Creația divină a cerurilor și a pământului-ziua întâi
Autor: Popescu Loredana  |  Album: 6 zile de Creație  |  Tematica: Creatie/Evolutie
Resursa adaugata de adelinaferaru in 25/06/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

La începutul acestui studiu vom postula principiile de bază:

-Regina științelor este Teologia Biblică;

-În Cristos sunt (ascunse) toate comorile înțelepciunii și ale științei; Deci, trebuie doar să le căutăm, căci „Slava lui Dumnezeu stă în ascunderea lucrurilor, iar slava împăraților în cercetarea lucrurilor”(Prov. 25)

- Ne vom feri de împotrivirile științei pe nedrept numită astfel;

-Acolo unde va exista un conflict între știința contemporana/modernă ( din ultimii 500 de ani) și Cuvântul lui Dumnezeu, vom alege Cuvântul și nu-l vom răstălmăci, ca să-i cântăm în strune „științei”.

-Versetul călăuzitor este: 2 Timotei 3:16 "Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,".

Deoarece Dumnezeu a creat toate lucrurile văzute și nevăzute, „ big-bang-ul” adică nimicul exploziv creator aleator este exclus din start, ca și evoluția de milioane de ani... . Totodată, Dumnezeirea-Elohim a creat și timpul-adică „începutul”, deci acest univers spațio-temporal tridimensional în care trăim.

Observăm că „pământul” este unul singur (nu o multitudine de planete cu aspect terestru) și este pus oarecum în antiteză cu „cerurile” care par să-l fi precedat în ordinea creației. Înțelegem că sunt 3 ceruri, în ordinea crescătoare a importanței și a depărtării față de observatorul terestru:

Primul, pe care îl vedem, este cel atmosferic, unde zboară păsările și, în ultima sută de ani și avioanele, baloanele(meteorologice), dronele, rachetele, etc;

Al doilea cer numit și „întindere”(expanse, în engl), dar mai clar-firmament, boltă cerească, popular „tăria cerului” este cel astronomic, mobil, pe care se observă mișcându-se soarele, luna, constelațiile,

Al treilea cer, pe care nu-l vedem cu ochii firești, unde a fost răpit Pavel, este Raiul unde trăiesc veșnic Tatăl și Fiul, unde există tronul lui Dumnezeu, templul din cer cu chivotul mărturiei (conf. Apoc.), îngerii, „duhurile celor neprihăniți făcuți desăvârșiți”... .

Mai învățăm ceva minunat din ziua întâi a creației: lumina a venit direct de la Dumnezeu! Nu erau încă luminători și nici măcar „întinderea cerului”... . . Aceasta este conform cu ce scrie Ioan în"Ioan 1:9 "Lumina aceasta era adevărata Lumină, care luminează pe orice om venind în lume. " Lumina, care a luminat pământul în ziua întâi, la porunca Tatălui, era Însuși Isus Cristos. Și la sfârșit, în veșnicie, va fi la fel:

Apocalipsa 21:23 "Cetatea n-are trebuinţă nici de soare, nici de lună ca s-o lumineze, căci o luminează slava lui Dumnezeu şi făclia ei este Mielul."

O ultimă observație: ziua de la Dumnezeu începe cu lumina, (de aceea numărau evreii ceasurile de la răsăritul soarelui-ora 1 fiind cam între 5:30 și 6:30 am)  și se încheie în zorii zilei următoare. Deci, ziua întâi s-a încheiat, glorioasă, când a început a doua:

Geneza 1:5 "Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua întâi."

 

ca să cunoascㆠtaina lui Dumnezeu Tatăl, adică pe Hristos,
3 în* care sunt ascunse toate comorile înţelepciunii şi ale ştiinţei.(Col.2:3. ) La acest verset te referi deci, Da, sunt de acord...
Adăugat în 25/06/2019 de loredanam
Ar trebui sa imi exprim si eu o parere: nicaieri nu scrie ca atmosfera e cer, ci scrie doar ca pasarile zboara pe intinderea cerului.....
Adăugat în 09/07/2019 de adelinaferaru
Și zic. Doamne mai luminează cu prezența Ta universul sufletelor noastre!
Gânduri minunate, Domnul să vă binecuvânteze!
Adăugat în 18/07/2019 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 234
  • Descărcări: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni