Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Intalnirea cu eternitatea
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Cer
Resursa adaugata de CociorvanSami in 12/12/2010
    12345678910 0/10 X

Intalnirea cu eternitatea

Text: Psalm 90

Introducere: Va pun inainte cativa oameni care s-au intalnit cu eternitatea in mod caracteristic.

I. Moise – dezamagitul

Ps. 90 il gaseste mai batran cu o generatie decat toti ceilalti din Israel. El pe la 120, ceilalti sub 60, pentru ca toti ceilalti din acea generatie au pierit in pustie.
Va puteti imagina dezamagirea lui? Puteti masura zadarnicia cu care a vazut irosindu-se atatea vieti? Nu este de mirare ca, dupa ce a petrecut 40 de ani in cimitirul desertului scrie acest psalm.

II. Solomon – perplexatul

Cartea Eclesiastul ni-l prezinta, mai ales in capitului 3:1-15 drept un om care gaseste loc tuturor lucrurilor, mai putin eternitatii. “Macar ca omul nu poate pricepe … din cap 3:11 spune tot.

III. Tanarul bogat – cel confuz confuz

Marcu 10:17-27 ne arata un personaj plin de goliciunea unor proaste oerarhi de valori. Nu le poti avea pe amandoua. Ce alegi? Proba este grea si decisiva. A vrut sau n-a vrut? Era gata sa faca sau nuera gata sa faca?

IV. Apostolul Pavel – clar si limpede, anticipand si asteptand.

In antiteza cu tanarul bogat., Pavel este omul care le-ar fi putut avea pe toate, dara arenuntat la toate ca sa-l dobandeasca pe Christos. Viata vesnica este cunoasterea lui Dumnezeu si a lui Isus Christos (Ioan 17:3).

Incheiere: Ce simti cand te gandesti la eternitate? Care este eternitatea ta?Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1267
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni