2.Postul
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 09/03/2011
    12345678910 8/10 X
Media 8 din 4 voturi

 

2.Postul

Detroneaza-l pe regele stomac.

Pag 1.

Postind, tu il dai jos de pe tron pe regele stomac.Chiar daca decizi ca sa postesti pentru o zi,D-zeu va vedea dorinta inimii tale,si iti va da Har si putere,ca sa poti sa nu mananci,si iti va asculta postul.Trebuie sa alegi sa il dai jos pe regele stomac,care ti-a spus pana acum ce trebuie sa faci in domeniul mancarii.Sa vedem ce a facut regele stomac de-a lungul creatiei,sa ne intoarcem inapoi in Gradina Eden.

Geneza 2:8 Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit; şi a pus acolo pe omul pe care-l întocmise.9 Domnul Dumnezeu a făcut să răsară din pământ tot felul de pomi, plăcuţi la vedere şi buni la mâncare, şi pomul vieţii în mijlocul grădinii, şi pomul cunoştinţei binelui şi răului.

Geneza 2:16 Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: „Poţi să mănânci după plăcere din orice pom din grădină;17 dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el vei muri negreşit.”

Diavolul a venit si a convins-o pe Eva sa manance din fructul oprit,si i-a spus ca nu o sa moara.

Geneza 3:6 Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei, care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el.

Adam si Eva,din prezenta lui D-zeu in care au fost,s-au ascuns de D-zeu,pentru ca le-a fost rusine si frica.Au ascultat de regele stomac,si pentru ca stomacul poate fii saturat numai pentru o perioada,noi inca suferim din cauza apetitului pe care l-au avut Adam si Eva. Cand se vorbeste despre Sodoma si Gomora,oamenii se gandesc la homosexuali care erau in aceste orase,dar asta nu este tot ce ne invata Biblia despre Sodoma si Gomora.

Ezechiel 16:49 Iată care a fost nelegiuirea surorii tale Sodoma: era îngâmfată, trăia în belşug şi într-o linişte nepăsătoare, ea şi fiicele ei, şi nu sprijinea mâna celui nenorocit şi celui lipsit.50 Ele s-au semeţit şi au făcut urâciuni blestemate înaintea Mea; de aceea le-am şi nimicit, când am văzut lucrul acesta.

Erau mandri, traiau in belsug,si intr-o liniste nepasatoare.Ei erau vinovati de homosexualitate,dar vedem de aici ca traiau din belsug,aici se refera la mancare, la pofta, si asta i-a condamnat. Esau si-a vandut dreptul de intai nascut pentru o farfurie de mancare. D-zeu a dat acest privilegiu celui inatai nascut dintr-o familie sa primeasca mai multe binecuvantari, dar Esau si-a dispretuit dreptul de intai nascut pentru o farfurie de mancare. Esau era un vanator,si Isaac il iubea mai mult pe Esau decat pe Iacov,pentru ca manca din vanatul lui.Intr-o zi nu a vanat nimic,si s-a intors acasa sleit de puteri,si i-a cerut lui Iacov o farfurie de mancare.

Genesa 25:34: Atunci Iacov a dat lui Esau pâine şi ciorbă de linte. El a mâncat şi a băut; apoi s-a sculat şi a plecat. Astfel şi-a nesocotit Esau dreptul de întâi născut.

D-zeu a avut un plan cu viata lui Esau,ca si intai nascut,dar regele stomac,l-a oprit in a-si indeplini destinul.L-a pierdut pentru o ciorba de linte si niste paine.Cartea Evrei ne da niste atentionari,sa nu fim ca si Esau.

Pag 2.

Evrei 12:15 Luaţi seama bine ca nimeni să nu se abată de la harul lui Dumnezeu, pentru ca nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune, să vă aducă tulburare, şi mulţi să fie întinaţi de ea.16 Vegheaţi să nu fie între voi nimeni curvar sau lumesc ca Esau, care pentru o mâncare şi-a vândut dreptul de întâi născut.
17 Ştiţi că mai pe urmă, când a vrut să capete binecuvântarea, n-a fost primit; pentru că, măcar că o cerea cu lacrimi, n-a putut s-o schimbe.

Cand D-zeu i-a eliberat pe poporul Israel,dupa 430 de ani de robie din Egipt,a despartit Marea Rosie pentru ei,ca sa poata ajunge in Tara Promisa.D-zeu s-a ingrijit de fiecare nevoie a lor,chiar hranindu-i cu mana cereasca zilnic. Aceasta mana era atat de perfecta,din punct de vedere dietic,ca niciunul din poporul lui Israel nu a fost bolnav timp de 40 de ani,fara doctori si spitale.Le-a tinut trupurile sanatoase si puternice.Si totusi ei nu au fost multumiti cu aceasta mana cereasca.

Numeri 11:4 Adunăturii de oameni, care se aflau în mijlocul lui Israel, i-a venit poftă, ba chiar şi copiii lui Israel au început să plângă şi să zică: „Cine ne va da carne să mâncăm?5 Ne aducem aminte de peştii pe care-i mâncam în Egipt şi care nu ne costau nimic, de castraveţi, de pepeni, de praz, de ceapă şi de usturoi.
6 Acum ni s-a uscat sufletul: nu mai este nimic! Ochii noştri nu văd decât mana aceasta.”7 Mana semăna cu grăuntele de coriandru, şi la vedere era ca bedeliumul.

D-zeu i-a auzit cand murmurau si se plangeau,si atunci s-a hotarat sa le dea carne.

Numeri 11:18 Să spui poporului: „Sfinţiţi-vă pentru mâine şi aveţi să mâncaţi carne, fiindcă aţi plâns în auzul Domnului şi aţi zis: „Cine ne va da carne să mâncăm? Căci noi o duceam bine în Egipt!” Domnul vă va da carne şi veţi mânca.
19 Aveţi să mâncaţi carne, nu o zi, nici două zile, nici cinci zile, nici zece zile, nici douăzeci de zile,20 ci o lună întreagă, până vă va ieşi pe nări şi vă veţi scârbi de ea, pentru că n-aţi ascultat de Domnul care este în mijlocul vostru şi pentru că aţi plâns înaintea Lui, zicând: „Pentru ce am ieşit noi oare din Egipt?”

Numeri 11:33 Pe când carnea era încă în dinţii lor, fără să fie mestecată, Domnul S-a aprins de mânie împotriva poporului; şi Domnul a lovit poporul cu o urgie foarte mare.34 Au pus locului aceluia numele Chibrot-Hataava pentru că acolo au îngropat pe poporul apucat de poftă.

Acesti oameni care au murit,nu au mai intrat in Tara Promisa,au fost eliberati de sub robia Egipteana,dar nu au gustat din binecuvantarile lui D-zeu,in viata care au trait.Asa sunt multi crestini,care au fost nascuti din nou,dar nu gusta din binecuvantarile lui D-zeu in aceasta viata,pentru ca regele stomac le guverneaza apetitul si viata. D-zeu a avut binecuvantari supranaturale pentru poporul Israel in pustie, dar ei au preferat apetitul carnal. D-zeu la fel vrea sa lase binecuvantari supranaturale in viata nostra,dar nu realizam ca nu le primim, din cauza ca nu il Cautam pe D-zeu in Post si in Rugaciune.Alege de astazi sa postesti si vei vedea binecuvantarile lui D-zeu cum se vor manifesta in viata ta.Daca nu ai mai postit pana acum,fa-o doar pentru o zi,pentru inceput,si vei vedea ceea ce ti-am spus.

 

 

 

 

 

 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2132
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 7
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni