LOCURI DEOSEBITE, UNDE POȚI STA ÎN LINIȘTE, DOAR CU DUMNEZEU
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Ascultarea
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 04/01/2019
    12345678910 0/10 X
(Matei 6:6) “… intră în camera ta, încuie ușa după tine, și roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns…”

Timpul de zi cu zi, destinat pentru aceea, de a sta în liniște și pentru a fi doar cu Dumnezeu, este sursa puterii vieții noastre.

Această dedicare zilnică, nu poate fi dezvoltată cu ușurință, deoarece mereu suntem ocupați în viață, și de asemenea avem un vrăjmaș, care foarte bine înțelege, care vor fi beneficiile acestei dedicări. Misionarul – martir Jim Elliot a zis despre luptă: “Cred că diavolul pe deplin are putere asupra ACESTOR 3 elemente din viața noastră: gălăgie, grabă, și mulțimea de oameni... Satana cunoaște foarte bine despre puterea liniștei.” În ziua de azi, există foarte multă gălăgie, foarte mulți oameni se grăbesc și au multe responsabilități. Iar dacă nu vom pune timp deoparte pentru a sta în liniște cu Dumnezeu, atunci toate celelalte lucruri, vor tinde să ne ocupe tot timpul, precum apa a umplut vaporul “Titanic”.

Alege-ți locuri deosebite, unde vei avea posibilitatea să stai în liniște, doar tu și Dumnezeu. Alege un astfel de loc la tine acasă, ori undeva aproape de locul unde locuiești, sau lucrezi.

Jonathan Edwards, un predicator renumit, al Cuvântului Lui Dumnezeu, de obicei se ducea în pădure, pentru a sta în liniște, și pentru a fi doar cu Dumnezeu: “Mă duceam în pădure, pentru a-mi îmbunătăți sănătatea, și mă dădeam jos de pe cal, într-un loc, unde nu era prezent vreun om; după obiceiul meu, mă duceam pentru a cugeta cu privire la lucrurile sfinte, și pentru a mă ruga.”

Probabil, nu locuiești lângă pădure, sau lângă câmp, dar probabil, nu departe de casa ta, există vreun parc, unde te poți plimba, unde ai posibilitatea să cugeți cu privire la diverse lucruri din viață, și unde ai oportunitatea să te rogi, fără a fi încurcat(ă). De exemplu, un om credincios, un farmacist, când se întorcea de la lucru, se oprea pentru câteva minute într-un parc, care se afla la o distanță scurtă de casă, pentru a sta în liniște și pentru a sta doar cu Dumnezeu, înainte de a pleca acasă.

O altă persoană, lua niște cărți poștale, își scria nevoile și cererile sale, și pur și simplu se plimba prin cartier, și în tăcere, își vărsa inima înaintea Lui Dumnezeu.

Susanna Wesley, mama lui John, și Charles, a avut o familie foarte numeroasă, și de-a lungul anilor, foarte rar a avut ocazia să rămână de una singură. Este cunoscut faptul, că atunci când avea nevoie de liniște, și pace, se acoperea cu șorțul său, apoi citea Biblia și se ruga sub el. E evident că șorțul nu a ajutat-o foarte mult, pentru a evita gălăgia, dar acesta a fost un semn pentru copii ei, că în acele minute, nimeni nu trebuia s-o deranjeze, și copii mai mari, trebuiau să aibă grijă de cei mai mici.

Probabil, precum în cazul Susannei Wesley, nu ai un loc perfect, și probabil trebuie schimbat din când în când, dar indiferent de circumstanțe îți poți găsi vreun loc, unde îți vei împlini responsabilitățile, care fac parte din modul de viață evlavios, prin faptul că te vei ruga Domnului, și vei sta în liniște, pentru a-L auzi, și pentru a cugeta cu privire la lucrurile importante din viață.

Unde este locul tău deosebit?

- Doamne, ajută-mă, să înțeleg cu de-amănuntul, că timpul zilnic, petrecut în liniște, într-un loc, unde voi fi doar eu și Tu, este o sursă de putere - foarte importantă pentru viața mea! Ajută-mă, ca indiferent de faptul că sunt ocupat(ă) cu diverse treburi, și obiceiuri, să găsesc un loc, pentru a-mi dezvolta dedicarea zilnică! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

Traducere: Repalov Veaceslav

“Se răspândea tot mai mult vestea despre El, şi oamenii se strângeau cu grămada ca să-L asculte şi să fie vindecaţi de bolile lor. Iar El Se ducea în locuri pustii şi Se ruga” (Luca 5:15-16)
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 617
Opțiuni