Despre judecata, care va avea loc la Sfârșitul lumii
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 07/03/2021
    12345678910 0/10 X

https: //growinwisdom1. blogspot. com/2021/03/despre-judecata-care-va-avea-loc-la. html

Întrebare: Dacă veți avea încă puțin timp: -), doresc să aflu mai mult despre versetele din Matei 25:31-46.

--------------------------------------------------------------------------------------

Prieteni, în răspunsul la această întrebare, doresc să introduc claritate în acest text, care nu toți îl înțeleg Matei 25:31-46. De la început, vă rog citiți acest text! ! ! Evenimentele descrise aici, vor avea loc după perioada groaznică, care se numește Necazul cel Mare, care va avea loc în viitor, pe pământ, și aceste evenimente vor avea loc după a doua (a 2-a) Venire a Domnului nostru Iisus Hristos aici pe pământ.

 

1. Despre ce se vorbește în acest text? Matei 25:32-33

 

-        Toate neamurile (popoarele) vor fi adunate înaintea Lui (Fiul Omului – Iisus Hristos). El îi va despărţi pe unii de alţii cum desparte păstorul oile de capre; şi va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.


"Să se scoale neamurile şi să se suie în Valea lui Iosafat! Căci acolo voi şedea să judec toate neamurile de primprejur" (Ioel 3:12).

 

2. Când vor fi judecate popoarele lumii? Matei 25:31 - Când va veni Fiul omului în slava Sa, cu toţi sfinţii îngeri, va şedea pe scaunul de domnie al slavei Sale. Adăugător despre a doua (a 2-a) Venire a Fiului Omului pe pământ după perioada Necazului Celui Mare, aici pe pământ (Matei 24:29-30).

 

3. Cum este numit Judecătorul popoarelor? Matei 25:31 – Fiul Omului,  Care va primi stâpânire, slavă și putere împărătească și Se va așeza pe tronul slavei (titlul de Conducător mondial: informația e controlată cu acest text Daniel 7:13-14); Matei 25:32 – ca Păstor; Matei 25:34,40 – Împăratul, Care dă de moștenire celor aleși dintre neamuri (oi), Împărăția (aici este vorba despre Împărăția de 1000 de ani a Lui Mesia, care va fi instaurată după a doua (a 2-a) venire a Lui Hristos pe pământ); Matei 25:37,44 – Domnul.

 

4. Cum sunt numite popoarele, care se vor aduna înaintea Judecătorului? Matei 25:33 – unele: oi, iar altele: capre; Matei 25:37,46, 41 – unele: neprihăniți, iar altele: blestemați.


5. Ce va hotărâ Judecătorul la această judecată? Matei 25:34 - "Atunci, Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moşteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii". Matei 25:41 "Apoi va zice celor de la stânga Lui: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!" Va fi hotărâtă soarta veșnică a neamurilor de pe pământ (Împărăția sau focul veșnic, în care va fi aruncat diavolul și îngerii lui). Observăm, că scopul acestei Judecăți: să-i despartă pe aceia, care vor fi vrednici să intre în Împărăția de 1000 de ani a Fiului Omului pe pământ.

 

6. Care este standartul, pe baza căruia Hristos ca Împărat va despărți neamurile pământului în două părți, oi și capre? Ce le va determina destinul etern? Matei 25:35,36  - "Căci am fost flămând şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin şi M-aţi primit; am fost gol şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă şi aţi venit pe la Mine". Matei 25:42,43 - "Căci am fost flămând, şi nu Mi-aţi dat să mănânc; Mi-a fost sete, şi nu Mi-aţi dat să beau; am fost străin, şi nu M-aţi primit; am fost gol, şi nu M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi în temniţă, şi n-aţi venit pe la Mine". Atitudinea lor "față de Hristos", Care va fi printre aceste popoare pe pământ, va determina soarta lor eternă."Hristos" va fi printre ei, ca cel înfometat, ca cel însetat, ca un străin, ca unul gol, bolnav și pus în temniță."Hristos" va avea nevoie de mila lor, ca ei să-L slujească. Unii Îl vor sluji, alții nu.

 

7. Ce întrebare evidentă, neamurile i-au adresat-o Lui Hristos, ca Judecător? Matei 25:37 Atunci, cei neprihăniţi Îi vor răspunde: ‘Doamne, când Te-am văzut noi flămând şi Ţi-am dat să mănânci sau fiindu-Ţi sete şi Ţi-am dat de ai băut? Matei 25:44 Atunci, Îi vor răspunde şi ei: ‘Doamne, când Te-am văzut noi flămând sau fiindu-Ţi sete sau străin sau gol sau bolnav sau în temniţă şi nu Ţi-am slujit?’

 

8. Cum Hristos, ca Judecător va răspunde popoarelor, care Îl vor întreba? Matei 25:40 "Drept răspuns, Împăratul le va zice: ‘Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.’" Matei 25:45 "Şi El, drept răspuns, le va zice: ‘Adevărat vă spun că, ori de câte ori n-aţi făcut aceste lucruri unuia dintr-aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie nu Mi le-aţi făcut.’"


9. Cine sunt "acești frați neînsemnați a Lui Hristos" cu care se identifică Însuși Judecătorul? Ap. Pavel a scris la Romani 9:3-5: Căci aproape să doresc să fiu eu însumi anatema, despărţit de Hristos, pentru fraţii mei, rudele mele trupeşti. Ei sunt israeliţi, au înfierea, slava, legămintele, darea Legii, slujba dumnezeiască, făgăduinţele, patriarhii, şi din ei a ieşit, după trup, Hristosul, care este mai presus de toate lucrurile, Dumnezeu binecuvântat în veci. Amin! Observăm, că Hristos după trup a ieșit din Israeliți, pe care Pavel, de asemenea îi numește frații săi, rudele lui trupești. De asemenea, despre faptul, că Domnul va judeca popoarele putem să citim la prorocul Ioel 3:1-3: "Căci iată că, în zilele acelea şi în vremurile acelea când voi aduce înapoi pe prinşii de război ai lui Iuda şi ai Ierusalimului, voi strânge pe toate neamurile şi le voi coborî în Valea lui Iosafat. Acolo, Mă voi judeca cu ele pentru poporul Meu, pentru Israel, moştenirea Mea, pe care l-au risipit printre neamuri, împărţind între ele ţara Mea. Au tras la sorţi pentru poporul Meu; au dat un flăcău pe o curvă şi au vândut fata pe vin şi l-au băut". Înseamnă că "frații neînsemnați a Lui Hristos" – Israeliții. Atitudinea neamurilor față de Israeliți, înainte de Venirea Lui Hristos pe pământ, va determina destinul lor etern. Hristos va fi în legământ cu cei credincioși dintre Israeliți, iar în legământ, doi devin una. Matei 25:40 "Drept răspuns, Împăratul le va zice: ‘Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut." La fel a fost și în cazul Bisericii, pe care a prigonit-o Saul. Domnul Iisus S-a identificat cu Biserica (a deveni același cu): "Dar Saul sufla încă ameninţarea şi uciderea împotriva ucenicilor Domnului. S-a dus la marele preot şi i-a cerut scrisori către sinagogile din Damasc, ca, dacă va găsi pe unii umblând pe Calea credinţei, atât bărbaţi, cât şi femei, să-i aducă legaţi la Ierusalim. Pe drum, când s-a apropiat de Damasc, deodată a strălucit o lumină din cer în jurul lui. El a căzut la pământ şi a auzit un glas, care-i zicea: „Saule, Saule, pentru ce Mă prigoneşti? ” „Cine eşti Tu, Doamne?” a răspuns el. Şi Domnul a zis: „Eu sunt Isus, pe care-L prigoneşti" (Faptele apostolilor 9:1-5).

 

10. Deci, datorită la ce, vor fi izbăviți de focul veșnic, aceste popoare alese (oi)? Ei sunt numiți neprihăniți. Doar prin credință în Evanghelie oamenii ajung neprihăniți (Geneza 15:6; Romani 1:17). De unde neamurile lumii vor putea auzi Evanghelia? Matei 24:14: "Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul". Deci, credința fără fapte este moartă (Iacov 2:14,20, 26), deci credința acestor popoare neprihănite în Evanghelia auzită, va fi văzută prin faptul, că vor da milostenii la Israeliții pribegiți și nevoiași, care pe vremea Necazului celui Mare (Matei 24:15-28; Daniel 7:25) vor ajunge sub mânia Antihristului. De aceea, observăm, că popoarele-neprihănite vor fi salvate datorită la credința vie, ci nu pur și simplu fapte bune. Credința vie în Evanghelia Împărăției se vede prin faptul că face milostenii. În chipul Israeliților, Hristos Se va numi nevoiaș. Iar cine nu-L va sluji, nu va face milostenii pentru frații Lui Hristos, acela va fi judecat fără milă, precum a zis apostolul Iacov în Iacov 2:13 "căci judecata este fără milă pentru cel ce n-a avut milă; dar mila biruieşte judecata".

 

Ce fel de credință ai? Doar cuvintele o caracterizează, sau ea aduce roada milosteniei? De unde știi, că credința ta te va salva? Dorești ca poporul tău să moștenească Împărăția Lui Mesia? Ce vei face pentru aceasta?

 

Să facem concluzii:

 

Deci, în textul Matei 25:31-46 se vorbește despre faptul, că Hristos judecă neamurile, înainte de instaurarea pe pământ, a Împărăției de 1000 de ani. Acele neamuri dintre popoare, care vor rămâne pe pământ la vremea, când Hristos Se va întoarce (după distrugerea celor, care Îl vor urma pe Antihrist în lupta de la Armaghedon), se vor înfățișa înaintea scaunului Lui de judecată. Aceasta nu este judecata asupra Bisericii în cer, și nu este Judecata la tronul Mare și Alb asupra celor morți. La această Judecată nu este învierea morților, și nu sunt deschise careva cărți cerești. Este Judecata Lui Hristos, Împăratul, asupra oamenilor dintre neamuri, care vor rămâne vii pe pământ, în valea Iosafat, cu scopul să-i despartă pe aceia, care vor fi vrednici să intre în Împărăția de 1000 de ani, de pe pământ, a Fiului Omului.

 

Păstorul Ceresc și Împăratul popoarelor să vă binecuvânteze pe fiecare dintre voi și pe poporul vostru pentru salvare! ! !

 

Cu un respect sincer, sluga voastră.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 565
  • Export PDF: 6
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni