STUDIU, PE BAZA UNOR ÎNTREBĂRI, DIN APOCALIPSA 7
Autor: Victor Dobrescu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Dobrat in 10/03/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

STUDIU, PE BAZA UNOR ÎNTREBĂRI, DIN APOCALIPSA 7

------------------------------------------------------------

Scurt Prologos

Atunci când suntem călăuziți să elaborăm un studiu biblic, nu se poate să nu descoperim mai târziu o sinergie (coordonare) între ceea ce ne descoperă Duhul Sfânt la fiecare dintre noi, când studiem Sfânta Scriptură, și ceea ce a descoperit deja Duhul Sfânt altor credincioși, care au trăit înainte de noi sau sunt contemporani cu noi.

Fiind același Duh, care ne iluminează gândirea în procesul studierii Sfintei Scripturi, El va descoperi fiecărei generații de credincioși aceleași adevăruri ale lui Dumnezeu consemnate în Biblie.

Însă, revelația divină fiind progresivă, Duhul Sfânt a descoperit, descoperă și va descoperi noi înțelesuri, noi mesaje ale  Cuvântului divin, celor care studiază sub îndrumarea Sa; fiindcă Dumnezeu înainte de întemeierea lumii a orânduit totul astfel încât, „la vremea sfârșitului... . cunoștința va crește”.

------------------------------------------------------------

Pe un blog în data de „APRIL 11,2018 AT 5:07 AM” am primit următoarele întrebări:

–„Ce înseamnă pecetluirea celor 144 000 din Ap. 7?

– Pentru ce sunt ei pecetluiți?

– Sunt ei rămășița mântuită din Israel, aceia după ce mor două treimi?

– Sunt ei acei „tot Israelul va fi mântuit”?

------------------------------------------------------------

Apocalipsa 7:1-8  1 După aceea am văzut patru îngeri, care stăteau în picioare în cele patru colţuri ale pământului. Ei ţineau cele patru vânturi ale pământului, ca să nu sufle vânt pe pământ, nici pe mare, nici peste vreun copac. 2  Şi am văzut un alt înger, care se suia dinspre răsăritul soarelui, şi care avea pecetea Dumnezeului celui viu. El a strigat cu glas tare la cei patru îngeri, cărora le fusese dat să vatăme pământul şi marea,

3  zicând: „Nu vătămaţi pământul, nici marea, nici copacii, până nu vom pune pecetea pe fruntea slujitorilor Dumnezeului nostru!” 4  Şi am auzit numărul celor ce fuseseră pecetluiţi: o sută patruzeci şi patru de mii, din toate seminţiile fiilor lui Israel.

5  Din seminţia lui Iuda, douăsprezece mii erau pecetluiţi; din seminţia lui Ruben, douăsprezece mii; din seminţia lui Gad, douăsprezece mii; 6  din seminţia lui Aşer, douăsprezece mii; din seminţia lui Neftali, douăsprezece mii; din seminţia lui Manase, douăsprezece mii; 7  din seminţia lui Simeon, douăsprezece mii; din seminţia lui Levi, douăsprezece mii; din seminţia lui Isahar, douăsprezece mii; 8  din seminţia lui Zabulon, douăsprezece mii; din seminţia lui Iosif, douăsprezece mii; din seminţia lui Beniamin, douăsprezece mii, AU FOST PECETLUIŢI.

------------------------------------------------------------

                          Răspuns la PRIMA întrebare:

Ce înseamnă pecetluirea celor 144 000 din Apocalipsa 7?

Relatările din Apocalipsa 7 SUNT o „paranteză” (întrerupere) de la evenimentele din capitolul 6 declanșate de ruperea primelor șase peceți, „PENTRU a scoate în evidență o revelație concentrată asupra unui aspect special, răspunsul la întrebarea din capitolul 6:17:

–  Cine poate sta în picioare?

----------------------------

– Sunt două categorii de credincioși care în timpul Necazului cel Mare nu se vor închina lui Antihrist:

1) – PRIMII menționați sunt cei „o sută patruzeci şi patru de mii, din toate seminţiile fiilor lui Israel” din Apocalipsa 7, a căror PECETLUIRE reprezintă autoritatea și protecția pe care Dumnezeu o va oferi și garanta slujitorilor Săi în perioada Necazului cel Mare.

2) – A DOUA categorie sunt „marea gloată (mulțime) pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în haine albe, cu ramuri de finic în mâni (Apocalipsa 7:9). Ei sunt martirii dintre națiuni.

----------------------------

– De reținut că numai după ruperea PECEȚII a IV-a, din cauza războiului, a foametei, a epidemiilor și a atacurilor animalelor va muri A PATRA PARTE DIN POPULAȚIA PĂMÂNTULUI.

– Să ne gândim că în iulie 2015 populația pământului era de 7,3 miliarde de oameni. A parta parte din 7,3 miliarde reprezintă 1 825 000 000 de oameni!

------------------------------------------------------------

                          Răspuns la a DOUA întrebare:

– Pentru ce sunt ei pecetluiți?

Cei „o sută patruzeci şi patru de mii, din toate seminţiile fiilor lui Israel”, vor fi pecetluiți pentru a rămâne în viață cu un dublu scop:

1) – pentru a-L mărturisi pe Domnul Isus Hristos evreilor și celorlate națiuni în timpul Necazului cel Mare

2) – și pentru a intra în trupuri fizice în Împărăția de o mie de ani.

---------------------------------------------------------------
                          Răspuns la a TREIA întrebare:

– Sunt ei rămășița mântuită din Israel, aceia după ce mor două treimi?

Rămășița în Biblie este asociată de obicei cu imaginea poporului Israel.

– Este clar că în contextul urgiilor descrise în cartea Apocalipsa, cei „o sută patruzeci şi patru de mii, din toate seminţiile fiilor lui Israel” sunt RĂMĂȘIȚA care supraviețuiește tuturor judecăților care vor veni peste locuitorii pământului în timpul Necazului cel Mare.

De reținut că Biserica în timpul urgiilor nu se mai află pe pământ. Ea va fi răpită la cer, după care va  începe perioada celor șapte ani ai Necazului cel Mare.

 

 

---------------------------------------------------------------
                           Răspuns la a PATRA întrebare:

– Sunt ei acei „tot Israelul va fi mântuit”?

– Răspunsul este: NU.

----------------------------

Cei  „o sută patruzeci şi patru de mii, din toate seminţiile fiilor lui Israel” NU SUNT „... acei  “tot Israelul va fi mântuit”, din Romani 11:26 la care face referire în întrebarea... dar vor fi parte din el.

----------------------------

Argument

În continuarea versetului 26 și 27 din Romani 11 avem  citatul apostolului Pavel din Isaia 59:20: „Izbăvitorul va veni din Sion, şi va îndepărta toate nelegiurile de la Iacov. Acesta va fi legământul, pe care-l voi face cu ei, când le voi şterge păcatele.”

Substantivul propriu SION indică către „a doua venire a Domnului Isus Hristos în Sion [Zaharia 8:3; 14:4]. Prima dată a venit în Betleem”.

Deci, a doua venire a Domnului Isus Hristos în Sion va fi după finalul Necazului cel Mare, după bătălia de la Armaghedon.

De remarcat că expresia „tot Israelul va fi mântuit” este precedată de adverbul οϋτω sau οϋτως, (οΰτος) nr. Strong G3779; ale cărui sensuri sunt:

în acest fel (referindu-se la ceea ce precede sau urmează): - după aceea, după (în) acest fel, ca și (așa), pentru toate acestea, cum ar fi (nu), așa (în același mod), deci, ce¸        

(Informație din e-Sword și din „Dicţionarul grec-român pentru studiul cuvintelor Noului Testament (Arad 1999)”, tradus după Noul Testament grecesc editat de Kurt Aland, Mattew Black, Carlo M. Martini, Bruce M. Metzger şi Allen Wikgren, publicat de Societatea biblică Unită, Suttgart 1983

Deci, textul din limba greacă din Romani 11:26  „καὶ οὕτω πᾶς ᾿Ισραὴλ σωθήσεται” tradus corect este: „Și în felul acesta, DUPĂ ACEEA tot Israelul va fi mântuit... ”.

Această traducere nu indică o simultaneitate  a evenimentelor escatologice, ci o ordine cronologică a lor.

----------------------------

CONCLUZIA:

În consecință, tot Israelul va fi mântuit în timpul ÎMPĂRĂȚIEI DE O MIE DE ANI.

----------------------------

– De remarcat faptul că, așa cum este scris în Apocalipsa 20:7-8, la finalul ÎMPĂRĂȚIEI DE O MIE DE ANI, când „Satana va fi dezlegat; şi va ieşi din temniţa lui…”, cei care i se vor alătura în ultima revoltă împotriva lui Dumnezeu sunt doar „…NEAMURILE (oameni în trupuri carnale călăuziți de firea pământească, urmași ai credincioșilor în trupuri neglorificate dintre națiuni, care au intrat în împărăția de o mie de ani la începutul ei), CARE SUNT ÎN CELE PATRU COLȚURI ALE PĂMÂNTULUI, … Gog şi … Magog”.

– În Apocalipsa 20:9-10 este scris: Şi ei s-au suit pe faţa pământului, şi au înconjurat tabăra sfinţilor şi cetatea prea iubită [Ierusalimul pământesc]. Dar din cer [din Ierusalimul ceresc] s-a pogorât un foc care i-a mistuit. Şi diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în iazul de foc şi de pucioasă, unde este fiara şi proorocul mincinos. Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor.”

-----------------------------

În acest punct al istoriei escatologice Sfânta Scriptură nu consemnează că din rândul Israelului va fi cineva care se va alătura lui Satan  în revolta sa împotriva lui Dumnezeu.

-----------------------------

Dobrescu Victor



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 679
  • Export PDF: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni