Viața care dă lumina
Autor: Constantin Sferciuc  |  Album: Direcții  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de Connstanntinn in 06/01/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

               Viața care dă lumina

                 Trăirea noastră

 

Una din trăiri este să trăim după obiceiurile neamurilor păgâne. Ele vin cu desfrâul lor, cu poftele lor, cu bețiile lor, cu ospețele lor și cu slujiri idolești neîngăduite. Și cuvântul ne spune:

Să nu trăiți după obiceiurile neamurilor, pe cari le voi izgoni dinaintea voastră; căci ele au făcut toate aceste lucruri, și Mi-este scârbă de ele. .

                      Lev 20.23

Trăirea noastră este să ascultăm de legile și poruncile Lui Dumnezeu și să le păzim și să le împlinim ca să intrăm în Împărăția Lui Dumnezeu după cum ne-a spus Domnul Isus.

Acum, Israele, ascultă legile și poruncile pe cari vă învăț să le păziți. Împliniți-le, pentru-ca să trăiți, și să intrați în stăpânirea țării pe care v-o dă Domnul, Dumnezeul părinților voștri.

                                                    Deut 4.1

Domnul Isus ne spune să căutăm întâi Împărăția Lui Dumnezeu:

 

Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6.33

Dar ca s-o găsești trebuie s-o cauți. Și cum o cauți? Tot după cuvântul Domnului Isus și anume

„Adevărat, adevărat îți spun că, dacă un om nu se naște din nou, nu poate vedea Împărăția lui Dumnezeu. “

Ioan 3.3

Deci trebuie naștere din nou. Să vezi Împărăția de departe nu să intri în Ea.

 Cei ce trăiesc altfel așa cum arată versetul de mai jos nu sunt născuți din nou.

Ajunge, în adevăr, că în trecut ați făcut voia Neamurilor, și ați trăit în desfrânări, în pofte, în beții, în ospețe, în chefuri și în slujiri idolești neîngăduite.

                     1Pet. 4.3

Trăire în desfrânări în pofte în beții în ospețe în chefuri și slujiri idolești neîngăduite arată că tu nici nu ai văzut această Împărăție a Lui Dumnezeu. De aceia Domnul Isus mai spune:

„Adevărat, adevărat îți spun, că, dacă nu se naște cineva din apă și din Duh, nu poate să intre în Împărăția lui Dumnezeu.

Ioan 3.5

A intra în Împărăția Lui Dumnezeu trebuie să fii credincios în afară să te vadă lumea dar să fii credincios și în lăuntrul să te vadă Dumnezeu. Cu alte cuvinte îți trebuie o pocăință exterioară

și o pocăință interioară. Apa acționează la exterior și Duhul la interior. Nu te mai gândești la pofte

păcătoase nu mai trăiești în ascuns în desfrânări în pofte în beții.

Poporul în vechime care s-au conformat cuvântului Lui Dumnezeu au ajuns să stăpânească cum spune versetul de mai jos:

Au ajuns stăpâni pe cetăți întărite și pe pământuri roditoare; au stăpânit case pline de tot felul de bunătăți, puțuri săpate, vii, măslini, și pomi roditori din belșug; au mâncat, s-au săturat, s-au îngrășat, și au trăit în desfătări, prin bunătatea Ta cea mare.

               Neemia 9,25

Sub călăuzirea Duhului Sfânt cauți binele tuturor sub călăuzirea firii cauți binele tău și nu-ți pasă de binele altora ba din contra binele altora te deranjează, tu să fii bine și restul răi ca tu să ieși în evidență. Astfel când te depărtezi de Dumnezeu încetezi să mai cauți binele și ceea ce cauți este răul. Versetul de mai jos ne spune:

 

Căutați binele și nu răul, ca să trăiți, și ca astfel, Domnul, Dumnezeul oștirilor, să fie cu voi, cum spuneți voi!

Amos 5.14

Cei ce sunt născuți din nou au nevoie și de gust în mărturisirile lor și ceea ce dă gust este trăirea noastră aproape de Dumnezeu. Apropierea de Dumnezeu se face prin rugăciune și Domnul Isus ne spune despre elementul care dă gust mâncării

Sarea este bună; dar dacă sarea își pierde puterea de a săra, cu ce îi veți da înapoi puterea aceasta? Să aveți sare în voi înșivă, și să trăiți în pace unii cu alții. “ Marcu 9.50

 

Firea pământească vine cu îndemnurile ei încă de când ne-am născut și cu poftele ei care ne atrag în păcate și fărădelegi.

O dată ce ești născut din apă și din Duh nu mai datorezi nimic acestei firi pământești căci noi nu ascultăm de îndemnul firii ci de îndemnul Duhului.

Așa dar, fraților, noi nu mai datorăm nimic firii pământești, ca să trăim după îndemnurile ei.
Dacă trăiți după îndemnurile ei, veți muri; dar dacă, prin Duhul, faceți să moară faptele trupului, veți trăi. Rom 8.12,13

Duhul și firea se opun, sunt în contradicție și cei care trăiesc după îndemnurile firii păcătuiesc și plata păcatului este moartea.

Firea uneori generează neînțelegeri, certuri, dezbinări când trăirea nu se deosebește de ceilalți oameni sau când nu sa ajuns încă la o trăire duhovnicească așa cum ne spune apostolul Pavel la Corinteni.

Pentru că tot lumești sunteți. În adevăr, când între voi sânt zavistii, certuri și desbinări, nu sunteți voi lumești și nu trăiți voi în felul celorlalți oameni?

1Cor 3.3

Uneori libertatea greșit înțeleasă fără dragoste te face să trăiești pentru firea pământească cum zice Pavel:

Fraților, voi ați fost chemați la slobozenie. Numai, nu faceți din slobozenie o pricină ca să trăiți pentru firea pământească, ci slujiți-vă unii altora în dragoste.

Gal. 513

Uneori trăirea unora este să trăiască cum trăiesc păgânii dând frâu liber gândurilor lor și făcând în mintea lot tot felul de păcate cum zic unii că sunt liberi cugetători dar în cugetul lor este pofta firii

pământești.

Iată dar ce vă spun și mărturisesc eu în Domnul: să nu mai trăiți cum trăiesc păgânii, în deșertăciunea gândurilor lor,

Efes 4 17

Să căutați să trăiți liniștiți, să vă vedeți de treburi, și să lucrați cu mâinile voastre, cum v-am sfătuit.

1Tes 4.11

Voi înșivă știți ce trebuie să faceți ca să ne urmați; căci noi n-am trăit în neorânduială, între voi.

2Tes3.7

Ați trăit pe pământ în plăceri și în desfătări. V-ați săturat inimile chiar într-o zi de măcel.

Iacov 5.5

 

pentru ca, în vremea care-i mai rămâne de trăit în trup, să nu mai trăiască după poftele oamenilor, ci după voia lui Dumnezeu.

Ajunge, în adevăr, că în trecut ați făcut voia Neamurilor, și ați trăit în desfrânări, în pofte, în beții, în ospețe, în chefuri și în slujiri idolești neîngăduite.

1Pet. 4.2,3

Cine zice că rămâne în El, trebuie să trăiască și el cum a trăit Isus.

1Ioan 2.6

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 420
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni