iubești, nu ești egoist, nu? Vei știi că faptele tale ascunse, vor avea efect și asupra ființei iubite. Seamănă sfințenie și vei culege roade curate. Asta înseamnă dragoste dovedită, să lupți nu doar pentru neprihănirea ta, ci și pentru neprihănirea ființei iubite ( asta în mod indirect). Să te jertfesti pentru puritate și curăție cu speranța că într-o zi vei culege cele mai coapte și bune roade, asta înseamnă sa iubești cu adevărat. 

"El a aruncat în mare carele lui Faraon și oastea lui; Luptătorii lui aleși au fost înghițiți în Marea Roșie." Exod 15-4

Dumnezeu onorează lupta si credința ta. Fie ca El să arunce în mare toate "poftele alese" ale diavolului, și tu să fii neînfrânt de-al ispitei vânt. 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1607
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni