DUMNEZEUL NOSTRU NE CUNOAȘTE VIAȚA, DE ACEEA NE POATE AJUTA
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 30/12/2018
    12345678910 0/10 X
‚Iată semnul după care-L veţi cunoaşte: veţi găsi un prunc înfăşat în scutece şi culcat într-o iesle. 15 După ce au plecat îngerii de la ei, ca să se întoarcă în cer, păstorii au zis unii către alţii: „Haidem să mergem până la Betleem şi să vedem ce ni s-a spus şi ce ne-a făcut cunoscut Domnul.” 16 S-au dus în grabă şi au găsit pe Maria, pe Iosif şi Pruncul culcat în iesle’ (Luca 2:12,5-16)


Îngerul i-a dat un semn păstorilor, pentru întărirea credinței lor. “Cum veți găsi pruncul în Betleem, care este urmașul lui David? – Îl veți găsi după acest semn: El stă culcat într-o iesle.” Ei s-au așteptat, că Îngerul le va zice: “Îl veți găsi îmbrăcat într-o manta, chiar dacă încă este un prunc, stând culcat într-un palat minunat din oraș, printre lucruri minunate și în belșug, lângă slujitorii săi, care sunt îmbrăcați în haine scumpe.” “Nu, Îl veți găsi, înfășat în scutece și culcat într-o iesle.”


Când Hristos a fost pe pământ, El cu nimic altceva nu s-a deosebit și nu s-a evidențiat, decât cu aceea, că a fost smerit. Un monarh din europa, deseori și-a deranjat slujitorii, prin aceea că iubea în ascuns să părăsească palatul, și să se plimbe de unul singur printre poporul său. Când l-au rugat să nu facă aceasta, îngrijorându-se de siguranța lui, el le-a răspuns: „Nu pot să conduc oamenii, fără să știu, cum ei trăiesc.” Credința creștină confirmă un gând măreț, că Dumnezeul nostru ne cunoaște viața, întristările felurite, deoarece El de asemenea a trăit o viață pământească și a renunțat la anumite avantaje în fața oamenilor obișnuiți!

Iisus a trecut prin lipsuri, prin ispite pământești și suferințe, de aceea îi poate înțelege pe cei ce sunt ispitiți, și poate să le vină în ajutor (Evrei 2:18). El nu este un Stâpân egoist, care din când în când, Își aduce aminte de noi, și ne oferă favoarea Sa, ci este un Dumnezeu credincios și sigur, Care întotdeauna ne susține, și este gata să ne dăruiască din puterea Sa măreață, ne întinde mâna Sa sigură, și ne slujește în vremea lipsurilor, încercărilor dificile și ispitelor!

Cheamă-L cu credință! El poate, fără îndoială, să te ajute!

Îți mulțumesc, Dumnezeul meu Iisus, pentru speranța tare, pentru încurajare și înoirea credinței mele, în abilitatea Ta neschimbătoare de a mă susține, de a mă ajuta, și de mă trece prin încercările din viață, prin ispite și de a le învinge prin mine! Slavă numelui Tău! În numele Tău, mă rog! Amin.


Traducere: Repalov Veaceslav
Autor: Igor Opincă


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 491
Opțiuni