Care este semnul venirii Domnului Iisus și al sfârșitului veacului acestuia?
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 07/03/2021
    12345678910 0/10 X

https: //growinwisdom1. blogspot. com/2021/03/care-este-semnul-venirii-domnului-iisus. html

Va veni Domnul Iisus pe pământ a doua oară? Va fi sfârșitul lumii? Dacă da, atunci care este semnul, că Sfârșitul este aproape?

Există filme despre soarta pământului, multe prognoze despre viitorul pământului. Dar anume la aceste întrebări a răspuns Iisus Hristos, nu cu mult timp, înainte de răstignirea și învierea Sa, ca Biruitorul morții. Deci, pentru că Sfânta Scriptură, Biblia, are cea mai înaltă, cea mai mare autoritate, și Cuvântul Lui Dumnezeu este adevărul, ci nu minciună, deci, să observăm ce zice Evanghelia după Matei, capitolul 24, versetul 3: "El a șezut șos, pe Muntele Măslinilor. Și ucenicii Lui Iisus au venit la El (Iisus), la o parte, și I-au zis: „Spune-ne, când se vor întâmpla aceste lucruri? Și care va fi semnul venirii Tale și al sfârșitului veacului acestuia?”"

Ucenicii i-au adresat Lui Hristos două întrebări. La prima întrebare, despre vremea, când va fi distrus Templul din Ierusalim (Matei 24:1-3), Hristos le-a răspuns ucenicilor Săi, lângă Templu (Ev. după Luca 21:1-24). Dar aici la Matei 24, Hristos le-a răspuns ucenicilor la a doua întrebare, dar anume: "Care va fi semnul venirii Tale și al sfârșitului veacului acestuia?" (Matei 24:3)

Ucenicii, care au pus această întrebare, corect au legat a Doua venire a Lui Hristos, cu sfârșitul veacului. Anume a Doua venire a Domnului Iisus va pune capăt la această lume, pe care o cunoaștem acum (Matei 24:30). Anume a Doua Venire a Domnului Iisus va începe acea lume, pe care niciodată n-am cunoscut-o (Matei 25:31-34,41, 46).

 

·      Care este semnul venirii Domnului Iisus a doua oară, și al sfârșitului veacului acestuia, pe care Domnul ni l-a lăsat?

(Vă rog, citiți cu mare atenție Matei 23:13-24:31! ! !)

 

Prorocia din Matei 24:4-13, vorbind despre hristoșii mincinoși, despre prorocii mincinoși, care vor veni, despre războaie, despre foamete, despre epidemii (ciumi), despre cutremure alocuri (în unele locuri), și despre prigoniri, vorbește, că "toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârșitul tot nu va fi atunci." "Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor". (Matei 24:6,8) Deci, necazurile, pe care le-a enumerat Hristos, care vor veni (dar deja așa necazuri au avut loc), nu reprezintă cel mai important semn, că Hristos va veni a doua oară, și va veni Sfârșitul Veacului acestuia.

 

Dar, iată Matei 24:14, reprezintă, acel semn că Hristos va veni a doua oară și va veni Sfârșitul Veacului acestuia. "Evanghelia aceasta a Împărăției va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârșitul". Deci, unicul semn, care arată, că va avea loc Sfârșitul veacului acestuia, este legat de lucrarea, pe care o fac ucenicii Lui Iisus Hristos. După ce Evanghelia Împărăției va fi propovăduită la toate neamurile (popoarele), va veni sfârșitul veacului acestuia. Și azi, aceasta este misiunea Bisericii Domnului Iisus Hristos, în lume. Dacă ești creștin(ă), azi, iai parte la această misiune? Predici Evanghelia Împărăției la oamenii din jur?

 

Să analizăm cu atenție Matei 24, și să vedem cum predicarea Evangheliei Împărăției este legată de cronologia evenimentelor din prorocie.

 

Predicarea Evangheliei Împărăției, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor, putem s-o legăm în această prorocie a Lui Hristos, cu trei evenimente importante, care urmează în secvență (una după alta):

 

1. Distrugerea Templului din Ierusalim (Matei 24:2).


2. Așezarea „urâciunii pustiirii” în Locul Sfânt (Matei 24:15).


3. Venirea Fiului Omului (Iisus Hristos (Iisus Cristos)) pe pământ.

 

Deci, pe rând:

 

1. Distrugerea Templului din Ierusalim (Matei 24:2).

 

·      Templul a fost distrus în timpul războiului din Iudeia, în anul 70 după Hristos, atunci, când Ierusalimul a fost cucerit de generalul roman Tit. Mai mult de un milion de evrei au murit în acest asediu, care a durat cinci luni. Pe 6 august, romanii au năvălit în Templu. Fix în fix ca în prorocia Lui Iisus, n-au lăsat o piatră peste o piatră. Ierusalimul a fost aprins. Măcar că un anumit număr de evrei s-au ascuns în Masada, după acest asediu, statul evreu, n-a mai existat o perioadă lungă de timp.

 

·      În conformitate cu cele spuse de istoricul Eusebius, istoricul bisericii primare, creștinii în timpul războiului din Iudeea, într-adevăr au părăsit Ierusalimul, ce a contribuit la răspândirea Evangheliei, departe de Ierusalim. De asemenea cunoaștem din cartea Faptele Apostolilor, că în mod deosebit prin misiunile ap. Pavel, până la anul 70 după Hristos, Evanghelia Lui Iisus Hristos deja a ajuns la multe popoare din Imperiul Roman.

 

·      Astăzi, Biserica Lui Iisus Hristos răspândește Cuvântul speranței la lumea, care moare în păcate. Evanghelia este tradusă și pătrunde în cele mai ascunse locuri ale pământului. Dar în ziua de azi, Biserica, din zi în zi așteaptă răpirea Bisericii, luarea ei pe norii cerului. Hristos a promis S-O răpească de la judecata viitoare a Lui Dumnezeu, și de mânia Lui asupra pământului (Apocalipsa 3:10). Cine va continua lucrarea de mărturie tuturor neamurilor, în acea perioadă, când vor fi necazuri și nenorociri?

 

·      Cartea Apocalipsa, ultima carte din Biblie, mărturisește despre doi proroci a Lui Dumnezeu, care din Ierusalim vor proroci mărturia Lui Iisus, în vremea judecăților Lui Dumnezeu pe pământ. "Voi da celor doi martori ai Mei să prorocească îmbrăcaţi în saci o mie două sute şaizeci de zile". (Apocalipsa 11:3; 19:10) Predica lor, confirmată prin semne de la Dumnezeu, va fi respinsă de lume, și după trei ani și jumătate, când se va finisa vremea lor de la Dumnezeu, ei vor fi uciși de "fiară" (imaginea biblică a conducătorului mondial, antihristul). "Când îşi vor isprăvi mărturisirea lor, fiara care se ridică din adânc va face război cu ei, îi va birui şi-i va omorâ... Şi oameni din orice norod, din orice seminţie, de orice limbă şi de orice neam vor sta trei zile şi jumătate şi vor privi trupurile lor moarte... Şi locuitorii de pe pământ se vor bucura şi se vor veseli de ei (pentru că  au murit) şi îşi vor trimite daruri unii altora, pentru că aceşti doi proroci chinuiseră pe locuitorii pământului" (Apocalipsa 11:7-10).

 

2. Așezarea "urâciunii pustiirii" în Locul Sfânt (Matei 24:15)

 

·      "De aceea, când veţi vedea urâciunea pustiirii, despre care a vorbit prorocul Daniel, aşezată în Locul Sfânt – cine citeşte să înţeleagă! – atunci, cei ce vor fi în Iudeea să fugă la munţi; cine va fi pe acoperişul casei să nu se coboare să-şi ia lucrurile din casă; şi cine va fi la câmp să nu se întoarcă să-şi ia haina. Vai de femeile care vor fi însărcinate şi de cele ce vor da ţâţă în zilele acelea! Rugaţi-vă ca fuga voastră să nu fie iarna, nici într-o zi de Sabat. Pentru că atunci va fi un necaz aşa de mare, cum n-a fost niciodată de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi. Şi dacă zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scăpa; dar, din pricina celor aleşi, zilele acelea vor fi scurtate" (Matei 24:15-22).

 

 Locul Sfânt pentru Iudei – din nou reconstruit Templul din Ierusalim. Când antihristul (în așa fel numește Biblia pe viitorul dictator mondial), va ucide pe cei doi proroci a Lui Dumnezeu, se va așeza în acest Templu din Ierusalim, și se va autoproclama dumnezeu (2 Tesaloniceni 2:3-4), atunci va avea loc cea mai groaznică vreme pentru omenire. Prorocul Daniel din Vechiul Testament, a scris în mod deosebit despre aceasta. Locuitorii din Iudeea vor fi nevoiți să-și scape viața prin fugă,"Pentru că atunci va fi un necaz aşa de mare, cum n-a fost niciodată de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi". Vor fugi la diferite popoare, sperând că Hristos Se va întoarce curând, pentru ca să instaureze Împărăția Lui pe pământ (Matei 24:23-27). Împăratul – Hristos Se va identifica (va deveni același cu ei) cu ei. Cine îi va primi – Îl va primi pe Hristos (Matei 25:40).

 

Milostenia (Mila) – exprimarea credinței, care salvează (despre aceasta cu de-amănuntul în articolul: "Despre judecata la Sfârșitul Veacului", pe care îl poți găsi pe acest link: https: //growinwisdom1. blogspot. com/2021/03/despre-judecata-care-va-avea-loc-la. html )

 

·      De asemenea, în această perioadă groaznică, care se numește Necazul cel Mare, Îngerul din cer va mărturisi popoarelor lumii: "Şi am văzut un alt înger, care zbura prin mijlocul cerului cu o Evanghelie veşnică, pentru ca s-o vestească locuitorilor pământului, oricărui neam, oricărei seminţii, oricărei limbi şi oricărui norod. El zicea cu glas tare: „Temeţi-vă de Dumnezeu şi daţi-I slavă, căci a venit ceasul judecăţii Lui, şi închinaţi-vă Celui ce a făcut cerul şi pământul, marea şi izvoarele apelor!”" (Apocalipsa 14:6-7)

 

3. Venirea Fiului Omului pe pământ (Matei 24:30).

 

·      Venirea Fiului Omului (Iisus Hristos) (în conformitate cu cele spuse de prorocul Daniel, acesta este titlul dat de Dumnezeu viitorului lider mondial) va pune Capăt lumii, care a fost. Predica Evangheliei trebuie să arate roadele ei.

 

·      Venirea Lui Hristos pe pământ va fi vizibilă și pe neașteptate: "Căci, cum iese fulgerul de la răsărit şi se vede până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului omului". (Matei 24:27)

 

·      Popoarele lumii se vor boci (căci tuturor le va fi predicată Evanghelia, dar nu toți o vor primi prin credință), privindu-L, cum vine cu o mare slavă: "Atunci se va arăta în cer semnul Fiului omului, toate seminţiile pământului se vor boci şi vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere şi cu o mare slavă" (Matei 24:30; controlat cu acest text: Apocalipsa 1:7).

 

Evreii vor fi culeși (adunați din diferite locuri) într-un chip supranatural, dintre popoarele lumii: "El va trimite pe îngerii Săi cu trâmbiţa răsunătoare şi vor aduna pe aleşii Lui din cele patru vânturi, de la o margine a cerurilor până la cealaltă" (Matei 24:31). În trecut, la Prima venire a Domnului Iisus pe pământ, evreii nu doreau, ca El să-i adune: "Ierusalime, Ierusalime, care omori pe proroci şi ucizi cu pietre pe cei trimişi la tine! De câte ori am vrut să strâng pe copiii tăi cum îşi strânge găina puii sub aripi, şi n-aţi vrut!" (Matei 23:37)."... căci vă spun că de acum încolo nu Mă veţi mai vedea până când veţi zice: Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului!" (Matei 23:39). În viitor mulți dintre evrei Îl vor primi!

 

Popoarele lumii se vor înfățișa în fața scaunului de judecată a Lui Hristos-Împăratul, pentru judecată pe pământ: "Când va veni Fiul omului în slava Sa, cu toţi sfinţii îngeri, va şedea pe scaunul de domnie al slavei Sale. Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărţi pe unii de alţii cum desparte păstorul oile de capre... Şi aceştia (neamurile, popoarele - capre) vor merge în pedeapsa veşnică, iar cei neprihăniţi (neamurile, popoarele - oi) vor merge în viaţa veşnică" (Matei 25:31-32,46). Hristos – Împăratul va împărăți peste popoarele neprihănite 1000 de ani.

 

Deci, semnul Venirii Lui Hristos, și al sfârșitului Veacului acestuia: "Evanghelia aceasta a Împărăției va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârșitul". În ziua de azi, Biserica îndeplinește această misiune pe pământ. /Biblia, Sfânta Scriptură, pe care o studiază creștinii, rămâne una din cele mai traduse și "cea mai tradusă" carte din lume. În anul 2009. Biblia era tradusă parțial în 2479 de limbi ale lumii. În 2010, pe deplin Sfânta Scriptură a fost tradusă în 451 de limbi. Pentru comparație, numărul țărilor, care fac parte din ONU (Organizația Națiunilor Unite) -193. Dar cu toate acestea, în 2010, traducătorii au avut foarte mult de lucru. În total, în conformitate cu datele societății biblice Germane, în lume există aproximativ 6500 de limbi vii. În conformitate cu datele societăților biblice Unite, în 2010,95% din populația Pământului, au avut posibilitatea să citească textele Bibliei în limba lor maternă /. Deci, când Biserica Lui Hristos va fi luată de pe pământ la cer, martorii din Israel vor predica mai departe mărturia Evangheliei. Îngerul Lui Dumnezeu se va alătura, ca să predice Evanghelia și când Evanghelia va fi propovăduită la toate neamurile, la toate popoarele, atunci va veni sfârșitul. Atunci va veni Hristos – Împăratul și va instaura Împărăția Sa, în care vor intra doar cei neprihăniți. Vremea Necazului celui Mare se va schimba cu vremea, când va fi Prosperitate foarte Mare și Pace în Împărăția Lui Mesia (Hristos). Dar la sfârșitul celor 1000 de ani, Biblia promite celor neprihăniți un Oraș de Aur – Ierusalimul Ceresc - un loc veșnic de locuire.

 

Hristos a început să împlinească ceea ce-a promis. Templul din Ierusalim deja a fost distrus. Deja se pregătesc să zidească următorul Templu la Ierusalim. Necazul cel Mare va fi curând. Vor veni vremuri grele în această lume. Creștinii adevărați nădăjduiesc (așteaptă) că vor fi izbăviți, se pregătesc să transmită lucrarea de mărturisire generații noi.

 

Dar tu, drag(ă) prieten(ă)? Ai auzit Evanghelia Împărăției? L-ai primit prin credință pe Iisus Hristos, ca pe Salvatorul și ca pe Stăpânul acestei lumi? Se vede azi, autoritatea Lui împărătească în viața ta, te împotrivești păcatului, păcatelor, faci milostenii, ai milă de ceilalți din jurul tău? Predici mai departe Evanghelia Împărăției (vecinilor tăi, prietenilor tăi, celor cunoscuți, celor apropiați, străinilor)? Ai în Dumnezeu o speranță cerească, că te va izbăvi de Ziua Judecății? Dacă nu, apleacă inima, pune-te pe genunchi și cinstește-L (onorează-L) pe Fiul Lui Dumnezeu (Iisus Hristos), Care vine curând! Căiește-te sincer de păcate, crede în Evanghelie (ascultă de Evanghelie) și începe o viață nouă sub autoritatea Lui Împărătească, deja în acest veac, ca să împărățești împreună cu El, în veacul viitor, care vine curând.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 493
  • Export PDF: 6
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni