Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

RELATARI CRESTINE (MARTURII ADEVARATE)
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de maribeluna1993 in 19/02/2013
    12345678910 0/10 X

CUM INTELEGEM MANTUIREA PRIN SANGELE LUI ISUS HRISTOS

RASPUNS : PRIN URMATOAREA POVESTIRE.

ODATA CAND PREDICAM EVANGHELIA AM SPUS ASCULTATORILOR : HRISTOS A MURIT SA SALVEZE PE CEI PACATOSI. –CUM SE POATE UNA CA ASTA? A INTREBAT  UNUL DIN ACESTIA.   ATUNCI,UN BARBAT TANAR SE SCULA SI INCEPU SA VORBEASCA: ESTE INTRA-DEVAR CU PUTINTA,CACI PRIN MOARTEA TATALUI MEU AM FOST SCAPAT. INTR-O ZI CAND ERAM PE MUNTE, AM CAZUT,PIERZAND MULT SANGE. TATAL MEU AFLA ACEASTA SI VENI LA MINE DE MA RIDICA SI MA DUSE LA SPITAL. –“EU SUNT NEPUTINCIOS SI VOI MURI IN CURAND” I-A SPUS EL DOCTORULUI.NU L-AR PUTEA VINDECA DECAT CINEVA CARE I-AR DA PT.TRANSFUZIE SANGELE LUI. IATA-MA! GATA SUNT SA-MI DAU VIATA A RASPUNS TATAL MEU. SI ASA A FOST. EU AM TRAIT ,IAR TATA A MURIT SI PRIN MOARTEA LUI EU AM FOST SALVAT. ACELASI LUCRU S-A INTAMPLAT SI CU MINE, CAZUSEM DUPA MUNTELE  SFINTENIEI, PIERDUSEM SANGELE MEU SPIRITUAL SI ERAM PE PUNCTUL SA MOR. MANTUITORUL ISUS HRISTOS,MI-A DARUIT SANGELE SAU,SI-A SACRIFICAT VIATA SI EU AM FOST SALVAT. ACEI CE SUNT GATA SA-SI PREDEA INIMILE MANTUITORULUI,VOR INTELEGE CAT ADEVAR ESTE CA PRIN  MOARTEA LUI ISUS EI VOR PUTEA SA FIE ELIBERATI.

 DACA VOITI SA SALVATI O VIATA TREBUIE S-O DATI PE-A VOASTRA

IN CIUDA LEGII CARE PEDEPSEA CU 500 DE RUPII AMENDA, 2 TINERI JUCAU ZARURI. UNUL ERA UN COPIL DIN PARINTI AVUTI CARE AU SI PLATIT AMENDA. CELALALT,FIUL UNUI TARAN SARAC A INTRAT IN INCHISOARE NEAVAND CU CE PLATI AMENDA. CA SA-L ELIBEREZE,MAMA LUI ATUNCI INCEPU SA MUNCEASCA FARA ODIHNA CARAND LUCRURI GRELE FAPT CE I-A PROVOCAT RANI LA MAINI SI SANGERAREA LOR. DE DUPA ZABRELELE INCHISORII,TANARUL A VAZUT ACELE MAINI ZDROBITE,RANITE. –MAMA! CE ESTE CU MAINILE TALE ZDROBITE,RANITE,SI CU SANGE DE PE DEGETELE TALE? FIUL MEU – EU SUFAR CELE CE VEZI, MUNCIND CA SA TE SCAP DE AICI.DUPA MULTA CAZNA SARMANA FEMEIE CASTIGA CELE 500 RUPII SI-SI ELIBERA FIUL. PUTIN DUPA ACEIA,PRIMUL TANAR INTALNI PE CEL CE ABIA FUSESE ELIBERAT,SI-L INVITA DIN NOU SA JOACE ZARURI. NU!!! II RASPUNSE ULTIMUL – TU AI SCAPAT CU USURINTA,INSA PT.MINE, A TREBUIT O MUNCA TRUDNICA,PRIN RANILE SI SANGELE MAMEI MELE. CUM AS MAI PUTEA EU SA CONTINUI JOCUL CARE A PROVOCAT ATATA SUFERINTA??! ACEI CARE BENEFICIAZA DE PRETUL PE CARE HRISTOS L-A PLATIT,VARSAND SANGELE LUI CA SA-I SALVEZE NU POT SA MAI TRAIASCA IN PACATUL CE A PROVOCAT ATATEA DURERI MANTUITORULUI.

                      INTAMPLARI   ADEVARATE

IN CASMIR UN OM AVEA MAI MULTE OI. SLUGILE SALE LE DUCEAU LA PASUNAT,INSA IN FIECARE SEARA LA INTOARCERE LIPSEA  CATE UNA SAU DOUA . STAPANUL, ATUNCI SI-A RUGAT OAMENII SA SE DUCA IN CAUTAREA LOR SA LE GASEASCA.DAR LOR FIINDU-LE TEAMA DE ANIMALELE SALBATICE NU SI-AU DAT OSTENEALA. OMUL  CARE-SI IUBEA TURMA DOREA SA LE SALVEZE CU ORICE PRET. DACA EU INSUMI PLEC IN CAUTAREA LOR,OILE NU MA VOR RECUNOASTE PT.CA NU M-AU VAZUT NICIODATA.ELE AR RECUNOASTE PE SLUGILE MELE INSA ACESTEA REFUZA SA MEARGA. V-A TREBUI INSA SA DEVIN ASEMENEA LOR. EL LUA O BLANA DE BERBEC SI-O DUSE PE SPATE SI PLECA IN CAUTAREA OILOR RATACITE SAU RANITE. ACESTEA VAZANDU-L IL LUARA DREPT UNUL DE-AL LOR SI-L URMARA. EL LE ADUNA SI LE HRANI.CAND TOATE AU FOST SCAPATE, STAPANUL LOR LEPADA BLANA DE BERBEC-( EL NU ERA BERBEC ,CI OM). TOT ASA SI CU D-ZEU. D-NUL ISUS HRISTOS A FOST NEVOIT SA SE FACA ASEMENEA OAMENILOR PT. AI PUTEA MANTUI.

O TANARA FATA IN FIECARE ZI STRICA IN CAMERA SA O PANZA DE PAIANJEN.- “DRAGA MEA I S-A ZIS , LA NIMIK NU-TI FOLOSESTE INDEPARTAREA ACESTOR ATE CARE SE REFAC MEREU. AR FI MAI BINE SA DISTRUGI INSECTA CARE LE FACE. DACA VEI OMORA PAIANJENUL NU VEI MAI VEDEA PANZA LA LOC. TOT ASA SI CU NOI CRESTINII. NU  AJUNGE CA PACATELE NOASTRE ZILNICE SA FIE IERTATE CI TREBUIE SA OMORAM NOI PE OMUL CEL VECHI CARE LE COMITE. FOARTE MULTI DINTRE CRESTINI SE INSEALA CREZAND CA ESTE SUFICIENT SA FIE IERTATE PACATELE LOR,PT.CA SA FIE MANTUITI. CAT TIMP INSA NATURA LOR VINOVATA N-A FOST TRANSFORMATA EI SUNT PIERDUTI. CEI CARE TRAIESC LEGATI DE ISUS HRISTOS SUNT TRANSFORMATI INTR-O IMAGINE A LUI.

                               APA SI PETROLUL

APA SI PETROLUL CARE TASNESC DIN INIMA PAMANTULUI,NU SE DEOSEBESC CAND TE UITI LA ELE DE LA PRIMA VEDERE. DAR SI INSUSIRILE LOR SI ROSTUL LOR SUNT FOARTE DEOSEBITE . APA STINGE FOCUL IAR PETROLUL IL ATATA. TOT ASA SI LUMEA CU DESERTACIUNILE EI, SI INIMA CU SETEA EI DE DUMNEZEIRE,SUNT ZIDITE DE ACELASI DUMNEZEU. DAR INIMA CARE-SI CAUTA MULTUMIREA IN BOGATIE,IN TRUFIE SI IN SLAVA ACESTUI VEAC,AJUNGE LA ACEIASI NENOROCIRE,CA ACELA CARE VRAND SA STINGA UN FOC AR TURNA PESTE EL,PETROL IN LOC DE APA.INIMA OMENEASCA NU-SI POATE AFLA LINISTEA SI NU POATE FI PE DEPLIN MULTUMITA,DECAT IN CEL CE A SADIT IN EA SETEA DE DUMNEZEIRE. DE ACEEA CEL CE VINE LA MINE,II VOI DA APA VIE,CA SA NU MAI INSETEZE NICIODATA,SI APA PE CARE I-O VOI DA EU, SE VA PREFACE INTR-UN IZVOR DE VIATA VESNICA.

                              

                                COPILUL SI CEAPA

ZADARNIC INCEARCA OAMENII SA-SI AFLE LINISTEA IN TREBURILE VEACULUI ACESTUIA.VIATA NE DOVEDESTE CA IN LUCRURILE TRECATOARE SI SCHIMBATOARE ALE LUMII NU PUTEM GASI PACEA SI ODIHNA. ACEST SOI DE OAMENI SE ASEAMANA CU COPILUL CARE DESCOJESTE O CEAPA , NADAJDUIND SA GASEASCA IN MIJLOCUL EI O MIGDALA. DESARTA SI MINCINOASA NADEJDE ,CACI LUMEA,ESTE ALCATUITA CA CEAPA : DIN FOI, ADICA DIN DESERTACIUNI, IAR TU OMULE CAUTI SA AFLI IN EA IZVORUL  ADEVARULUI SI AL VIETII VESNICE. VARA, IN NADUSEALA  CALDURILOR,PE BARAGANURI SI PUSTIURI, SE ARATA ASA NUMITA “FATA MORGANA”. IN ZARE SE IVESC ICOANE MINCINOASE DE CETATI, ORASE,PADURI,IZVOARE SI LACURI CU APE LIMPEZI. DRUMETUL INSETAT GRABESTE PASUL SPRE ELE SA-SI POTOLEASCA SETEA,DAR VAI , PE URMA EL VEDE CA SUNT  NUMAI NISTE INCHIPUIRI. ASA ESTE SI OMUL CARE ISI CAUTA FERICIREA SI MULTUMIREA IN BUNURILE SI DESFATARILE ACESTEI LUMI. APA VIETII NU SE VA GASI NICIODATA IN LOCURI SCORNITE DE MINTEA OMENEASCA. CEI CE RAMAN IN MINE, RUGANDU-SE CU CALDURA,VOR AFLA ACEASTA APA,CACI EU SUNT IZVORUL APEI CELE VII.

                                 FEMEIA SI COPILUL

O FEMEIE URCA INTR-O ZI PE MUNTE,CU UN COPILAS IN BRATE. COPILUL ZARI O FLOARE PE CARE VRU S-O RUPA.DAR CA SA AJUNGA LA EA, EL SE SMUCI DIN BRATELE MAMEI LUI, SI CAZU STRIVINDU-SI CAPUL DE O PIATRA.CATA VREME COPILUL RAMASE LA SANUL MAMEI LUI SI LANGA INIMA EI, EL FU LA ADAPOST DE ORICE PRIMEJDIE. EA IL OCROTEA SI-L HRANEA.NUMAI ADEMENIRILE FLORII DE PE MARGINEA DRUMULUI IL FACURA SA-SI PIARDA VIATA. TOT ASA ESTE SI CU CRESTINUL A CARUI VIATA NU-SI ARE TEMEIUL SI RADACINILE EI IN RUGACIUNE. EL NU  VREA SA STIE DE GRIJA SI IUBIREA MEA,CARE INTREC PE ALE UNEI MAME. DACA EL DISPRETUIESTE LAPTELE CU CARE-I HRANESC EU SUFLETUL SI SE LASA MOMIT DE LUCRURILE VREMELNICE SI VAZUTE ALE LUMII,EL CADE, EL SE SMULGE DIN BRATELE MELE SI CADE IN PRAPASTIA PIERZARII.MAMA NU-SI ALAPTEAZA PRUNCUL,DECAT NUMAI ATUNCI CAND VREA EL SA SUGA SI SE APROPIE DE SANUL EI. RUGACIUNEA ESTE MIJLOCUL PRIN CARE FIII MEI ISI DOBANDESC LAPTELE CEL HRANITOR DE VIATA DUHOVNICEASCA . COPILUL,NU STIE CE ESTE LAPTELE MAMEI.DAR STIE DIN FIRE SA-L SUGA ,PT.CA SA SE POATA HRANI CU EL. TOT ASA SI CU CEI NASCUTI DIN DUH,INVATA SINGURI, FARA SA VREA INVATATURA DEOSEBITA SI FARA INTELEPCIUNEA ACESTEI LUMI,CUM TREBUIE SA SE ROAGE CA SA PRIMEASCA LAPTELE  DE LA MINE CEL DUHOVNICESC AL VIETII VESNICE.EU AM PUS IN OM SI FOAMEA SI SETEA SUFLETULUI,PT.CA OMUL SA NU CADA IN ISPITA SATANEI,IN ISPITA TRUFIEI DE A SE CREDE UN MIC D-ZEU. ZI DE ZI EL ESTE NEVOIT ASTFEL SA-SI DEA SEAMA  CA NU ESTE  DECAT O FAPTURA CARE ATARNA DE VIATA SI VOINTA CELUI CE L-A ZIDIT,SA-SI DEA SEAMA CA EL TREBUIE SA RAMANA IN MINE SI EU IN EL. RUGACIUNEA ,CREDINTA SI VIATA DUHOVNICEASCA  SUNT PUTERILE CARE FAC PE FII MEI SA FIE DEAPURURI FERICITI IN MINE.

                                          PUTEREA  RUGACIUNII

 A TE RUGA INSEAMNA A VORBI CU MINE,INSEAMNA A TRAI IN LEGATURA CU MINE,A RAMANE IN  MINE,PT. A AJUNGE ASEMENEA MIE. O INSECTA CARE TRAIESTE IN VERDEATA, ESTE SI EA VERDE CA IARBA. URSUL GHETARILOR TRAIESTE INTRE NAMETII DE ZAPADA AI NORDULUI SI BLANA LUI ESTE ALBA CA ZAPADA. TIGRUL DE BENGAL ARE ACEIASI CULOARE CA TRESTIILE SI BURUIENILE URIASE IN CARE STA ASCUNS. TOT ASA SI CEI CE TRAIESC IN ADIERILE RUGACIUNII STATORNICE SI ALE HARULUI DUMNEZEIESC, DOBANDESC O FIRE ASEMANATOARE FIRII MELE. CAND INTR-O ZI EU IMI ARATAI PE MUNTELE TABORULUI,SLAVA MEA, LUI PETRU, IACOV SI IOAN,DINTRE TOTI SFINTII,NUMAI MOISE SI ILIE,LI SE ARATARA APOSTOLILOR CATEVA CLIPE.SI ATAT DE UIMITI FURA APOSTOLII , SI DE MISCATI DE SLAVA ACESTEI ARATARI,INCAT EI SE GANDIRA SA FACA INDATA 3 CORTURI, SA LOCUIASCA IN ELE TOATA VIATA LOR.CAT DE MARE VA FI OARE BUCURIA LOR,IN ZIUA CAND EI VOR INTRA IN DESAVARSIREA LUMINII A VIETII CELEI VESNICE,LAOLALTA CU CEATA SFINTILOR SI A INGERILOR? CE FERICIRE NEGRAITA! CINE LE-O VA MAI PUTEA RAPI? OAMENII DEPRINSI CU RUGACIUNEA NU SUNT NICIODATA SINGURI PT.CA EU SUNT DEAPURURI CU EI . A FACE FIARELE PADURILOR SA-TI SLUJEASCA, SAU A PORUNCII LUMINII, TRAZNETULUI SI FURTUNII, E INTRA-DEVAR UN LUCRU DE NECREZUT. DAR A RAPUNE PE SATANA SI A-TI INFRANA PROPIA TA FIRE CU TOATE PORNIRILE EI CELE RELE, ESTE UN LUCRU MAI MARE DECAT ACESTEA . CELOR CE SE ROAGA, EU LE IMPARTASESC PUTEREA DE A CALCA IN PICIOARE TOATA VRAJMASIA VICLEANULUI. TRAIND IN LUME ,OAMENII CARE SE ROAGA, RAMAN IN MINE, SI TRAIESC INTR-UN FEL DE LACAS CERESC. SATANA ESTE IN ADANCURI,EL NU-I POATE AJUNGE,PT.CA EU II ADAPOSTESC SI-I OCROTESC. OAMENII CARE PORUNCESC OAMENILOR NU AU PUTERE DECAT PE PAMANT,DAR OAMENII CARE SE ROAGA BIRUIESC PE SATANA, BIRUIESC SI LUMEA SI SE BIRUIESC SI PE EI INSASI, PT.CA PUTEREA LOR ESTE DE LA DUMNEZEU.

                           ALBINA  SI  MIEREA

OMUL CARE SE ROAGA, AFLA DEAPURURI UN NESECAT IZVOR DE BUCURIE SI DE BINECUVANTARE IN FAPTURA LUI D-ZEU, FARA A-I ADUCE VREO VATAMARE, DUPA CUM ALBINA ABSOARBE MIEREA DIN FLORI, FARA A LE STRICA MIREASMA SI CULORILE. SI DUPA CUM MIEREA ESTE ALCATUITA DIN DULCEATA TUTUROR FLORILOR,PE CARE ALBINA O CULEGE DE PRETUTINDENI CA S-O ASEZE IN FAGURII STUPULUI EI, TOT ASA OMUL CARE SE ROAGA ISI SOARBE SIMTIRILE SI GANDIRILE LUI DIN TOATA ZIDIREA LUI D-ZEU. STAND IN LEGATURA STATORNICA SI VIE CU D-ZEU , EL ADUNA IN INIMA LUI, MIEREA, CEA MAI BUNA MIREASMA A HARULUI, SI VIETUIESTE IN DESAVARSITA LINISTE SI SENINATATE CU D-NUL. EL ISI AFLA BUCURIA VIETII IN IUBIRE,ADICA IN MIEREA CEA CU GUST ATAT DE PLACUT SI NEINSELATOARE A DOMNULUI. ASTAZI SE CADE SA STRANGETI PRIN RUGACIUNI IN VASUL ALES AL INIMII VOASTRE UNTDELEMNUL DUHULUI SFANT, CUM AU FACUT CANDVA CELE 5 FECIOARE INTELEPTE. ALTFEL NU VE-TI AVEA PARTE DECAT DE LACRIMI SI DEZNADEJDE CA CELE 5 FECIOARE NEBUNE. ASTAZI SE CADE SA CULEGETI PRIN RUGACIUNE,MANA DUMNEZEIASCA ; CACI FARA EA NU VE-TI AVEA PARTE DECAT  DE DURERI SI BLESTEM. RUGATI-VA CA  “FUGA VOASTRA SA NU FIE IARNA” ADICA INTR-UN CEAS DE MARE STRAMTORARE,CA CEASUL MORTII SAU AL ZILEI DE APOI. SUB INRAURIREA CLIMEI, INFATISAREA, CULOAREA SI FIREA UNUI LUCRU SAU FIINTE SE PREFAC,SE SCHIMBA. CEI CE TRAIESC IN MINE SI CU MINE,IN ADIERILE CERULUI, ISI SIMT PREFACANDU-I-SE , CA PRIN FARMEC INFATISAREA SI INDEMNURILE FIRII LOR, DUPA ASEMANAREA SLAVEI MELE CELEI VESNICE. CU ACELASI DEGET CU CARE  SCRISEI CANDVA OSANDA LUI BALTAZAR, AM SCRIS PE PAMANT, PACATUL ASCUNS AL ACELOR OAMENI,CARE OSANDEAU CU OCARI PE FEMEIA DESFRANATA. DAR FARA ZABAVA TOTI PLECARA,UNUL DUPA ALTUL,RUSINATI SI SMERITI. CU ACELASI DEGET,AZI IN TAINA,EU ARAT SLUJITORILOR MEI, PACATUL SI RANILE PACATULUI,SI DACA SE CAIESC CU ZDROBIRE DE INIMA,EU II ATING CU MANA MEA SI-I TAMADUIESC. PRECUM IA UN TATA DE MANA PE COPILUL  SAU SI-L INVATA SA MEARGA, TOT ASA II CALAUZESC SI EU PE COPII MEI DIN LUMEA ACEASTA LA ODIHNA CEA VESNICA. MULTI SE ROAGA TATALUI MEU  IN NUMELE MEU,DAR NU RAMAN IN MINE.INTR-ADEVAR EI IMI POARTA NUMELE PE BUZELE LOR,DAR NU SI IN INIMA LOR. DE ACEEA EI NU DOBANDESC CEEA CE CER,PE CAND DACA EI RAMAN IN MINE,SI EU IN EI, EU LE DARUIESC CEEA CE AU CERUT,PT.CA FIIND STATORNIC CALAUZITI DE DUHUL SFANT,EI NU CER DECAT LUCRURI CARE SUNT SPRE SLAVA LUI D-ZEU, PT.BINELE LOR SI AL SEMENILOR LOR. ASTFEL EI VOR PRIMI DIN PARTEA TATALUI MEU, RASPUNSUL PE CARE UN JUDECATOR L-A DAT UNUI FIU RAU AL CARUI TATA ERA PRIETEN CU JUDECATORUL. FIUL SPUNAND CARE ESTE TATAL SAU, CERUSE JUDECATORULUI SA-I FACA ROST DE O SLUJBA .INSA JUDECATORUL CARE STIA DE PURTAREA CEA SLABA A ACESTUI TANAR, II SPUSE SA NU SE MAI FOLOSEASCA DE NUMELE TATALUI SAU,CI MAI BINE SA URMEZE PILDA VIETII TATALUI SAU, CA SA SE INVREDNICEASCA SI EL DE BUNUL LUI NUME. IN LOC SA VORBITI TOATA ZIUA DE VIRTUTE,MAI BINE FACETI-I LOC IN INIMA VOASTRA. E O MARE DEOSEBIRE INTRE CEI CE MI SE INCHINA SI MA PROSLAVESC CU BUZELE SI INTRE CEI CARE MI SE INCHINA CU TOATA INIMA LOR. UNUL DIN INCHINATORII MEI CU ADEVARATI,SE RUGA CU MULTA CREDINTA PT.UN PRIETEN CARE NU ERA CRESTIN DECAT CU NUMELE.EL CEREA CA SA-I DESCHID OCHII PRIETENULUI SAU CA SA POATA SI EL DESLUSI ADEVARUL.IN TIMPUL ACESTA,CELALALT CUFUNDAT INTR-O ORBIRE SUFLETEASCA ,SE RUGA SI EL PT.PRIETENUL  SAU,PT.UCENICUL MEU CEL CREDINCIOS  SA ORBEASCA. LA SFARSIT RUGACIUNEA CELUI CE SE RUGA CU IUBIRE SI POTRIVIT CU VOIA MEA FU ASCULTAT. CELUI CE ERA ORB CU SUFLETUL I SE DESCHISESERA OCHII SA VADA LUMINA VIETII. EL AJUNSE UN ADEVARAT INCHINATOR,SI PANA LA CAPATUL VIETII LUI ,RAMASE UN FRATE BUN AL SLUJITORULUI MEU CARE SE RUGASE CU ATATA RAVNA PT. MANTUIREA LUI.

                         RUGACIUNEA  FACE MINUNI

RUGACIUNEA FACE LUCRURI CARE MAI INAINTE I SE PAREAU OMULUI CU NEPUTINTA. PRIN RUGACIUNE,OMUL VEDE IMPLININDU-SE IN PROPIA LUI VIATA,MINUNI PE CARE INTELEPTII LUMII ACESTEIA LE SOCOTESC POTRIVNICE  LEGII FIRII.EI NU INTELEG CA CEL CE A PUS IN FIECARE LUCRU O FIRE SI O LEGE NU POATE FI RESTRANS,STANJENIT DE PROPIILE SALE LEGI SI RANDUIELI.ACEST LEGIUITOR DESAVARSIT A ORANDUIT LUCRURI MINUNATE PT.CA SA ASIGURE TUTUROR FAPTURILOR SALE,BINECUVANTARE SI INFLORIRE. OMUL FIIND PLAPAND,NU ESTE IN STARE SA PRICEAPA ACESTE LUCRURI,CACI NUMAI CEI DUHOVNICESTI POT CUPRINDE CEEA CE ESTE DUHOVNICESC.CEA MAI MARE MINUNE ESTE NASTEREA DIN NOU.PT.CEL CE A TRAIT IN PROPIA SA FIINTA ACEASTA MINUNE,TOATE ASTFEL DE MINUNI SUNT CU PUTINTA.NUMAI CEL CE NU S-A NASCUT DIN NOU, VEDE PRETUTINDENI TOT LUCRURI CU NEPUTINTA DE INFAPTUIT.

                            GHEATA IN TARILE CALDE

IN TARILE RECI,INGHETUL APEI ESTE CEVA FOARTE FIRESC, SI TOT ASA DE FIRESC ESTE SI TRECEREA PESTE APA INGHETATA. VORBITI INSA DESPRE GHEATA SI DESPRE TRECEREA PESTE APA INGHETATA LOCUITORILOR DIN  TARILE CALDE ,UNDE LUMEA SE COACE DE CALDURA,SI VOR RADE DE ACEST LUCRU. VOR SPUNE CA NU ESTE CU PUTINTA. BA MAI MULT,VOR ZICE CA SUNTETI NEBUNI. ACEIASI DEOSEBIRE ESTE SI INTRE CEI NASCUTI DIN NOU,CARE TRAIESC PRIN RUGACIUNE ,PE O INALTA TREAPTA DE VIATA SUFLETEASCA , SI INTRE CEI CARE NU TRAIESC DECAT PT.LUME,NESTIUTORI DE CEEA CE INSEAMNA VIATA TRAITA IN DUH SI-N ADEVAR. ORICINE VREA SA PRIMEASCA DE LA D-ZEU VIATA SI BINECUVANTARE,DREPT RASPUNS LA RUGACIUNILE LUI STARUITOARE,TREBUIE SA CREADA SI SA SE SUPUNA FARA SA INTREBE PT.CE .

                                       OMUL  CU MANA USCATA

OMUL CU MANA USCATA CARE VENII INTR-O ZI LA MINE,SE SUPUSE FARA CARTIRE PORUNCII MELE DE A-SI INTINDE MANA, SI MANA LUI SE FACU SANATOASA CA SI CEALALTA.GANDITI-VA CA IN LOC SA CREADA SI SA SE SUPUNA PORUNCII  MELE,EL AR FI INCEPUT SA DISCUTE PORUNCA MEA ZICAND : “CUM SA-MI INTIND MANA”? DACA  N-AR FI FOST BETEAGA N-AS MAI FI ALERGAT LA TINE! VINDECAMI-O MAI INTAI SI PE URMA AM S-O INTIND.” ACEASTA INTAMPINARE DIN PARTEA BOLNAVULUI,AR FI PUTUT PAREA FOARTE INTEMEIATA CELOR DIN JURUL NOSTRU,DAR DACA AR FI ZIS ASA, MANA LUI CEA USCATA NU S-AR FI VINDECAT. TOT ASA SI CEL CE SE ROAGA,TREBUIE SA FIE GATA A SE SUPUNE,INTINZAND SPRE MINE MAINILE LUI,ORICAT  DE SLABE SI DE USCATE AR FI ELE. IN ACEST TIMP, EU II VOI PUTEA FI DE AJUTOR , IMPARTASINDU-I VIATA SI BINECUVANTARE. EL LE VA PRIMI PE AMANDOUA IN MASURA TREBUINTELOR SALE.

                                    MORMANTUL  LUI  LAZAR

D-ZEU ARE GRIJA DE OM,DACA OMUL ARE SI EL GRIJA DE D-ZEU,DE SINE SI DE SEMENII SAI. D-ZEU NU VINE IN AJUTORUL OAMENILOR DECAT DACA SI EI ISI PUN IN SLUJBA LUI SI A SEMENILOR LOR,TOATE PUTERILE SI TOATE DESTOINICIILE PE CARE LE AU DE LA EL. DE PILDA RIDICAREA PIETREI CARE ACOPEREA MORMANTUL LUI LAZAR,ERA O TREABA OMENEASCA; D-ZEU N-AVEA LIPSA SA-SI ARATE PUTERA LUI,RIDICAND LESPEDEA  DE PIATRA DE PE MORMANT. LUCRUL ACESTA RAMASE IN SEAMA IN SEAMA  OAMENILOR CE ERAU DE FATA,SI DUPA CE OAMENII ISI FACURA SLUJBA LOR RIDICAND PIATRA,D-ZEU –ADICA EU INSUMI FACUI CEEA CE OAMENILOR LE ERA CU NEPUTINTA,DADUI VIATA UNUI OM MORT,ADICA LUI LAZAR.DAR OAMENII NU-SI FACURA TOATA SLUJBA LOR INCA. MAINILE SI PICIOARELE LUI LAZAR ERAU LEGATE CU FASII. OAMENII TREBUIRA ACUM SA-L DEZLEGE DIN INFASURATURILE MORTII,PT.CA CEL INVIAT SA POATA MERGE. IATA,ACEASTA ESTE O SLUJBA PE CARE SUNT CHEMATI S-O FACA UCENICII MEI; EI TREBUIRA SA RIDICE PIETRELE SI SA INLATURE PIEDICILE SI GREUTATILE CARE INCHID MORMANTUL CELOR MORTI IN PACATE . DUPA CE-SI VOR FI FACUT EI SLUJBA LOR, EU IMI VOI FACE-O PE A MEA; VOI DA MORTILOR VIATA. MULTI DINTRE OAMENII ACESTIA INVIATI SUNT INLANTUITI INCA DE DEPRINDERILE FIRII LOR CELEI VECHI. DATORIA UCENICILOR MEI ESTE SA-I SCAPE DE ACESTE LEGATURI CE NU LE INGADUIE SA SE MISTE SLOBOZI. DAR PT. ASTA ,UCENICII MEI,TREBUIE SA FIE GATA,IN ORICE CLIPA,CU SUFLETUL SI CU INIMA LOR.

                  REGELE SI SERVITORUL CEL CREDINCIOS

UN REGE,SIMTIND CA I SE APROPIE SFARSITUL, ZISE UNEI SLUGI CREDINCIOASE: “MERGI INAINTEA MEA,ACOLO UNDE MA VOI DUCE EU SA-MI VESTESTI SOSIREA SI SA PREGATESTI TOATE PT.MINE. PLEACA DAR IN TARA MORTILOR; DU-TE LA CEI DE ACOLO SI LE SPUNE CA VIN SI EU INDATA! SLUGA NU  INTELESE DIN CAPUL LOCULUI CE VRU SA-I  SPUNA REGELE,DAR CAND PORUNCA II FU ROSTITA DIN NOU,CAT AI CLIPI DIN OCHI FARA SA MAI INTREBE NIMIK, SLUGA ISI INFIPSE CUTITUL PANA LA PLASELE IN INIMA,AJUNGAND ASTFEL INAINTEA STAPANULUI SAU,IN LUMEA MORTILOR.TOT ASA SI UCENICII MEI, TREBUIE SA VESTEASCA EVANGHELIA CELOR CE AU MURIT SAU AU SA MOARA IN PACATELE LOR. EI TREBUIE SA FIE GATA ORICAND DE A-SI DA CHIAR SI VIATA PENTRU NUMELE MEU.

               MANTUIT  PRIN  JERTFA  FRATELUI  SAU  

UN  TANAR RATACIT , PARASI CASA PARINTEASCA,INTRA IN CEATA UNOR TALHARI SI AJUNSE CEL MAI CUMPLIT DINTRE EI . TATAL PORUNCI SLUGILOR SA PORNEASCA IN CAUTAREA COPILULUI PIERDUT, SA-I SPUNA SA-SI VINA IN FIRE, SA SE CAIASCA SI SA SE INTOARCA ACASA, PT.CA EL CA TATA IL IARTA SI-L PRIMESTE IAR SUB ACOPERISUL SAU. TOATE SLUGILE SE CODIRA SA PLECE DIN PRICINA PRIMEJDILOR DIN PADURE SI DE FRICA TALHARILOR. ATUNCI FRATELE CEL MAI MARE SE HOTARA SA MEARGA EL INSUSI IN CAUTAREA FRATELUI IUBIT SI SA-I IMPARTASEASCA IERTAREA PARINTEASCA . DAR INDATA CE EL PATRUNSE IN DESISUL PADURII,TALHARII SE NAPUSTIRA ASUPRA LUI SI-L RANIRA DE MOARTE. FRATELE RANITULUI ERA CU EI.CAND ISI DASE SEAMA CA DRUMETUL NENOROCIT ERA FRATELE LUI CEL MAI MARE SE LOVI CU PUMNUL IN PIEPT,SI INCEPU SA PLANGA CU HOHOTE. RANITUL II IMPARTASI VESTEA IERTARII PARINTESTI SI INAINTE DE A MURI,EL ROSTI ACESTE VORBE:” ACUM POT MURI,SCOPUL MI L-AM AJUNS,AM VESTIT FRATELUI MEU IERTAREA PARINTEASCA.”JERTFA FRATELUI RASCOLI ADANC SUFLETUL FIULUI PIERDUT , EL SE CAI CU ZDROBIRE DE CUGET SI LACRIMI AMARE, SE INTOARSE ACASA SI ISI SCHIMBA CU TOTUL VIATA. TOTI UCENICII MEI TREBUIE SA-SI JERTFEASCA VIATA,CA SA DUCA VESTEA DE IERTARE SI DE VIATA FRATILOR LOR CUFUNDATI IN PACATE. SI EU MI-AM DAT VIATA PT.MANTUIREA LOR, SI EI TREBUIE SA FACA ACEASTA JERTFA. UCENICII MEI SUNT SAREA PAMANTULUI.PT.CA SAREA SA DEA GUST MANCARURILOR TREBUIE SA SE TOPEASCA. TOT ASA UCENICII MEI,TREBUIE SA SE LASE ATAT DE MULT PATRUNSI DE FOCUL DUHULUI SFANT SI DE IUBIRE INCAT EI SA SE DEA PE SINE CA O JERTFA VIE,PT. VIATA SI MANTUIREA SEMENILOR LOR. ALTFEL CE DEOSEBIRE AR FI INTRE EI SI SOTIA LUI LOT CARE SE PREFACU INTR-UN STALP DE SARE.DUPA CUM EU M-AM ADUS JERTFA PT.MANTUIREA VOASTRA, SI MI-AM DAT VIATA,(PT.CA PRETUL VIETII,ESTE VIATA) TOT ASA DATORIA PORUNCITOARE A UCENICILOR MEI ESTE DE A-SI DA SI EI VIATA LOR,PT.CA SA ATRAGA SI SA MANTUIASCA SI PE ALTII CU PILDA LOR DUMNEZEIESTI.

                                                  OSANDITUL  IERTAT

UN UCIGAS OSANDIT LA MOARTE,IN LOC SA FIE SPANZURAT,FU TRIMIS PE CAMPUL DE LUPTA UNDE DOVEDI O NEINTRECUTA BARBATIE SI JERTFIRE APARANDU-SI REGELE SI TARA. EL RAMASE GREU RANIT DAR BIRUITOR ASUPRA VRAJMASULUI. DUPA INCHEIEREA LUPTELOR SE INFATISA DIN NOU LA JUDECATA.INSA REGELE II ZARI PE TRUP  SEMNELE RANILOR PRIMITE IN RAZBOI, SI IN LOC SA-L OSANDEASCA , IL IERTA DANDU-I MULTE DECORATII SI RASPLATIRI. CELOR CE IN LUPTA SFANTA IMPOTRIVA DIAVOLULUI  STAU ALATURI DE MINE, CU BARBATIE SI CREDINCIOSIE CA SA MANTUIASCA PE FRATII LOR, SI SA RAPUNA PE DUSMAN, EU LE VOI DARUI IERTAREA PACATELOR SI VIATA VESNICA. LE VOI DARUI O CUNUNA NEVESTEJITA,IN IMPARATIA LUI D-ZEU. TEAVA CARE SE FOLOSESTE PT. A ADUCE APA DINTR-UN IZVOR,FIIND MEREU IN APA CURATA,RAMANE SI EA TOT CURATA. ASA SI OAMENII PE CARE-I FOLOSESTE DUHUL SFANT, SE IMPARTASESC SI EI DIN APA VIETII; RAMAN SI EI CURATI SI SFINTI SI MOSTENESC IMPARATIA LUI D-ZEU . CA SA PRIMESTI DUHUL SFANT SI SA-MI SLUJESTI MIE,TREBUIE SA FI GATA , TREBUIE SA TE SUPUI SI SA INTRI NUMAIDECAT IN SLUJBA CU TOATE PUTERILE  SI DARURILE PE CARE LE AI . CA SA INVETI SA INOTI TREBUIE SA TE ARUNCI IN APA; ALTFEL TOATE SFATURILE SUNT FARA FOLOS.CINE INOATA MEREU,FIRESTE  LA INCEPUT PE LANGA TARM,MAI TARZIU IN LARG; AJUNGE UN BUN INOTATOR. CA SA INVATATI CUM SA MANTUITI SUFLETELE CE SE SCUFUNDARA IN OCEANUL PACATULUI,SINGURA SCOALA DUMNEZEIASCA PRACTICA SI ADEVARATA ESTE SA RAMANETI IN MINE SI SA LUCRATI.

                              CEI CE SUNT SLABI

MULTI  SUNT IMPIEDICATI IN DESAVARSIREA LOR SUFLETEASCA DE GANDUL SLABICIUNII LOR,DE GANDUL CA SUNT SLABI SI NEAJUTORATI. EI NU STIU CA PUTEREA MEA IN SLABICIUNE SE ARATA.EI SE ASEAMANA CU ACEI BOLNAVI CARE CHIAR  DUPA CE SI-AU RECAPATAT SANATATEA SI AU INCEPUT SA SE HRANEASCA MAI BINE, RAMAN TOT SLABI,DIN LIPSA DE MISCARE SI DE LUCRU. CEI CE SUNT SLABI, SA SE LASE IN GRIJA MEA SI APOI SA MEARGA SI SA SCAPE DE LA MOARTE PE CEI PACATOSI. IUBIREA ESTE PIATRA DE INCERCARE CE NE INGADUIE SA DOVEDIM MIEZUL ADEVARULUI; PRIN EA VA CUNOASTE LUMEA CA SUNTETI UCENICII MEI. MIE MI SE INTAMPLA ADESEORI SA MA SLUJESC DE SABIA DREPTATII CEEA CE PE MULTI II FACE SA CREADA CA SI SOLOMON CA EU SUNT GATA SA JUDEC FARA MILA. DIMPOTRIVA FACAND ASTFEL SCOPUL MEU ESTE SA DOVEDESC CA VOI SUNTETI COPIII ACELEIASI IUBIRI CARE SI-A DAT PROPIA EI VIATA PT. VIATA VOASTRA. TRAIND IN ACEASTA IUBIRE, VOI TREBUIE SA VA SLUJITI ACUM UNII ALTORA SI SA VA DATI VIATA PT. A SCAPA PE ALTII DE LA PIERZARE DUPA CUM SI EU MI-AM DAT VIATA PT. VOI. IAR PT.CA EU SUNT VIU SI VOI VE-TI FI VI. DACA SUNTETI CU ADEVARAT UCENICII MEI,ROADELE SLUJBEI SI IUBIRII VOR PRISOSII IN VIATA VOASTRA.

                                    POMUL BATUT CU PIETRE

DACA SUNTETI PRIGONITI SI DISPRETUITI PREGATITI-VA PT.MANTUIREA CELOR CE VA PRIGONESC.CHIAR DACA VA UCID CU PIETRE, BARFELI,OCARI,RUGATI-VA PT. MANTUIREA CELOR CE VA BATJOCORESC. IN LOCUL PIETRELOR CU CARE ARUNCA DUPA VOI,DATI-LE SA GUSTE DIN RODUL IUBIRII VOASTRE. COPIII NEASTAMPARATI, CAND VAD UN POM INCARCAT CU POAME, AZVARLE IN EL CU PIETRE SI LEMNE. SI POMUL CE FACE? EL TACE,EL NU SE PLANGE,EL NU AZVARLA CU PIETRE INAPOI IN CEI CE L-AU LOVIT , CI IN LOCUL PIETRELOR,EL LASA SA CADA LA PICIOARELE LOR,POAME DULCI SI PLACUTE.EL NU SE RAZBUNA CU PIETRE ; CI CU DARNICIA ROADELOR. EL DA, FARA SA INTREBE DE CE, TOATE BUNURILE PE CARE I LE-A DARUIT D-ZEU. NU VA DESCURAJATI  CAND SUNTETI PRIGONITI. PIETRELE CU CARE SUNTETI LOVITI DE BARFEALA OAMENILOR SANT CEA MAI BUNA DOVADA DE RODNICIA VIETII VOASTRE.FAPTELE RAUTATII OAMENILOR VOR FI INTOTDEAUNA DESCOPERITE INAINTEA LUI D-ZEU. SA NU CREDETI CA SLAVEI LUI D-ZEU I-AR LIPSI CEVA , SI CA OMUL  TREBUIE SA IMPLINEASCA EL ACEASTA LIPSA. IUBIREA LUI D-ZEU, NU DORESTE ALTCEVA DECAT SA INALTE PE OM,LA STAREA DE SLAVA A UNEI FAPTURI DUMNEZEIESTI. D-ZEU , DARUIESTE SLAVA OMULUI,NU SIE-SI, DAR NUMAI DUPA CE L-A CURATIT SI L-A SFINTIT ,IATA CUM SE ARATA SLAVA SI DESAVARSIREA IUBIRII SALE. CELOR CE PRIN RAVNA SLUJBEI LOR,SI PRIN LEPADAREA DE PACAT,AU AJUNS SFINTI , EU LE VOI DA O SLAVA ATAT DE MARE, INCAT EI VOR STRALUCII IN IMPARATIA TATALUI MEU,CA STELELE DE PE CER, CA SOARELE CHIAR. STELELE SE ASCUND SI PIER, CAND RASARE SOARELE DREPTATII,DAR TATAL MEU, VOIESTE CA FIII MEI SA FIE DESAVARSITI CA EL, IN SLAVA LUI CEA VESNICA, PT.CA EI PROSLAVITI ASTFEL SA STRALUCEASCA CU EL DEAPURURI,BUCURANDU-SE DE IUBIREA LUI CEA NEMARGINITA. SUNT IN LUME ATATEA FAPTURI,CUM DE PILDA LICURICII SI ATATEA PLANTE CARE LUMINEAZA IN NEGURA PADURII,DUPA FIREA SI INSUSIRILE LOR. SUNT SI NISTE PESTISORI CARE, CU PUTEREA LOR DE A LUMINA , SLUJESC DE CALAUZA ALTOR VIETUITOARE IN APELE ADANCI ALE MARII, AJUTANDU-LE ASTFEL SA SCAPE DE VRAJMASII CARE LE PANDESC . OARE UCENICII MEI CARE SUNT LUMINA LUMII N-AR TREBUI SA CALAUZEASCA SI EI CU LUMINA DUMNEZEIASCA,PE CARE O PRIMESC DIN CER,PE CEI CE SUNT AMENINTATI SA CADA PRADA LUI SATAN DIN PRICINA INTUNERICULUI?  JERTFESTE-TE CA SA MANTUIESTI !!! DACA UCENICII MEI NU SE FOLOSESC DE DARURILE DUMNEZEIESTI, SI NU LE PUN IN SLUJBA LUI D-ZEU SI A FAPTURILOR LUI, EI LE VOR PIERDE PT.TOTDEAUNA. STITI CE PATESC ANUMITI PESTI CARE VIETUIESC IN APE PREA ADANCI, SI UNII PUSTNICI DIN TIBET CARE-SI PETREC VIATA IN ASCUNZATORI INTUNECOASE, EI ORBESC. STRUTUL NU POATE ZBURA,PT.CA NU SE FOLOSESTE DE ARIPI . NU FITI DAR NEPASATORI DE DARURILE PE CARE VI LE-AM INCREDINTAT SPRE SPORIRE, CI FOLOSITI-LE CU PRICEPERE SI OSARDIE CA SA INTRATI IN BUCURIA DOMNULUI VOSTRU.

                          MERINDELE   UNUI  COPIL

DE MULTE ORI , EU IAU IN SLUJBA MEA , OAMENI  CARE IN OCHII LUMII, SUNT MICI,NESOCOTITI SI NEINVATATI. ACESTI OAMENI SMERITI, IN LOC DE A SE FALI CU INSUSIRILE LOR SI DE A SE INCREDE IN CUMINTENIA/NEPRIHANIREA  LOR,ISI DAU SEAMA DE SLABICIUNEA SI NEDESTOINICIA LOR. EI  ISI PUN TOATA NADEJDEA SI INCREDEREA LOR IN MINE ,PUNAND IN SLUJBA MEA SI A FRATILOR LOR TOT CEEA CE AU FARA A SE SFII/RUSINA SI FARA A CERE NIMIK IN SCHIMB . DE PILDA, CAND AM HRANIT IN PUSTIE CEI 5000 DE OAMENI CU CELE 5 PAINI SI 2 PESTI, VA ADUCETI AMINTE  CA UCENICII MEI NU MI-AU FOST DE NICI UN AJUTOR. EI NU STIAU CUM SA TRIMIT MAI DEGRABA MULTIMEA FLAMANDA LA CASELE LOR. BINECUVANTAREA FU IMPARTASITA PRINTR-UN COPIL CARE PLECASE DE ACASA,DORIND NESPUS DE MULT SA ASCULTE CUVINTELE MELE. CA SA-I POTOLEASCA DORUL,MAMA-SA O FEMEIE SARMANA ,II DADUSE IN TRAISTA CATEVA PAINI SI CATIVA PESTI USCATI CU CARE SA SE POATA HRANI 3 SAU 4 ZILE.CAND UCENICII MEI CERCETARA , CINE ARE MERINDE CU SINE, COPILUL ACESTA INSETAT DE CUVANTUL MEU,PLIN DE SUPUNERE SI DE BUNATATE,PUSE LA PICIOARELE LOR TOT CE-I MAI RAMASESE; 5PAINI DE ORZ SI 2 PESTI. CEI MAI AVUTI CARE AVEAU MERINDE MAI MULTE SI MAI BUNE,NU IMPARTIRA CU NIMENI HRANA LOR. IAR ACESTE 5 PAINI DE ORZ SI CEI 2 PESTI,PRIN BINECUVANTAREA MEA SE PREFACURA IN CEA MAI BUNA HRANA PT. ATATA MULTIME. BINECUVANTAREA MEA,LUCREAZA DE MULTE ORI, PRIN OAMENI CARE IN OCHII LUMII SUNT MICI SI NEINSEMNATI. SUNT OAMENI TOTODATA IN ACEASTA LUME ATAT DE NERECUNOSCATORI INCAT EI,UITA REPEDE,TOATE DARURILE PE CARE LE-AM DAT , UITA BINECUVANTAREA MEA, UITA HARUL MEU SI MINUNILE PE CARE LE-AM SAVARSIT CU EI. ACESTI SOI DE OAMENI , NU VOR FI DE NICI O SLUJBA PT. SEMENII LOR. EI SE ASEAMANA CU ORBUL DIN NASTERE,CARE LIPSIT FIIND DE VEDERE ,ANI INDELUNGATI,DUPA CE-AU FOST TAMADUITI DE MINE,NU STIU NICI SA FIE RECUNOSCATORI FATA DE MINE,NICI SA CREADA IN MINE. EI NU-MI STIU NICI MACAR NUMELE. CE SA MAI ASTEPTI DE LA ASTFEL DE OAMENI… NU POTI PUNE TEMEIUL DECAT PE ACEIA CARE CA SI VADUVA,SUNT GATA SA DEA PANA SI PUTINUL PE CARE-L  AU PT.VIATA LOR(PT.VIATA AUTENTICA,VIATA VESNICA,IMPARATIA TATALUI DE SUS).

                 SANTINELA   CEA  CREDINCIOASA

FITI  INTOTDEAUNA GATA DE A VA PUNE VIATA VOASTRA TOATA IN SLUJBA MEA SI A SEMENILOR VOSTRI , DUPA PILDA ACELUI BUN SLODAT CARE RAMASE LA POSTUL LUI  DE SANTINELA,CU TOATA ZAPADA CARE CADEA,SI CU TOT GERUL CUMPLIT CARE IL PATRUNDEA PANA IN MADUVA OASELOR. I SE INCREDINTASE UN POST DE MARE INSEMNATATE PENTRU APARAREA TARII CONTRA DUSMANILOR. EL APARA ACEST POST PUNAND IN CUMPANA PRETUL VIETII SALE .CEILALTI TOVARASI AI LUI ,PLECARA SA SE DEZMORTEASCA LANGA UN FOC. EL INSA MURI INGHETAT,DAR LA POSTUL SAU. EL RAMASE NECLINTIT LA POSTUL LUI CA UN CHIP DE PIATRA .CAND VENI REGELE SI-L VAZU, ISI LUA CUNUNA DE PE CAP SI-O ASEZA CATEVA CLIPE PE FRUNTEA SOLDATULUI MORT ZICAND:” SLUJITORI CREDINCIOSI CA SOLDATUL ACESTA SUNT SLAVA SI PUTEREA COROANEI MELE”.TOT ATAT DE CREDINCIOSI TREBUIE SA FIE SI UCENICII MEI ,IN DEOSEBITELE POSTURI PE CARE EU LE INCREDINTEZ LOR. IAR EU, LE VOI DA CUNUNA ,NU PT.CATEVA CLIPE CI PT. TOATA VESNICIA. MULTI OAMENI PRIN NEPASAREA LOR,ISI PIERD RASPLATA VESNICA FAGADUITA,EI NU SE FOLOSESC IN CHIP PRIELNIC DE TIMPUL DE CARE-L AU PT. A-MI SLUJI. EI SE ASEAMANA CU VANATORUL CARE PRIBEGIND PRIN PADURE , PE MARGINEA UNUI RAU,GASI MAI MULTE PIETRE PRETIOASE FARA INSA SA LE CUNOASCA PRETUL LOR. EL LE PUSE IN PRASTIE SI ZBURATACI CU ELE, PASARILE DIN COPACI SI TOATE PIETRELE CAZURA IN APA RAULUI; PASTRA NUMAI UNA PE CARE O ARATA UNUI GIUVAERGIU. ACESTA II SPUSE CA PIATRA ESTE UN DIAMANT DE MARE PRET. AUZIND ACESTEA ISI SPUSE SIE INSUSI: CE-AM FACUT,CE-AM FACUT!!! CA SA VANEZ PASARILE ,EU AM AZVARLIT IN APA ATATEA DIAMANTE FARA MACAR SA LE CUNOSC PRETUL. AS FI PUTUT AJUNGE MILIONAR. DAR BINE CA N-AM ARUNCAT-O SI PE ACEASTA. TOT AM CEVA!! FIECARE ZI A VIETII VOASTRE ESTE UN DIAMANT DE MARE PRET,DAR VOI ATI PIERDUT MULTE DIN ELE,AZVARLINDU-LE SA SE INECE IN RAUL UNEI VIETI DESARTE.FOLOSITI-VA MACAR DE CEEA CE AVETI,VETI MAI PUTEA CASTIGA INCA DESTULE BOGATII SUFLETESTI. PUNETI-VA IN SLUJBA CELUI CE V-A DARUIT VIATA SI LUCRURILE EI DE PRET. MANTUITI-VA FRATII DIN PACAT SI DIN MOARTE; PRIN ASTA VA PREGATITI VOI INSIVA RASPLATA CEA VESNICA A CERULUI.

                     PRUNCUL  TREBUIE  SA  PLANGA

PRUNCUL NOU NASCUT TREBUIE SA PLANGA NEAAPARAT SI SA TIPE CACI ALTFEL AERUL NU POATE PETRUNDE IN PLAMANII LUI; FARA PLANGERE NU I SE LARGESC PLAMANII SI NU-SI PRIMESC PUTEREA LOR DE VIATA DIN AER. DACA PRUNCUL NU FACE SINGUR ACEST LUCRU, TREBUIE SA-L BATEM PUTIN,TREBUIE SA-L SILIM NOI SA PLANGA. IN IUBIREA MEA NESFARSITA PT. COPII MEI, DE MULTE ORI TREBUIE SA-I LOVESC PRIN SUFERINTA SI TULBURARE CA SA-I SILESC SA PLANGA SI SA STRIGE,SI IN CHIPUL ACESTA SA-SI LARGEASCA SUFLETUL. RUGACIUNEA CARE ESTE RASUFLAREA SUFLETULUI ESTE ATUNCI MAI PUTERNICA SI OAMENII DOBANDESC PRIN EA O VIATA NOUA ,CARE-I FACE SA TRAIASCA DEAPURURI. NUCA ESTE O ICOANA A CRUCII. COAJA EI ESTE FOARTE AMARA,DAR MIEZUL ESTE DULCE SI HRANITOR. CRUCEA NU ESTE FRUMOASA LA VEDERE, DAR CEL CE SE INCARCA CU POVARA EI SI O POARTA CU STATORNICIE,STIE DULCEATA EI CEA NEVAZUTA.RODUL EI TAINIC ,E UN ROD DE PACE SI DE DUMNEZEIASCA DESFATARE.LUAND CHIP DE OM, EU AM SUFERIT CRUCEA PT.MANTUIREA OAMENILOR.AM SUFERIT CRUCEA, NU NUMAI CELE 6 CEASURI DIN ZIUA MORTII MELE, AM SUFERIT-O NU NUMAI CEI 3 ANI AI PROPOVADUIRII MELE, AM SUFERIT-O 33 DE ANI NUMAI CA SA POT MANTUI PE OAMENI DE DUREREA SI STRICACIUNEA MORTII. PT.UN OM DEPRINS CU CURATENIA,ESTE UN CHIN SA FIE INCHIS CHIAR NUMAI PT. UN CEAS INTR-UN LOC MURDAR. PENTRU CEL CE TRAIESTE IN PARTASIE CU MINE, II ESTE GREU SA RAMANA INTRE PACATOSII CARE NU VOR SA SE POCAIASCA. DE ACEEA MULTI OAMENI  CARE TRAIESC IN RUGACIUNE STATORNICA ,DEZGUSTATI DE PACATOSII DIN JURUL LOR, AU LASAT LUMEA CA SA TRAIASCA SINGURI IN PESTERI SI IN PUSTIE. UN OM MANTUIT CU ANEVOIE MAI POATE TRAI IN MIJLOCUL PACATOSILOR. CATA AMARACIUNE N-AM SIMTIT EU CEL SFANT SI DREPT, PURTANDU-MI CRUCEA 33 DE ANI IN MIJLOCUL PACATOSILOR SI IN ATINGERE ZILNICA CU EI. OMUL ESTE PREA MARGINIT CA SA INTELEAGA SI SA TRAIASCA IN DUHUL ACESTOR ADANCIMI IN CARE INSASI INGERII DORESC SA-SI CUFUNDE PRIVIRILE,  CACI EI STIU MAI BINE DECAT ORICARE ALTA FAPTURA CA D-ZEU ESTE IUBIRE. DAR ESTE CEVA MAI MINUNAT SI MAI FRUMOS DECAT ACEASTA : IUBIREA LUI D-ZEU S-A DOVEDIT ATAT DE MINUNATA, CA PT.A MANTUI PE PACATOSI S-A INTRUPAT EL INSUSI , INCARCANDU-SE CU TOATA AMARACIUNEA CRUCII,PT. A LE DARUI OAMENILOR VIATA VESNICA . EU PORT SI IMPARTASESC CRUCEA SI SUFERINTELE  TUTUROR CELOR CE SUNT SI RAMAN IN MINE, DESI EI SUNT FAPTURI IAR EU SUNT ZIDITORUL LOR. DESI SUFLETUL SI TRUPUL SUNT 2 FIRI DEOSEBITE,ELE SUNT TOTUSI ATAT DE BINE UNITE LAOLALTA INCAT NU SE POT DESPARTI; DACA SUFERA VREUN MADULAR AL TRUPULUI , ORICAT AR FI EL DE NEINSEMNAT , SUFLETUL STIE SI SIMTE. EU SUNT VIATA SI SUFLETUL FIILOR MEI, CARE SUNT TRUPUL SI MADULARELE MELE;  EU SIMT TOATE SUFERINTELE SI DURERILE LOR SI LE DARUIESC AJUTOR SI IZBAVIRE LA TIMP PRIELNIC. PT.CA SI EU AM TRECUT PRIN FOC, SI MI-AM PURTAT CRUCEA POT OCROTI SI MANTUI PE CEI INVALUITI DE VAPAILE DURERII.

                          SALAMANDRA SI POMII

SALAMANDRA NU MOARE,ORICAT AR FI FOCUL DE MISTUITOR. TOT ASA SI CEI CE AU PRIMIT BOTEZUL DE FOC AL DUHULUI SFANT SI S-AU NASCUT DIN NOU,SUNT PT.TOTDEAUNA LA ADAPOST , CHIAR DACA TREC PRIN FOC. EI SUNT IN MINE SI EU IN EI. CAND VINE FRIGUL SI CAD FRUNZELE, POMII PAR A-SI FI PIERDUT PT. TOTDEAUNA PUTEREA DE VIATA A LOR; DAR ODATA CU VENIREA PRIMAVERII  ZVACNESC FRUNZE TINERE,FLORI FERMECATOARE SI ROADE RUMENE . MOARTEA SI INVIEREA MEA SANT LA FEL CU MOARTEA SI INVIEREA POMILOR. CEI CE SI-AU LUAT CRUCEA,PAR MORTI SI TOTUSI EI INFLORESC PT.VIATA CEA VESNICA ,PT.RODUL CARE NU PIERE NICIODATA. CAND ALTOIM UN POM PADURET , FACEM SA SUFERE SI POMUL DE SOI SI CEL PADURET; ALTFEL CUM AR PUTEA DA ROADE ALESE. PT.CA SA ALTOIM O VIATA NETREBNICA SI NELEGIUITA SPRE A SE PREFACE INTR-O VIATA CURATITA DE DUHUL SFANT,UCENICII MEI, TREBUI SA INCEAPA SA SUFERE CHINURILE CRUCII DUPA PILDA MEA, CA SA POATA DA SI EI ROADE BINECUVANTATE CARE SUNT DOVADA IUBIRII SI SLAVEI MELE. EI VOR TREBUI SA RABDE : SUFERINTE ,BATJOCURI SI PRIGOANE. DACA VA BATJOCORESTE LUMEA, NU VA TULBURATI SI NU VA MIRATI; VIATA DE AICI NU ESTE DE ODIHNA, CI DE LUPTA .AR FI RAU DACA LUMEA V-AR VORBI DE BINE. ASTA AR INSEMNA CA TRAITI IN DEPRINDERILE SI POFTELE EI. CE IMPARTASIRE AR PUTEA AVEA LUMINA CU INTUNERICUL .LAUDA FIILOR VEACULUI V-AR PUTEA PRIMEJDUI. PRIN ACEASTA LAUDA,CRESTEREA VIETII VOASTRE DUHOVNICESTI POATE FI POTICNITA, SI RAVNA SLUJBEI VOASTRE IMPUTINATA. CEEA CE ESTE DIN LUME E FUGARNIC SI FARA TEMEI. A TE INCREDE IN FIII VEACULUI  INSEAMNA A ZIDII PE NESTATORNICIA NISIPULUI, MANAT DE VANTURI IN TOATE PARTILE. AZI TE SLAVESC IAR MAINE TE STRIVESC. CU CE ALAI NU M-AU INTAMPINAT EI PE MINE? IAR DUPA 3 ZILE CAND SIMTIRA CA EU SUNT IMPOTRIVA VIETII LOR INTINATE, UITASERA CA STRIGASERA: OSANA ! SI INCEPURA SA STRIGE : RASTIGNESTE-L ! CHIAR  DACA SE RIDICA   IMPOTRIVA VOASTRA, FRATI DE CREDINTA, PT.CA NU VA INTELEG SI VA PRICINUIESC ASTFEL MAHNIRE,FITI-LE RECUNOSCATORI. AMINTITI-VA CA D-ZEU CU TOATE DUHURILE LUI CERESTI,CU INGERII SI CU SFINTII, SUNT ALATURI DE VOI SI VA AJUTA SA VA IMPLINITI SLUJBA VOASTRA IN DUHUL DREPTATII SI CREDINCIOSIEI ,INSUFLATI FIIND STATORNIC DE DUHUL SFANT. NU PIERDETI CURAJUL ! VINE VREMEA CAND TOATE HOTARARILE VOASTRE SFINTE SI TOATA OSTENEALA IUBIRII VOASTRE SE VOR ARATA LUMII. VOI V-ATI FACUT VREDNICI DE SLAVA CEA VESNICA PRIN TRUDELE VOASTRE SI PRIN RAVNA IUBIRII VOASTRE SLUJITOARE.CA SA MANTUIESC LUMEA , EU A TREBUIT SA MA LEPAD DE TOATE SI SA FIU PARASIT DE TOTI INAINTE DE A CASTIGA BIRUINTA DEPLINA . VA MIRATI CA VA PARASESTE LUMEA ? N-A PARASIT EA PE INSUSI PREABUNUL D-ZEU? FARA ACESTE NECAZURI SI MAHNIRI NU PUTETI AJUNGE FIII ADEVARATI AI TATALUI VOSTRU CARE ESTE IN CERURI. SA NU INSELATI CU INCHIPUIREA CA OAMENII CARE TRAIESC IN HUZUR SI AU DE TOATE SUNT ADEVARATI INCHINATORI AI LUI D-ZEU. DIMPOTRIVA EI SUNT IN CHIPUL ACELOR OI CARE ANI DE-A RANDUL GASESC PASUNI BOGATE IN LOCURI MAI INDEPARTATE RAZLETE DE TURMA, DE STANA SI DE PASTOR; INSA ELE  SUNT IN PRIMEJDIE DE-A FI RAPITE SI SFASIATE DE FIARELE  SALBATICE. INTR-O BUNA DIMINEATA ACESTE FIARE SALBATICE VOR SI FACE OSPAT DIN ELE. SI ATUNCI CE FOLOS DE PASUNEA LOR CEA BOGATA? DAR OILE CARE RAMAN PE LANGA STANA SI LANGA PASTORUL LOR, CHIAR DACA SUNT MAI FIRAVE, ELE SUNT LA ADAPOST DE ORICE PRIMEJDIE SI LINISTITE PT.CA LE PAZESTE UN PASTOR CE VEGHEAZA. ASA SE INTAMPLA DE MULTE ORI IN LUMEA ACEASTA CU CEI NECREDINCIOSI SI CU CEI CREDINCIOSI.

                SARPELE  SI VIERMELE  DE MATASE

LA CEA DINTAI PRIVIRE PARE A NU FI NICI O NEPOTRIVIRE INTRE VIATA CREDINCIOSULUI SI CEA A NECREDINCIOSULUI, DAR VINE UN TIMP CAND DEOSEBIM CA INTRE EI ESTE O DEOSEBIRE ADANCA,O SCHIMBARE NEINCHIPUIT DE MARE. VINE O VREME CAND DESLUSIM INTRE CEL CREDINCIOS SI CEL NECREDINCIOS  O DEOSEBIRE TOT ATAT DE MARE CA INTRE VIERMELE DE MATASE SI SARPE. ATAT SARPELE CAT SI VIERMELE DE MATASE ISI SCHIMBA PIELEA,DAR SARPELE ORICAT SI-AR SCHIMBA PIELEA ,EL TOT SARPE RAMANE,FIREA LUI NU SE SCHIMBA. VIERMELE DE MATASE DIMPOTRIVA,EL CUM ISI LEAPADA GOGOASA LUI SLUTA, SE PREFACE INTR-UN FLUTURE GINGAS,ZBURAND IN VAZDUH. CREDINCIOSUL DUPA CE ESTE DEZBRACAT PRIN MOARTE DE TRUPUL LUI CEL STRICACIOS,ZBOARA LA CER IN VESNICA LUI SALASLUIRE,PE CAND PACATOSUL RAMANE TOT CE-A FOST, UN PACATOS SI DUPA CE MOARE VA MERGE IN LOCUL DE OSANDA VESNICA. LUATI O GOGOASA DE MATASE DIN CARE N-A IESIT INCA FLUTURELE SI VE-TI AUZI INAUNTRUL GOGOASEI O MISCARE SURDA; ESTE SILINTA VIERMELUI DE MATASE SCHIMBAT IN FLUTURE DE A-SI DESCHIDE DRUMUL SI DE A IESI AFARA SPRE LUMINA. VIERMELE DE MATASE,INCHIS IN GOGOASA LUI, TREBUIE SA LUPTE ,SA SE SILEASCA, SA INCERCE SI EL,OARECUM SUFERINTELE CRUCII; DAR LUPTELE SI SUFERINTELE LUI AU CA SCOP SA-I INTAREASCA ARIPILE PT. VIATA CARE VA INCEPE PT.EL,DINCOLO DE GOGOASA IN CARE STA INCHIS ACUM. IN LUPTA IMPOTRIVA POFTELOR SI PATIMILOR CARE MISUNA INTR-UN TRUP MURITOR, IN LUPTA SUFLETEASCA  PE CARE O DAU FIII MEI, EI AUD SUSPINUL LOR DUPA MANTUIRE. EU II INTARESC PRIN PUTEREA CRUCII SI LE DESCHID DRUMUL VIETII VIITOARE. EU IMPARTASESC CELOR CE MA IUBESC SI SE JERTFESC PT.MINE  O PACE MINUNATA, O PACE CARE II FERESTE DE DESCURAJARE SI DE OBOSEALA CA SA NU DEA INAPOI.

        LEGAT  CU CAPUL IN JOS, PRIVIREA SPRE D-ZEU

 

UN CREDINCIOS SLUJITOR AL MEU MA MARTURISI O VIATA INTREAGA PRIN VIATA LUI CEA SFANTA SI CUVANTUL LUI CEL INSUFLETIT. DAR INTR-O ZI DUSMANII SAI SI AI MEI IL PRINSERA SI-L LEGARA CU CAPUL IN JOS INTR-O STARE DE CHINURI GROZAVE. DAR INIMA LUI ERA PLINA DE BUCURIE SI PACE. CEI CE-L LEGASERA , RADEAU DE CHINURILE LUI  SI-L BATJOCOREAU. INSA LA BATJOCORILE LOR, EL ASTEFEL RASPUNSE : “ EU NU MA MIR DE LOC CA A-TI FACUT ACEST LUCRU SI VA PURTATI ASTFEL CU MINE. CE OARE AS PUTEA ASTEPTA MAI BUN DE LA ACEASTA LUME, DIN CARE  FACETI PARTE SI VOI. LUMEA ACEASTA E PE DOS SI TOATE LUCRURILE EI SUNT LA FEL. EA NU POATE SUFERI CE E BUN. ASA SI VOI SUNTETI PT.CA SI VOI SUNTETI NISTE FII AI ACESTEI LUMI . VOI NU PUTETI SUFERI ADEVARUL.VOI LE VEDETI PE TOATE DEANDOASELEA ,DE ACEEA M-ATI ATARNAT DE COPAC CU CAPUL IN JOS.M-ATI  ATARNAT CU CAPUL IN JOS,DAR EU FATA  DE  D-ZEU ,NU STAU CU CAPUL IN JOS. IN OCHII LUI D-ZEU EU STAU CU CAPUL IN SUS. NUMAI FATA DE VOI SI DE LUME, STAU CU CAPUL IN JOS, DAR FATA DE D-ZEUL SI FACATORUL MEU,EU STAU CU CAPUL IN SUS PRIVIND SPRE EL. FII SLAVIT TATA SI D-NE CA M-AI INVREDNICIT DE CHINURILE UNEI ASTFEL DE CRUCI, FII SLAVIT CA M-AI INVREDNICIT SA MOR PRIVIND NU SPRE LUME CI SPRE LOCUINTA MEA CEA DE VECI. IN MAINILE TALE INCREDINTEZ SUFLETUL MEU. PENTRU ANUMITI CREDINCIOSI, A SUFERI  PRIGOANE SI MUCENICIE  E CEVA FOARTE SIMPLU. DAR EU, AM NEVOIE DE MARTIRI CARE SA STIE TRAI, MURIND IN FIECARE ZI SI MANTUINDU-SI SI PE FRATII LOR PRIN JERTFA  SI LEPADARE DE SINE. E USOR SA MORI PT.MINE. E MAI GREU INSA SA TRAIESTI PENTRU MINE, DEOARECE A TRAI PT.MINE , NU INSEAMNA A MURI ODATA PT. TOTDEAUNA , CI A MURI IN FIECARE ZI DIN NOU. CEI CE SUNT GATA SA MOARA PT.MINE,VOR TRAI IN SLAVA DEAPURURI SI BUCURIA LOR VA FI DESAVARSITA.CAND DUREREA ,SUFERINTA SI CHINUL SE RIDICA ASEMENEA UNEI PICLE DE NORI CARE INTUNECA RAZELE SOARELUI, NU VA INSPAIMANTATI !!! NORII SUFERINTEI VOR LASA SA CADA PESTE VOI O PLOAIE BOGATA DE BUCURIE SI DE BINECUVANTARE. SOARELE DREPTATII VA STRALUCI INTOTDEAUNA ASUPRA VOASTRA. “FATA LUI ASA CUM AM VAZUT-O IN TIMPUL EXTAZULUI, SEAMANA FOARTE MULT CU ACEIA PE CARE AM PRIVIT-O IN MOMENTUL CONVERTIRII MELE. CICATRICELE LUI NU SUNT URATE LA VEDERE. ELE SUNT STRALUCITOARE SI FRUMOASE. BARBA SI PARUL LUI SUNT CA AURUL,IRADIIND LUMINA. CHIPUL LUI ESTE INTOCMAI CA SOARELE INSA NU ORBESTE PRIVIRILE . ESTE UN OBRAZ ADORABIL , MEREU SURAZATOR- UN SURAS LUMINAT DE DRAGOSTE , SI NU INSPIRA VREO TEAMA. DE JUR IMPREJURUL TRONULUI; PANA IN PROFUNZIMILE INFINITULUI SE GASESTE O MULTIME DE FIINTE GLORIFICATE. UNII SUNT SFINTI, ALTII  INGERI. DEOSEBIREA ESTE FARA IMPORTANTA MI S-A SPUS; CACI TOTI SUNT UNA SI PAR SA FIE FRATI MAI TINERI AI LUI HRISTOS. CU TOTII SUNT IN SLAVA ,INSA SLAVA LUI HRISTOS O DEPASESTE INFINIT PE A LOR.VESMINTELE ACESTORA SUNT FACUTE DINTR-O LUMINA DULCE,COLORATA IN NUANTE INFINIT MAI VARIATE DECAT ACELEA ALE PAMANTULUI. LUMEA NOASTRA N-ARE NICAIERI CEVA ASEMANATOR,NICI DIAMANTE,NICI PIETRE PRETIOSE. CAND ACESTE FIINTE VORBESC, INTR-O CLIPA GANDURILE LOR PATRUND IN INIMI. ASTFEL SE INTAMPLA UNEORI SA SE CUNOASCA GANDIREA UNEI FIINTE MAI INAINTE CA EA SA VBEASCA. EU N-AM AVUT NEVOIE SA INVAT LIMBAJUL LUMILOR DE DICOLO. CAND PARASIM TRUPUL NOSTRU MURITOR SI PATRUNDEM IN LUMEA SPIRITUALA,NOI VBIM ACEST LIMBAJ TOT ATAT DE USOR PRECUM UN COPIL NOU NASCUT INCEPE SA RESPIRE LA NASTERE.

           INTOARCEREA  LUI  BARNEY STROWN

UN FAIMOS EVANGHELIST VENISE IN ORASUL LUI BARNEY STROWN CA SA TINA CATEVA ADUNARI DE EVANGHELIZARE. BARNEY NU A ASISTAT LA SERVICILE DIVINE CU TOATE CA EVANGHELISTUL SI-A DEPUS BANII LA BANCA UNDE BARNEY ERA FUNCTIONAR. BARNEY N-A FOST IMPRESIONAT DE MIILE CARE AU LUAT PARTE ,NICI LA IMPOZANTELE ARTICOLE DIN ZIARE. A AUZIT NUMAI CA PREDICATORUL S-A IMBOGATIT PRIN COMPANIILE SALE, SI DIN CAUZA ACEASTA II DISPLACEA, PARANDUI-SE CHIAR DIFICIL SA SE POARTE CIVILIZAT CU PREDICATORUL CAND ACESTA A VENIT LA BANCA PT. AFACERI. MARY WALKER LUCRA DEASEMENI  IN BANCA LUI BARNEY SI ORICAND INTRA FACEA IN ASA FEL INCAT II SPUNEA CA A FI CRESTIN ESTE CEA MAI BUNA VIATA POSIBILA. ACEASTA IL PLICTISEA PE BARNEY PT.CA ERA PERFECT SATISFACUT CU VIATA SA ASA CUM TRAIA SI NU VOIA SA AIBA DE-A FACE CU CRESTINII. DOAMNA WALKER ERA O VADUVA SI AVEA PUTINE DIN LUCRURILE ACESTEI LUMI,DAR LUCRA DIN GREU INCERCAND SA STRANGA CEI 1500 DE DOLARI PT. A PLATI IPOTECA MICUTEI SALE FERME. BARNEY STIA CA IN CURAND BANCA VA TREBUI SA SE INCHIDA SI EA VA RAMANE FARA SLUJBA,CU TOATE CA EA STATEA IN FATA FALIMENTULUI ,EA SE DUCEA LA INTRUNIRILE  DIN FIECARE SEARA SI CHEMA SI PE ALTI ASCULTATORI. IN PRIMA ZI DUPA CE S-AU TERMINAT ADUNARILE,EVANGHELISTUL ERA LA BANCA PT. A-SI ARANJA TREBURILE FINANCIARE. BARNEY A DAT PESTE UN CEC DE 500 $ SCRIS DE CATRE MARY WALKER. EL I-A VERIFICAT CONTUL SI A VAZUT CA AVEA EXACT 460$. EL I-A DAT CECUL INAPOI EVANGHELISTULUI SPUNANDU-I: - “NE PARE RAU ,NU PUTEM ONORA ACEST CEC. AVEM O IPOTECA DE 1500$ SI EA NU-I POATE PLATI.”EVANGHELISTUL S-A UITAT LA EL INTERESAT. –CINE ESTE EA? A INTREBAT EL. “O VADUVA” A RASPUNS BARNEY .” NU POT INTELEGE DE CE ORICINE ALTCINEVA IN SITUATIA EI N-AR DA UN CEC !” BARNEY SE ENERVASE PE PASTOR.INTR-UN FEL SIMTEA CA ACESTA ESTE UN HOT DE VADUVE SI AFACERI. PREDICATORUL A PLECAT ,DAR S-A INTORS IN CATEVA MINUTE PT. A-I DA LUI BARNEY UN CEC SEMNAT. ERA DE 1500$. –CE-I ASTA ! –PRIMITI-O IN CONTUL LUI MARY WALKER SA-SI POATA PLATI IPOTECA” –NU INTELEG ! BARNEY S-A UITAT UIMIT. “D-NULE BARNEY,BIBLIA ASOCIAZA GRIJA FATA DE VADUVE SI ORFANI IN RELIGIA PURA,NU? BARNEY NU CUNOSTEA PREA MULTE DESPRE BIBLIE ASA CA N-A RASPUNS.EL DOAR A LUAT CECUL SI L-A TRECUT PE NUMELE VADUVEI MARY WALKER. DAR DUPA CE-A PLECAT EVANGHELISTUL EL N-A  PUTUT UITA INCIDENTUL.A-NCEPUT SA SE GANDEASCA LA VADUVA WALKER CARE SI-A PUS IN COLECTA ULTIMUL DÓLAR,SI CE SE INTAMPLASE DIN CAUZA ACEASTA. CU CAT SE GANDEA MAI MULT CU ATAT ISI DADEA SEAMA CA CRESTINII AVEAU CEVA LA CARE TREBUIA SA SE GANDEASCA. ASA CA BARNEY S-A DUS DUMINICA URMATOARE LA BISERICA SI A ASCULTAT FOARTE ATENT PREDICA. IN URMATOAREA DIMINEATA IN PROPIUL SAU BIROU S-A HOTARAT SA-L URMEZE PE ISUS HRISTOS. ACEASTA ESTE MARTURISIREA SA DUPA ACEEA : “ S-A INTAMPLAT CHIAR PE ACEST SCAUN , DAR NU SUNT SIGUR INCA CINE ESTE RESPONSABIL DE INTOARCEREA MEA : VADUVA SAU EVANGHELISTUL.

                    MOARTEA   UNUI  CREDINCIOS

UN INGER MI-A POVESTIT MOARTEA UNUI ADEVARAT CRESTIN ,CARE TIMP DE 30 DE ANI A SERVIT PE DOMNUL ISUS DIN TOATA INIMA LUI. PUTINE CLIPE INAINTE DE A MURII,D-ZEU II DESCHISE OCHII SPIRITUALI. APOI  EL VAZU UN GRUP DE INGERI SI SFINTI CARE VENEAU SA-L PRIMEASCA .MANTUITORUL II DADEA MANA. EL SCOASE APOI UN STRIGAT DE BUCURIE CARE FACU SA TRESARA PE CEI CE-L ASISTAU. CE FRUMOASA ZI PT.MINE – STRIGA EL. DE MULT TIMP ASTEPT SA MA BUCUR DE A VEDEA PE MANTUITORUL MEU SI SA MERG LA EL ! O! AMICII MEI,PRIVITI NUMAI LA FATA LUI STRALUCIND DE DRAGOSTE SI VEDETI PE ACESTI INGERI CARE AU VENIT LA PRIMIREA MEA! EU PLEC SPRE ADEVARATA MEA CASA –“NU VA INTRISTATI,CI VESELITI-VA”. UNUL DINTRE EI A SPUS : “SPIRITUL SAU SLABESTE,EL INSA II REPLICA : NU, EU SUNT CU TOTUL CONSTIENT, AS VREA NUMAI CA VOI SA PUTETI VEDEA CEEA CE EU VAD ! IMI PARE RAU CA LUCRUL ACESTA VA ESTE ASCUNS. ADIO ! NOI NE VOM INTALNI ACOLO SUS. APOI INCHIZAND OCHII ADAUGA : IN MAINILE TALE IMI INCREDINTEZ DUHUL DOAMNE “ .

                                  INDOIELILE

ORICARE AR FI INSUSIRILE SAU DARURILE PE CARE LE-A IMPARTASIT D-ZEU OMULUI, ELE SUNT NEFOLOSITOARE DACA OMUL NU LE PUNE IN LUCRU. TOT ASA ESTE SI CU CREDINTA IN D-ZEUL CEL VIU; DACA EA NU-SI PASTREAZA SANATATEA ,EA POATE FI NIMICITA DE ATACURILE PACATULUI SI POATE SA SE PREFACA IN INDOIALA. INDOIALA ESTE O BOALA SUFLETEASCA ,IAR ACEASTA BOALA ESTE PRICINUITA DE PACAT. TREBUIE MAI INTAI SA DEPARTAM PACATUL SI ATUNCI VA DISPAREA SI INDOIALA.PACATUL RUPE IMPARTASIREA OMULUI CU D-ZEU SI NASTE INDOIALA CARE ESTE O BOALA A SUFLETULUI. TREBUIE ASADAR SA INFAPTUIM IMPACAREA CU D-ZEU SI ATUNCI INDOIELILE VOR DISPAREA DE LA SINE SI LOCUL LOR IL VA LUA O PACE CARE INTRECE ORICE ASTEPTARI, O PACE PE CARE LUMEA NU O POATE DA SI NICI LUA. EU M-AM NASCUT CA OM PT.CA SA IMPAC FAPTURA CU TATAL,PT.CA OAMENII SA CUNOASCA BUCURIA VESNICA A CERULUI. D-ZEU ESTE IUBIRE. IN ORICE FIINTA, MAI VARTOS IN OM, D-ZEU A SADIT SAMANTA IUBIRII. ASADAR D-ZEU ARE DREPT SA PRIMEASCA PARTEA DE IUBIRE CARE I-O DATORAM . OMUL TREBUIE SA IUBEASCA PE CEL CE I-A SADIT INIMA ,SUFLETUL SI MINTEA. OMUL TREBUIE SA IUBEASCA PE D-ZEU DIN TOATA INIMA SA ,DIN TOT CUGETUL SI DIN TOT SUFLETUL SAU, SI NU NUMAI PE D-ZEU CI SI TOT CE EL A ZIDIT. IUBIND PE D-ZEU, OMUL VA IUBI SI TOATA ZIDIREA LUI. “DACA IUBIREA OMULUI NU IUBESTE PE CEL CE A ZIDIT IN OM PUTEREA DE-A IUBI,EA SE ABATE DE LA SCOPUL ADEVARAT AL EI SI SE PREFACE IN EGOISM. IUBIREA AJUNGE ASTFEL PROPIUL EI DUSMAN SI DUSMANUL OMULUI INSUSI. ORICE OM EGOIST SAVARSESTE O SINUCIDERE. EU AM MAI SPUS : IUBESTE PE APROAPELE TAU CA PE TINE INSUTI ! DESI INTR-UN INTELES MAI LARG OMENIREA INTREAGA ESTE APROAPELE NOSTRU. E USOR SA FIM BUNI CU UN STRAIN CHIAR DACA NE ESTE VRAJMAS, CAND NU TRAIM CU EL DECAT 2 SAU 3 ZILE. DAR A AJUNGE SA SUFERI SI SA IUBESTI CA PE TINE INSUTI UN OM CARE TRAIESTE ZILNIC CU TINE SI-TI PRICINUIESTE MEREU NECAZURI SI SUPARARI ESTE INTR-ADEVAR O MARE GREUTATE. IN ZIUA IN CARE VETI FI CASTIGAT ACEASTA MARE BIRUINTA,VA V-A FI MULT MAI USOR SA IUBITI PE ORICE OM CA PE VOI INSIVA. CAND UN OM IUBESTE PE D-ZEU DIN TOATA INIMA LUI,DIN TOT SUFLETUL SAU SI CU TOT CUGETUL SAU SI PE APROAPELE LUI CA PE EL INSUSI ,IN INIMA ACELUI OM, NU SE VA MAI PUTEA SALASLUI NICI UN FEL DE INDOIALA. IMPARATIA LUI D-ZEU SE VA STATORNICI INLAUNTRUL LUI SI ACEASTA IMPARATIE ESTE VESNICA. CURATIT PRIN VAPAIA IUBIRII ACEST OM SE VA PREFACE DUPA CHIPUL TATALUI CARE ESTE IN CERURI SI CARE L-A ZIDIT ODINIOARA DUPA PROPIUL SAU CHIP.

                              SFANTA  SCRIPTURA

EU MA DESCOPAR STATORNIC – ZICE DOMNUL – CELOR CE MA CAUTA CU O INIMA CURATA. EU MA DESCOPAR PRIN CUVINTELE MELE,ADICA PRIN SFANTA SCRIPTURA. DUPA CUM EU M-AM FACUT OM CA SA MANTUIESC OMENIREA,TOT ASTFEL CUVANTUL MEU CARE ESTE DUH SI ADEVAR A FOST SCRIS DE OAMENI IN GRAI OMENESC. EL CUPRINDE SI LUCRU OMENESC SI LUCRU DUMNEZEIESC ,AMANDOUA STRANS UNITE LAOLALTA. UNII NU MA POT INTELEGE DAR NICI INTELESUL CUVANTULUI MEU NU-L POT PRINDE. CA SA INTELEAGA CINEVA CUVANTUL MEU, NU ESTE NEVOIE NICI DE STIINTA LIMBII EBRAICE,NICI A LIMBII GRECESTI, CI DE IMPARTASIREA HARULUI DUHULUI SFANT,PT.CA DUHUL SFANT A INSUFLAT PE PROFETII SI PE APOSTOLII CARE AU SCRIS SFINTELE SCRIPTURI. SFANTA SCRIPTURA FIIND INSPIRATA DE D-ZEU ,NUMAI CEI NASCUTI DIN DUH O POT INTELEGE IN INTREGIME,DESI IN OCHII LUMII EI AR TRECE CA NISTE OAMENI NEINVATATI. EI INTELEG GRAIUL DUHOVNICESC AL SCRIPTURILOR PT.CA EL ESTE GRAIUL LOR MATERN. INTELEPTII LUMII ACESTEIA NU-L INTELEG PT.CA EI NU STAU SUB REVARSAREA DUHULUI SFANT.PE EI II STAPANESTE DUHUL DE ISCODIRE,NU CEL DE INTELEGERE DUHOVNICEASCA .EU DORESC SA MA DESCOPAR IN CARTEA FIRII AL CAREI ZIDITOR SUNT. VEDEREA SPIRITUALA ESTE DE MARE PRET PT.CA OMUL SA MA POATA VEDEA SI GASI IN ACEASTA CARTE,FARA ACEASTA VEDERE SPIRITUALA ,VA VE-TI RATACI SI NU MA VE-TI AFLA.UN ORB POATE SA CITEASCA SLUJINDU-SE DE VARFUL DEGETELOR ,IN LOCUL OCHILOR. DAR NOI NU PUTEM GASI ADEVARUL FOLOSINDU-NE DE ACELEASI MIJLOACE. INDOIELNICII SI NECREDINCIOSII AU DOVEDIT ACEST LUCRU.PE EI II STAPANESTE DUHUL DE ISCODIRE ,NU CEL DE INTELEGERE. EI ZIC : “DACA ESTE UN D-ZEU ATOTBUN, DE CE SUNT FURTUNILE,CUTREMURELE DE PAMANT,SUFERINTA ,RAUL SI MOARTEA? CEI CARE JUDECA IN ACEST CHIP ISI DOVEDESC NEPRICEPEREA LOR: EI SE ASEAMANA CU UN NEGHIOB CARE AR PORNI SA BARFEASCA PE UN MARE ARTIST CARE LUCREAZA LA UN MONUMENT,INAINTE DE A-L ISPRAVI. CAND ISI V-A VEDEA INSA GRESEALA , SE V-A RUSINA DE BARFELILE LUI PRIPITE SI NU V-A GASI CUVINTE DESTULE DE PROSLAVIRE. D-ZEU NU A ZIDIT LUMEA ASA CUM O VEDEM AZI, INTR-O SINGURA ZI;TOT ASA SI LUMEA NU VA ATINGE DESAVARSIREA EI INTR-O SINGURA ZI.LUMEA MERGE SPRE DESAVARSIRE. DACA OMULUI I-AR FI CU PUTINTA SA VADA SI SA INTELEAGA CUM VEDE SI INTELEGE D-ZEU, EL SI-AR DA SEAMA DE DESAVARSIREA LUCRURILOR CREATE, EL S-AR PROSTERNE  SI AR MARTURISI CA TOTUL ESTE FOARTE BUN.

                             OUALE SI PUISORII

 SUFLETUL DIN TRUPUL OMENESC ESTE ASEMENEA UNUI PUI ASCUNS IN COAJA UNUI OU. DACA PRINTR-UN MIJLOC OARECARE ,PUISORUL DINLAUNTRUL OULUI AR AFLA CA DINCOLO DE COAJA LUI SE INTINDE O LUME NESFARSITA,CU FLORI DE TOT FELUL ,CU APE SI COLINE FERMECATOARE; DACA I S-AR SPUNE CA TOATE ACELE LUCRURI SUNT FRUMOASE SI CA IN ACEASTA LUME VIETUIESC SI PARINTII LUI SI V-A LOCUI SI EL,DACA I S-AR SPUNE CA V-A SCAPA SI EL ODATA DE INCHISOAREA OULUI SI V-A VEDEA TOATE ACESTE LUCRURI, EL N-AR INTELEGE NIMIC, SI N-AR CREDE CEEA CE I S-AR POVESTI. DACA I-ATI SPUNE CA INTR-O ZI EL V-A VEDEA CU OCHII LUI MICUTI TOATA LUMEA ACEASTA SI CA V-A COLINDA IN ZBOR CU PLAPANDELE LUI ARIPI TOT VAZDUHUL ACESTEI LUMI,EL NU V-A CREDE,NICI O DOVADA NU L-AR PUTEA INCREDINTA.TOT ASA MULTI OAMENI, NU CRED IN VIATA VESNICA VIITOARE SI IN D-ZEU ,PT.CA EI NU LE POT VEDEA IN TIMPUL CAT SUNT EI IN INVELISUL DE LUT AL TRUPULUI.INCHIPUIREA LOR CA SI ARIPILE PLAPANDE ALE PUIULUI,NU SE POT AVANTA DINCOLO DE GRANITELE JUDECATII LOR,EI NU POT VEDEA CU OCHII LOR DE TINA LUCRURILE VESNICE SI NESTRICACIOASE PE CARE D-ZEU LE PREGATESTE PT. MULT IUBITII SAI FII. DACA PUIUL DIN OU AR ZICE CA NU MAI ESTE NIMIC IN AFARA DE COAJA SA,MAMA LUI I-AR RASPUNDE :  - CE VORBESTI TU ? “AFARA SUNT MUNTI,FLORI SI CERUL ALBASTRU” -“VBESTI PROSTII , CACI EU NU VAD NIMIC DIN TOATE ACESTEA” AR RASPUNDE PUIUL,DAR INDATA CE S-A SPART COAJA,S-A PUTUT INCREDINTA DESPRE CELE CE I-A SPUS MAMA SA. SI NOI SUNTEM INCHISI IN COAJA LUTULUI SI NU VEDEM CERUL SI IADUL.NU PUTEM VEDEA LUCRURILE VIETII VESNICE. DAR INTR-O ZI COAJA SE V-A SPARGE SI ATUNCI LE VOM VEDEA. STAREA SUFLETULUI IN  TRUP  ESTE ASEMANATOARE SI DIN ALT PUNCT DE  VEDERE A- ACELEIA -A PUIULUI INCHIS IN COAJA OULUI.  CA SA SE ZAMISLEASCA PT.VIATA VESNICA SUFLETUL TREBUIE SA FIE INCALZIT DE DUHUL SFANT,DUPA CUM PUIUL ESTE INCALZIT DE MAMA LUI, CACI  ALTFEL SUFLETUL AR FI  IN PRIMEJDIE DE A FI PIERDUT PT.TOTDEAUNA. OMUL,FAPTURA MARGINITA,ARE NEVOIE DE CREDINTA SA SE POATA INALTA LA TAINELE CELUI NEMARGINIT. E CU NEPUTINTA MINTII MARGINITE A OMULUI SA PATRUNDA IN ADANCIMILE TAINELOR LUI D-ZEU CU SLABELE LUI MIJLOACE PE CARE LE ARE LA INDEMANA,DUPA CUM CU NEPUTINTA II ESTE SI FURNICII SA IMPINGA ZAVORUL UNEI USI DE FIER CU PICIOARELE EI MICUTE. AICI PE PAMANT VIATA ESTE SUPUSA NIMICIRII SI MORTII,DAR CAND ACEASTA VIATA SE ATINGE DE D-ZEUL CEL NEMURITOR ,IZVORUL VIETII VESNICE, ACEASTA VIATA AJUNGE EA INSASI VESNICA. “EU LE DAU FIILOR MEI VIATA VESNICA SI NU VOR PIERII IN VEAC, SI NIMENI NU-I V-A RAPI PE EI DIN MANA MEA” . “EU SUNT ALFA SI OMEGA , INCEPUTUL SI SFARSITUL ZICE DOMNUL,CEL CE ESTE ,CEL CE ERA SI CEL CE ESTE VIU ATOTTIITORUL.

                                          RAIUL SI PACATOSII

ASTA NU INSEAMNA CA SFINTII NU AR AVEA NICI UN FEL DE IUBIRE PT. PACATOSI,DAR SFINTENIA CERULUI NU ESTE DELOC PLACUTA PACATOSILOR.DACA, CHIAR IN LUMEA ACEASTA, TOVARASIA OAMENILOR BUNI SI DREPTI  ESTE URACIOASA PT.PACATOSI,CUM AR PUTEA OARE TRAI LAOLALTA CU DREPTII O VESNICIE INTREAGA,IN CER? UN ASTFEL DE RAI AR FI PT.PACATOSI,O PEDEAPSA ASPRA,UN ADEVARAT IAD. SA NU CREDETI DAR,CA D-ZEU V-A IZGONI PE PACATOSI DIN CER, CA SA-I AZVARLE IN IAD. D-ZEU CARE ESTE IUBIRE N-A ARUNCAT SI NU V-A ARUNCA NICIODATA PE NIMENI IN IAD. PACATUL DUCE PE PACATOS IN IAD. INAINTE DE A SE FI SFARSIT VIATA DE AICI,INAINTE DE A MERGE IN RAI SAU IN IAD,INCA DIN ACEASTA VIATA RAIUL SAU IADUL SALASLUIESC IN INIMA OMULUI, DUPA CUM FAPTELE LUI SUNT BUNE SAU RELE. PRIN URMARE CEL CE VREA SA SCAPE DE IADUL CEL VESNIC IN VIATA VIITOARE ,SA SE POCAIASCA CU ADEVARAT DE PACATUL LUI SI SA-MI DEA MIE INIMA LUI,PT.CA PRIN INRAURIREA DUHULUI SFANT,CARE V-A SALASLUI IN EL,SA POT FACE DIN EL PT.TOTDEAUNA UN FIU AL IMPARATIEI LUI D-ZEU.

                                       RAZVRATITII

OMUL  RAZVRATIT IMPOTRIVA DREGATORILOR SI IMPOTRIVA REGELUI SAU,POATE AFLA SCAPARE INTR-O TARA STRAINA,DAR CEL CE SE RAZVRATESTE IMPOTRIVA LUI D-ZEU ,UNDE SE VA PUTEA ASCUNDE ? ORIUNDE S-AR DUCE,PRETUTINDENI D-ZEU VA FI DE FATA. DACA VREA SA FIE FERICIT,SA SE POCAIASCA SI SA INGENUNCHEZE LA PICIOARELE MANTUITORULUI SAU.

                                           FRUNZELE DE SMOCHIN

FRUNZELE DE SMOCHIN NU FU IN STARE SA IMBRACE SI SA ASCUNDA PE ADM SI EVA; EI AVURA NEVOIE  DE HAINE DIN PIEI DE FIARA.FAPTELE BUNE ALE OMULUI SUNT ASEMENEA FRUNZELOR DE SMOCHIN ,ELE NU SUNT DEAJUNS OMULUI CA SA SCAPE DE MANIA CE-O SA VINA .LUI II TREBUIE NEAAPARAT HAINA MEA DE DREPTATE.

                           FLUTURELE SI LUMINA

FLUTURELE HABAR N-ARE DE PUTEREA MISTUITOARE A FLACARII.ULUIT DE LUMINA SE NAPUSTESTE SPRE EA. TOATE INCERCARILE LUI DE SCAPARE SUNT ZADARNICE. EL ESTE ATRAS CU PUTERE DE FLACARA MORTII.EL E TINUT INTR-UN CERC DIN CARE NU MAI POATE SCAPA.EL SE NAPUSTESTE NAUC SPRE FLACARA SI PIEIRE. ASA E SI CU PACATUL. OAMENII HABAR N-AU DE PUTEREA PIERZATOARE SI OTRAVITOARE A PACATULUI.EI SE LASA ADEMENITI DE PLACERI INSELATOARE SI IMBATATOARE.CAND OMUL PRIMESTE ISPITELE LUMII ,EL AJUNGE IN STAREA FLUTURELUI CE S-A APROPIAT DE FLACARA. ULUIT DE BETIA PLACERILOR ,EL E ATRAS CU PUTERE DE FOCUL PIEIRII SUFLETESTI. EL ALEARGA NAUC SPRE MOARTE SI PIEIRE VESNICA ; ESTE CUPRINS DE O BETIE,DE O ORBIRE SUFLETEASCA DIN CARE NU POATE SCAPA. ALEARGA IN FOCUL IN FOCUL PIEIRII SUFLETESTI. ALTFEL ESTE LUMINA MEA: “EU SUNT LUMINA LUMII,TOTI CEI CE VIN DUPA MINE NU VOR UMBLA IN INTUNERIC,CI VOR AVEA LUMINA VIETII”(ioan 19 cu versetul 20). LUMINA MEA ATRAGE CU PUTERE PE CEL PACATOS DIN NOAPTEA PIEIRII SUFLETESTI. LUMINA MEA NU ARDE ,CI DA VIATA VESNICA. PE CEI CE VIN LA MINE , II TIN CU PUTERE IN JUGUL MEU. INTUNERICUL NU MAI ARE PUTERE ASUPRA LOR. CEL CE MA PRIMESTE CU ADEVARAT PE MINE,A SCAPAT DE PUTEREA INTUNERICULUI . LUMINA MEA II TINE IN JURUL MEU. PACATUL NU ESTE CEVA DIN LUMEA INCHIPUIRII SI A PARERII.EL ESTE O STARE DE INTUNECIME SUFLETEASCA,CASUNATA DE VOINTA CEA REA A OMULUI. SAMANTA RAULUI SI VIERMELE CARE ROADE, AL PACATULUI,S-AU DEZVOLTAT IN FIINTA OMULUI SI AU RUINAT PT.TOTDEAUNA SUFLETUL OMULUI,TOCMAI ASA CUM UNEORI IN CATEVA ZILE,VARSATUL SCHIMONOSESTE PT.TOTDEAUNA ,CELE MAI FRUMOASE CHIPURI OMENESTI.D-ZEU N-A DAT FIINTA RAULUI SI PACATULUI. ACESTEA SUNT URMARILE NEASCULTARII OMULUI.CAND OAMENII SE POCAIESC SI SE UNESC IN MINE,SANGELE MEU CARE DA VIATA ,ALEARGA IN EI,TAMADUINDU-I DE TOATE RELELE SUFLETESTI SI TRUPESTI,CA SA LE IMPARTASEASCA O SANATATE DESAVARSITA SI PT. TOTDEAUNA. PT.ASTA A SI FOST ZIDIT OMUL. IN CHIPUL ACESTA EL VA FI FERICIT DEAPURURI LANGA ZIDITORUL SI STAPANUL VIETII SALE.

                     RUGACIUNEA  COCOSTARCULUI

UN COCOSTARC BATRAN STATEA GANDITOR PE MALUL UNEI BALTI. PRIVINDU-L NE-AM PUTEA INCHIPUI CA EL SE GANDESTE LA BUNATATEA APEI CARE POTOLESTE SETEA SI CURATA MURDARIA.PRIVINDU-L, L-AM PUTEA ASEMANA CU UN OM,CU UN FILOZOF CARE CUGETA DESPRE PUTEREA SI SLAVA LUI D-ZEU.PRIVINDU-L NE-AM PUTEA INCHIPUI CA EL SE ROAGA IN FELUL LUI.DAR VAI, GANDURILE LUI SUNT ALTELE. EL SE GANDESTE LA BROASTE. EL STA LA PANDA SA SE IVEASCA O ATARE BROASCA SI S-O INHATE.SUNT MULTI OAMENI CARE SE ROAGA IN CHIPUL ACESTUI COCOSTARC. PE TARMUL OCEANULUI VIETII,EI STAU CA SI COCOSTARCUL,IN FRUMOASA INFATISARE DE RUGACIUNE,DAR GANDURILE LOR IN TIMPUL RUGACIUNII NU SE INDREAPTA SPRE PUTEREA SI IUBIREA LUI D-ZEU,NU SE INDREAPTA CATRE DARURILE DUHULUI SFANT,SPRE DARURILE MANTUIRII SUFLETESTI. CA SI COCOSTARCUL,IN RUGACIUNILE LOR SE GANDESC LA “BROASTE”,ADICA LA DOBANDIREA DE BUNURI MATERIALE,LA OI,BOI,AVERI, BANI SI ALTELE. PRIN RUGACIUNE ,CEI MAI MULTI OAMENI,CERSESC,MAI ALES BUNURI TRECATOARE,BUNURI PIERITOARE CU CARE ODATA VOR PIERI SI EI. EI ISI INTORC INIMA DE LA IZVORUL ADEVARATEI MULTUMIRI SI O INDREAPTA SPRE LUCRURILE CELE TRECATOARE CU CARE ODATA VOR TRRECE SI EI.

        RUGACIUNEA AJUTA LA PASTRAREA MANTUIRII

FOLOSUL CEL MAI MARE AL RUGACIUNII IZVORASTE DIN FAPTUL CA PRIN EA,INIMA OMULUI SE AFLA INTR-O STARE PRIELNICA PRIMIRII HARULUI SI BINECUVANTARILOR LUI D-ZEU. IATA TEMEIUL PT.CARE DUHUL SFANT NU FU TRIMES UCENICILOR DIN PRIMA ZI,CI DUPA 10 ZILE DE PREGATIRE SUFLETEASCA.CEL CE PRIMESTE O BINECUVANTARE,FARA SA SE FI PREGATIT PT.DARUL EI,NU STIE NICI S-O PRETUIASCA DUPA CUVIINTA,NICI S-O PASTREZE IN CHIP STATORNIC. DE PILDA, SAUL CARE PRIMISE SI DOMNIA DE REGE SI DARUL DUHULUI SFANT FARA A LE FI RAVNIT,EL LE PIERDU PE AMANDOUA DUPA UN RASCURT TIMP. EL ISI LASASE TRONUL SA-SI CAUTE ASINILE PIERDUTE IN LOC SA CAUTE SI SA DOBANDEASCA DARUL DUHULUI SFANT. OMUL CARE SE ROAGA STIE SA SE INCHINE IN DUH SI IN ADEVAR. MULTI OAMENI SE ASEAMANA CU O FLOARE ASA NUMITA SENZITIVA CARE TREMURA SI SE INFIOARA LA ORICE ATINGERE. CAND SE ROAGA,EI INTRA SUB O CARMUIRE A DUHULUI SFANT SI PRIMESC POVATUIRILE LUI,SE UNESC, SI-SI PLEACA FRUNTEA IN FATA LUI D-ZEU,DAR CUM PARASESC LOCUL UNDE S-AU RUGAT , EI DEVIN IARASI CEEA CE AU FOST MAI INAINTE.DACA NU MAI INGRIJIM DE UN POM SAU DE O FLOARE, SI POMUL SI FLOAREA,ISI PIERD FARA ZABAVA INSUSIRILE,PREFACANDU-SE APOI DIN NOU IN BURUIENI SALBATICE SI IN POMI PADURETI. TOT ASA SI CRESTINUL CARE SE LASA DE RUGACIUNE FIIND NEPASATOR FATA DE SUFLETUL SAU,INCETEAZA DE A MAI RAMANEA IN MINE, SI NU VA MAI FI IN STARE SA PRIMEASCA BINECUVANTARILE MELE. EL VA CADEA DIN NOU IN VIATA DE PACAT SI VA FI PIERDUT.

              APA DE BAUT, DAR SA NU NE INECAM IN EA

PT. O BARCA E LUCRU FIRESC SA INTRE IN APA SI SA UMBLE PE APA, DAR EA ESTE IN MARE PRIMEJDIE SI SE INEACA DACA APA PATRUNDE IN EA. TOT ASA SI PT.OM . ESTE FOARTE FIRESC CA EL SA TRAIASCA IN LUME,DAR DACA LUMEA INTRA IN EL, SI PUNE STAPANIRE PE INIMA LUI, ATUNCI VAI, EL E PIERDUT. FIECARE OM STIE CA NU POATE TRAI FARA APA,DAR TOTODATA IN APA TE POTI SI INECA. NOI AVEM LIPSA DE APA SA NE POTOLIM SETEA,DAR NU AVEM DELOC TREBUINTA SA NE INECAM IN EA; NOI AVEM LIPSA DE LUME SI DE BUNURILE EI,DEOARECE NU PUTEM TRAI FARA ELE. DE ACEEA A SI FACUT D-ZEU LUMEA,PT.CA OMUL SA SE FOLOSEASCA DE EA, DAR NU TREBUIE SA NE INECAM IN EA.CEI CE NU SE MAI ROAGA UITAND CA RUGACIUNEA ESTE RASUFLAREA SUFLETULUI,MOR INECATI IN APELE LUMII. CAND VIATA SUFLETEASCA SUFERA DIN CAUZA LIPSEI DE RUGACIUNI,BUNURILE ACESTEI LUMI ,LASATE DE DUMNEZEU,SPRE FOLOSUL OMULUI,SE PREFAC INTR-UN IZVOR DE SUFERINTE SI MOARTE. LUMINA SI CALDURA SOARELUI DAU VIATA SI SPOR SEMANATURILOR SI RASADURILOR,DAR SOARELE POATE SA LE SI USUCE SI SA LE VESTEJEASCA . AERUL CARE INPROSPATEAZA SI INTRETINE SANATATEA SI VIATA TUTUROR VIETUITOARELOR,POATE SA LE PRODUCA SI MOARTEA. “PRIVEGHEATI SI  VA RUGATI” “VOI TRAITI IN LUME,DAR SA NU FITI DIN LUME”. ATUNCI LUMEA NU VA V-A FACE RAU  CI VA V-A FI PRIELNICA INAINTARII VIETII VOASTRE DUHOVNICESTI, DACA BINEINTELES VA VE-TI INDREPTA INIMA CATRE SOARELE DREPTATII. IN MULTE PARAGINI MOCIRLOASE, VEDEM INFLORIND FLORI A CAROR MIREASMA FACE SA PIARA ORICE DUHOARE URATA.VEDEM SI PLANTE CARE SE INTORC SPRE SOARE CA SA-SI IA PUTERE DE CRESTERE SI INFLORIRE DIN CALDURA SI LUMINA LUI. PUTREZICIUNEA PAMANTULUI IN LOC SA LE VATEME,LE HRANESTE SI LE AJUTA SA CREASCA. OMUL CARE SE ROAGA INTORCANDU-SI CUGETUL SPRE MINE, PRIMESTE LUMINA SI CALDURA MEA. EL MA VA PROSLAVI PRIN MARTURIA VIETII LUI SFINTE ,CARE V-A IMPRASTIA DUHORILE NESANATOASE ALE VEACULUI ACESTUIA, SI V-A RODI IMBELSUGAT PT. VIATA CEA VESNICA.

                        SOARELE  SI  APA  MARII

CAND SOARELE ISI REVARSA POTOPUL LUI DE FOC ASUPRA APEI SARATE A MARII, ABURII MARII SE RIDICA DE PE SUPRAFATA APEI SI SE PREFAC IN NORI. APA SARATA S-A PREFACUT IN APA DULCE CARE CADE ACUM IN PLOI BINEFACATOARE INFRAGEZIND OGOARELE PAMANTULUI. SAREA SI TOATE CELELALTE NECURATENII ALE APEI AU RAMAS IN MARE,ELE NU S-AU INALTAT IN VAZDUH.TOT ASA GANDURILE SI DORINTELE OMULUI CARE SE ROAGA,SE INALTA LA CER,UNDE RAZELE SOARELUI DREPTATII LE CURATA DE ORICE URMA DE PACAT.RUGACIUNEA ESTE ATUNCI CA UN NOR CE REVARSA DIN CER PE PAMANT O PLOAIE DE BINECUVANTARI,INOIND VIATA OMULUI. TOATA VIATA LOR,PASARILE DE APA, INVATA PE LACURI SI MARI,SI CU TOATE ACESTEA CAND VOR SA ZBOARE, ARIPILE LOR SUNT USCATE. TOT ASA ESTE SI OMUL CARE A TRAIT IN LUME O VIATA DE RUGACIUNE. CAND VINE CEASUL SA-SI IA ZBORUL SPRE CER, EL E CURAT DE TOATE PETELE SI INTINARILE ACESTUI PAMANT DE PACAT; EL AJUNGE IN CASA ODIHNEI CELEI VESNICE,CURAT SI FARA PRIHANA.

                              PESTII  MARILOR

LUMEA ACEASTA SE ASEAMANA CU O MARE LARGA IN CARE MULTI SE SCUFUNDA SI SE INEACA.DAR PESTII TRAIESC IN APELE CELE MAI ADANCI SI NU SE INEACA. DE CE ? PT.CA EI, IES DIN CAND IN CAND LA SUPRAFATA APEI SI SORB O BUNA GURA DE AER PE CARE-L PASTREAZA IN PLAMANII LOR .IN FELUL ACESTA ,PESTII RASUFLA,SI ACEASTA RASUFLARE LE AJUTA SA VIETUIASCA IN ADANCUL MARILOR. TOT ASA E SI UN CRESTIN ADEVARAT. EL TRAIESTE IN MAREA VIETII,IN MAREA ACESTEI LUMI PLINA DE ISPITE SI PACATE.DAR EL NU SE INEACA IN ACEASTA MARE,PT.CA TOT MEREU SE INALTA LA SUPRAFATA APEI SI SOARBE PRIN RUGACIUNE AER SI PUTERE DIN ATMOSFERA CEA VIE A DUMNEZEIRII, A DUHULUI SFANT.PRIN RUGACIUNE ,CRESTINUL CEL ADEVARAT RASUFLA, SI ACEASTA RASUFLARE IL AJUTA SA POATA VIETUI IN MAREA ACESTEI LUMI.PESTII VIETUIESC IN APA CEA SARATA A MARII, SI CU TOATE ACESTEA EI NU SUNT SARATI SI NU SE PREFAC IN SARE. O VIATA INTREAGA O PETREC INTR-O MARE SARATA SI CU TOATE ACESTEA EI NU SUNT SARATI.EI ISI PASTREAZA FIREA SI GUSTUL LOR. TOT ASA ESTE SI CRESTINUL CEL ADEVARAT. EL TRAIESTE IN MAREA LUMII,CEA RAZBITA DE PACATE,DAR PRIN RUGACIUNE SE FERESTE DE ELE. O VIATA INTREAGA O TRAIESTE INCONJURAT DE DUHUL ACESTEI LUMI,DAR NU SE LASA, NU SE DA DUPA ACEST DUH. CU AJUTORUL RUGACIUNII SE FERESTE DE EL. CU AJUTORUL RUGACIUNII EL ISI PASTREAZA FIREA SA CEA DUHOVNICEASCA INTR-O MARE DE ISPITE.

                            TANARUL  BOGAT

MULTI STIU DIN PROPIA LOR PATANIE CA BUNATATEA FIREASCA A OMULUI NU POATE SA PROCURE SUFLETULUI ADEVARATA PACE,NICI SA-I DEA INCREDINTAREA VIETII CELEI VESNICE SAU A MANTUIRII. TANARUL BOGAT CARE A VENIT SA MA INTREBE CE SA FACA PT. A SE DESAVARSI SI A DOBANDI VIATA VESNICA, E O PILDA. IN PRIMUL RAND,EL N-AVEA O JUDECATA DREAPTA DESPRE MINE, CUM N-AU ACEASTA JUDECATA NICI CEI MAI MULTI  OAMENI DE AZI,PLINI FIIND DE INVATATURA LUMII ACESTEIA,NU DE ACEEA A LUI D-ZEU. TANARUL GANDEA CA EU, SUNT VREUNUL DIN ACEI INVATATI A CAROR VIATA ESTE UN MORMANT VARUIT. EI PREDICA BUNATATEA,DAR DACA LE-AI ZICE : DA-MI SI MIE DIN ACEASTA BUNATATE, N-AR AVEA NICI MACAR UN GRAM SA-TI DEA.N-AU NICI PE SEAMA LOR. EU II ZISEI: “DE CE MA INTREBI TU DESPRE CEEA CE ESTE BUN? BUN,NU ESTE DECAT DUMNEZEU.”EL NU STIU SA RECUNOASCA IN  MINE PE SINGURUL BUN, PE CEL CE DA VIATA,SI CAND MA SILI SA-L FAC SA INTRE IN TOVARASIA MEA,CA SA FAC DIN EL ,UN OM CU ADEVARAT BUN, SI SA-I DAU VIATA,EL PLECA TRIST. UN LUCRU SE DESPRINDE LIMPEDE DIN PILDA ACESTUI TANAR : URMAREA PORUNCILOR SI STRADUINTELE LUI DE A SE DESAVARSI NU I-AU PUTUT MULTUMI NEVOILE LUI SUFLETESTI SI NU I-AU PUTUT DA INCREDINTAREA VIETII CELEI VESNICE. DACA FAPTELE LUI CELE BUNE I-AR FI DAT PACEA, EL N-AR MAI FI VENIT SA MA INTREBE , SAU CHIAR DACA AR FI VENIT ,EL N-AR FI PLECAT TRIST. DUPA CE AR FI AUZIT CUVINTELE MELE AR FI PLECAT PLIN DE BUCURIE.PAVEL CARE M-A INTELES DESAVARSIT,DIMPOTRIVA ISI ATINSE FARA ZABAVA SCOPUL, CACI IN LOC SA SE INTRISTEZE , EL LASA TOTUL SI IMI URMA. CELOR CE NU SE INCRED IN PROPIA LOR DREPTATE SI MA URMEAZA,EU LE DAU BUCURIA ADEVARATA SI VIATA VESNICA.

                            NASTEREA  DIN  NOU                                                                                                                                                                                       

 A PRETINDE CA UN OM POATE DOBANDI MANTUIREA NUMAI PRIN PROPIILE SALE SILINTE SI PRIN FAPTELE LUI CELE MAI BUNE ,ESTE CEVA FARA INTELES. DASCALII TIMPURILOR DE ACUM INVATA ZICAND : “FACETI BINELE,CACI FACAND BINELE VA VE-TI FACE BUNI.EU INSA ZIC: FI-TI VOI MAI INTAI BUNI SI VA  FACETI  BUNI, CACI ATUNCI VE-TI PUTEA FACE BINELE. A FACE BINELE,CA PRIN ASTA SA TE FACI BUN,INSEAMNA A PRETINDE DE LA UN POM PADURET SA-SI SCHIMBE ROADELE,LASANDU-L MAI INAINTE SA RODEASCA CAT MAI MULT TIMP. NOI INSA STIM CA UN POM SALBATIC NU V-A DA ROADE BUNE,DECAT DACA ESTE ALTOIT CU O MLADITA DE POM BUN. PRIN ACEASTA ALTOIRE V-A MURI IN EL TOT CE ESTE AMAR, TREPTAT ,TREPTAT  IN MASURA IN CARE VIATA SI SUCUL POMULUI CELUI NOU V-A PATRUNDE IN EL. ROADELE LUI VOR LUA PE URMA GUSTUL ROADELOR CELUILALT POM. FAPTELE BUNE VOR FI ATUNCI ROADELE ACESTEI VIETI NOU-NASCUTE DIN MANTUIRE, SI ACEST ROD V-A RAMANEA IN VECI. LUCRUL ACESTA NOI IL NUMIM O NASTERE DIN NOU. FARA ACEASTA NASTERE DIN NOU ,NU ESTE MANTUIRE.

                      SFARSITUL  UNUI  VANATOR

VIATA MULTOR OAMENI ESTE IN CHIPUL UNUI VANATOR DIN TIBET CARE AVU UN GROAZNIC SFARSIT. AFLANDU-SE INTR-O ZI IN PADURE, PE MARGINEA UNUI RAU,VAZU UN FAGURE DE MIERE SUS PE RAMURA UNUI ARBORE SI URCA INDATA SA-L IA.EL NU BANUI CA IN ACEASTA CLIPA ,VIATA  LUI II ERA AMENINTATA DIN 3 PARTI DEODATA SI CA EL ERA INTR-ADEVAR IN GHIARELE MORTII. SUB COPAC, IN APA IL ASTEPTA CU GURA CASCATA UN CROCODIL GATA SA-L INGHITA,LA SPATELE LUI ERA O HAITA DE LUPI CARE STATEA LA PANDA,IAR RADACINILE COPACULUI ERAU ROASE DE VIERMI. CE SE INTAMPLA? COPACUL DEZRADACINAT SE PRABUSI IN APA SI VANATORUL CAZU PRADA CROCODILULUI.TOT ASA,SUFLETUL LEGAT DE TRUPUL CEL MURITOR ,GUSTA CATAVA VREME DIN DULCEATA INSELATOARE A PACATULUI. EL CUTREIERA NEPASATOR PADUREA CEA PLINA DE ISPITE SI PRIMEJDII A LUMII ACESTEIA IN CARE PANDESTE DIAVOLUL CAUTAND SA-L PIARDA.EL NU SE GANDESTE CA IADUL ABIA ASTEAPTA CLIPA SA-L INGHITA,NICI CA VIERMII NEVAZUTI AI PACATULUI AU ROS RADACINA VIETII LUI,ASA CA SUFLETUL LUI SE V-A PRABUSI IN IAD, PRADA VESNICA A LUI. DIMPOTRIVA, CEL CE VINE LA MINE V-A FI IZBAVIT DE PACAT,DE DIAVOL SI DE IAD. EU II VOI DARUI VIATA VESNICA PE CARE NIMENI NU I-O V-A PUTEA RAPI. PRIN CUVINTE DEZMIERDADOARE SI PRIN MOMELI INSELATOARE,DIAVOLUL ADEMENESTE PE OAMENI SI-I INGHITE,TOCMAI CUM UN SARPE FARMECA PRIN PRIVIREA LUI PASARILE PE CARE LE RAVNESTE. CEI CE CRED IN MINE SUNT IZBAVITI DE VRAJA BATRANULUI SARPE SI DE ADEMENIRILE LUMII ACESTEIA.UN OM CU OCHII ATINSI DE ALBEATA ,VEDE LUMINA INTUNECATA,MOHORATA. EL NU POATE VEDEA LUMINA CURATA. TOT ASA SUNT SI CEI CU OCHII SUFLETESTI ATINSI DE ALBEATA PACATULUI . EI NU MA POT VEDEA IN LUMINA CEA ADEVARATA. EI POATE CA MA SOCOTESC SI PE MINE UN BIET PACATOS CA SI EI. CEEA CE VREAU EU SA DARUIESC OAMENILOR,MANTUIREA,IAR ACEASTA MANTUIREA NU ATARNA DE PAREREA LUMII . DUPA CUM LEVI, CARE DIN COAPSELE LUI AVRAAM A PLATIT ZECIUIALA DESI NU SE NASCUSE INCA ,TOT ASA,CRESTINII DIN TOATE NEAMURILE SI DIN TOATE VREMURILE,AU DOBANDIT PRIN CRUCE ISPASIREA PACATELOR LOR,DESI EI NU SE NASCUSERA INCA IN ACEL CEAS. CRUCEA SI MANTUIRTEA MEA ESTE PT.TOATE NEAMURILE PAMANTULUI (EVREI 8,CU VERSETUL 9 SI 10 ).

Statistici
  • Vizualizări: 5370
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 11
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni