Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

O altfel de pace
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 24/03/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Pacea lui Hristos, la care ati fost chemati, ca sa alcatuiti un singur trup, sa stapaneasca  in inimile voastre, si fiti recunoscatori. Coloseni 3:15.

Pacea lui Hristos aduna oameni diferiti, si îi prelucreaza in asa fel incat ei sa alcatuiasca un singur trup, apoi  îi stapaneste instalandu-se in inimile lor. Acolo unde este pacea lui Hristos este un singur trup, indiferent de culoare, de statut, de pozitii sociale. Pacea lui Hristos coboara muntii, si ridica vaile. Pacea lui Hristos uneste, leaga, strange si aduna. Pacea lui Hristos nu face risipa, nu imprastie, nu dezbina, nu pizmuieste. Pacea lui Hristos stapaneste in fiecare inima. Acolo unde sunt inimi pline de indurare, acolo unde sunt inimi pline de bunatate, acolo unde sunt  inimi pline de smerenie, acolo unde sunt inimi pline de blandete, acolo  unde sunt inimi  pline de indelunga rabdare, acolo, pacea lui Hristos stapaneste. Acolo este acel trup, singurul trup care poate aduna din toate semintiile, din toate limbile si din toate colturile lumii madulare vii. Unde este pacea lui Hristos este ingaduinta intre oameni. Unde este pacea lui Hristos oamenii nu mai au pricini de a se plange unii impotriva altora. Unde este pacea lui Hristos, oamenii se iarta unii pe altii.

Pacea lui Hristos pregateste adunarea, pregateste climatul, pregateste inimile pentru ca Cuvantul lui Hristos sa locuiasca  din belsug in madularele care au pace in toata intelepciunea. Unde e pacea lui Hristos domneste Evanghelia lui Isus, domneste dragostea, bucuria si multumirile. Necazurile si prigonirile nu fac decat sa  faca mai desavarsite roadele Duhului Sfant. Ramane ca o provocare intrebarea a carui raspuns il stim: De cate ori ne-am adus aminte sa fim recunoscatori pentru pacea care ne-a adunat intr-un singur trup?

Si pacea lui Dumnezeu, care intrece  orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus. Filipeni 4:7.

Pacea lui Dumnezeu pazeste inimile si gandurile. Nimeni nu stie mai bine decat Dumnezeu, ca inimile si gandurile oamenilor trebuie pazite. Nu este usor sa iti pazesti inima, cand esti ramas fara putere, fara directie, ba inca esti incoltit din toate partile. Nu este usor sa iti pazesti gandurile cand  doctorii iti dau cele mai rele  vesti, cand  de la cine nu te astepti primesti cele mai grele si mai dureroase lovituri, cand cineva se joaca cu sentimentele tale, cand cineva se joaca cu iubirea ta. Nu este usor sa iti pazesti gandurile cand ai temeri in ce priveste  ziua de maine, in ce priveste prezentul si viitorul.  Nu este usor sa iti pazesti gandurile cand in lume nu mai este pace. David a marturisit in Psalmul34:4, ca  a cautat pe Domnul si Domnul i-a raspuns, ba inca l-a si izbavit din toate temerile lui... Izbavit din temerile lui. Izbavit din temerile tale. De ce trebuie ca temerile tale sa ajunga mai tari decat credinta ta? De ce trebuie ca temerile tale sa devina mai tari decat puterea ta? Aceste temeri sunt ca si o haita de lupi care se arunca asupra unei turme de oi care paste in pasune. Ti s-a intamplat, sa ajungi si tu pana acolo, asa incat numarul temerilor tale sa fie mai mare decat numarul solutiilor tale? Daca ai ajuns  pe acolo, scrie izbavire peste toate temerile tale, pentru ca Domnul Se lasa gasit, Domnul raspunde, si Domnul izbaveste din toate temerile pe oricine Îl cauta. De ce te temi cu un Dumnezeu atat de bun, atat de indurator, atat de milos?

Daca nu ai ajuns si tu in valea temerilor sau in umbra temerilor, sa stii ca  ca aceasta nu e rodul si meritul tau, ci acesta este rodul pacii lui Dumnezeu. Ne sunt pazite inimile si gandurile in Hristos de catre pacea lui Dumnezeu. Despre pacea lui Dumnezeu ai putea sa vorbesti la infinit si la nesfarsit. Despre pacea lui Dumnezeu ai putea sa vorbesti ori de cate ori  vorbesti despre priceperea cuiva in ceva, sau chiar despre priceperea ta. Pacea lui Dumnezeu intrece orice pricepere. Pacea lui Dumnezeu intrece chiar si priceperea celui rau de a face rau. Deasupra tuturor priceputilor de pretutindeni si din totdeauna, deasupra  chiar si de priceperea si intelepciunea lui Solomon, sta pacea lui Dumnezeu. Oamenii care au nevoie de paza apeleaza la servicii care sunt incarcate de pricepere omeneasca. De cele mai multe ori, priceperea omeneasca nu poate asigura paza omului.

Pacea lui Dumnezeu da siguranta in inima si in ganduri. Pacea lui Dumnezeu nu poate sa ne pazeasca daca noi nu suntem in Hristos Isus, de aceea este important botezul, de aceea este importanta credinta, de aceea este importanta pecetluirea cu Duhul Sfant.

Pacea lui Dumnezeu  te cauta, iti cauta inima, iti cauta gandurile. Acesta este modul prin care Dumnezeu vrea sa iti adevereasca ca esti pazit. Ca cel mai bine esti pazit din launtru si nu din afara. Oamenii te pot pazi  pe dinafara, dar pe dinlauntru  nimeni nu mai are acces, pentru ca la inima si la gandurile omului, numai Dumnezeu cunoaste cararea. Dumnezeu are o nadejde si un viitor pentru tine, iar nadejdea si viitorul tau incep din inima, de la nivel de alegeri, de decizii, de eforturi, dar si de la nivelul gandurilor. Dumnezeu iti ofera stabilitate  in lumea gandurilor, si in adancul inimii. Tu nu esti o barca usoara  purtata de vanturi nemiloase pe mari infuriate, tu esti un om tare, esti un om pazit bine, esti in Hristos Isus, chiar daca lucrezi in IT, chiar daca esti medic, chiar daca esti om de serviciu, chiar daca esti somer, chiar daca esti  bolnav, chiar daca esti nedreptatit acum. Esti in Hristos, ai un viitor vesnic. Inima si gandurile tale  te pot tine in viata vesnica de care te bucuri prin Hristos, sau te pot departa pentru totdeauna de viata vesnica. De aceea trebuie sa fii pazit de Cel mai tare, de Cel mai Bun, de Dumnezeu.

Ciprian Muresan 23 martie 2016.

O lucrare pe întelesul orişicui; slavă Domnului! Domnul să ne umple de pacea SA!
Adăugat în 25/03/2016 de floridinmaracineni
Amin
Adăugat în 27/03/2016 de MihailCiprianMuresan
Statistici
  • Vizualizări: 1015
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni