Cine sunt eu, ca să mă opun
Autor: Adina Rus  |  Album: fara album  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de Adina.russ in 24/01/2017
    12345678910 0/10 X
Referințe

„Moise a zis lui Dumnezeu: ,,Cine sunt eu, ca să mă duc la Faraon, și să scot din Egipt pe copii lui Israel?” Exod 3:11

Suntem noi oare cinstiți când Dumnezeu ne trimite într-o lucrare, iar noi întrebăm cine suntem noi ca să mergem ? Nu e deloc important cine ești tu. Și paradoxul este următorul: cu cât ești mai mic si neînsemnat, cu atât Dumnezeu vrea să te folosească mai mult.

Când Dumnezeu hotărăște să te trimită într-o lucrare, ar trebui să ai câteva lucruri în vedere.

1.    Este lucrarea lui Dumnezeu

Știi ce înseamnă asta? Resursele tale omenești nu sunt eficiente. Resursele vin de la Dumnezeu. Nu mă refer aici la faptul că nu este important sa ai o pregătire spirituala. E absolut necesar să strângi Cuvântul Domnului în inima ta și ulei în candelă. Dar, dacă nu ai fost înzestrat cu o vorbire deosebită, nu ai un vocabular prea bogat, esti lipsit de cine știe ce fel de aptitudini, nu ai destule resurse financiare ori alte motive la fel de neînsemnate în comparație cu ce poate face Dumnezeu, atunci nu opri lucrarea lui Dumnezeu din cauza lipsurilor tale personale. Aici intervine Dumnezeu. El va ști să trimită tot ce este nevoie pentru ca lucrarea Lui să fie făcută bine.

 

2.    Mergi în Numele Celui ce te-a trimis

Ți-e frică de Faraon? Atunci înseamnă că nesocotești puterea Celui ce te-a trimis in lucrare. Și tare mă tem că pentru această nesocotire vei fi pedepsit. Cine ți-a spus că în lucrarea lui Dumnezeu contează statutul tău? Ei bine, renunță la ideea asta în caz că ai aplicat-o. Poți fi cel mai slab om în ochii oamenilor, si totuși cu mult mai puternic decât ei din momentul în care devi mesagerul lui Dumnezeu. Adu-ți aminte că „Dumezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de rușine pe cele tari.” (1 Corinteni 1:27)

 

Întrebarea cinstită nu se pune „cine sunt eu, ca sa ma duc?”, ci întreabă-te „cine sunt eu, ca să mă opun?”. Sper în final să înțelegi că nu există scuză. Deci înarmează-te corespunzător și acceptă lucrarea în care ești chemat. Dacă fugi pentru că nu te consideri calificat și ți-e frică de ceea ce îți stă înainte, vei fi vinovat de nesocotirea lui Dumnezeu.

 

Pornește în lucrare fără teamă, încredințat în Cuvântul Domnului: „Cu el este un braț de carne, dar cu noi este Domnul Dumnezeul nostru care ne va ajuta si va lupta pentru noi.” (2 Cronici 32:8)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1244
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni