Cum să scapi de amărăciune!
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Depresie
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 29/10/2017
    12345678910 0/10 X

14 „Vindecă-mă Tu, Doamne, şi voi fi vindecat; mântuieşte-mă Tu, şi voi fi mântuit, căci Tu eşti slava mea! Ieremia 17:14

    Posibil a-ți divorțat, după mulți ani de căsnicie. A-ți depus tot efortul pentru a vă păstra căsnicia, dar zădarnică v-a fost truda, iar acum vă simțiți de parcă nimeni nu are nevoie de voi. Aproape tot timpul vă simțiți rău, și nu aveți nicio speranță pentru viitor. Vă gândiți că niciodată nu vă veți putea schimba atitudinile. Sau poate simțiți amărăciune în inimă, din cauza pierderii unei persoane dragi, și aproape nu este nimeni care v-ar putea îmbrățișa și mângâia. Toți din jur sunt prea ocupați cu foloasele lor, și nu le pasă de voi. Ca deobicei pentru ei viața continuie, dar voi treceți printr-o perioadă îndelungată de suferință. Uneori simțim disperare, și durere în urma respingerii. Uneori ni se pare că suntem singuri pe pământ. Este important de menționat, că nu toate greutățile, și necazurile din viață sunt consecințele alegerilor noastre greșite. Dar totuși ce trebuie să facem? La nesfârșit să-ți pară rău? Să te joci fără speranță într-o joacă ( Dacă, ar fi…? Să nu faci nimic, să renunți, și să te simți nefericit până la sfîrșitul vieții?

    Țineți minte Domnul știe ce se întîmplă în sufletul vostru.

     Suferințele voastre nu Îl lasă indiferent. El dorește vindecarea inimilor voastre zdrobite. Permiteți ca El să vă întărească și să vă învioreze sufletul.

    David era unul din personajele Biblice, care foarte bine a cunoscut suferințele. El foarte bine a înțeles cum o amărăciune puternică rănește sufletul. În Psalmul 31:9 el s-a rugat astfel: Ai milă de mine, Doamne, căci sunt în strâmtorare: faţa, sufletul şi trupul mi s-au topit de întristare. Lui i-a fost foarte greu, ochii i-au slăbit de durere, iar sufletul și trupul de amărăciune.

   La 2 Samuel 12:22-23, David ne dă câteva sfaturi: 22  El a răspuns: „Când trăia copilul, posteam şi plângeam, căci ziceam: ‘Cine ştie dacă nu Se va îndura Domnul de mine şi dacă nu va trăi copilul?’

  23 Acum, când a murit, pentru ce să mai postesc? Pot să-l întorc în viaţă? Eu mă voi duce la el, dar el nu se va întoarce la mine.” David a preacurvit cu Bat-Șeba, și prin mâini străine i-a ucis soțul. O perioadă de timp a purtat această vină în inima lui, dar apoi s-a pocăit înaintea Domnului și a primit iertare, ( Psalmul 51 https://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/51 ) dar apoi a îndurat multă durere. În urma precurviei Bat-Șeba a rămas însărcinată, și i-a născut un copil. Nu după mult timp copilul s-a îmbolnăvit grav, și pentru David această încercare a fost una grea și amară. El a stat zi și noapte pe genunchi, s-a rugat și a postit. Posibil a spus “Doamne, acest copil nu a făcut nimic rău, în totul sunt vinovat, eu am păcătuit, din cauza mea au suferit cei din jur. Te rog,  salvează copilul! El nu are nici o vină!” Dar totuși, copilul a murit.

  Uneori suntem întristați, din cauza proprilor greșeli, si a implicării în diverse probleme. Ne simțim rău! Uneori ne doare, pentru că suferă cei apropiați, și trebuie să îndurăm pierderi.

 Ce a făcut David! Să vedem ce acțiuni a întreprins, care ne vor ajuta să ne descurcăm cu propria suferință și amărăciune.

1.    David a acceptat, ceea ce nu putea schimba!

2 Samuel 12:22-23 “El a răspuns: „ Când trăia copilul, posteam şi plângeam, căci ziceam: ‘Cine ştie dacă nu Se va îndura Domnul de mine şi dacă nu va trăi copilul?’ Acum, când a murit, pentru ce să mai postesc? Pot să-l întorc în viaţă? Eu mă voi duce la el, dar el nu se va întoarce la mine.”

 Primul pas pentru vindecarea inimii și a sufletului- este acceptarea. Acceptați ceea ce nu puteți schimba. Eu nu pot să-mi schimb trecutul, nu pot să schimb acele supărări, pe care trebuia să le îndur, și voi tot nu puteți. Acceptarea – primul pas spre vindecare minții, voinței, și sentimentelor. Este prima cheie către pace: acceptați ceea ce nu puteți schimba.

2.    Nu vă umpleți inima de amărăciune, ci aduceți-o la cunoștința Lui Dumnezeu prin rugăciuni, cereri, cu mulțumiri!

 2 Samuel 12:20 Atunci, David s-a sculat de la pământ. S-a spălat, s-a uns şi şi-a schimbat hainele, apoi s-a dus în Casa Domnului şi s-a închinat. Întorcându-se acasă, a cerut să i se dea să mănânce şi a mâncat.”

  Nu trebuie să exagerați cu proprile suferințe, să vă prefaceți într-o persoană, care este o jertfă eternă. Aduceți la cunoștința Domnului propria amărăciune, prin rugăciuni, cereri, cu mulțumiri. Vor fi mereu amărăciuni și suferințe. Durerea este inevitabilă, dar să vă simțiți nefericiți sau nu din cauza ei- alegerea vă aparține. În Cuvântul Domnului se spune “Ferice de cei ce plâng”, dar câteodată noi prea mult ne ținem de “plânsete”, nu dorim să-i dăm drumul, și se transformă într-un plîns amarnic. Cuvântul Domnului ne îndeamnă să nu ne legăm de amărăciune, ci s-o aducem la cunoștința Lui Dumnezeu, pentru ca pacea Lui care întrece orice pricepere să ne păzească inimile și gândurile în Hristos Isus. „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. Filipeni 4:6-7”; Psalmul 37:5Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra…” În loc să gemem: „Eu nu știu cum să trăiesc mai departe! Totul s-a prăbușit!”, să spunem: „Doamne, ajută-ne să stăm tari în această situație!”.

3.    Mai mult gândiți-vă nu la pierderi, dar la ceea ce v-a rămas!

2 Samuel 12:24 David a mângâiat pe nevastă-sa Bat-Şeba şi a intrat la ea şi s-a culcat cu ea. Ea a născut un fiu, pe care l-a numit Solomon şi care a fost iubit de Domnul.”

   Domnul încă nu a terminat să lucreze în viața voastră. El încă nu Și-a împlinit toate planurile pentru viața voastră! Aceasta încă nu e sfârșitul!

Isaia 61:3  să dau celor întristaţi din Sion, să le dau o cunună împărătească, în loc de cenuşă, un untdelemn de bucurie, în locul plânsului, o haină de laudă, în locul unui duh mâhnit, ca să fie numiţi terebinţi ai neprihănirii, un sad al Domnului, ca să slujească spre slava Lui.” Nu este obligatoriu, să rămâneți prizonierii amărăciunii. Căutați vindecare doar la Dumnezeu, Care e capabil să vă ajute din pricina Numelui Său! Doar atunci veți fi vindecați, când vă va vindeca Dumnezeu!

  Să spunem în rugăciune împreună cu proorocul Ieremia:

14 „Vindecă-mă Tu, Doamne, şi voi fi vindecat; mântuieşte-mă Tu, şi voi fi mântuit, căci Tu eşti slava mea! (Ieremia 17:14) În Numele Domnului Isus m-am rugat! Amin! Amin!

Să primească numai Dumnezeu toată lauda, pentru vindecarea și mântuirea noastră! Pace, sănătate și bunătăți să primiți dumneavoastră și apropiații voștri din partea Domnului, dacă va voi, căci El face tot ce vrea, și nimeni nu poate scoate pe cineva din mâna Lui! Domnul să vă ajute în toate! Să se facă voia Lui în toate!AMIN! AMIN!

 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 6910
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 6
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni