Cristos ne-a rascumparat de sub blestemul Legii
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 14/11/2010
    12345678910 0/10 X

 

 4.              Rascumparati din Blestemul legii.

 

   Galateni 3:13” Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi – fiindcă este scris: „Blestemat e oricine este atârnat pe lemn” .

   Rascumpararea de care vorbeste aici este o rascumparare din blestemul Legii.Majoritatea crestinilor traisc dupa mentaliatatea Vechiului Testament,si amesteca Vechiul Testament cu Noul Testamant.Isus a spus sa nu iei vinul vechi si sa il pui in burdufuri noi,pentru ca fermenteaza si se sparge burduful,ceea ce vroia sa spuna este ca nu poti sa amesteci Vechiul Testament cu Noul Testament.

   Vechiul Testament nu contrazice Noul Testament.Profetii din Vechiul Testament spuneau ca are sa vina ceva mai bun decat Vechiul Legamant,care nu fost gresit dar nu a fost complet.D-zeu a adus un Nou Legamant prin Isus,si ne-a rascumparat complet de Vechiul Legamant,de Lege.Noul Legamant nu este bazat pe performantele tale,si pe sfintenia ta,ci pe Sfintenia si ascultare alui Isus care a avut loc la cruce pentru noi.Cartea Galateni a fost scrisa de Pavel,impotriva iudaizatorilor,care au venit la galateni sa le spuna ca pe langa Isus,trebuie sa mai tina o parte din Lege.Pavel nu i-a pus sub nici un ritual iudaic,sau legile din Vechiul Testament.

   Iudaizatorii foloseau versete din Vechiul Testament,ca trebuie sa tina Sabatul si multe alte legi,ei nu au inteles ca Isus ne-a rascumparat din blestemul Legii.Multe Biserici folosesc astazi multe pasaje din Vechiul Testament,ca sa le spuna oamenilor ca D-zeu aduce blestem peste viata lor daca incalca Legea.Ei predica Legea Vechiului Testament.

Nu exista nici un beneficiu pentru tine astazi ca sa devii evreu,tinand Legea.

   Galateni 3:8” Scriptura, de asemenea, fiindcă prevedea că Dumnezeu va socoti neprihănite pe Neamuri, prin credinţă, a vestit mai dinainte lui Avraam această veste bună: „Toate neamurile vor fi binecuvântate în tine.”

   Evrei spuneau ca daca de la Avraam a inceput poporul Israel,atunci trebuie sa fii evreu sa mostenesti promisiunile lui Avraam,dar vedem din acest verset ca nu este asa.

   Galateni 3:16” Acum, făgăduinţele au fost făcute „lui Avraam şi seminţei lui.” Nu zice: „şi seminţelor” (ca şi cum ar fi vorba de mai multe), ci ca şi cum ar fi vorba numai de una: „şi seminţei tale”, adică Hristos”.

    Fagaduintele au fost facute “Semintiei”la singular,adica tuturor ce cred in Isus Cristos.

  Galateni 3:29” Şi, dacă sunteţi ai lui Hristos, sunteţi „sămânţa” lui Avraam, moştenitori prin făgăduinţă”.

   Daca esti nascut din nou,tu esti adevaratul Evreu.Sunt niste promisini pentru poporul Israel,cuvantul spune ca cine bleastama poporul Israel va fii blestemat,si oricine binecuvanteaza poporul Israel va fii binecuvantat.Dar noi suntem adevaratii evrei.

   Romani 2:28” Iudeu nu este acela care se arată pe din afară că este iudeu; şi tăiere împrejur nu este aceea care este pe din afară, în carne.
29” Ci iudeu este acela care este iudeu înăuntru; şi tăiere împrejur este aceea a
inimii, în duh, nu în slovă; un astfel de iudeu îşi scoate lauda nu de la oameni, ci de la Dumnezeu”.

   Tu esti evreu,nu prin sangele tau,ci prin Sangele lui Isus,esti parte din poporul lui D-zeu.Daca ai credinta in Isus,esti binecuvantat cu promisiunile lui Avraam,nu prin fapte castigi binecuvantarile lui Avraam,ci prin credinta in Isus.Daca vrei sa tii Legea,nu poti sa primesti binecuvantarile care vin din ascultarea Legii,si sa lasi blestemele daca nu asculti Legea,daca esti sub Lege,trebuie sa tii Sabatul,sa iti numeri pasii care-i faci in Sabat.

Se omorau oamenii daca strangeau lemne sa faca foc in ziua Sabatului.

    Coloseni 2:12” fiind îngropaţi împreună cu El, prin botez, şi înviaţi în El şi împreună cu El, prin credinţa în puterea lui Dumnezeu care L-a înviat din morţi.
13” Pe voi, care eraţi morţi în greşelile voastre şi în firea voastră pământească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viaţă împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greşelile”.

   Aici vorbeste neamurilor si le spune ca”Ne-a iertat toate greselile”.Aici vorbeste despre toate pacatele,trecute,prezente si viitoare.Pacatul nu mai este o problema intre tine si D-zeu.

   Coloseni 2:14” A şters zapisul cu poruncile lui, care stătea împotriva noastră şi ne era potrivnic, şi l-a nimicit, pironindu-l pe cruce”.

   Aici vorbeste despre Legea Vechiului Testament,despre ritualurile Legii,a pironit Legea la cruce.

    Coloseni 2:16” Nimeni, dar, să nu vă judece cu privire la mâncare sau băutură, sau cu privire la o zi de sărbătoare, cu privire la o lună nouă sau cu privire la o zi de Sabat,
17” care sunt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este al lui Hristos”.

   Aici din nou vorbeste despre Legile din Vechiul Testament,era porcul care nu aveai voie sa il mananci.Aici spune sa nu lasi pe nimeni sa te judece cu privire la o mancare sau la o bautura,pentru ca Isus te-a rascumparat din blestemul Legii.Nu poti sa alegi ce Legi sa tii sau sa nu tii,daca esti sub Lege trebuie sa tii toata Legea si toate ritualurile ei.Daca esti Legalist atunci fii pana in capat,tine toata Legea.Legea spune sa aduci o jertfa la fiecare inceput al unei luni noi,cati dintre voi ati adus aceasta jertfa?Aceste lucruri au fost un simbol,o umbra a lucrurilor viitoare,adica a venirii lui Isus.Acum ai realitatea care este Isus Cristos,de ce sa mai ai aceste umbre care au fost in trecut?De exemplu,daca eu stau la un colt de cladire si tu stai la celalalt colt,si vezi umbra mea,este un indiciu unde ma aflu,dar nu sunt eu.Atunci cand apar dupa colt,ar fii ciudat sa vii si sa imbratisezi umbra mea,in loc sa vii sa ma imbratisezi pe mine.

Legea si jertfele din Vechiul Testament au fost o umbra a jertfei lui Isus,acum noi avem Jerfta perfecta,realitatea care este Isus.

Daca erai preot in Vechiul Tetament,trebuia sa fii din semintia lui Levi,dar Isus a fost din semintia lui Iuda

    Evrei 7:11” Dacă, dar, desăvârşirea ar fi fost cu putinţă prin preoţia leviţilor – căci sub preoţia aceasta a primit poporul Legea – ce nevoie mai era să se ridice un alt preot „după rânduiala lui Melhisedec”, şi nu după rânduiala lui Aaron?
12” Pentru că, odată schimbată preoţia, trebuia numaidecât să aibă loc şi o schimbare a Legii.
13” În adevăr, Acela despre care sunt zise aceste lucruri face parte dintr-o altă seminţie, din care nimeni n-a slujit altarului.
14” Căci este vădit că Domnul nostru a ieşit din Iuda, seminţie despre care Moise n-a zis nimic cu privire la preoţie.
15” Lucrul acesta se face şi mai luminos când vedem ridicându-se, după asemănarea lui Melhisedec, un alt preot,

16” pus nu prin legea unei porunci pământeşti, ci prin puterea unei vieţi nepieritoare”.

    Psalmul 110:1” Un psalm al lui David. Domnul a zis Domnului meu: „Şezi la dreapta Mea, până voi pune pe vrăjmaşii Tăi sub picioarele Tale.” –
2” Domnul va întinde din Sion toiagul de cârmuire al puterii Tale, zicând: „Stăpâneşte în mijlocul vrăjmaşilor Tăi!”
3” Poporul Tău este plin de înflăcărare, când Îţi aduni oştirea; cu podoabe sfinte, ca din sânul zorilor, vine tineretul Tău la Tine, ca roua.
4” Domnul a jurat, şi nu-I va părea rău: „Tu eşti preot în veac, în felul lui Melhisedec.”

   Aceste verset 4 a fost citat in Evrei 7:11-15.Isus este un preot dupa randuiala lui Melhisedec,care era preotul Ierusalimului,la care Avraam i-a dat zeciuiala din ceea ce avea.Daca Avraam i-a dat zeciuiala lui Melhisedec,inseamna ca Melhisedec era mai mare decat Avraam.Isus a fost preot dupa promisiunea din psalmul 110:4.Daca preotia a fost schimbata,atunci si Legea trebuie schimbata.

    Evrei 7:12” Pentru că, odată schimbată preoţia, trebuia numaidecât să aibă loc şi o schimbare a Legii.

   Isus nu a fost din semintia lui Iuda si asta ne spune ca Legea din Vechiul Testament este implinita de Isus,si noi nu mai trebuie sa traim dupa aceasta Lege.

   Evrei 8:1” Punctul cel mai însemnat al celor spuse este că avem un Mare Preot care S-a aşezat la dreapta scaunului de domnie al Măririi, în ceruri,
2” ca slujitor al Locului Preasfânt şi al adevăratului Cort, care a fost ridicat nu de un om, ci de Domnul”.

   Isus este mai mare decat marele preot din Vechiul Testament.

    Evrei 8:7” În adevăr, dacă legământul dintâi ar fi fost fără cusur, n-ar mai fi fost vorba să fie înlocuit cu un al doilea.
8” Căci, ca o mustrare a zis Dumnezeu lui Israel: „Iată, vin zile, zice Domnul, când voi face cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda un legământ nou;
9” nu ca legământul pe care l-am făcut cu părinţii lor, în ziua când i-am apucat de mână, ca să-i scot din ţara Egiptului. Pentru că n-au rămas în legământul Meu, şi nici Mie nu Mi-a păsat de ei, zice Domnul”
.

   Nu a fost nimic rau cu Legea Vechiului Testament,a fost perfecta,ci problema cu Legea a fost ca noi nu suntem perfecti,Legea nu este gresita,ci noi am gresit pentru ca nu am putut tine Legea.D-zeu a facut un Nou Legamant cu noi,mai bun decat Vechiul Legamant.

   Evrei 8:10 Dar iată legământul pe care-l voi face cu casa lui Israel, după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în mintea lor şi le voi scrie în inimile lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, şi ei vor fi poporul Meu.

   Noi suntem casa lui Israel,aici vorbeste despre Samanta lui Avraam care suntem noi.

   Evrei 8:11 Şi nu vor mai învăţa fiecare pe vecinul sau pe fratele său, zicând: „Cunoaşte pe Domnul!”, căci toţi Mă vor cunoaşte, de la cel mai mic până la cel mai mare dintre ei.

   Acest verset este gresit interpretat de crestini,sunt oameni care invata ca fiecare evreu va fii nascut din nou,si vor fii copii lui D-zeu.Aici vorbeste despre Noul Legamant si spune ca fiecare persoana nascuta din nou,nu trebuie sa aiba un preot langa el,sa-l invete lucrurile lui D-zeu,pentru ca il va stii pe D-zeu intr-un mod personal.Nu trebuie sa stea nici o persoana sa mijloceasca intre tine si D-zeu,tu poti sa mergi direct in sfanta sfintelor.

   Evrei 8:12 Pentru că le voi ierta nelegiuirile şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele şi fărădelegile lor.”

   Nu este una din 10000 de biserici,sa predice asta astazi,ca D-zeu este milos cu tine atunci cand pacatuiesti,si ca pacatele si nelegiuirile tale”D-zeu nu isi va aduce aminte de ele”.D-zeu este prezentat in biserici ca si un D-zeu manios,care atunci cand pacatuiesti te pedepseste,dar este gresit.

   Evrei 8:13 Prin faptul că zice: „un nou legământ”, a mărturisit că cel dintâi este vechi; iar ce este vechi, ce a îmbătrânit, este aproape de pieire.

   Vechiul Legamant este invechit,nu este pentru noi astazi,dar asta nu inseamna ca lasam la o parte Vechiul Testament,ci trebuie citit din persepctiva Noului Legamant.Standardele Vechiului Testament sunt bune.Traim aceste standarde,dar nu mai este blestem pentru noi atunci cand incalcam cele 10 porunci,pentru ca Isus a fost facut blestem pentru noi.Chiar daca nu suntem sub Lege,stim ca aceste porunci din Exod sunt standadele lui D-zeu,dar este imposibil sa traiesti sub Lege.

   Galateni 3:11 Şi că nimeni nu este socotit neprihănit înaintea lui Dumnezeu, prin Lege, este învederat, căci „cel neprihănit prin credinţă va trăi.”

   Nimeni nu poate fii socotit neprihanit inaintea lui D-zeu prin Lege.Legea nu a fost data sa te justifice, ci a fost data sa iti arate ca esti pacatos si ca ai nevoie de Isus.

   Deutoronom 27:26 „Blestemat să fie cine nu va împlini cuvintele Legii acesteia şi cine nu le va face!” – Şi tot poporul să răspundă: „Amin!”

   Aici vorbeste despre toate cuvintele Legii,daca incalci o porunca din Lege le incalci pe toate.Daca ne uitam la ce spune toata Legea,va garantez ca nici unul din noi nu poate tine toata Legea,incalci Legea la felul in care esti imbracat astazi.Nu poti sa alegi care sa le implinesti si care nu,si apoi sa stai la mila lui D-zeu sa te ierte.

    Deutoronom 28:1 Dacă vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tău păzind şi împlinind toate poruncile Lui pe care ţi le dau astăzi, Domnul Dumnezeul tău îţi va da întâietate asupra tuturor neamurilor de pe pământ.
2 Iată toate binecuvântările care vor veni peste tine şi de care vei avea parte, dacă vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tău:

   Oamenii spun ca daca vrei ca binecuvantarile lui D-zeu sa vina peste tine atunci trebuie sa il asculti pe D-zeu din toata inima.In loc sa citesti un capitol pe zi,citeste 5 capitole pe zi.Fii mai pasionat,fii sfant,asta spune Biserica in ziua de astazi.Dar aici in aceste versete:”Dacă vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tău păzind şi împlinind toate poruncile Lui “,nu sa faci tot ceea ce poti sa tii Legea,ci sa tii toata Legea daca vrei sa fii binecuvantat.99%daca asculti Legea nu este suficient.

   Deutoronom 28:15 Dar dacă nu vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tău, dacă nu vei păzi şi nu vei împlini toate poruncile Lui şi toate legile Lui, pe care ţi le dau astăzi, iată toate blestemele care vor veni peste tine şi de care vei avea parte.

   Versetele de la Deutoronom 28:1 la 14 sunt binecuvantarile si de la Deutoronom 28:15 la 68 enumera blestemele care sa vina peste tine daca nu tii toata legea.Sunt mai multe blestemuri decat binecuvantari.Daca nu tii toate Legea,toate blestemele vor veni peste tine,nu este mila unde este Lege.Sunt oameni care se gandesc ca din cauza ca nu l-au cautat indeajuns pe D-zeu,ca nu s-au rugat mai mult,ca nu au fost darnici,nu au binecuvantarile lui D-zeu peste viata lor.

Doar prin credinta poti sa castigi binecuvantarile lui D-zeu,nu prin ascultarea ta.Ai fost rascumparat din ce scrie din versetul 15 la 68.Si toate binecuvantarile lui Avraam si din Deutoronom 28:1-14 vin in viata ta daca ti-ai pus increderea in Isus,nu vin prin ascultarea ta,prin faptele tale bune.

     Romani 4:13 În adevăr, făgăduinţa făcută lui Avraam sau seminţei lui, că va moşteni lumea, n-a fost făcută pe temeiul Legii, ci pe temeiul acelei neprihăniri care se capătă prin credinţă.
14 Căci, dacă moştenitori sunt cei ce se ţin de Lege, credinţa este zadarnică, şi făgăduinţa este nimicită;

   Credinta este zadarnica atunci cand incerci sa castigi binecuvantarile prin ascultarea Legii.

Dar Biserica predica astazi ca daca vrei binecuvantarile lui D-zeu in viata ta,trebuie sa faci,asta,asta,asta,si pun peste viata crediniciosilor Legea,care aduce condamnare peste viata lor.Tu nu mai esti sub Lege ci sub Har.Singura posibilitate sa nu intelegi ceea ce ai citit astazi este sa fii prea prins in Legea Vechiului Testament.Avem nevoie de aceasta revelatie ca suntem rascumparati de sub blestemul Legii.

   Galateni 3:13 Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi – fiindcă este scris: „Blestemat e oricine este atârnat pe lemn”                   

Statistici
  • Vizualizări: 3839
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 5
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni