2.Rascumparare eterna nu temporara
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 14/11/2010
    12345678910 0/10 X

 

  1. Rascumparare eterna,nu temporara.

 

   Majoritatea crestinilor nu cred ca rascumpararea este o lucrare terminata,ei cred ca este temporara

Dar a  Adevarul este ca rascumparea noastra este completa,duhul tau este perfect,identic cu al lui Isus

 

Cartea Evrei ne arata superioritatea lui Isus fata de ingeri,fata de profeti,ca Isus a fost reprezentantul perfect al lui D-zeu.

   Evrei 9:11” Dar Hristos a venit ca Mare Preot al bunurilor viitoare, a trecut prin cortul acela mai mare şi mai desăvârşit, care nu este făcut de mâini, adică nu este din zidirea aceasta”,

   Aici vorbeste despre Isus,care a trecut prin cortul acela mare si desavarsit,atunci cand Moise a construit cortul intalnirii,a fost dus pe Muntele Sinai,si a vazut acolo templul care este in cer.Isus a intrat in acest templu,si si-a varsat sangele la altar.Cortul care a fost facut de Moise a fost un tipar al templului din Cer.

   Evrei 9:12” şi a intrat, o dată pentru totdeauna, în Locul Preasfânt, nu cu sânge de ţapi şi de viţei, ci cu însuşi sângele Său, după ce a căpătat o răscumpărare veşnică”.

Isus a intrat o data pentru totdeauna in locul preasfant

Efeseni 1:7” În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său”.

   Rascumpararea este iertarea pacatelor noastre.Isus s-a dat o singura data jertfa pentru pacatele noastre,si a obtinut o iertare

vesnica pentru noi.Nu trebuie sa fugi la D-zeu

de fiecare data cand pacatuiesti,multi crestini cred ca nu poti sa iti pierzi mantuirea,dar cred

ca daca pacatuiesti,iti pierzi partasia cu Tatal,si nu iti mai asculta rugaciunile,pana nu vii cu pacatul in fata Lui.Sunt penticostali care cred ca daca ai facut un pacat si nu l-ai marturisit,si ai murit,mergi in iad,chiar daca ai fost nascut din nou,si ai adus mii de oameni la

Isus.Aceasta nu este rscumparare vesnica,aceasta este o iertare de pacate,pana in momentul in care pacatuiesti din nou.Atunci Mantuirea noastra nu mai este prin Har,ci este prin Har plus faptele noastre bune.

   Isus a intrat o data pentru totdeauna in locul preasfant,si am capatat o rascumparare vesnica,pentru pacatele noastre.Cand ai fost nascut din nou,toate pacatele tale,trecute,prezente si chiar viitore, iti sunt iertate

Poate te intrebi cum poate D-zeu sa ierte pacatele pe care inca nu le-am facut?Asta a facut acum 2000 de ani la Cruce,toate pacatele tale au fost iertate in viitor,pentru ca tu nu ai fost nascut atunci.Isus a iertat pacatele intregii lumi.

   1 Ioan 2:2” El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi”.

   Pentru fiecare pacat care se face in lume a fost platit la Cruce.Biserica spune:”Pocaieste-te ca daca nu,vei merge in iad pentru pacatele tale,si asta ii face pe oameni sa creada ca sunt

pacate individuale care-i trimit in iad.Isus a platit pentru toate pacatele tale.Daca Isus este Domnul tau,atunci esti rascumparat vesnic.Singurul pacat care te duce in iad,este sa nu accepti jertfa lui Isus pentru pacatele tale.

    Evrei 10:1” În adevăr, Legea, care are umbra bunurilor viitoare, nu înfăţişarea adevărată a lucrurilor, nu poate niciodată, prin aceleaşi jertfe care se aduc neîncetat în fiecare an, să facă desăvârşiţi pe cei ce se apropie.
2 “Altfel, n-ar fi încetat ele oare să fie aduse, dacă cei ce le aduceau, fiind curăţaţi o dată, n-ar mai fi trebuit să mai aibă cunoştinţă de păcate”.

   Aici spune ca nu ar mai trebui sa ai cunostinta de pacate.Majoritatea crestinilor,se simt inferiori din cauza pacatelor pe care le fac si spun:”Doamne cum poti sa ma iubesti,cum poti sa ma folosesti dupa ce am facut?Majoritatea crestinilor pierd mari oportunitati in a fii folositi cu semne si minuni,pentru ca se vad nevrednici,au cunostinta de pacatele pe care le fac,pe cand nu ar trebui sa aiba cunostinta de pacate.

    Evrei 10:22” să ne apropiem cu o inimă curată, cu credinţă deplină, cu inimile stropite şi curăţate de un cuget rău şi cu trupul spălat cu o apă curată.
23” Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa”.

   Cugetul tau rau a fost spalat in sangele lui Isus, de aceea nu ar mai trebui sa ai cunostinta de pacate.Noi am fost invatati,ca avem o rascumparare temporara nu o rascumparare vesnica,si sa aducem fiecare pacat sub sangele lui Isus ca sa ne fie iertate,dar daca faci asta,intotdeauna ai sa pastrezi viu pacatul in constiinta ta,si vei avea intotdeauna constinta de pacate,si te vei vedea nevrednic sa fii folosit de D-zeu.

    Evrei 9:13” Căci, dacă sângele taurilor şi al ţapilor şi cenuşa unei vaci, stropită peste cei întinaţi, îi sfinţeşte şi le aduce curăţarea trupului,
14 cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veşnic, S-a adus pe Sine însuşi jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţa cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului celui Viu!

   Aici ne spune ca jertfa lui Isus ne-a curatit cugetul de faptele moarte,daca cugetul nu este curatat,atunci nu poti sa-i slujesti lui D-zeu.Doar daca intelegi rascumpararea eterna,poti sa ai o constiinta libera de pacate,sa stii ca ai fost iertat odata pentru totdeauna.Duhul tau este perfect.D-zeu se uita la duhul tau,nu la faptele pe care le faci.

   Evrei9: 15” Şi tocmai de aceea este El Mijlocitorul unui legământ nou, pentru ca, prin moartea Lui pentru răscumpărarea din abaterile făptuite sub legământul dintâi, cei ce au fost chemaţi să capete veşnica moştenire care le-a fost făgăduită”.

   Si aici vorbeste despre o rascumparare vesnica,mostenire vesnica.Daca mantuirea ta depinde de marturisirea pacatelor,nu ai sa poti trai

asa.Biblia spune ca cine stie sa faca un bine si nu-l face,pacatuieste,stiai ca daca stii ca trebuie sa

daruiesti bani cuiva,si nu o faci,pacatuiesti.Daca mori si nu ai daruit cuiva bani,asta inseamna ca mergi in iad?In Romani 13 ne spune sa ne supunem autoritatilor sub care traim.Daca mergi cu masina,si limita de viteza este 55 km,si tu mergi cu 56 de km la ora,si faci un accident si mori,asta inseamna ca mergi in iad?

   Iacov 2:10” Căci, cine păzeşte toată Legea, şi greşeşte într-o singură poruncă, se face vinovat de toate”.

     Oamenii care cred ca poti sa iti pierzi Mantuirea,

si trebuie sa iti marturisesti fiecare pacat pe care il faci,ei in general au categorii de pacate,pacate mari,si pacate mici,sunt pacate acceptabile si pacate neacceptabile.Legea sune ca daca tii Legea si incalci una din Lege,te faci vinovat de toate.Nu am comis adulter,nu am omorat,nu sunt homosexual,dar sunt vinovat de toate acestea,pentru ca am fost egoist,pentru ca nu l-am

cautat pe D-zeu cu toata inima,daca incalci o porunca,esti vinovat de toate.

    Evrei 9:23” Dar, deoarece chipurile lucrurilor care sunt în ceruri au trebuit curăţate în felul acesta, trebuia ca înseşi lucrurile cereşti să fie curăţate cu jertfe mai bune decât acestea.
24” Căci Hristos n-a intrat într-un locaş de închinare făcut de mână omenească, după chipul adevăratului locaş de închinare, ci a intrat chiar în cer, ca să Se înfăţişeze acum, pentru noi, înaintea lui Dumnezeu.
25” Şi nu ca să Se aducă de mai multe ori jertfă pe Sine însuşi, ca marele preot care intră în fiecare an în Locul Preasfânt cu un sânge care nu este al lui;
26” fiindcă atunci ar fi trebuit să pătimească de mai multe ori de la întemeierea lumii; pe când acum, la sfârşitul veacurilor, S-a arătat o singură dată, ca să şteargă păcatul prin jertfa Sa.
27” Şi, după cum oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata,
28” tot aşa, Hristos, după ce S-a adus jertfă o singură dată, ca să poarte păcatele multora, Se va arăta a doua oară, nu în vederea păcatului, ca să aducă mântuirea celor ce-L aşteaptă”.

   Aici din nou ne spune ca Isus a obtinut o rascumpararea vesnica pentru iertarea pacatelor

noastre,mostenire vesnica,Isus nu-si va da viata de mai multe ori pentru noi.Daca ti-ai pus nadejdea in Isus atunci ai fost rascumparat de toate pacatele,trecute,prezente si viitoare.

   2 Corinteni 5:19” că adică, Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine, neţinându-le în socoteală păcatele lor, şi ne-a încredinţat nouă propovăduirea acestei împăcări”.

Aici D-zeu spune ca a impacat lumea cu Sine,si nu ne mai tine in seama pacatele.Si ne-a incredintat noua aceasta slujba a impacarii,dar tragic este ca Biserica nu predica acest mesaj,Biserica predica ca daca pacatuiesti,acesta

este motivul pentru care D-zeu nu te vindeca,nu te binecuvanteaza,dar nu asta este problema,Isus a platit pentru pacatele tale,chiar si oamenii din lume au pacatele iertate,si se vor duce in iad,nu pentru ca continua sa pacatuiasca,ci pentru ca il resping pe Isus ca si Mantuitor.

o   Totul este despre acceptarea si neacceptarea lui Isus.

    Tit 2:11” Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat
12” şi ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie”,

   Harul este apsenta pacatului,asa cum vedem in aceste versete,nu tolerarea pacatului.Daca stii ca toate pacatele ti-au fost iertate,asta nu te va incuraja sa mergi sa pacatuiesti,ci te va face sa-l iubesti pe D-zeu mai mult.

   Evrei 10:1” În adevăr, Legea, care are umbra bunurilor viitoare, nu înfăţişarea adevărată a lucrurilor, nu poate niciodată, prin aceleaşi jertfe care se aduc neîncetat în fiecare an, să facă desăvârşiţi pe cei ce se apropie”.

   Jertfele din Vechiul Testament nu puteau sa stearga pacatul,ci sa il acopere.Erau doar simbolice,o umbra a jertfei lui Isus ce avea sa vina.

Evrei 10:2” Altfel, n-ar fi încetat ele oare să fie aduse, dacă cei ce le aduceau, fiind curăţaţi o dată, n-ar mai fi trebuit să mai aibă cunoştinţă de păcate”?

   In fiecare an in Vechiul testament,se aducea o jertfa de ispasire a intregului popor pentru pacat.Ei erau constienti de pacatele pe care le faceau.Noi nu mai avem o constiinta plina de pacate,pentru ca jertfa lui Isus a sters toate pacatele noastre.Asta nu poti sa predici in majoritatea bisericilor,cu toate ca este biblic.Trebuie sa ajungem la un loc in care Cuvantul Lui D-zeu sa fie autoritate numarul 1 in vietile noastre,nu ceea ce am fost invatati sa credem.

Atunci cand intri in prezenta lui D-zeu,in loc sa-ti plangi pacatele,ar fii fain daca i-ai multumi ca te iubeste chiar daca nu esti perfect,si pentru ca esti vesnic rascumparat de pacate.

   Evrei 10:3” Dar aducerea aminte a păcatelor este înnoită din an în an, tocmai prin aceste jertfe;

   Si aici spune ca prin jertfele care le aduceau,isi aduceau aminte de pacatele pe care le-au facut.In

majoritatea bisericirilor,se aduce aminte de pacatele pe care le fac oamenii,si asta ii face pe oameni sa stea sub condamnarea pacatului.

   Evrei:4” căci este cu neputinţă ca sângele taurilor şi al ţapilor să şteargă păcatele”.

   Jetfele din Vechiul Testament era cu neputinta ca sa stearga pacatele,erau simbolice.

    Evrei 10:5” De aceea, când intră în lume, El zice: „Tu n-ai voit nici jertfă, nici prinos; ci Mi-ai pregătit un trup;6” n-ai primit nici arderi de tot, nici jertfe pentru păcat.
7” Atunci am zis: „Iată-Mă (în sulul cărţii este scris despre Mine), vin să fac voia Ta, Dumnezeule!”

       Aici vorbeste Isus profetic prin David.

    Evrei 10:8” După ce a zis întâi: „Tu n-ai voit şi n-ai primit nici jertfe, nici prinosuri, nici arderi de tot, nici jertfe pentru păcat” (lucruri aduse toate după Lege),
9” apoi zice: „Iată-Mă, vin să fac voia Ta, Dumnezeule.” El desfiinţează astfel pe cele dintâi, ca să pună în loc pe a doua”.

Aici ne spune ca desfiinteaza aducerea jerfelor din Vechiul Testament,si se aduce El ca jertfa pentru pacat,odata pentru totdeauna.

   Evrei 10:10” Prin această „voie” am fost sfinţiţi noi, şi anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos o dată pentru totdeauna”.

   Tu ai fost facut sfant,perfect,prin jertfa lui Isus odata pentru totdeauna.Nu trebuie sa te resfintesti,odata ce l-ai acceptat pe Isus ,esti sfant.

Dar multi crestini se uita in oglinda si vad ca nu sunt sfinti,si se gandesc la actiunile lor,la pacatele lor,dar esti sfant in Duhul Tau,nu in sufletul si trupul tau.Pacatul nu poate sa iti afecteze duhul,iti afecteaza trupul cu boli,si sufletul,emotiile tale cu depresie,frica,dar Duhul tau este vesnic rascumparat.

    Evrei 10:11” Şi, pe când orice preot face slujba în fiecare zi şi aduce de multe ori aceleaşi jertfe, care niciodată nu pot şterge păcatele,
12” El, dimpotrivă, după ce a adus o singură jertfă pentru păcate, S-a aşezat pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu”.

    O  singura jertfa s-a adus pentru pacate,odata pentru         totdeauna.

   Evrei 10:14” Căci printr-o singură jertfă El a făcut desăvârşiţi pentru totdeauna pe cei ce sunt sfinţiţi”.

  Evrei 12:22” Ci v-aţi apropiat de muntele Sionului, de cetatea Dumnezeului celui Viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea în sărbătoare a îngerilor,
23” de Biserica celor întâi născuţi, care sunt scrişi în ceruri, de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, de duhurile celor neprihăniţi, făcuţi desăvârşiţi”,

  Aici vorbeste despre Duhul tau care a fost facut perfect.

   Romani 6:16” Nu ştiţi că, dacă vă daţi robi cuiva, ca să-l ascultaţi, sunteţi robii aceluia de care ascultaţi, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire?

   Aici spune ca esti rob celui pe care il slujesti.Daca slujesti pacatului,atunci Satana te ve manca la micul dejun.Nu da nici un prilej diavolului sa intre in viata ta prin pacat.Cu toti gresim,dar in loc sa iti plangi de mila,multumeste-i lui D-zeu ca inca te iubeste,si asta te va face sa nu mai pacatuiesti in acel domeniu.

Sunt consecinte ale pacatului,satana va profita de pacatele care le faci,si iti va afecta trupul si sufletul,si relatia familiala,si relatiile pe care le ai.

   D-zeu inca te iubeste daca pacatuiesti,pentru ca Isus a platit pentru pacatele tale trecute,prezente si viitoare,dar daca pacatuiesti,asta iti va afecta viata.

   Romani 1:16” Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului;

   Evanghelia este puterea lui D-zeu pentru mantuirea noastra.Daca se predica aceasta Evanghelie,sa le spunem oamenilor cat de mult ii iubeste D-zeu,pretul pe care l-a platit pentru pacatele lor trecute,prezente si viitoare,ar fii aceasi putere care l-a insotit pe Pavel peste viata noastra.Oamenii nu se pocaiesc pentru ca se predica o evanghelie a unui D-zeu manios.I s-a adus lui Isus o femeie care a fost prinsa in actul adulterului,si El a iertat-o,fara sa o condamne.In Vechiul Testament trebuia sa fie omorata cu pietre,dar El a iertat-o,fara sa o osandeasca.

Astazi nu se mai predica acest mesaj al dragostei lui Isus,ci se predica despre pacat,despre un D-zeu manios.Predica Harul lui D-zeu intr-un mod radical si vei vedea vieti transformate radical.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 950
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni