Credinta
Autor: adrian nedelca  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RAMONA_NEDELCA in 13/08/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

 

1.Temelia  Credintei

Marcu 5: 25 Şi era o femeie care de doisprezece ani avea o scurgere de sânge.26 Ea suferise mult de la mulţi doctori; cheltuise tot ce avea, şi nu simţise nicio uşurare; ba încă îi era mai rău.27 A auzit vorbindu-se despre Isus, a venit pe dinapoi prin mulţime şi s-a atins de haina Lui.28 Căci îşi zicea ea: „Dacă aş putea doar să mă ating de haina Lui, mă voi tămădui.”
29 Şi îndată a secat izvorul sângelui ei. Şi a simţit în tot trupul ei că s-a tămăduit de boală.30 Isus a cunoscut îndată că o putere ieşise din El; şi, întorcându-Se spre mulţime, a zis: „Cine s-a atins de hainele Mele?”31 Ucenicii I-au zis: „Vezi că mulţimea Te îmbulzeşte şi mai zici: „Cine s-a atins de Mine?”32 El Se uita de jur împrejur să vadă pe cea care făcuse lucrul acesta.
33 Femeia, înfricoşată şi tremurând, căci ştia ce se petrecuse în ea, a venit de s-a aruncat la picioarele Lui şi I-a spus tot adevărul.34 Dar Isus i-a zis: „Fiică, credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace şi fii tămăduită de boala ta.”

Aici este un exemplu in care vedem cum lucreaza credinta, in primul rand vedem ca era o multime de oameni care il imbulzeau pe Isus din toate partile ca sa se atinga de El pentru ca in zilele trecute oamenii au fost vindecati atingandu-se de El. A fost o singura femeie care l-a atins pe Isus in credinta si a fost vindecata de boala ei, Isus s-a intors catre ea si i-a spus” credinţa ta te-a mântuit”, adica credinta ei a vindecat-o. Motivul pentru care multimea vroia sa se atinga de Isus era pentru ca vroiau ca nevoile lor sa fie implinite, dar numai aceasta femeia a primit vindecare. Fiecare om din aceasta multime dorea ca Isus sa-i imlpineasca nevoile, daca ai o dorinta sa fii vindecat nu este suficient, dorinta nu este credinta. Sunt multi oameni in ziua de astazi care isi doresc, spera ca nevoile lor sa fie implinite de Isus, dar nu sunt implinite pentru ca nu au credinta. Spun acest lucru in dragoste, cred ca nu prea umblam in credinta, dorinta si speranta nu suplinesc credinta.

Evrei 11: 6 Şi, fără credinţă, este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.

Trebuie sa crezi ca Dumnezeu poate si ca vrea sa iti implineasca nevoile pe care le ai, adica ii rasplateste pe cei ce il cauta. Daca crezi ca Dumnezeu poate sa te vindece, dar nu stii daca si vrea sa te vindece, aceasta nu este credinta. Inapoi la povestea noastra, daca o persoana venea la Isus risca sa fie data afara din sinagoga, acesti oameni care au venit la Isus au dorit ca Isus sa le implineasca nevoile si totusi doar o singura persoana a fost vindecata. Din pacate acesta este procentajul in bisericile crestinilor care cred ca Dumnezeu vindeca si in ziua de astazi. Dumnezeu nu cauta la fata omului, daca a vindecat

aceasta femeie ar fii vindecat pe toata lumea care ar fii crezut in El. Aceasta femeie a spus:

Marcu 5: 28 Căci îşi zicea ea: „Dacă aş putea doar să mă ating de haina Lui, mă voi tămădui”.

Aceasta femeie a personalizat dragostea pe care o avea Isus pentru ea, a stiut ca daca crede si marturiste ceea ce crede, credinta va functiona si va fii vindecata. Credinta este sa crezi ca Dumnezeu a facut totul la cruce pentru tine, si ceea ce trebuie sa faci tu  este sa crezi ca ai fost vindecat acum 2000 de ani. Daca nu ai primit lucrul pentru care ai sperat inca in viata ta este pentru ca credinta nu este activata in viata ta. Fiecare crestin nascut din nou are credinta lui Dumnezeu, am primit aceasta credinta supranaturala a lui Dumnezeu in momentul cand am fost nascuti din nou si aceasta credinta nu pleaca, nu fluctueaza, noi trebuie sa exersam credinta pe care o avem. Credinta de a crede lucrurile supranaturale nu este credinta ta, ci este credinta lui Dumnezeu si noi trebuie sa aflam cum opereaza aceasta credinta.

Romani 3: 27 Unde este, dar, pricina de laudă? S-a dus. Prin ce fel de lege? A faptelor? Nu; ci prin legea credinţei.

O lege intotdeauna functioneaza, credinta este guvernata de legi pe care trebuie sa le stim ca credinta noastra sa functioneze.Daca credinta noastra nu functioneaza nu este pentru ca Cuvantul lui Dumnezeu nu este adevarat, ci este pentru ca noi nu stim sa operam in credinta.Isus i-a spus aceste femei:

   Marcu 5: 34 Dar Isus i-a zis: „Fiică, credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace şi fii tămăduită de boala ta.

Aceasta femeie a fost vindecata iar Isus nici macar nu stia cine s-a atins de haina Lui, Isus nu s-a uitat la aceasta femeie ca sa o evalueze sa vada daca merita sa fie vindecata sau nu, aici a functionat legea credintei. Aceasta femeie a auzit de Isus si asta i-a generat credinta. Credinta este sa crezi ceea ce spune Dumnezeu in Cuvantul Sau chiar daca in natural nu poti sa vezi acel lucru inca manifestat. In Geneza capitolul 1 Dumnezeu a spus sa fie lumina inainte sa fie lumina, a spus ca sa fie luna, stele, soare inainte ca aceste lucruri sa existe, Dumnezeu a spus “sa facem un om dupa chipul si asemanarea noastra” inainte ca omul sa existe. La fel si noi trebuie sa proclamam Cuvantul lui Dumnezeu peste viata noastra chiar daca nu vedem aceste promisiuni manifestate in viata noastra, aceasta este credinta. Credinta vine in urma auzirii Cuvantului lui Dumnezeu, prima data crezi iar apoi primesti minunea de care ai nevoie.

 

 

 

 



O daca am avea credinta ,,cat un graunte de mustar'' nu am mai fi atat de rai si am duce o viata linistita cu Dumnezeul nostru.Sa ne rugam mult sa ni se mareasca credinta la toti.
Adăugat în 17/08/2011 de crinnu
Statistici
  • Vizualizări: 2885
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni