3. Credinta fara fapte este moarta
Autor: adrian nedelca  |  Album: fara album  |  Tematica: Credință
Resursa adaugata de RAMONA_NEDELCA in 18/08/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

 

1 Ioan 2: 2 El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi.

   Pentru pacatele intregii lumi a fost platit acum 2000 de ani prin jertfa lui Isus Cristos, dar pana nu primesti aceasta iertare prin credinta nu iti va folosi la nimic faptul ca Isus a murit pentru tine.  Isus este Mantuitorul lumii intregi, dar noi trebuie sa primim iertarea pentru pacatele noastre prin credinta, nu asteptam ca Dumnezeu sa ne mantuiasca, ci El asteapta sa primim ceea ce  a facut Isus pentru noi.

   Iacov 2: 19 Tu crezi că Dumnezeu este unul şi bine faci; dar şi dracii cred… şi se înfioară!

   Doar pentru ca crezi ca exista Dumnezeu si nu acionezi pe baza a ceea ce crezi, nu este nici o diferenta dintre tine si draci, iadul va fii plin de oameni care au crezut ca este Dumnezeu. Majoritatea oamenilor din Romania stiu despre Isus Cristos si ca ar trebui sa traiasca altfel decat au trait pana acum, dar aceasta nu este mantuire. Viata vesnica este prin credinta in Isus Cristos, Isus este viata vesnica.

   Evrei 11: 6 Şi, fără credinţă, este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.

   Trebuie sa crezi in 2 lucruri conform cu aceste verset. Trebuie sa crezi ca Dumnezeu este, nu ca a fost acum 2000 de ani, Isus este la fel ieri, astazi si pentru totdeauna. Apoi mai trebuie sa crezi ca rasplateste pe toti cei care il cauta, trebuie sa crezi ca primesti lucrul pentru care te-ai rugat atunci  cand te rogi, nu mai tarziu conform Marcu 11:24. 

   Iacov 2: 19 Tu crezi că Dumnezeu este unul şi bine faci; dar şi dracii cred… şi se înfioară!20 Vrei, dar, să înţelegi, om nesocotit, că credinţa fără fapte este zadarnică?21 Avraam, părintele nostru, n-a fost el socotit neprihănit prin fapte, când a adus pe fiul său Isaac jertfă pe altar?

   In Romani 4 ne spune ca Avraam a primit binecuvantarile lui Dumnezeu prin  credinta fara faptele Legii, si sunt multi crestini care predica ca esti mantuit doar prin Har si nimic altceva, dar asa ceva nu este scriptural pentru ca in Efeseni 2:8,9 ne spune ca sunem mantuiti prin Har prin credinta, ca acestea sunt darul lui Dumnezeu pentru noi. Ai fost mantuit de Har prin Credinta.

   1 Tesaloniceni 1:3 căci ne aducem aminte fără încetare, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, de lucrarea credinţei voastre, de osteneala dragostei voastre şi de tăria nădejdii în Domnul nostru Isus Hristos!

  

   Aici vorbeste despre lucrarea credintei noastre, in Romani vorbeste despre lucrarea Legii si este trist pentru ca majoritatea crestinilor se relationeaza cu Dumnezeu pe baza Legii. Tu nu primesti lucruri de la Dumnezeu pentru ca meriti, ci primesti lucruri de la Dumnezeu pentru ca crezi. Iacov ne vorbeste ca credinta lui Dumnezeu care este in noi trebuie sa aiba fapte, credinta lui Dumnezeu intotdeauna va avea fapte, actiune. Iacov spune ca daca vezi pe fratele tau sau pe sora ta in nevoi si nu faci nimic nu le va folosi cu nimic, credinta fara faptele corespunzatoare este moarta. Avraam a fost socotit neprihanit prin credinta, dar credinta lui a fost insotita de fapte. Majoritatea oamenilor spun ca cred atunci cand cer ceva de la Dumnezeu, dar actiunile lor arata ca sunt plini de necredinta. Daca te rogi pentru vindecare, crezi ca ai fost vindecat si dupa asta mergi in pat si iei pastile actionezi in necredinta. In Biblie ne spune ca trebuie sa credem din inima, atunci cand se intampla o problema grava dintr-o data in viata ta vei actiona pe baza a ceea ce ai in inima pentru ca mintea ta nu apuca sa proceseze inca ceea ce s-a intamplat. Tu vei actiona in situatii de presiune pe baza a ceea ce ai in inima ta. Credinta ta intotdeauna trebuie sa fie insotita de fapte, trebuie sa actionezi pe baza a ceea ce crezi daca vrei sa vezi raspunsul la ceea ce ai crezut.

   Iacov 1: 22 Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri.23 Căci, dacă ascultă cineva Cuvântul, şi nu-l împlineşte cu fapta, seamănă cu un om care îşi priveşte faţa firească într-o oglindă,24 şi, după ce s-a privit, pleacă şi uită îndată cum era.25 Dar cine îşi va adânci privirile în legea desăvârşită, care este legea slobozeniei, şi va stărui în ea, nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui.

   Aici ne spune ca chiar daca auzi Cuvantul si nu actionezi pe baza a ceea ce spune in Cuvant esti un ascultator uituc, esti inselat. Credinta autentica este sa credinta insotita de actiune, trebuie sa actionezi pe baza a ceea ce crezi.

   



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 5821
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 5
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni