Rascumpararea
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 14/11/2010
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

                                1.Ce este Rascumpararea

 

Trebuie sa intelegem ce este rascumpararea,din ce ne-a rascumparat D-zeu.Unele parti din viata noastra sunt complet rascumparate,iar unele nu.

   D-zeu a anticipat fiecare problema cu care te confrunti si deja ti-a dat resursele necesare pentru problema cu care te confrunti.Isus ti-a iertat pacatele acum 2000 de ani,inainte ca tu ca comiti vreun pacat.Nu trebuie sa-i ceri lui D-zeu sa te vindece,pentru ca te-a vindecat acum 2000 de ani.

1 Petru 2:24” El a purtat păcatele noastre în trupul Său, pe lemn, pentru ca noi, fiind morţi faţă de păcate, să trăim pentru neprihănire; prin rănile Lui aţi fost vindecaţi”.

   Aici spune ca ai fost vindecat,nu ca trebuie sa fii vindecat.Cartea Efeseni este scrisa cu scopul sa ne arate ceea ce D-zeu deja a a facut,si ca trebuie sa avem o revelatie a ceea ce avem deja,acum depinde de tine daca aplici victoria de la Calvar sau nu.In trupul lui Cristos,Biserica, se cer lucruri pe care D-zeu deja le-a facut.Oamenii cer trezire spirituala de la D-zeu,si trag de El sa se intample,si nu stiu de ce nu se intampla,dar D-zeu deja a pus Duhul Sfant in tine,si daca fiecare crestin ar trai dupa standardele lui D-zeu,am trai intr-o continua trezire spirituala.

   Efeseni 1:1” Pavel, apostol al lui Isus Hristos, prin voia lui Dumnezeu, către sfinţii care sunt în Efes şi credincioşii în Hristos Isus:
2” Har şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, şi de la Domnul Isus Hristos.
3” Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovniceşti, în locurile cereşti, în Hristos”.

Aici ne spune ca D-zeu ne-a binecuvantat cu tot felul de binecuvantari ceresti,nu ne va binecuvanta ci ne-a binecuvantat deja,timpul trecut.In taramul spiritual D-zeu a facut tot de ce ai tu nevoie.Nu ai nevoie de mai multa ungere,nu ai nevoie de mai multa credinta,nu ai nevoie de mai multa pace,bucurie,D-zeu te-a binecuvantat deja.Cand ai fost nascut din nou,in Duhul tau D-zeu te-a binecuvantat cu tot ceea ce ai nevoie.

   1Ioan4:17” Cum este El, aşa suntem şi noi în lumea aceasta; astfel se face că dragostea este desăvârşită în noi, pentru ca să avem deplină încredere în ziua judecăţii”.

  Aici spune ca cum este Isus acum,asa suntem si noi,in duhul nostru suntem perfecti.

Problema crestinilor este ca sunt condusi de simturile pe care le au,si nu pe ceea ce au deja depozitat in Duhul lor.Tu nu trebuie sa astepti ca D-zeu sa te binecuvanteze,pantru ca deja te-a binecuvantat,dar crestini cer binecuvantarea care D-zeu deja le-a dat-o,ei cer ca D-zeu sa fie cu ei,si D-zeu ne spune ca niciodata nu ne va parasi.Unde sunt 2 sau 3 adunati in numele lui Isus,El este deja prezent.

   Efeseni 1:4” În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui”,

   Aici spune ca ai fost ales inca de la intmeierea lumii.Inainte de a ne fii creat,D-zeu a stiut ca vom fii rebeli,si o sa avem nevoie de Isus.Multi spun ca daca ar fii ei D-zeu,si daca ar fii stiut ca creatia se va razvrati,nu ar fii creat aceasta lume,si rasa umana.Dar D-zeu nu vazut doar aceste lucruri rele care se intampla acum in lume,dar a vazut si oameni care il vor accepta pe Isus ca si Mantuitor in viata lor.D-zeu a vrut o relatie cu noi.

    Daca te uiti la stirile lumii acesteia la televizor,ai sa fii cel mai neinformat om al acestei lumi,ai sa fii mintit,si ai sa vezi aceste lucruri negative care se intampla,si o sa-si puna amprenta pe viata ta,si o sa incepi sa te ingrijorezi.D-zeu cand ne-a creat,nu s-a focalizat pe intunericul acestei lumi,ci s-a focalizat pe Lumina acestei lumi.D-zeu te-a ales de la intemeierea lumii,si te-a facut sfant si fara prihana.

   Efeseni 1:5” ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale”,

   Cuvantul “Ne-a randuit” de aici este Ne-a predestinat,care este folosit doar de 4 ori in intreaga Biblie.De 2 ori aici in Efeseni capitolul 1,si de 2 ori in:

D-zeu nu a predestinat pe fiecare persoana.I-a predestinat doar pe cei care a stiut ca-l vor alege pe Isus ca si Mantuitor,te-a predestinat sa fii asemena Fiului Sau.Daca cooperezi cu D-zeu in aceasta viata,vei fii schimbat in aceasta viata,daca nu,atunci vei fii schimbat intr-o clipeala,atunci cand vei muri,dupa imaginea lui Isus.D-zeu te-a adoptat in familia Sa pentru ca te iubeste.

    Efeseni 1:5” ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale,

6” spre lauda slavei harului Său pe care ni l-a dat în Preaiubitul Lui.

Deja,tu esti acceptat in Preaiubitul Lui,nu esti acceptat pentru ca faci ceva sa fii acceptat,ci esti acceptat deja in Isus Cristos.

Efeseni 1:7” În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său”.

   In El avem deja rascumpararea prin sangele Lui,iertarea pacatelor.Ai fost deja iertat de toate pacatele,dupa bogatiile harului Sau.D-zeu nu ti-a iertat pacatele pentru ca ai meritat asta,ci le-a iertat datorita Harului Sau.

   Efeseni 1:8” pe care l-a răspândit din belşug peste noi, prin orice fel de înţelepciune şi de pricepere;

Aici se foloseste din nou timpul trecut,si multi crestini cred ca nu au intelepciune si pricepere,si se roaga pentru aceste lucruri.

Coloseni 3:10” şi v-aţi îmbrăcat cu omul cel nou, care se înnoieşte spre cunoştinţă, după chipul Celui ce l-a făcut”.

1 Ioan 2:20” Dar voi aţi primit ungerea din partea Celui Sfânt şi ştiţi orice lucru”.

1 Corinteni 2:16” Căci „cine a cunoscut gândul Domnului, ca să-I poată da învăţătură?” Noi însă avem gândul lui Hristos”.

   In toate aceste versete se spune ca ai toate aceste lucruri,dar sunt in Duhul tau.Tu stii tot ceea ce stie Isus.Nu trebuie sa te uiti la trupul tau fizic,si la starea ta emotionala sa vezi daca este adevarat ceea ce spune D-zeu despre noi ca avem deja.De aceea este foarte importanta umplerea cu Duhul Sfant,si vorbirea in alte limbi,pentru ca atunci cand te rogi in limbi,duhul tau se roaga,si in duhul tau este toata intelepciunea si priceperea,atunci eliberezi putere peste viata ta.

   1 Corinteni 14:13” De aceea, cine vorbeşte în altă limbă să se roage să aibă şi darul s-o tălmăcească”.

   Atunci cand ai nevoie de intelepciune,incepe sa te rogi in limbi,si atunci mintea lui Cristos care este in duhul tau,iti va arata ceea ce trebuie sa faci,dar roaga-te lui D-zeu,sa-ti dea darul sa-ti talmacesti limba.Este mai usor sa accesezi ceva ce D-zeu ti-a dat in duhul tau,decat sa ceri ceva de la D-zeu ce nu ai.Este o pozitie de credinta atunci cand stii ca deja ai lucrul de care ai nevoie.

   Efeseni 1:9” căci a binevoit să ne descopere taina voii Sale, după planul pe care-l alcătuise în Sine însuşi”.

   D-zeu ne-a spus in cuvantul Sau sa nu stam nepasatori fata de voia Lui pentru viata noastra.Majoritatea crestinilor nu stiu care este voia lui D-zeu peste viata lor,dar aici spune ca ne-a descoperit taina voii Sale,este in duhul tau,ceea ce trebuie sa faci,este sa o scoti afara in lumea fizica.In duhul tau stii care este voia lui D-zeu pentru viata ta.

    Efeseni 1:10” ca să-l aducă la îndeplinire la împlinirea vremurilor, spre a-Şi uni iarăşi într-unul, în Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri şi cele de pe pământ.

11” În El am fost făcuţi şi moştenitori, fiind rânduiţi mai dinainte, după hotărârea Aceluia care face toate după sfatul voii Sale”,

   Tu deja esti facut mostenitor,nu trebuie sa ajungi in cer sa mostenesti,deja esti mostenitor,dar toata mostenirea este in duhul tau nascut din nou.Tu nu esti doar duh,ci ai si suflet si trup,ceea ce trebuie sa faci este sa eliberezi ce este in duhul tau,in emotiile tale,adica in sufletul tau,si apoi in trupul tau. 

   Efeseni 1:11” În El am fost făcuţi şi moştenitori, fiind rânduiţi mai dinainte, după hotărârea Aceluia care face toate după sfatul voii Sale,

12” ca să slujim de laudă slavei Sale, noi, care mai dinainte am nădăjduit în Hristos”.

D-zeu ne-a predestinat ca să slujim de laudă slavei Sale.

Efeseni 1:13” Şi voi, după ce aţi auzit Cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt care fusese făgăduit”.

1 Ioan 2: 2”El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi”.

  1. Isus deja a platit pentru pacatele intregii lumii.Biserica spune sa te pocaiesti si sa primesti iertare pentru pacatele tale,dar adevarul este,ca pacatele tale deja iti sunt iertate,nu numai ale credinciosilor,ci si ale necredinciosilor.Trebuie sa pui credinta la ceea ce a facut deja D-zeu,ca sa accesezi ceea ce D-zeu a facut deja in

viata ta.Singurul pacat care duce o persoana in iad,este sa nu-l accepti pe Isus ca si Domn si Mantuitor in viata ta.Adevarul este ca in Biserica se spune ca trebuie sa faci asta,asta si asta ca sa fii mantuit.Daca s-ar prezenta adevarata Evanghelie,adica Vestea Buna,ar fii mult mai usor pentru oameni sa se intoarca la Isus.Tu ai aceeasi putere care l-a inviat pe Isus din morti in tine,pe Duhul Sfant.Tu ai puterea de a invia oamenii din morti,prin Duhul Sfant.Isus a spus sa vorbim muntelui cu care ne confruntam,si muntele se va muta din fata noastra,nu ne-a spus sa rugam muntele sa se miste,ci sa poruncim muntelui sa se miste prin puterea si autoritatea lui Isus.

   Problema in Trupul lui Isus astazi,este ca se roaga pentru ceea ce au deja.Se roaga ca D-zeu sa-i vindece,cand Biblia spune ca in ranile lui Isus,am fost tamaduiti.Trebuie sa poruncim bolii sa plece,sa o blestemam in numele lui Isus,si ea va pleca,nu trebuie sa il rugam pe D-zeu sa faca ceva ce a facut prin Trupul lui Isus.Foloseste-ti autoritatea.

   Efeseni 1:13” Şi voi, după ce aţi auzit Cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt care fusese făgăduit”.14” şi care este o arvună a moştenirii noastre, pentru răscumpărarea celor câştigaţi de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui”.

Coloseni 1:14” în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor”.

Efeseni 1:7” În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său”.

   Aici ne spune ca deja avem rascumpararea pacatelor,si in versetul 14 ne spune ca o sa avem aceasta rascumparare,nu poate sa fie o contradictie,pentru ca este scrisa de acelasi autor,cu cateva versete mai sus.Un verset spune ca ai deja rascumpararea,iar celalalt verset 14,ne spune ca asteptam rascumpararea.Sunt anumite parti ale vietii noastre care nu au fost inca rascumparate,sufletul si trupul nostru,inca nu sunt rascumparate.In versetul 7 ne spune ca avem rascumpararea de pacatele noastre,aici se refera la taramul spiritual,tu ai fost iertat de pacatele trecute,prezente si chiar viitoare pe cele pe care inca nu le-ai facut inca.

Sangele lui Isus a facut ispasirea pentru duhul,sufletul si trupul tau,dar duhul tau este complet rascumparat.Tu astepti rascumpararea completa a sufletului si trupului tau.

   Romani 8:23” Şi nu numai ea, dar şi noi, care avem cele dintâi roade ale Duhului, suspinăm în noi şi aşteptăm înfierea, adică răscumpărarea trupului nostru”.

   Rascumpararea trupului,nu a avut inca loc complet,pana vom primi un trup nou,atunci cand vom fii cu El.Atunci cand pacatuiesti,tu esti pecetluit cu Duhul Sfant,si pacatul tau nu va rupe pecetea Duhului Sfant.Tu esti vesnic rascumparat,duhul tau este identic cu al lui Isus.Noi suntem fara pata,perfecti in duhul nostru,in fata lui D-zeu.Problema crestinilor este ca se uita la sentimentele lor,la trupul lor,si nu vad ceea ce D-zeu a facut deja in Duhul lor,si judeca lucrurile dupa ceea ce vad si simt.Cred ca pacatul este teribil,sunt impotriva pacatului,cred ca sunt cosecinte ale pacatului,Isus a luat pacatul nostru la Cruce,trecut,prezent si viitor.

Pavel se ruga ca D-zeu sa le dea Efesenilor revelatie a ceea ce au deja.

    Efeseni 1:16” nu încetez să aduc mulţumiri pentru voi, când vă pomenesc în rugăciunile mele.
17” Şi mă rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatăl slavei, să vă dea un duh de înţelepciune şi de descoperire, în cunoaşterea Lui,
18” şi să vă lumineze ochii inimii ca să pricepeţi care este nădejdea chemării Lui, care este bogăţia slavei moştenirii Lui în sfinţi”.

   Trebuie sa te rogi aceasta rugaciune,ca D-zeu sa iti descopere ceea ce ti-a dat deja prin Fiul lui Isus.

O parte din rascumpararea ta este completa,adica duhul tau.

   Efeseni 1:7” În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său”.

Trebuie sa incepi sa crezi ceea ce Isus a facut pentru tine la cruce,nu mai poti sa fii rascumparat,

pentru ca Sangele lui Isus deja a platit pentru pacatele tale.

 

 

 

 

 

 

 

 

     

     

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       



      Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
      Statistici
      • Vizualizări: 2943
      • Descărcări: 1
      • Export PDF: 6
      • Gramatical corect
      • Fără diacritice
      • Conținut incomplet
      Opțiuni