LA SFÂRȘITUL ZILEI
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 25/09/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
(Psalmul 63:6) “... când mi-aduc aminte de Tine în aşternutul meu şi când mă gândesc la Tine în timpul priveghiurilor nopţii.”

Gândurile lui David, în așternutul său, erau despre Domnul! Cugetând despre El în timpul nopții, cântărețul de psalmi a simțit uniunea cu El, măcar că era departe de sanctuar. Fiind urmărit de împăratul Saul, rareori a petrecut vreo 2 nopți în tot același loc, dar oriunde s-ar fi culcat, dacă ca Iacov, a putut să-și găsească un pământ bun și piatră sub cap, în loc de pernă, totuși gândurile despre Domnul erau întotdeauna lângă el!

Ducându-te la culcare, despre ce sau cine gândești?

Teologul și figura publică Richard Baxter, ne dă un astfel de sfat, pentru sfârșitul zilei: “Înainte de a te culca, este foarte înțelept să-ți aduci aminte de faptele tale, și de mila Domnului, pe parcursul zilei trecute, pentru ca să putem să-I mulțumim, pentru lucruri concrete, făcute din milă față de noi și pentru a ne smeri și a ne lăsa de păcate. Este nevoie de aceasta, pentru ca să ne înoim pocăința, și de asemenea decizia de a trăi în ascultare de Dumnezeu. Este important, pentru a te putea cerceta pe tine însuți, s-a apropiat sufletul de Domnul, sau s-a îndepărtat de El, s-a micșorat păcatul, și a crescut harul; ești mult mai pregătit pentru suferință, moarte și veșnicie”.

De aceea, stând în singurătate, să ne aducem aminte de Domnul, să luăm decizia să nu-L părăsim niciodată, să nu ne îndoim în El și niciodată să nu cădem de oboseală în umblarea noastră cu El! Fie ca gândurile noastre despre El, să nu fie de puțină durată, ci să fie de mare importanță și să locuiască în mintea noastră! Fie ca Dumnezeu să ne binecuvânteze la aceasta!

- Dragă Dumnezeu! Ajută-mă să nu păstrez îngrijorarea în inimă, ci să mă mângâi cu gânduri despre Tine, să-mi pun toată speranța în Tine! În numele Lui Iisus Hristos te rog. Amin.

Traducere: Repalov Veaceslav

(Psalmul 63:6) “... când mi-aduc aminte de Tine în aşternutul meu şi când mă gândesc la Tine în timpul priveghiurilor nopţii.”




Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 552
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni