5. o rascumparare mai buna
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 14/11/2010
    12345678910 0/10 X

 

  1.               O rascumparare mai buna

 

   Evrei 7:12 Pentru că, odată schimbată preoţia, trebuia numaidecât să aibă loc şi o schimbare a Legii.

   Ceea ce vrea sa spuna aici,este ca suntem rascumparati de Lege,pentru ca avut loc o schimbare a Legii.

   Evrei 7:18 Astfel, pe de o parte, se desfiinţează aici o poruncă de mai înainte, din pricina neputinţei şi zădărniciei ei.

   Aici spune ca se desfiinteaza Legea,Legea este buna,perfecta,dar noi nu suntem perfecti,si de aceea nu putem implini Legea in totalitate.Legea a fost slaba si neprofitabila pentru noi,nu a fost planul lui D-zeu ca omul sa fie justificat prin Lege.Legea a fost data temporar,pana ce a venit Isus.Biserica predica Legea,si tine credinciosii sub condamnarea pacatului,si Trupul Lui Cristos nu se bucura de relatia cu D-zeu.

   Evrei 7:19 căci Legea n-a făcut nimic desăvârşit – şi, pe de alta, se pune în loc o nădejde mai bună, prin care ne apropiem de Dumnezeu.

   Legea nu a facut pe nimeni desavarsit,dar Noul Legamant te-a facut desavarsit,duhul tau este perfect.

    1 Timotei 5:5 Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun şi dintr-o credinţă neprefăcută.
6 Unii, fiindcă s-au depărtat de aceste lucruri, au rătăcit şi s-au apucat de flecării.
7 Ei vor să fie învăţători ai Legii, şi nu ştiu nici măcar ce spun, nici ce urmăresc.
8 Noi ştim că Legea este bună dacă cineva o întrebuinţează bine,
9 căci ştim că Legea nu este făcută pentru cel neprihănit, ci pentru cei fărădelege şi nesupuşi, pentru cei nelegiuiţi şi păcătoşi, pentru cei fără evlavie, necuraţi, pentru ucigătorii de tată şi ucigătorii de mamă, pentru ucigătorii de oameni,

   Multi oameni care predica Legea”vor să fie învăţători ai Legii, şi nu ştiu nici măcar ce spun, nici ce urmăresc”.Atunci cand o persoana spune”Trebuie sa te sfintesti,ca daca nu faci asta,nu primesti binecuvantarile lui D-zeu in viata ta”,ei nu realizeaza ca nici ei nu pot sa fie sfinti,sa faca totul perfect.Si atunci cand predici asta,si cazi intr-o gresala,sau pacat,in loc sa vina mila lui D-zeu peste viata ta,vine judecata,semeni ceea ce ai secerat.Nimeni nu poate trai dupa Lege.

   Romani 11:6 Şi dacă este prin har, atunci nu mai este prin fapte; altminteri, harul n-ar mai fi har. Şi dacă este prin fapte, nu mai este prin har; altminteri, fapta n-ar mai fi faptă.

   Aici spune ca daca este prin har,atunci sa fie numai prin har,nu poti sa combini harul cu faptele.Nu faci tu tot ce poti si apoi ii ceri lui D-zeu Har,nu poti amesteca harul cu fapta.

Noi ştim că Legea este bună dacă cineva o întrebuinţează bine,sunt de acord sa folosesti Legea dar,sa stii ca Legea nu face pe nimeni neprihanit.Scopul Legii a fost sa iti arate ca esti pacatos,sa te condamne,nu sa te mantuiasca,ci sa iti arate ca ai nevoie de un Mantuitor.căci ştim că Legea nu este făcută pentru cel neprihănit, ci pentru cei fărădelege şi nesupuşi, pentru cei nelegiuiţi şi păcătoşi, pentru cei fără evlavie, necuraţi, pentru ucigătorii de tată şi ucigătorii de mamă, pentru ucigătorii de oameni.

Legea nu a fost facuta pentru cel neprihanit.Fiecare persoana nascuta din nou,a fost facuta Neprihanirea lui D-zeu in Isus Cristos.

   Isaia 64:6 Toţi am ajuns ca nişte necuraţi, şi toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită. Toţi suntem ofiliţi ca o frunză, şi nelegiuirile noastre ne iau ca vântul.

   Asa este neprihanirea noastra fara Isus.Isus este neprihanirea ta.

   1 Corinteni 1:30 Şi voi, prin El, sunteţi în Hristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înţelepciune, neprihănire, sfinţire şi răscumpărare,

   Daca ai fost nascut din nou,Legea nu este pentru tine,pentru ca tu esti Neprihanirea lui D-zeu in Isus Cristos.Scopul Legii este sa te conduca la D-zeu,sa iti aratea ca ai nevoie de D-zeu.Legea a fost data pentru oameni care aveau propria lor neprihanire,care credeau ca sunt mai buni decat altii.Legea a fost data pentru farisei,care credeau ca sunt destul de buni sa implineasca Legea.

   2 Corinteni 5:17 Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.

Aici spune ca toate lucrurile cele vechi s-au dus,nu se vor duce,si toate lucrurile s-au facut noi.Nu se refera la trupul tau fizic aici,pentru ca inca pacatuiesti,nu este pentru sufletul tau,pentru ca emotiile tale spun altceva,dar in Duhul Tau esti o faptura noua.D-zeu este Duh,si se uita la Duhul tau,si in Duh esti rascumparat vesnic.

   2 Corinteni 5:18 Şi toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a împăcat cu El prin Isus Hristos şi ne-a încredinţat slujba împăcării;

   Isus ne-a impacat cu Tatal,acum suntem prieteni lui D-zeu.Si ne-a dat aceasta slujba a impacarii,dar Biserica astazi nu face asta,ci predica mania lui D-zeu peste natiuni,si peste viata credinciosilor care pacatuiesc.

   2 Corinteni 5:19 că adică, Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine, neţinându-le în socoteală păcatele lor, şi ne-a încredinţat nouă propovăduirea acestei împăcări.

   Aici spune care este slujba impacarii.D-zeu nu le mai tine in seama pacatele la oameni.Legea Vechiului Testament era condamnare pentru oameni.

   1 Corinteni 15:56 Boldul morţii este păcatul; şi puterea păcatului este Legea.

   Legea nu iti da putere sa o implinesti,ci da putere pacatului sa te condamne.

    2 Corinteni 3:7 Acum, dacă slujba aducătoare de moarte, scrisă şi săpată în pietre, era cu atâta slavă, încât fiii lui Israel nu puteau să-şi pironească ochii asupra feţei lui Moise, din pricina strălucirii feţei lui, măcar că strălucirea aceasta era trecătoare,
8 cum n-ar fi cu slavă mai degrabă slujba Duhului?

   Aici vorbeste despre Lege, care este “Slujba aducatoare de moarte”.Isus a venit sa ne dea viata,si viata din belsug,satana aduce moarte,distrugere in viata noastra.Aici vorbeste despre cele 10 porunci.

   2 Corinteni 3:9 Dacă slujba aducătoare de osândă a fost slăvită, cu cât mai mult o întrece în slavă slujba aducătoare de neprihănire?

   Aici vorbeste din nou de Lege,ca si slujba aducatoare de moarte.Legea a fost data sa te osandeasca.

   Romani 8:1 Acum, dar, nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământeşti, ci după îndemnurile Duhului.

   Nu este nici o osandire pentru cei ce sunt in Isus.Daca simti ca esti condamnat,nu D-zeu te condamna,ci Legea.Scopul legii este ca pacatul sa prinda viata.Poate te gandesti de ce D-zeu a dat Legea atunci,dar tu ai fost in pacat,si pacatul isi batea joc de tine,si D-zeu in bunatatea Lui ti-a aratat prin Lege ceea ce tu aveai deja,pacatul,pentru ca daca nu ti-l arata prin Lege,tu nu stiai ca ai nevoie de un Mantuitor,credeai ca poti sa fii mantuit prin faptele tale.

    Romani 3:27 Unde este, dar, pricina de laudă? S-a dus. Prin ce fel de lege? A faptelor? Nu; ci prin legea credinţei.
28 Pentru că noi credem că omul este socotit neprihănit prin credinţă, fără faptele Legii.

   Si de aici vedem ca omul nu este neprihanit pentru ca tine Legea,ci prin credinta.Noi nu primim ceea ce meritam,caci daca D-zeu ne-ar judeca dupa cat implinim Legea am merge toti in Iad.Legea incearca sa iti arate ca nu poti sa te mantuiesti tu,ci ai nevoie de un Mantuitor,Isus.Cel mai mare siretlic pe care il foloseste satana astazi in Trupul lui Cristos este Legea,ii face pe predicatori sa predice Legea,care spun ca D-zeu nu te binecuvanteaza din cauza pacatelor pe care le faci,dar D-zeu te foloseste nu pentru ceea ce esti.Nimeni nu este calificat sa lucreze pentru D-zeu,doar prin Isus esti calificat in fata lui D-zeu.D-zeu ne iubeste pentru ca este Dragoste.Lumea din jurul tau este bazata pe performante,pe fapte,dar D-zeu nu este asa,D-zeu nu te iubeste pentru ceea ce faci,ci pentru ceea ce esti”Copilul Lui”.

Necesita efort din partea noastra sa ramanem in Harul lui D-zeu,pentru ca totul din jurul nostru se invarte in jurul performantelor,faptelor pe care le facem.

   Romani 3:19 Ştim însă că tot ce spune Legea, spune celor ce sunt sub Lege, pentru ca orice gură să fie astupată, şi toată lumea să fie găsită vinovată înaintea lui Dumnezeu.

   Aici ne spune ca Legea nu fost data pentru toti oamenii,ci pentru un anumit tip de oameni,Legea a fost data pentru poporul Israel,si nu pentru neamuri.Si totusi Biserica predica Legea care aduce condamnare in viata crestinilor.

Pentru ca orice gură să fie astupată, şi toată lumea să fie găsită vinovată înaintea lui Dumnezeu”.Legea a fost data sa te faca vinovat.Religia la felul cum este predicata,este sursa Vinovatiei si a Condamnarii.Lumea din ziua de astazi isi justifica greselile,”Nu sunt eu de vina,seful meu este,Nu as fii reactionat asa daca nu as fii fost provocat,pentru asta D-zeu a vrut sa arate lumii ca este vinovata.

Odata ce ai realizat ca esti vinovat,incetezi sa te mai increzi in abilitatile tale,si iti dai seama ca ai nevoie de Isus.

   Romani 3:20 Căci nimeni nu va fi socotit neprihănit înaintea Lui prin faptele Legii, deoarece prin Lege vine cunoştinţa deplină a păcatului

   Legea iti arata pacatul din viata ta,iti amplifica pacatul in viata ta.Te face sa te focalizezi asupra pacatului,dar Noul Testament ne spune sa ne uitam la Isus care este tinta desavarsirii noastre.Felul in care te vezi asa vei fii.Daca te vezi pacatos,vei pacatui,dar daca te vezi neprihanit prin sangele lui Isus,atunci vei trai in neprihanire.

   Romani 3:21 Dar acum s-a arătat o neprihănire pe care o dă Dumnezeu, fără lege – despre ea mărturisesc Legea şi Prorocii.

   Aici vorbeste despre o neprihanire fara Lege,fara fapte.Din cauza asta Pavel a fost asa de prigonit de evrei pentru ca predica despre Neprihanirea lui D-zeu,nu despre neprihanirea care o aveau fariseii pe vremea lui.

    Romani 3:23 Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.
24 Şi sunt socotiţi neprihăniţi, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus.

   Aici vorbeste din nou de rascumpararea prin Isus de pacatele noatre,trecute,prezente si viitoare.

   Romani 7:5 Căci, când trăiam sub firea noastră pământească, patimile păcatelor, aţâţate de Lege, lucrau în mădularele noastre şi ne făceau să aducem roade pentru moarte.

   Patimile pacatelor erau atatate de Lege.Pacatul nu a avut putere asupra ta pana ai auzit”Sa nu faci asta,asta,Legea”.

   Romani 7:6 Dar acum, am fost izbăviţi de Lege şi suntem morţi faţă de Legea aceasta care ne ţinea robi, pentru ca să slujim lui Dumnezeu într-un duh nou, iar nu după vechea slovă.

   Am fost izbaviti de Lege,pentru ca Legea a fost data pentru omul vechi,acum ca esti o faptura noua in Isus,nu mai esti sub Lege.

Legea a fost buna,dar a fost pentru oameni care nu au stiut ca au nevoie de un Mantuitor.

     Romani 7:7 Deci ce vom zice? Legea este ceva păcătos? Nicidecum! Dimpotrivă, păcatul nu l-am cunoscut decât prin Lege. De pildă, n-aş fi cunoscut pofta, dacă Legea nu mi-ar fi spus: „Să nu pofteşti!”
8 Apoi păcatul a luat prilejul şi a făcut să se nască în mine, prin poruncă, tot felul de pofte; căci fără Lege, păcatul este mort.

   Pofta s-a nascut in tine prin Lege.Fara Lege pacatul este mort.

   Romani 7:9 Odinioară, fiindcă eram fără Lege, trăiam; dar, când a venit porunca, păcatul a înviat, şi eu am murit.

   Prin Lege,pacatul ia viata si noi murim.Si cand se predica despre pacat,exact asta se intampla ce scrie in acest verset,pacatul ia viata.

   Romani 7:10 Şi porunca, ea, care trebuia să-mi dea viaţa, mi-a pricinuit moartea.

   Legea este slujba aducatoare de moarte,asa cum scrie si in 2 Corinteni 3:7.

    Romani 7:12 Aşa că Legea, negreşit, este sfântă, şi porunca este sfântă, dreaptă şi bună.
13 Atunci, un lucru bun mi-a dat moartea? Nicidecum. Dar păcatul, tocmai ca să iasă la iveală ca păcat, mi-a dat moartea printr-un lucru bun, pentru ca păcatul să se arate afară din cale de păcătos, prin faptul că se slujea de aceeaşi poruncă.

   Acesta a fost scopul Legii,sa iti arate ca esti pacatos,sa te condamne.Asa ca incepe de astazi sa traiesti rascumpararea pe care a castigat-o Isus pentru noi.D-zeu nu mai este suparat pe tine,esti acceptat prin jertfa lui Isus.Esti rascumparat de pacatele trecute,prezente si viitoare.

   Evrei 10:10 Prin această „voie” am fost sfinţiţi noi, şi anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos o dată pentru totdeauna.

    Evrei 9:11 Dar Hristos a venit ca Mare Preot al bunurilor viitoare, a trecut prin cortul acela mai mare şi mai desăvârşit, care nu este făcut de mâini, adică nu este din zidirea aceasta,
12 şi a intrat, o dată pentru totdeauna, în Locul Preasfânt, nu cu sânge de ţapi şi de viţei, ci cu însuşi sângele Său, după ce a căpătat o răscumpărare veşnică.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 986
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 1
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni