NU AI O RELAȚIE CORECTĂ CU DUMNEZEU: TE SUPERI PE PROVIDIENȚA DOMNULUI
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 28/10/2018
    12345678910 0/10 X

Bolile afectează nu doar trupul omului, dar și sufletul, de aceea el tot are nevoie de vindecare. Cândva și proorocul Iona a fost afectat de o boală a sufletului. Un simptom al acestei boli – EȘTI SUPĂRAT(Ă) PE PROVIDIENȚA DOMNULUI.

 

“Dumnezeu a văzut ce făceau ei şi că se întorceau de la calea lor cea rea. Atunci, Dumnezeu S-a căit de răul pe care Se hotărâse să li-l facă şi nu l-a făcut. Lucrul acesta n-a plăcut deloc lui Iona şi s-a mâniat” (Iona 3:10-4:1)

 

Până în ultimul moment, în adâncul sufletului, Iona, încă spera, că Cel atotputernic, va șterge de pe fața pământului, orașul acesta urât de Israel. Iona nu a fost deacord cu mila Domnului, pe care a    manifestat-o față de cei din Ninive, și nicidecum nu a dorit să fie deacord cu acțiunile Domnului. Iona  a fost foarte nemulțumit, și s-a mâniat.

 

Nu acționăm la fel? Nu ți-ai pus întrebarea: “De ce Domnul nu-mi împlinește dorințele? De ce a trimis atâtea rele peste mine?” Nu ești supărat(ă) pe providiența Domnului? Nu este afectat sufletul tău, de boala aceasta?

 

Când i-am vorbit unei femei despre Domnul, ea a întrerupt discuția, și a întrebat: “Dacă există Dumnezeu, de ce El l-a luat pe singurul meu fiu?” După cum am aflat mai târziu, fiul ei a fost pilot, și a murit într-un accident aviatic. Rana sufletului mamei, era atât de mare, încât nu a putut să accepte pierderea, și-a închis inima pentru Dumnezeu. Nu doar ea singură are parte de astfel de necazuri. Mulți oameni în ziua de azi, au pierdut foarte mult, și majoritatea dintre ei, precum ea, Îl învinuiesc pe Domnul, pentru toate pierderile, problemele, și falimentele din viață. Sute de mii, strigă în fiecare zi către Cer, încercând să găsească cauza suferinței lor. În Germania există obiceiul, să fie lăsat la locul incidentului, coroane, cu cuvintele: “DE CE?”

 

Supărarea pe providiența Domnului, este manifestată de către foarte mulți oameni! În toate acestea, ei precum Iona, uită de câteori Dumnezeu Și-a manifestat mila față de ei. Ei nu țin minte, cum Domnul a avut grijă de ei, și i-a păzit viețile tot timpul!

 

Doamne, fie ca în rănile Fiului Tău, să fie vindecate inimile noastre rănite!

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

1 Corinteni 2:9 Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.”

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 555
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni