Cand spiritul invinge sabia
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de CociorvanSami in 11/12/2010
    12345678910 0/10 X

Cand spiritul invinge sabia

Efeseni 6:12 Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti.

Intreaga viata pe acest pamant este o lupta. Avem de purtat lupte mai mici,mai mari,batalii,razboaie. “De-a lungul istoriei omenirii au existat doua puteri mondiale-sabia si spiritul.Pana acum,de fiecare data spiritul a biruit sabia”.

Scutul credintei este o parte de prima importanta a armaturii crestinului. Trebuie sa luam “toata armatura lui Dumnezeu” pentru ca viata crestina este o lupta,un razboi spiritual. Pe masura ce Pavel numeste diferitele parti ale armaturii crestinului,el ajunge la scut si subliniaza importanta lui,spunand :…pentru ca avand scutul credintei,nimic nu va poate vatama,sunteti mai mult decat biruitori,prin El.

Nu cei tari inving

David era un copil cand l-a ucis pe Goliat cu o piatra. Sabia uriasului Goliat era pe masura lui,insa nu i-a servit la nimic in fata planului minunat al lui Dumnezeu,care a hotarat sa dea biruinta alesului Sau. In spatele unui om mic,in spatele unor arme inofensive ca cele pe care le avea David,era un Dumnezeu maret si minunat. Eclesiastul spune :9:11 Am mai vazut apoi sub soare ca nu cei iuti alearga, ca nu cei viteji castiga razboiul…

Saul a zis lui David: 1 Samuel 17:33 Nu poti sa te duci sa te bati cu Filisteanul acesta, caci tu esti un copil, si el este un om razboinic din tineretea lui.17:45 Tu vii impotriva mea cu sabie,cu sulita si cu pavaza;iar eu vin impotriva ta in Numele Domnului ostirilor

Dumnezeu poate folosi oameni mici in lucrari mari. Poate nu ai la indemana nicio arma,poate ca atatia lupta impotriva ta cu putere,in timp ce tu esti mic si lipsit de orice forta… Nu uita insa ca nu cei tari inving,ca daca Dumnezeu este cu tine,nimeni nu va putea sa-ti stea impotriva.

Caci noi nu privim la lucrurile care se vad

Deuteronom 20:1 Cand vei merge la razboi impotriva vrajmasilor tai, si vei vedea cai si care, si un popor mai mare la numar decat tine, sa nu te temi de ei, caci Domnul, Dumnezeul tau, care te-a scos din tara Egiptului, este cu tine.

Credinta in Dumnezeu vede dincolo de ceea ce este vizibil. De atatea ori credinta are capacitatea de a distinge lucruri inacce! sibile r atiunii! Oare cine este capabil atunci cand vede atatea lucruri care ii stau impotriva,sa spere totusi si sa creada in victorie? De-atatea ori Dumnezeu a izbavit poporul Sau ales,Israel,din mana unor popoare mult mai puternice. De-atatea ori vrajmasii erau in numar mult mai mare,insa Dumnezeu a fost Acela care a luptat pentru Israel! Cei ce se bizuie pe Numele Domnului nu vor fi dati niciodata de rusine salmi 44:6 Caci nu in arcul meu ma incred, nu sabia mea ma va scapa; ci de rusine vor fi dati cei ce se bizuie pe lucrurile trecatoare ale lumii si cei ce se ridica impotriva copiilor Domnului .Psalmi 37:14 Cei rai trag sabia si isi incordeaza arcul, ca sa doboare pe cel nenorocit si sarac, ca sa junghie pe cei cu inima neprihanita. 15. Dar sabia lor intra in insasi inima lor, si li se sfarama arcurile.

Singura putere adevarata

Adevarata forta nu sta in arme faurite de maini omenesti. David a luptat cu o piatra .Dar pe David nu l-a ajutat acea piatra,ci Stanca cea de veci. El nu avea armura de fier,dar viata lui era sub protectia lui Dumnezeu. Cred din toata inima ca armele Duhului Sfant pot invinge orice alta arma faurita de mana sau de mintea vreunui om.

Cuvantul lui Dumnezeu poate desparti chiar sufletul si duhul ,el poate schimba inima. El este puterea lui Dumnezeu. Dumnezeu ne-a inzestrat cu o forta supranaturala,numita credinta. In lupta cea buna a credintei Dumnezeu ne-a lasat si rugaciunea. Mare forta are rugaciunea celui ce crede! Doar acela care crede in victorie poate sa invinga. Doar acela care a invatat sa foloseasca arma intai este capabil sa o manuiasca. Armele Duhului pot invinge chiar si propria-mi vointa.

“Sabia Duhului Sfant” este “Cuvantul lui Dumnezeu”, este cuvantul “Tata”, culmea revelaþiei lui Isus ºi culmea credintei noastre; ambele se intalnesc in acest cuvant “Tata”, care este garantia victoriei noastre.Sa invatam sa folosim aceasta “sabie”.

Efeseni 6:17 Luati si coiful mantuirii si sabia Duhului, care este Cuvantul lui Dumnezeu.

In tacerea totala, in acea tacere in care ii spunem lui Dumnezeu “Tata”, fiindca simtim ca suntem fapturile Lui, prin El sufletul devine si se simte cel mai mare dintre cele create, mult mai mare decat toate lucrurile. Ne amintim cum diavolul ii spune lui Isus: “Toate ti le voi da tie, daca mi te vei inchina” (Lc 4,7). Pentru un suflet, satana ofera toata puterea lumeasca, toate bogatiile pamantului … Dar, chiar daca pe pamant ar fi fost un singur suflet, Isus ar fi adus aceeasi jertfa mantuitoare, ca acel suflet sa-i spuna lui Dumnezeu “Tata” in tacerea “camarutei” sale, prin care el isi gaseste “bucuria de a fi” cel putin cu unul dintre fiii oamenilor.

Biblia este asemanata cu o sabie. Vechiul si Noul Testament sunt ca cele doua ascutisuri ale unei sabii: taie inapoi prin istorie si deschid viitorul prin Cuvantul profetic al lui Dumnezeu.

Evrei 4:12 Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii.

Calea spre biruinta

Biruinta este a Domnului Dumnezeului nostru. In orice lupta noi vom iesi invingatori alaturi de El. Domnul ne spune sa stam linistiti,sa nu ne tulburam si sa nu ne inspaimantam caci chiar si cu ”o piereicica” in mana unui copil el poate da biruinta. Caci biruitori nu sunt cei tari,ci aceia a caror Tarie este Domnul ostirilor. Orice arma este inofensiva inaintea Cuvantului Domnului si este distrusa,nimicita cu desavarsire. El a vorbit si El isi va implini negresit Cuvantul.

Exod 14:14 Domnul Se va lupta pentru voi; dar voi, stati linistiti.

Iosua 23:10 Unul singur dintre voi urmarea o mie din ei, caci Domnul, Dumnezeul vostru, lupta pentru voi, cum v-a spus.

2 Cronici 20:17 Nu veti avea de luptat in lupta aceasta: asezati-va, stati acolo, si veti vedea izbavirea pe care v-o va ! da Domnu l. Iuda si Ierusalim, nu va temeti si nu va spaimantati; maine, iesiti-le inainte, si Domnul va fi cu voi!

Cel ce va birui

Nu trebuie sa uitam ca triumful cel mai frumos este stropit cu lacrimi.Nu sunt purtatori de coroana in cer fara ca mai intai sa nu fi fost purtatori de cruce aici pe pamant. In lupta este imposibil sa nu fii ranit,sa nu sangerezi. Intreaga viata este o lupta,insa Domnul este Biruitorul nostru,si cine se inroleaza in lupta cea buna a credintei va birui. Domnul Isus ne-a spus sa indraznim,El a biruit lumea. Noi stim ca putem totul in El. Singurele batalii pe care le putem pierde sunt acelea pe care nu le incepem niciodata. Si ca invingatori,”prada” noastra de razboi ne va fi insasi viata,dar o viata fara sfarsit alaturi de Cel Sfant in veci.

Apocalipsa 3:21 Celui ce va birui, ii voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu de domnie, dupa cum si Eu am biruit si am sezut cu Tatal Meu pe scaunul Lui de domnie.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1182
  • Descărcări: 2
  • Export PDF: 6
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni