3. Neprihanirea
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RAMONA_NEDELCA in 04/07/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

Neprihanire

3.Condamnare si Neprihanire

   Biblia spune ca ai fost mantuit prin credinta fara fapte, dar in Iacov 2 spune ca omul este justficat si prin fapte nu numai prin credinta, se pare a fii o contradictie in Cuvantul lui Dumnezeu. Martin Luther a primit aceasta revelatie ca suntem mantuiti prin credinta fara fapte, si nu a stiut sa armonizeze mantuirea prin har cu faptele unui credincios dupa ce a fost nascut din nou. Credinta intotdeauna va avea actiune, si asta spune si Iacov:

   Iacov 2: 18 Dar va zice cineva: „Tu ai credinţa, şi eu am faptele. Arată-mi credinţa ta fără fapte, şi eu îţi voi arăta credinţa mea din faptele mele.”

    Intre aceste 2 lucruri este o balanta nu se contrazic, fiecare adevar al lui Dumnezeu are aparent un alt adevar cu care se contrazice din Biblie. Tot asa este si cu Neprihanirea, un crestin ar trebui sa stie ca atunci cand face fapte rele se va simti groaznic, cu toate ca este neprihanit in sangele lui Isus.  Daca crezi ca actiunile tale nu au consecinte,  nu este adevarat. Sunt 4 surse de unde vine condamnarea atunci cand pacatuiesti, aceasta este parerea mea personala, Scriptura nu le enumera asa cum le voi enumera eu.

   In primul rand cred ca Legea este o sursa de condamnare, trebuie sa stim ca in momentul cand ai fost nascut din nou, duhul tau este perfect si Dumnezeu se uita la duhul tau nascut din nou, si a inlaturat condamnarea din viata credinciosului pe care o aducea Legea.

   Romani 8: 1 Acum, dar, nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământeşti, ci după îndemnurile Duhului.

    Osandirea pe care o aduceaLegea nu mai are putere asupra credinciosului nascut din nou.

   2 Corinteni 3: 9 Dacă slujba aducătoare de osândă a fost slăvită, cu cât mai mult o întrece în slavă slujba aducătoare de neprihănire?

   Era o slujba aducatoare de osanda.

   Romani 3: 19 Ştim însă că tot ce spune Legea, spune celor ce sunt sub Lege, pentru ca orice gură să fie astupată, şi toată lumea să fie găsită vinovată înaintea lui Dumnezeu.

   Legea nu a fost data ca un om sa fie mantuit prin ea, ci Legea a fost daca cu scopul de a ne arata ca avem nevoie de un Mantuitor, a fost un indrumator catre Cristos. Scopul Legii a fost ca sa ne condamne. Dar noi crestini nascuti din nou am fost eliberati de sub puterea Legii:

   Romani 6: 14 Căci păcatul nu va mai stăpâni asupra voastră, pentru că nu sunteţi sub Lege, ci sub har.

  

Sunt multe alte pasaje din Scriptura care ne arata ca am fost izbaviti de sub puterea Legii, de a ne condamna. Cu toate ca scopul Legii a fost sa aduca osanda in viata oamenilor, in viata credinciosului nascut din nou Legea nu mai are putere pentru ca:

   Romani 10: 4 Căci Hristos este sfârşitul Legii, pentru ca oricine crede în El să poată căpăta neprihănirea.

    A doua sursa de condamnare este Satana. In Timotei scrie calificarile pe care ar trebui sa le aiba un episcop si scrie  si o atentionare:

   1 Timotei 3: 6 Să nu fie întors la Dumnezeu de curând, ca nu cumva să se îngâmfe şi să cadă în osânda diavolului.

De aici vedem ca Satana osandeste, condamna.

   Romani 8: 34 Cine-i va osândi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a şi înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu şi mijloceşte pentru noi!

    Aici spune ca nu Dumnezeu este sursa condamnarii pentru crestinii nascuti din nou, satana este acuzatorul fratilor asa cum scrie si in Apocalipsa 12.  Satana poate sa ne condamne atunci cand pacatuim.

   A treia sursa de condamnare este sistemul lui Dumnezeu. Am sa va expilc ceea ce vreau sa spun prin aceasta fraza. Dumnezeu a lasat autoritati pe acest pamant ca sa pedepseasca pe acei oameni care nu tin randuielile pe care El le-a lasat pentru noi pe pamant. In Romani 13 spune:

   Romani 13: 2 De aceea, cine se împotriveşte stăpânirii, se împotriveşte rânduielii puse de Dumnezeu; şi cei ce se împotrivesc îşi vor lua osânda.

   Aici vorbeste despre guverne, despre taxele pe care trebuie sa le platim la stat. Dumnezeu nu te va mai condamna pentru pacat, dar daca mergi si traiesti in pacat, satana va aduce condamnare in viata ta, Ioan spune:

   Ioan 10: 10 Hoţul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.

   Scopul satanei este sa injunghie sa fure si sa prapadeasca, si daca ii dai acces prin pacat el poate sa faca asta si o face prin condamnarea pe care ti-o aduce pacatul. Cateodata, nu tot timpul, boala este condamnare, saracia este condamnare, depresia, singuratatea, mania, amaraciunea toate aceste lucruri pot fii aduse de condamnarea satanei peste un crestin noascut din nou, nu poate sa faca asta cu fiecare crestin nascut din nou, ci asa cum ne spune in Petru, satana cauta pe cine sa inghita, asta inseamna ca nu poate sa devoreze pe oricine. Mai este aceasta condamnare, daca mergi si jefuiesti pe cineva, Dumnezeu a lasat aceste sistem”Politia” care sa vina si sa te condamne pentru fapta pe care ai facut-o, sa te arunce in inchisoare, aceasta este o forma de condamnare pe care ti-o poate aduce institutiile lasate de Dumnezeu pe acest pamant ca sa mentina linistea si pacea. Deci daca nu traiesti in sfintenie, ai sa

incalci una din legile pe care le-a lasat Dumnezeu si ai sa cazi sub condamnarea lor. Dumnezue  lasat si in Biserica un fel de guvern, randuiala. Sa spunem ca ai  un pacat care il faci constant si ca ai un fel de slujire in Biserica pe care o frecventezi, si daca slujba pe care o faci nu da randamente din cauza pacatului din viata ta, Consiliul acelei Biserici nu te va mai lasa sa slujesti pana cand viata ta nu este pusa in randuiala.  In fiecare casa ar trebui sa fie un sistem de guvernare, sotul ar trebui sa fie capul femeii, parinti ar trebui sa fie capul copiilor, si daca copii nu asculta, daca copii fura,mintesc, sunt obraznici, este responsabilitatea parintilor sa aduca disciplina peste viata acestor copii. Este scriptural pentru un parinte ca sa isi disciplineze copilul. Daca o persoana nu intelege ceea ce am scris mai sus, pot sa inteleaga gresit neprihanirea intr-un mod gresit, sa mearga sa pacatuiasca ca Dumnezeu oricum ii iubeste. Tu mai ai suflet si trup  si trebuie sa iti menti o neprihanire care sa te ajute sa te relatonezi cu oamenii din jur, si daca nu faci asta, sistemul lui Dumnezeu cum l-am numit mai sus te va condamna pentru ceea ce faci, si ai sa suferi daca nu traiesti o viata neprihan ita in fata oamenilor.

   Al patrulea factor care aduce condamnare in viata ta este constiinta ta.

   Romani 2: 15 şi ei dovedesc că lucrarea Legii este scrisă în inimile lor; fiindcă despre lucrarea aceasta mărturiseşte cugetul lor şi gândurile lor, care sau se învinovăţesc sau se dezvinovăţesc între ele.

   Aici in acest verset ne spune ca chiar si oameni care nu au lege, fac din fire lucrurile legii pentru ca” lucrarea Legii este scrisă în inimile lor”. Constiinta este o parte din tine care te acuza sau te scuza. Dumnezeu nu este cel care ne condamna, ci si constiinta noastra face asta.

   1 Timotei 1: 19 şi să păstrezi credinţa şi un cuget curat, pe care unii l-au pierdut, şi au căzut din credinţă.

   Daca traiesti o viata de pacat, constiinta ta te va condamna si nu vei mai avea credinta sa mergi in fata lui Dumnezeu.

   Evrei 9: 14 cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veşnic, S-a adus pe Sine însuşi jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţa cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului celui Viu!

   Daca nu iti cureti constiinta cu sangele lui Isus nu ai sa fii efectiv in slujirea pe care o ai pentru Dumnezeu.  Trebuie sa aplici sangele lui Isus peste constiinta ta.

1.     Legea este prima sursa de condamnare,Dumnezeu ne condamna prin Lege

2.     Satana este  a doua sursa de condamnare

3.     Sistemul lui Dumnezeu este a treia sursa de condamnare

4.     Constiinta este a patra sursa de condamnare

   Prima sursa de condamnare care o aducea Legea a fost inlaturata, Dumnezeu nu ne mai judeca daca nu implinim Legea, nu se relationeaza cu noi pe baza faptelor pe care le facem, Dumnezeu este Duh si se uita la duhul nostru nascut din nou, si din aceasta cauza putem sa venim indrazneti in fata lui Dumnezeu chiar si atunci cand pacatuim.

   Romani 8: 1 Acum, dar, nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământeşti, ci după îndemnurile Duhului.

   Daca esti in Cristos, nu este nici o condamnare pentru tine, dar atunci cand umbli dupa” îndemnurile firii pământeşti”, atunci este condamare pentru cei ce sunt in Cristos, dar aceea condamnare nu vine de la Dumnezeu, ci de la sursele pe care le-am mentionat mai sus. Majoritatea oamenilor care predica Legea spun ca nu mai este condamnare pentru oameni care sunt in Cristos, doar daca nu traiesc dupa indemnurile firii pamantesti.Ei spun ca atunci cand traiesti sfant Dumnezeu nu te mai osandeste, dar daca nu mai traiesti sfant mania lui Dumnezeu vine peste viata ta, Dumnezeu nu iti mai asculta rugaciunile. Dar adevarul este ca  atunci cand am fost nascuti din nou, duhul nostru a fost facut perfect, iar Dumnezeu se uita la duhul nostru nascut din nou. Daca umbli dupa indemnurile firii pamantesi, satana va profita de acest lucru si va veni sa te condamne, pentru ca el este acuzatorul fratilor, apoi avem acest sistem care Dumnezeu l-a lasat pe pamant ca si guvernele care ne va condamna atunci cand facem ceva rau, si constiinta ta te va condamna atunci cand traiesti in pacat. Este important sa traim sfinti, ca sa ne mentinem neprihanirea.

    Pe primele cinci capitole din cartea Romani se pune accentul pe faptul ca suntem neprihaniti prin jertfa lui Isus aparte de faptele noastre. Se pune atat de tare accentul pe neprihanire prin credinta incat se ridica o intrebare:

   Romani 6: 1 Ce vom zice, dar? Să păcătuim mereu, ca să se înmulţească harul?

   Binenteles ca nu mergi sa traiesti in pacat. In capitolul 6 Pavel ne da doua motive ca sa nu mergem sa pacatuim daca am inteles Harul lui Dumnezeu. Primul motiv se afla in versetele din Roamni 6:2-13, unde ne spune ca avem o noua natura, si acum daca ai o natura Dumnezeiasca nu ai sa mai ai dorinta sa mergi sa traesti in pacat, ci vei avea o dorinta sa traiesti in sfintenie. S-ar  putea sa mai ai dorinte sa mergi sa pacatuiesti dupa ce ai fost nascut din nou, dar nu mai ai o natura pacatoasa care sa te faca sa pacatuiesti, ceea ce ai este omul cel vechi care este mintea ta neinnoita cu Cuvantul care te va face sa pacatuiesti. Este vechea ta natura care te-a invatat sa fii egoist, te-a invatat sa faci lucruri care nu sunt dupa voia lui Dumnezeu, mintea ta a fost invatata sa

faca aceste lucruri, si aceste lucruri vor continua pana ce iti vei innoi mintea cu Cuvantul lui Dumnezeu. Isus ti-a schimbat mintea si actiunile tale se vor schimba in timp pe masura ce iti vei innoi mintea cu Cuvantul lui Dumnezeu. Daca esti cu adevarat nascut din nou nu ai sa iti doresti sa traiesti in pacat, ai sa pacatuiesti dar nu ai sa iti doresti sa pacatuiesti, o peroana nascuta din nou vrea sa traiasca in neprihanire.

   1 Ioan 3: 3 Oricine are nădejdea aceasta în El se curăţă, după cum El este curat.

    Un al doilea motiv pentru care nu ai vrea sa traiesti in pacat cu toate ca esti neprihanit in ochii lui Dumnezeu este:

   Romani 6: 16 Nu ştiţi că, dacă vă daţi robi cuiva, ca să-l ascultaţi, sunteţi robii aceluia de care ascultaţi, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire?

   Satana va profita de pacatele pe care le facem, daca ascultam de pacat

atunci ascultam de autorul pacatului care este satana, care vine sa fure sa distruga si sa prapadeasca. Eu traiesc sfant pentru ca doresc sa traiesc sfant si nu vreau ca sa-i dau acces satanei ca sa vina in viata mea.

   Romani 7: 14 Ştim, în adevăr, că Legea este duhovnicească; dar eu sunt pământesc, vândut rob păcatului.15 Căci nu ştiu ce fac: nu fac ce vreau, ci fac ce urăsc.16 Acum, dacă fac ce nu vreau, mărturisesc prin aceasta că Legea este bună.17 Şi atunci, nu mai sunt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuieşte în mine.18 Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac.19 Căci binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!

   Este trist pentru ca multi crestini iau aceste versete si spun ca acesta este stilul de viata al unui crestin nascut din nou. Ei spun ca daca apstolul Pavel a vrut sa faca binele si raul statea lipit de el, ce sa mai spunem noi crestinii de rand, dar nu asta a vrut Pavel sa spuna aici. Daca te uiti in context vei vedea ca Pavel spune ca suntem neprihaniti prin jertfa lui Isus. Apoi in capitolul 6 din cartea Romani ne da 2 motive pentru care ar trebui sa traim sfinti:

1.     Traim in acord cu noua noastra natura, adica copii de Dumnezeu si nu mai avem dorinta sa pacatuim

2.     Nu vrem sa dam acces satanei in viata noastra prin trairea in pacat

In capitolul 7 Pavel descrie incapabilitatea noastra de a tine Legea, prin puterea noastra omeneasca nu putem sa implinim Legea.

 

 

 

   Romani 7: 18 Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac.

   Aici spune ca nimic bun nu locuieste in” în firea mea pământească”, cuvantul fire, se refera la toate partile noastre fizice si la partea noastra sufleteasca care contine” Minte, emotiile, vointa”,si fiecare parte din tine care nu este controlata de duhul se numeste fire. Ceea ce vrea sa spuna aici este ca partea noastra emotionala si trupul nostru sunt incapabile sa il slujasca pe Dumnezeu, aici descrie frustrarea fiecarei persoane care incearca sa il slujasca pe Dumnezeu cu abilitatile ei. In capitolul 8 din Romani cuvantul Duh se foloseste de 22 de ori si se refera la Duhul Sfant, acest capitol este unul dintre cele mai victorioase capitole din Biblie. Aici este vorba despre un contrast,  in capitolul 7 se vorbeste de incapabilitatea omului sa-l slujasca pe Dumnezeu cu abilitatile lui, viata crestina nu este greu de trait ci este imposibil de trait. Sa intorci obrazul atunci cand cineva te loveste nu este dificil ci este imposibil, ne trebuie abilitati dumnezeiesti ca sa putem face asta, iar in capitolul 8 se vorbeste de libertatea pe care o are un crestin nascut din nou.

   Romani 7: 24 O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte…? 25 Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Domnul nostru!… Astfel, dar, cu mintea, eu slujesc Legii lui Dumnezeu; dar cu firea pământească slujesc legii păcatului.

   Firea pamanteasca nu poate niciodata sa-l slujasca pe Dumnezeu

Romani 8: 1 Acum, dar, nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământeşti, ci după îndemnurile Duhului.

   Singura parte din tine care este 100% din timp in Cristos este duhul tau. Atata timp cat lasam ca duhul nostru sa ne domine sufletul si trupul nostru nu va mai fii nimc care sa ne condamne, nu va mai fii nici o judecata in sufletul nostru si in trupul nostru.

   Romani 8: 2 În adevăr, legea Duhului de viaţă în Hristos Isus m-a izbăvit de legea păcatului şi a morţii.

   In vechiul testament de fiecare data cand se pacatuia se aducea judecata peste viata acelui om care pacatuia, dar” legea Duhului de viaţă în Hristos Isus m-a izbăvit de legea păcatului şi a morţii”. Asta inseamna ca nu mai sunt consecinte atunci cand pacatuim? Pacatul inca are consecinte asupra celui ce il face satana te va condamna, sistemul pe care l-a lasat Dumnezeu te va condamna si propria ta constiinta te va condamna, deci trebuie sa traim sfant.

   Roamni 8: 3 Căci – lucru cu neputinţă Legii, întrucât firea pământească o făcea fără putere – Dumnezeu a osândit păcatul în firea pământească,

trimiţând, din pricina păcatului, pe însuşi Fiul Său într-o fire asemănătoare cu a păcatului.

   Aici in acest verset Pavel spune ca Dumnezeu Tatal a osandit pacatul in trupul Fiului Sau, Dumnezeu  a pus toata condamnarea care trebuia sa o iei tu in trupul lui Isus Cristos, asa ca Dumnezeu nu va judeca acelasi pacat de doua ori, odata in trupul lui Cristos si odata in trupul nostru.

   Ioan 3: 16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.17 Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.18 Oricine crede în El nu este judecat; dar cine nu crede a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.

   Aici spune ca este condamnare pentru cei care nu cred in jertfa lui Isus, dar nu este condamnare pentru cei ce il accepta pe Isus in viata lor.

   Ioan 3: 36 Cine crede în Fiul are viaţa veşnică; dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.”

   Ce este mania lui Dumnezeu?

Romani 4: 15 pentru că Legea aduce mânie; şi unde nu este o lege, acolo nu este nici călcare de lege.

   De aici vedem ca Legea aduce manie, asta inseamna ca mania lui Dumnezeu vine pentru oameni care inca sunt sub Vechiul Legamant, cei care incearca prin puterile lor sa fie mantuiti. Prin Lege isi varsa Dumnezeu mania peste viata oamenilor. Daca esti nascut din nou nu mai esti sub Lege, ai fost izbavit de Lege. Cele zece porunci inca le avem, si atunci cand pacatuim satana poate aduce condamnare peste viata noastra prin religie. Majoritatea oamenilor crestini predica Legea, invata ca trebuie sa faci anumite lucruri ca sa fii acceptat de Dumnezeu: daca nu te rogi, nu citesti Biblia, nu dai zeciuiala atunci Dumnezeu nu te va accepta. Asta se facea in Vechiul Testament, Dumnezeu le arata oamenilor ca nu pot sa tina fiecare Lege in parte, si ca trebuie sa isi puna increderea in Isus care o sa vina si o sa moara pentru pacatele lor.Odata ce ai fost nascut din nou Dumnezeu vrea sa il urmezi din dragoste si apreciere a ceea ce a facut Isus pentru noi. Dar este tragic ca in ziua de astazi crestini religiosi folosesc Legea ca sa aduca frica si pedeapsa peste viata oamenilor, si atunci oameni il urmeaza pe Dumnezeu din frica, nu din dragoste. Legea este sursa maniei, a condamnarii si satana va folosi religia ca sa condamne crestinii. As vrea sa stii ca eu nu iau Harul lui Dumnezeu ca si scuza pentru pacat, vreau sa traiesc sfant pentru ca il iubesc pe Dumnezeu si nu vreau ca satana sa ma condamne atunci cand traiesc in pacat, nu vreau ca sa vina sa fure, sa injunghie

 

si sa prapadeasca viata mea. Traiesc o viata sfanta nu ca sa fiu acceptat de Dumnezeu, ci ca satana sa nu aiba acces in viata mea. Traiesc o viata sfanta pentru ca vreau sa relationez bine cu oameni din jur, nu mie frica de politie pentru ca nu fac nici o ilegalitate. Traiesc o viata de integritate in Biserica din care fac parte, slujesc cu toata inima si vreau ca oameni sa se bazeze pe mine atunci cand spun ca fac ceva. Trebuie sa ne mentinem neprihanirea in lumea in care traim. Constiinta noastra este folosita de satana atunci cand pacatuim, fiecare persoana are inauntrul lui o cunostinta sa deosebeasca binele de rau, dar religia poate sa iti faca constiinta foarte sensibila, si atunci ai sa traiesti mai mult in condamanare decat in libertate. Constiinta a fost pusa de Dumnezeu in tine ca deosebeasca binele de rau, atunci cand vei face ceva rau te va condamna, iar atunci cand vei face ceva bun te va lauda. Trebuie sa cunoastem Cuvantul lui Dumnezeu ca sa putem discerne ceea ce constiinta ne spune, fie bine fie rau.  Am vazut crestini facand lucruri pentru care ar fii trebuit sa se simta condamnati, am vazut crestini mintind, furand, Pavel le scria corintenilor care faceau lucruri pe care nici neamurile nu le faceau. Sunt momente in care ar trebui sa te simti rau cand faci anumite lucruri, cand constiinta te condamna. Poti sa faci 2 lucruri ca sa scapi de condamnarea constiintei.

1.     Inceteaza sa mai faci lucrurile care te condamna constiinta ca le faci.

2.     Niciodata nu ai sa fii destul de puternic incat sa nu mai pacatuiesti si atunci ai nevoie de credinta in Harul lui Dumnezeu care ti-a adus iertare pentru pacatele pe care le faci.

In capitolul 7 din Luca Isus a fost in casa fariseilor si o femeie pacatoasa a venit sa-l unga cu un parfum scump, si cu lacrimile ei ii stergea picioarele. Cand au vazut fariseii au fost indignati stiind ca aceasta femeie era o pacatoasa si as vrea sa vedem cum a reactionat Isus in:

   Luca 7: 40 Isus a luat cuvântul şi i-a zis: „Simone, am să-ţi spun ceva.” „Spune, Învăţătorule”, I-a răspuns el.41 „Un cămătar avea doi datornici: unul îi era dator cu cinci sute de lei, iar celălalt cu cincizeci.42 Fiindcă n-aveau cu ce plăti, i-a iertat pe amândoi. Spune-Mi, dar, care din ei îl va iubi mai mult?”
43 Simon I-a răspuns: „Socotesc că acela căruia i-a iertat mai mult.” Isus i-a zis: „Drept ai judecat.”44 Apoi S-a întors spre femeie şi a zis lui Simon: „Vezi tu pe femeia aceasta? Am intrat în casa ta, şi nu Mi-ai dat apă pentru spălat picioarele; dar ea Mi-a stropit picioarele cu lacrimile ei şi Mi le-a şters cu părul capului ei.45 Tu nu Mi-ai dat sărutare; dar ea, de când am intrat, n-a încetat să-Mi sărute picioarele.46 Capul nu Mi l-ai uns cu untdelemn; dar ea Mi-a uns picioarele cu mir.47 De aceea îţi spun: păcatele ei, care sunt multe, sunt iertate; căci a iubit mult. Dar cui i se iartă puţin iubeşte puţin.”

 

Aceasta femeie a experimentat iertarea lui Dumnezeu pentru pacatele pe care le-a facut si asta a facut-o sa fie multumitoare si sa-i spele cu lacrimile ei picioarele lui Isus, in schimb Simon la care a fost acasa Isus, nu se considera un mare pacatos asa ca nu a simtit ca trebuie sa fie recunoscator ca i s-au iertat pacatele. Adevarul este ca toti am avut o datorie fata de Dumnezeu pe care nu am putut sa o platim, daca ai intelege pretul pe care l-a platit Isus pentru tine la cruce atunci iti garantez ca il vei iubi pe Dumnezeu mult mai mult decat pana acum. Cand oameni spun ca sunt mai putin pacatosi decat alti oamani, acesti oameni niciodata nu s-au vazut din punctul de vedere al lui Dumnezeu. Daca te uiti la tine din perspectiva Cuvantului iti garantez ca ai sa strigi dupa Harul lui Dumnezeu sa vina peste viata ta, Simon ar fii trebuit sa recunoasca ca era la fel ca si aceasta femeie pacatoasa. Din punctul de vederea al oamenilor s-ar fii putut spune ca Simon era mai bun, dar din perspectiva lui Dumnezeu amandoi se indreptau spre acceasi destinatie”Iad”. Toti am fost iertati de o datorie incredibila, este o problema de perceptie, unii oameni vad cat de mult au fost iertati, iar alti oameni nu vad asta.

   Isaia 51: 1 Ascultaţi-Mă, voi care umblaţi după neprihănire, care căutaţi pe Domnul! Priviţi spre stânca din care aţi fost ciopliţi, spre gaura gropii din care aţi fost scoşi.

   Stanca de care vorbeste aici este Isus, in Cartea Romani vorbeste despre stanca, in Daniel la fel. Ceea ce vrea sa spuna acest verset este :sa ne uitam la Isus, prin El avem neprihanirea lui Dumnezeu. De asemenea scrie, uitati-va” spre gaura gropii din care aţi fost scoşi”, cu alte cuvinte sa te uiti de unde te-a salvat Dumnezeu, sa nu uiti asta. Trebuie sa facem o balanta intre neprihanirea pe care o avem in Cristos si groapa din care am fost scosi, ca sa avem o atitudine corecta fata de ceea ce a facut Dumnezeu pentru noi. Asa ca trebuie sa incetam sa ne mai comparam cu altii oameni si sa realizam ca suntem ceea ce suntem prin Isus Cristos. Sa va dau un exemplu unde Isus a folosit condamnarea:

   Roamni 8: 3 Atunci cărturarii şi fariseii I-au adus o femeie prinsă în preacurvie. Au pus-o în mijlocul norodului4 şi au zis lui Isus: „Învăţătorule, femeia aceasta a fost prinsă chiar când săvârşea preacurvia.
5 Moise, în Lege, ne-a poruncit să ucidem cu pietre pe astfel de femei: Tu, dar, ce zici?”6 Spuneau lucrul acesta ca să-L ispitească şi să-L poată învinui. Dar Isus S-a plecat în jos şi scria cu degetul pe pământ.7 Fiindcă ei nu încetau să-L întrebe, El S-a ridicat în sus şi le-a zis: „Cine dintre voi este fără păcat să arunce cel dintâi cu piatra în ea.”8 Apoi S-a plecat iarăşi şi scria cu degetul pe pământ.

9 Când au auzit ei cuvintele acestea, s-au simţit mustraţi de cugetul lor şi au ieşit afară, unul câte unul, începând de la cei mai bătrâni, până la cei din urmă. Şi Isus a rămas singur cu femeia, care stătea în mijloc.10 Atunci S-a ridicat în sus; şi, când n-a mai văzut pe nimeni decât pe femeie, Isus i-a zis: „Femeie, unde sunt pârâşii tăi? Nimeni nu te-a osândit?”11 „Nimeni, Doamne”, I-a răspuns ea. Şi Isus i-a zis: „Nici Eu nu te osândesc. Du-te, şi să nu mai păcătuieşti.”)

    Nu stiu ceea ce a scris pe pamant, dar parerea mea personala este ca poate a scris versete din scriptura sau chiar pacatele pe care le faceau unii din fariseii care o acuzau pe aceasta femeie. Oricum ceea ce a scris pe nisip a adus condamnare peste cugetul lor  si au plecat de acolo” , s-au simţit mustraţi de cugetul lor şi au ieşit afară, unul câte unul, începând de la cei mai bătrâni, până la cei din urmă”. Acesti farisei au realizat prin ceea ce le-a spus Isus sau a scris pe pamant, ca erau la fel de vinovati ca si aceasta femeie. Este posibil ca Isus sa fii scris pe pamant lucruri pe care le-au facut in aceea zi, sau o zi in urma. Isus a folosit aceasta condamnare sa le arate fariseilor ca nu sunt mai vrednici decat aceasta femeie, ca nu au nici un drept sa o condamne. Dumnezeu nu ne mai condamna in ziua de astazi pentru ca am fost facuti neprihaniti prin sangele lui Isus, dar constiinta noastra ne va condamna atunci cand vom face ceva rau. Nu ar trebui sa ignoram  tot ceea ce ne spune constiinta noastra. Constiinta ta ar trebui innoita ca Cuvantul lui Dumnezeu, si nu pe ce spune religia, si oameni care traiesc sub Lege. Constiinta ta poate fii un lucru bun daca stii Cuvantul lui Dumnezeu. Dumnezeu nu ne mai condamna pentru ceea ce facem ci satana face asta, sistemul lui Dumnezeu de pe acest pamant face asta si constiinta pe care o avem inauntrul nostru ne condamna atunci cand facem ceva rau. Cat putem ar trebui sa traim sfant, ca sa nu dam acces condamnarii in viata noastra.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2168
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 4
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni