Vorbirea in limbi
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Duhul Sfant
Resursa adaugata de adriannedelca in 11/02/2011
    12345678910 4.86/10 X
Media 4.86 din 7 voturi

 

Vorbirea in Limbi.

Pag 1.

Darul vorbirii in limbi este de obicei asemanat cu botezul cu Duhul Sfant.Unul din manifestarile pe care le-au avut oameni cand au primit botezul cu Duhul Sfant a fost vorbirea in limbi. In Fapte 2 cand ucenicii au fost botezati cu Duhul Sfant au vorbit in limbi. In Fapte 8 in Samaria dupa ce oameni au primit mantuirea, au venit Petru si Ioan si si-au pus mainile peste ei si au primit botezul cu Duhul Sfant si manifestarea vorbirii in limbi. In Fapte 10 cand Petru a predicat Evanghelia lui Corneliu si casei lui, au fost botezati cu Duhul Sfant si au vorbit in limbi si profeteau. Sunt multe alte instante unde oameni au fost botezati cu Duhul Sfant si vorbeau in limbi, apostolul Pavel a spus ca vorbea in Limbi mai mult decat toti corinteni impreuna. Este ciudat ca oameni se impotrivesc asa de tare in zilele noastre impotriva acestui dar al vorbirii in limbi, cand cei care au ascris Noul Testament vorbeau in limbi. Botezul cu Duhul Sfant era o experienta care avea loc imediat dupa ce o persoana era nascuta din nou. Duhul Sfant a fost trimis sa iti aduca aminte ceea ce ai invatat despre Isus, sa te invete din Cuvantul lui Dumnezeu:

Ioan 14:26 Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl în Numele Meu, vă va învăţa toate lucrurile şi vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.

Sunt multe benefici pe care le avem dupa ce am primit botezul cu Duhul Sfant. Trebuie sa vorbesti in limbi ca si dovada ca ai primit Duhul Sfant? Trebuie sa vorbesti in limbi, este un dar de la Dumnezeu si va voi arata ce important este sa vorbesti in limbi, de cand am primit botezul cu Duhul Sfant. O sa vorbim din cateva pasaje pe care oameni le folosesc impotriva vorbirii in alte limbi, si am sa folosesc aceleasi pasaje ca sa va arat ca vorbirea in limbi este pentru astazi.

Pavel vorbeste foarte mult in 1 Corinteni despre vorbirea in limbi despre darurile Duhului Sfant, dar corinteni erau foarte firesti, si Pavel i-a mustrat pentru asta. Era un om care s-a culcat cu nevasta tatalui sau si vedem asta in 1 Corinteni 5, se imbatau la cina Domnului si vedem asta in 1 Corinteni capitolul 10 si 11, si multe alte lucruri gresite pe care le faceau. Dar totusi erau manifestate toate darurile Duhului Sfant intre ei, si incepeau toti sa vorbeasca dintrodata in limbi cu voce tare fara sa aiba vreunul dintre ei interpretare. Daca primesti darurile Duhului Sfant nu te maturizezi instant, ci este un proces in maturizare.

1 Corinteni 14:39 Astfel deci fraţilor, râvniţi după prorocire, fără să împiedicaţi vorbirea în alte limbi.

Pavel le spunea Corintenilor ca niciodata sa nu impiedice vorbirea in limbi.

In 1 Corinteni 12 listeaza cateva din Darurile Duhului Sfant si spune la sfarsit:

1 Corinteni 12:31 Umblaţi, dar, după darurile cele mai bune. Şi vă voi arăta o cale nespus mai bună.

Aici spune ca darurile Duhului sunt bune cand opereaza in dragoste si nu firesc. Sunt oameni care cred ca daca ai vorbirea in limbi esti sfant, si ca nu ai dreptul sa mai faci nici o gresala, ca Duhul Sfant te controleaza dar nu este adevarat. Duhul Sfant iti da inspiratia sa vorbesi in limbi, dar tu poti sa o faci intr-un mod firesc, poti sa o faci fara sa fii motivat de dragoste, si asta spune in:

1 Corinteni 13:1 Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea

Pag 2.

dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor.

Aici spune ca poti sa vorbesti in limbi fara sa fii motivat de dragoste, trebuie sa lasi ca dragostea lui Dumnezeu sa fie motivatia vorbirii in limbi.

1 Corinteni 13:2 Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.3 Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.

Aici spune ca tot ceea ce facem trebuie sa fie motivat de dragoste, sunt multi crestini religiosi care se duc la Biserica dar nu o fac din dragoste, dau bani la Biserica dar nu dau din dragoste, si aici spune ca chiar daca ti-ai da toti bani saracilor si nu-i dai din dragoste, nu-ti foloseste la nimic. Motivul din spatele darului, este mult mai important ca si darul.

1 Corinteni 12:8 Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit.

Sunt multi oameni care folosesc acest pasaj si spun ca limbile vor inceta.

1 Corinteni 12:9 Căci cunoaştem în parte şi prorocim în parte;10 dar, când va veni ce este desăvârşit, acest „în parte” se va sfârşi.

In versetul 8 spune ca atunci cand limbile vor inceta, si cunostinta va inceta, dar una din profetiile lui Isus a fost ca cunostinta va creste in vremurile de pe urma.

1 Corinteni 13:11 Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc.12 Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.

Nu l-am vazut pe Isus fata in fata inca, ci il vom vedea numai cand vom muri, sau o sa vina sa isi rapeasca Biserica. Nu stim toate lucrurile inca, dar o sa vina o vreme cand o sa stim toate lucrurile, asta se va intampla numai cand vom merge in cer, doar atunci vor inceta limbile. Vorbirea in limbi te ajuta sa te rogi atunci cand nu stii sa te rogi, asa ca te rogi in limbi, dar atunci cand vom fii in cer nu o sa mai avem nevoie de profetie, de vorbirea in limbi, nu o sa avem nevoe de cunostinta, pentru ca vom sti toate lucrurile. Aceste versete ne spun ca atata timp cat este cunostinta, limbile nu vor inceta. Nici un crestin care se apropie de Biblie intr-un mod sincer nu va putea spune ca vorbirea in limbi nu este pentru astazi. Unii oameni cred ca limbile au incetat si ca nu mai sunt minuni, pentru ca au fost invatati gresit de oameni din autoritate, si religia face ca Cuvantul lui Dumnezeu sa fie fara putere:

Marcu 7:13 Şi aşa, aţi desfiinţat Cuvântul lui Dumnezeu, prin datina voastră. Şi faceţi multe alte lucruri de felul acesta!”

Sa vedem unele din beneficiile pe care le avem daca vorbim in alte limbi. Ai sa auzi alti crestini care spun ca atunci cand te rogi in limbi, Duhul Sfant mijloceste pentru noi si folosesc:

Romani 8:26 Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite.

Pag 3.

Cand te rogi in limbi te rogi perfect penctru ca in duhul tau ai mintea lui Cristos, deci cand te rogi in limbi te rogi toata intelepciunea pe care Dumnezeu a depozitat-o in duhul tau nascut din nou. Dar aici spune ca mijloceste pentru noi cu suspine negraite, dar nu poti sa spui ca de fiecare data cand te rogi in limbi Duhul Sfant mijolceste pentru tine sau pentru o alta persoana. Cred ca primul scop al vorbirii in limbi este pentru edificarea ta, pentru zidirea ta, pentru cresterea ta spirituala.

1 Corinteni 14:2 În adevăr, cine vorbeşte în altă limbă nu vorbeşte oamenilor, ci lui Dumnezeu; căci nimeni nu-l înţelege şi, cu duhul, el spune taine.3 Cine proroceşte, dimpotrivă, vorbeşte oamenilor, spre zidire, sfătuire şi mângâiere.
4 Cine vorbeşte în altă limbă se zideşte pe sine însuşi; dar cine proroceşte zideşte sufleteşte Biserica.

Aici spune ca este spre zidirea noastra ca sa vorbim in limbi.

Isaia 28:11 Ei bine! Prin nişte oameni cu buze bâlbâitoare şi cu vorbirea străină va vorbi poporului acestuia, Domnul.12 El îi zicea: „Iată odihna; lăsaţi pe cel ostenit să se odihnească; iată locul de odihnă!” Dar ei n-au vrut să asculte,

Aici vorbeste despre vorbirea in limbi care iti da odihna, te zideste pe tine, duhul tau se roaga care este perfect, este partea din tine in care locuieste Dumnezeu, si cand te rogi in limbi, te rogi in duh:

Iuda1:20 Dar voi, preaiubiţilor, zidiţi-vă sufleteşte pe credinţa voastră preasfântă, rugaţi-vă prin Duhul Sfânt,21 ţineţi-vă în dragostea lui Dumnezeu şi aşteptaţi îndurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viaţa veşnică.

Aici spune ca daca te rogi in limbi iti dezvolti credinta, si te tine in Dragostea lui Dumnezeu.Daca te ingrijorezi cu privire la un anumit lucru, te rogi in limbi te odihnesti si nu te mai ingrijorezi, cand ai descurajare, vorbeste in limbi si vei fii zidit, incurajat, daca intelegi asta atunci nu mai ai dreptul niciodata sa fii descurajat pentru ca Duhul Sfant te zideste.

1 Corinteni 14:13 De aceea, cine vorbeşte în altă limbă să se roage să aibă şi darul s-o tălmăcească.14 Fiindcă, dacă mă rog în altă limbă, duhul meu se roagă, dar mintea mea este fără rod.

Aici spune ca duhul tau se roaga dar mintea ta ramane fara rod. Cand te rogi cu mintea ta, nu ai toate informatiile necesare ca sa te rogi perfect tot timpul, dar in duhul tau nascut din nou ai toata Dumnezeirea care locuieste in tine, tu stii toate lucrurile in duhul tau. Daca am intelege asta atunci am petrece mai mult timp in rugaciunea in alte limbi, pentru ca atunci rugaciunea ta este perfecta.

1 Corinteni 2:6 Totuşi ceea ce propovăduim noi printre cei desăvârşiţi este o înţelepciune; dar nu a veacului acestuia, nici a fruntaşilor veacului acestuia, care vor fi nimiciţi.7 Noi propovăduim înţelepciunea lui Dumnezeu, cea tainică şi ţinută ascunsă, pe care o rânduise Dumnezeu, spre slava noastră, mai înainte de veci,

De unde a avut Pavel aceasta intelepciune ascunsa? In Galateni ne spune ca Pavel a stat in desert timp de 3 ani si nu a avut contact cu nici un ucenic, si ca Dumnezeu intr-un mod supranatural i-a dat revelatii ale adevarului Evangheliei. Pavel a spus in 1 Corinteni 14:

1 Corinteni 14:2 În adevăr, cine vorbeşte în altă limbă nu vorbeşte oamenilor, ci lui Dumnezeu; căci nimeni nu-l înţelege şi, cu duhul, el spune taine.

Pag 4

Pavel a spus ca Evanghelia este” înţelepciunea lui Dumnezeu, cea tainică şi ţinută ascunsă”, atunci cand a primit botezul cu Duhul Sfant a vorbit in limbi, si cand vorbesti in limbi, vorbesti” lui Dumnezeu; căci nimeni nu-l înţelege şi, cu duhul, el spune taine. Cand te rogi in limbi, duhul tau se roaga, si atunci te rogi ca sa ai si talmacirea la ceea ce vorbesti. Pavel a spus ca vorbea in limbi mai mult decat toti corinteni impreuna. Vorbirea in limbi si talmacirea nu este numai in biserica ci si acasa. Este un dar al vorbirii in limbi care opereaza in Biserica ca si darul profetiei.

Marcu 16:17 Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi;

Aici spune ca vorbirea in limbi este pentru fiecare credincios, dar mai este si un dar al vorbirii in limbi care se manifesta in Biserica, un dar al vindecarii care se manifesta in Biserica.

1 Corinteni 13:1 Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor.

Multi oameni spun ca limbile care s-au vorbit in Fapte in ziua cinzecimii au fost limbi ingeresti. Multi spun ca vorbirea in alte limbi este sa inveti alte limbi in afara de limba ta naturala, dar nu este adevarat. In Fapte nu s-au dus la scoala sa invete alte limbi perfect asa cum au vorbit in ziua cinzecimii, sunt mai multe feluri de a vorbi in alte limbi, in limbi ingeresti toti crestinii nascuti din nou pot sa vorbeasca in aceste limbi ingeresti. Cand vorbesti in limbi, vorbesti intelepciunea lui Dumnezeu care este ascunsa si tinuta tainic, poti sa te rogi la Dumnezeu sa iti dea o interpretare la ceea ce vorbesti. Sa clarificam acesta talmacire in limbi, pentru ca multi oameni se gandesc ca vorbesti in limbi apoi te opresti si incepi sa vorbesti in romaneste ceea ce ai vorbit in alta limba. Atunci cand esti intr-un serviciu de Biserica trebuie sa fie facut asa, ca oameni sa inteleaga ceea ce spui, dar ceea ce trebuie sa faci tu este sa intelegi ceea ce ai vorbit intr-o alta limba. Poti sa te rogi in limbi, si in mintea ta sa iti vina sa te rogi pentru cineva la care nici nu te-ai gandit, asa primesti interpretare si te rogi pentru aceea persoana. Atunci cand te rogi in limbi, in mintea ta incep sa vina oameni pe care nu i-ai vazut de mult timp, aceasta este interpretarea vorbirii in limbi, sa te rogi pentru ei. Poti sa te rogi pentru intelepciune, daca nu intelegi pasaje din Scriptura, roaga-te in limbi si Dumnezeu iti va da intelepciune sa intelegi acele pasaje, se poate sa primesti interpretare poate in cateva zile, sau saptamani. A vorbi in limbi este foarte important, te zideste pe tine si iti da revelatii din Cuvant. A vorbi in limbi este inspirat de Duhul Sfant, Duhul Sfant nu te controleaza sa faci asta, in ziua cinzecimii oameni au deschis gura si au vorbit in alte limbi, nu Duhul Sfant i-a fortat sa vorbeasca in alte limbi. Tu vorbesti in limbi inspirat de Duhul Sfant.Daca ceri Duhul Sfant:

Luca 11:13 Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!”

Trebuie sa incepi sa vorbesti prin credinta sa iti deschizi gura sa vorbesti in alte limbi.

 

 

 

 

 

 

 

 Statistici
  • Vizualizări: 13148
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 18
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni