STUDIU, PE BAZA UNOR ÎNTREBĂRI, DIN APOCALIPSA 7; 13; 20
Autor: Victor Dobrescu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Dobrat in 17/03/2020
    12345678910 0/10 X

 

STUDIU, PE BAZA UNOR ÎNTREBĂRI, DIN APOCALIPSA 7; 13; 20

------------------------------------------------------------

Scurt Prologos                       

Atunci când suntem călăuziți să elaborăm un studiu biblic, nu se poate să nu descoperim mai târziu o sinergie (coordonare) între ceea ce ne descoperă Duhul Sfânt la fiecare dintre noi, când studiem Sfânta Scriptură, și ceea ce a descoperit deja Duhul Sfânt altor credincioși, care au trăit înainte de noi sau sunt contemporani cu noi.

Fiind același Duh, care ne iluminează gândirea în procesul studierii Sfintei Scripturi, El va descoperi fiecărei generații de credincioși aceleași adevăruri ale lui Dumnezeu consemnate în Biblie.

Însă, revelația divină fiind progresivă, Duhul Sfânt a descoperit, descoperă și va descoperi noi înțelesuri, noi mesaje ale  Cuvântului divin, celor care studiază sub îndrumarea Sa; fiindcă Dumnezeu înainte de întemeierea lumii a orânduit totul astfel încât, „la vremea sfârșitului... . cunoștința va crește”.

--------------------------------------------------------------

Pe un blog în data de MARCH 17,2018 AT 11:56 PMmi s-au adresat următoarea trei întrebări:

1)  Prorocul mincinos e papa?

2)  Cea de-a doua întrebare este legată de Apocalipsa 7 și marea gloată din orice seminție, orice neam și orice limba și vin din necazul cel mare. Conform învățăturii dvs, din câte înțeleg eu, acei înviati din necaz nu merg în cer, ci împărățesc aici pe pământ cu Domnul Isus. Atunci cum se face ca scena se petrece în cer în fața scaunului de domnie a lui Dumnezeu?

Și încă una suplimentară.

3)  Ce se întâmplă cu cei care n-au murit în necazul cel mare (credincioșii)?

******************************************

                                            Apocalipsa 13:11-17

11   Apoi am văzut ridicându-se din pământ o altă fiară, care avea două coarne ca ale unui miel, şi vorbea ca un balaur. 12   Ea lucra cu toată puterea fiarei dintâi înaintea ei; şi făcea ca pământul şi locuitorii lui să se închine fiarei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată. 13  Săvârşea semne mari, până acolo că făcea chiar să se pogoare foc din cer pe pământ, în faţa oamenilor. 14  Şi amăgea pe locuitorii pământului prin semnele pe care i se dăduse să le facă în faţa fiarei. Ea a zis locuitorilor pământului să facă o icoană fiarei, care avea rana de sabie şi trăia. 15  I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească, şi să facă să fie omorâţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei. 16  Şi a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, 17  şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei sau numărul numelui ei.

-----------------------------------------------------------

LA PRIMA dumneavoastră ÎNTREBARE:

– Prorocul mincinos e papa?

RĂSPUNSUL ESTE:

– NU ȘTIU cine VA FI „proorocul mincinos”.

Ce pot afirma este că „Proorocul mincinos” va fi ca și Antihrist un om „în carne și oase”.

Și el va fi energizat, ca și Antihrist, tot de către Satan.

Din Apocalipsa 19:20 cunoștem că atât ANTIHRIST (prima FIARĂ apărută „din mare” – Apocalipsa 13:1) cât și „PROOROCUL MINCINOS” (a doua FIARĂ apărută „din pământ” – Apocalipsa 13:11) la FINALUL bătăliei de la Armaghedon VOR FI „aruncați de vii în iazul de foc, care arde cu pucioasă”, iar după o mie de ani VA FI aruncat lângă ei și SATAN.

-----------------------------------------------------------

                                             Apocalipsa 7:9-17

9    După aceea m-am uitat, şi iată că era o mare gloată pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în haine albe, cu ramuri de finic în mâni; 10  şi strigau cu glas tare, şi ziceau: „Mântuirea este a Dumnezeului nostru, care şade pe scaunul de domnie, şi a Mielului! ” 11  Şi toţi îngerii stăteau împrejurul scaunului de domnie, împrejurul bătrânilor şi împrejurul celor patru făpturi vii. Şi s-au aruncat cu feţele la pământ în faţa scaunului de domnie, şi s-au închinat lui Dumnezeu, 12  şi au zis: „Amin.” „A Dumnezeului nostru, să fie lauda, slava, înţelepciunea, mulţumirile, cinstea, puterea şi tăria, în vecii vecilor! Amin.”

13  Şi unul din bătrâni a luat cuvântul, şi mi-a zis: „Aceştia, care Sunt îmbrăcaţi în haine albe, cine Sunt oare? Şi de unde au venit? ”14  „Doamne” i-am răspuns eu „Tu ştii”. Şi el mi-a zis: „Aceştia vin din necazul cel mare; ei şi-au spălat hainele, şi le-au albit în sângele Mielului. 15  Pentru aceasta stau ei înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu, şi-I slujesc zi şi noapte în Templul Lui. Cel ce şade pe scaunul de domnie, îşi va întinde peste ei cortul Lui. 16  Nu le va mai fi foame, nu le va mai fi sete; nu-i va mai dogori nici soarele, nici vreo altă arşiţă. 17  Căci Mielul, care stă în mijlocul scaunului de domnie, va fi Păstorul lor, îi va duce la izvoarele apelor vieţii, şi Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor.”

*****************************************

LA COMENTARIUL dumneavoastră:

 „Ce de-a doua întrebare este legată de Apocalipsa 7 și marea gloată din orice seminție, orice neam și orice limba și vin din necazul cel mare. Conform învățăturii dvs, din câte înțeleg eu, acei înviati din necaz nu merg în cer, ci împărătesc aici pe pământ cu Domnul Isus.” - FINALIZAT CU ÎNTREBAREA:

2) „Atunci cum se face ca scena se petrece în cer în fața scaunului de domnie a lui Dumnezeu?”

RĂSPUNSUL ESTE URMĂTORUL:

După MOARTEA fizică a trupurilor biologice DUHURILE credincioșilor omorâți în timpul Necazului cel Mare VOR STA în CER în prezența Domnului Isus Hristos (conform Faptele Apostolilor 7:59; Filipeni 1:21,23; Apocalipsa 5:6) PÂNĂ CÂND vor avea parte de ÎNVIEREA descrisă în Apocalipsa 20:4.

Spre confirmare citiți și Apocalipsa 6:9-11.

-----------------------------------------

Relatările din Apocalipsa 7 SUNT o „paranteză” (întrerupere) de la evenimentele din capitolul 6 declanșate de ruperea peceților, „PENTRU a scoate în evidență o revelație concentrată asupra unui aspect special, răspunsul la întrebarea din capitolul 6:17:

– Cine poate sta în picioare?”

-----------------------------------------

Avem de a face cu un salt temporal în viziunile escatologice de care a avut parte apostolul Ioan pentru a-i prezenta în capitolul 7 pe biruitorii apostaziei din vremea Antihristului.

Evenimentele din capitolul 6 vor CONTINUA în capitolul 8 și 9.

În Apocalipsa mai sunt și alte paranteze.

Nici MAREA MULȚIME, venită din Necazul cel Mare, și nici CEI 144000 de slujitori ai lui Dumnezeu, pecetluiți DIN TOATE SEMINȚIILE fiilor lui Israel, NU FAC PARTE DIN BISERICĂ.

*****************************************

                                             Matei 25:31

31 „Când va veni Fiul omului în slava Sa, cu toţi sfinţii îngeri, va şedea pe scaunul de domnie al slavei Sale. 32  Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărţi pe unii de alţii cum desparte păstorul oile de capre; 33  şi va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.

34  Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii. . ……………………

41  Apoi va zice celor de la stânga Lui: „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui! . ……………………

45  Şi El, drept răspuns, le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori n-aţi făcut aceste lucruri unuia dintr-aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie nu Mi le-aţi făcut.”

 46  Şi aceştia vor merge în pedeapsa veşnică, iar cei neprihăniţi vor merge în viaţa veşnică.”

-----------------------------------------------------------

LA A TREIA ÎNTREBARE a dumneavoastră:

„Ce se întâmplă cu cei care n-au murit în Necazul cel Mare (credincioșii)?”

-----------------------------------------

RĂSPUNSUL ESTE URMĂTORUL:

La cea de-a doua revenire a Domnului Isus în glorie pe pământ, Domnul va judeca la scaunul de domnie al slavei Sale (θρονοσ δοξα αυτου) NAŢIUNILE rămase în viaţă după Necazul cel Mare. Nici-o carte nu este deschisă. (Rom 11:26; Matei 25:1 -30; Matei 25:31-46)

PERSOANELE CREDINCIOASE DINTRE NAŢIUNI rămase în viață, ca și EVREII MÂNTUIŢI, VOR INTRA ÎN ÎMPĂRĂŢIA DE O MIE DE ANI DE PE PĂMÂNT, în timp ce toți necredincioșii evrei și dintre națiuni vor fi aruncați în focul cel veşnic, care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui (Matei 25:12,41, 46a).

-----------------------------------------

PRECIZARE


„Faptul   că   cel   drept   şi   cel  nedrept  sînt  încă amestecaţi  şi  trebuie  separaţi  DUPĂ STABILIREA ÎMPĂRĂŢIEI LUI HRISTOS PE PĂMÎNT, arată că RĂPIREA NU  PUTEA  SĂ  AIBĂ  LOC  în  acel  timp al revenirii Domnului Isus Hristos pe pămînt, după Necazul cel Mare.”

 

 

-----------------------------------------

 

Este remarcabil faptul că „Împărăția de o mie de ani VA ÎNCEPE cu OAMENI MÂNTUIȚI AFLAȚI ÎN TRUPURI FIZICE”, atât evrei cât și cei dintre națiuni, care vor fi supuși Domnul Isus, și vor alcătui Împărăția pământească.

-----------------------------------------

În FEBRUARY 27,2018 AT 10:17 AM am postat pe acest BLOG o scrisoare în care am arătat că după ce DOMNUL ISUS HRISTOS VA REFACE atmosfera, scoarța pământului, genomul uman, structura cromozomială a regnului animal şi vegetal, VA INSTAURA O CONDUCERE TEOCRATICĂ şi va institui un standard divin de comportament între oamenii care vor locui pământul în TRUPURI FIZICE în timpul Împărăţiei de o mie de ani.

-----------------------------------------

Atunci va fi o vreme de NEPRIHĂNIRE (Psalmul 24:3-4) de PACE (Mica 4:2-4; Isaia 32:17-18), de BUCURIE (Isaia 61:7,10), de LONGEVITATE şi SĂNĂTATE (Isaia 65:20; 35:5-6) și de PROSPERITATE MATERIALĂ (Amos 9:13-14) care va duce la înmulțirea oamenilor în TRUPURI FIZICE încât MULȚIMI DE OAMENI, evrei și neevrei VOR LOCUI PĂMÂNTUL.

-----------------------------------------

DE ACESTE LUCRURI VOR AVEA PARTE TOȚI CREDINCIOȘII rămași în viață după Necazul cel Mare.

-----------------------------------------

DOMNUL ISUS HRISTOS va aduce toate sferele vieţii sub autoritatea tronului ca singurul mod de a asigura viitorul.

CUVÂNTUL SĂU VA FI LEGE ABSOLUTĂ PENTRU ÎNTREAGA PLANETĂ, acceptat cu bucurie DE TOŢI CEI CARE VOR INTRA în Împărăţia de o mie de ani, DAR mulți dintre urmașii lor se vor alătura lui Satan când va fi eliberat din Adânc. Domnia Lui va fi riguroasă, domnia unui toiag de fier (Geneza 49:10c).

-----------------------------------------------------------

ADDENDA

Conform pasajelor din Ezechiel 20:37 (Vă voi trece pe sub toiag, şi vă voi pune sub mustrarea legământului. ); Maleahi 3:2-5 (2 Cine va putea să sufere însă ziua venirii Lui? Cine va rămâne în picioare când Se va arăta El? Căci El va fi ca focul topitorului, şi ca leşia nălbitorului. 3 El va şedea, va topi şi va curăţi argintul; va curăţi pe fiii lui Levi, îi va lămuri cum se lămureşte aurul şi argintul, şi vor aduce Domnului daruri neprihănite. 4 Atunci darul lui Iuda şi al Ierusalimului va fi plăcut Domnului, ca în zilele cele vechi, ca în anii de odinioară. 5 Mă voi apropia de voi pentru judecată, şi Mă voi grăbi să mărturisesc împotriva descântătorilor şi preacurvarilor, împotriva celor ce jură strîmb, împotriva celor ce opresc plata simbriaşului, care asupresc pe văduvă şi pe orfan, nedreptăţesc pe străin, şi nu se tem de Mine, zice Domnul oştirilor. ); Romani 11:26 (Şi atunci tot Israelul va fi mântuit, dupăcum este scris: „Izbăvitorul va veni din Sion, şi va îndepărta toate nelegiurile de la Iacov.) va avea loc și Judecata lui Israel.

În conformitate cu Evanghelia după Ioan 5:22,27 Domnul Isus va fi și Judecătorul poporului Israel.

„În ce constă judecata?

Va înlătura rebelii  din Israel. La final, evreii care  vor crede, vor  recunoaşte  că  Domnul  Isus este Mesia şi vor intra în Împărăţia de 1000 de ani.

JUDECATA  VA  FI  O  PERIOADĂ  DE  TIMP, NU UN EVENIMENT  UNIC, în  timpul  Necazului  cel  Mare, fără a se identifica cu aceasta.”          

-----------------------------------------------------------

Dobrescu Victor

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 651
  • Export PDF: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni