Despre nașterea Domnului Isus
Autor: Constantin Sferciuc  |  Album: Direcții  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de Connstanntinn in 26/12/2022
    12345678910 0/10 X

 

                       Despre nașterea Domnului Isus

 

Nașterea Domnului Isus Hristos Fiul Lui Dumnezeu este o concepție supranaturală deoarece sa născut dintr-o fecioară. Această naștere a fost anunțată de un înger venit din cer pe nume Gavril cerându-i permisiunea Mariei de a purta în pântecele ei pe Fiul Lui Dumnezeu. Luca 1.31

Îngerul în semn de respect ia zis: „Plecăciune ție, căreia ți s-a făcut mare har; Domnul este cu tine, binecuvântată ești tu între femei!”

Tulburată* foarte mult de cuvintele acestea, Maria se întreba singură ce putea să însemne urarea aceasta.

 Îngerul i-a zis: „Nu te teme, Mărie; căci ai căpătat îndurare înaintea lui Dumnezeu. Și iată că vei rămâne însărcinată și vei naște un Fiu, căruia Îi vei pune* numele Isus.

El va fi mare și va fi chemat Fiul Celui Preaînalt; și Domnul Dumnezeu Îi va da scaunul de domnie al tatălui Său David. Va împărăți peste casa lui Iacov în veci, și Împărăția Lui nu va avea sfârșit.”

 Maria a zis îngerului: „Cum se va face lucrul acesta, fiindcă eu nu știu de bărbat?”

 Îngerul i-a răspuns: „Duhul Sfânt Se va coborî peste tine, și puterea Celui Preaînalt te va umbri. De aceea, Sfântul care Se va naște din tine va fi chemat Fiul lui Dumnezeu.

 Căci niciun cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere.”  Maria a zis: „Iată, roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!”

După ce Maria a acceptat, Iată, roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!” ne spune cuvântul că Maria era logodită cu Iosif și ea era deja însărcinată de la Duhul Sfânt înainte ca ei să locuiască împreună.

Cred că Maria i-a spus lui Iosif despre întâlnirea cu îngerul și despre ce tot ce acesta i-a vestit și de ce era ea însărcinată.

Dar Iosif nu a crezut-o pentru-că nu să mai întâmplat niciodată în scurgerea vremilor ca o fecioară să rămână însărcinată și pentru-că era un om neprihănit să gândit să nu o facă de rușine înaintea lumii dar eu cred că o și iubea și să gândit s-o lase pe ascuns.

 Cred că se confrunta cu mari îndoieli în inima sa

și o privea pe Maria ca pe o fată  ușuratică.

În Iosif era un gen de necredință care avea toate dovezile că

Maria greșise. Niciodată nu mai auzise Iosif o poveste ca a Mariei că nu avuse legături cu nici un bărbat și ea era însărcinată. Asta era prea de tot.

Aceasta era gândirea logică a lui Iosif logodnicul Mariei.

Când e greu să crezi ceva de necrezut atunci intervine cerul,

Dar, pe când se gândea el la aceste lucruri, i s-a arătat în vis un înger al Domnului și i-a zis: „Iosife, fiul lui David, nu te teme să iei la tine pe Maria, nevastă-ta, căci ce s-a zămislit* în ea este de la Duhul Sfânt. Ea va naște un Fiu și-I vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale.” Toate aceste lucruri s-au întâmplat ca să se împlinească ce vestise Domnul prin prorocul care zice: „Iată*, fecioara va fi însărcinată, va naște un fiu și-I vor pune numele Emanuel”, care, tălmăcit, înseamnă: „Dumnezeu este cu noi”. Când s-a trezit Iosif din somn, a făcut cum îi poruncise îngerul Domnului; și a luat la el pe nevastă-sa.

Matei 1.20-25

Intervențiile divine fac ca necredința să se dizolve și credința să îi ia locul.

Dacă această lucrare convingere nu era atunci cred că Maria trebuia să se descurce singură, dar Cel care veghează a știut dinainte toate lucrurile și le-a pregătit cu toate amănuntele ce erau de trebuință.

 

 

Plecarea din Nazaret spre Betleem în Iudeea

 

Potrivit unei porunci venite din Roma trebuia să se facă un recensământ fiecare trebuia să se înscrie în cetatea lui.

Și Iosif împreună cu Maria logodnica lui au plecat din Galileea din Nazaret spre Iudeea și trebuia să ajungă în Betleem.

Era un drum lung 70 sau 80 km era prin Samaria dar cum Samaria era ostilă Iudeilor poate  Iosif și Maria au făcut un drum mai lung ocolind Samaria  nu știm. Dar știm că drumul a fost greu și obositor pentru Maria care era însărcinată și aproape de naștere. Știm că abia au ajuns acolo în Nazaretul din Iudeea și ea a și născut.

Au căutat un loc de poposire și au găsit dar în casa de poposire nu era loc pentru ei. Pentru alții cred că era dar pentru ei nu era căci deranja oaspeții cu gemetele ei.

Și fiind aproape de soroc au găsit o iesle în care se punea animalelor fân fie că ieslea era afară fie că era înăuntru

Maria a născut pe Pruncul Isus. Și la înfășat punându-L în iesle.

Dumnezeu sa îngrijit să aibă și un adăpost căci în noaptea aceia niște păstori stăteau de strajă în jurul turmei și li sa descoperit că în cetatea lui David adică Nazaret li sa născut un Mântuitor și îl vor găsi un Prunc înfășat culcat într-o iesle.

Aceștia l-au căutat și l-au găsit. Dar până a ajuns la iesle au bătut le multe porți și au întrebat dacă sa născut cineva acolo. Răspunsul multora era nu până au ajuns la locul unde

era Maria și Iosif și răspunsul a fost da.

Cred că de aici s-au născut și colinzile... pastorii au umblat din casă în casă și le-au spus celor care-i trezeau noaptea de Prunc până l-au găsit  și cred că li s-au mai alăturat mai mulți curioși din cei treziți ca să-l vadă pe Prunc. Când l-au găsit au vorbit părinților și celor care erau de față și astfel au fost primiți cu mare cinste într-o casă căci acolo ia găsit magii

 într-o casă. Când au văzut ei steaua, n-au mai putut de bucurie. Au intrat în casă, au văzut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu fața la pământ și I s-au închinat; apoi și-au deschis vistieriile și I-au adus* daruri: aur, tămâie și smirnă.

  Matei 2.11-12

Sa îngrijit Dumnezeu și de lucrurile ce aveau trebuință părinții pentru prunc. Căci trebuia să treacă pe la templu în Ierusalim

să cumpere acele jertfe ce trebuiau aduse pentru închinarea Pruncului cum cerea legea „Orice* întâi născut de parte bărbătească va fi închinat Domnului”, Luca 2.23

Sa îngrijit prin magii care au venit de la mare distanță care s-au plecat cu fața la pământ și i sau închinat și i-au adus aur, tămâie și smirnă.

Dumnezeu se îngrijește de toate amănuntele vieții în ceea ce privește viața materială cea sufletească cât și cea duhovnicească Cum s-a îngrijit de Prunc și de părinți așa se îngrijește și de noi.

Noi să-i mulțumim pentru Darul trimis pentru noi din ceruri.

Domnul Isus este răspunsul la rugăciunile celor credincioși din cele mai vechi timpuri până acum.

Tatăl nostru îți mulțumim pentru Domnul Isus. Amin

 

 

 

 

Cuprins

Despre nașterea Domnului Isus. 1

Plecarea din Nazaret spre Betleem în Iudeea. 5

 

 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 498
  • Export PDF: 1
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni