Invataturi de la Marea Tiberiadei
Autor: Ștefan Zambo  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de 12345 in 07/05/2024
    12345678910 0/10 X

„După aceea Isus S-a mai arătat ucenicilor Săi la marea Tiberiadei... ” (Ioan 21:1)

Câteva învățături de la Marea Tiberiadei:

CUM POȚI SĂ-L VEZI PE DOMNUL ISUS HRISTOS. După învierea dintre cei morți Fiul lui Dumnezeu s-a artat în mai multe rânduri. O particularitate a arătărilor Domnului Isus după înviere a constat în faptul că El s-a arătat doar celor credincioși. Petru în casa lui Corneliu spune: „Dar Dumnezeu L-a înviat a treia zi, și a îngăduit să Se arate, nu la tot norodul, ci nouă, martorilor aleși mai dinainte de Dumnezeu, ... ” (Faptele Apostolilor 10:40-41) Logica rece mă face să mă alătur fraților Domnului și să întreb: „De ce Domnul nu s-a arătat tuturor~_?"&~Găsesc răspunsul acesta: „Pentru că Dumnezeu în suveranitatea Sa a hotărât să ofere mântuirea (salvarea) pe alte criterii decât vederea”. În Săptămâna Mare, înainte de Golgota,  Unul din ucenicii Domnului l-a întrebat: „Doamne, cum se face că Te vei arăta nouă și nu lumii?” Isus i-a răspuns: „Dacă mă iubește cineva, va păzi cuvântul Meu, și Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el, și vom locui împreună cu el”. (Ioan 14:18-23)

CE SE ÎNTÂMPLĂ CÂND MERGI LA PESCUIT FĂRĂ DOMNUL. Suntem cronologic după moartea și învierea lui Isus. Petru și alți câțiva ucenici, fără Domnul, se află pe Marea Tiberiadei încercând fără succes să prindă pește. Dimineața, apropiindu-se de țărm, văd și aud un om care strigă la ei: „Copii, aveți ceva de mîncare? Ei răspund scurt și probabil triști: „Nu”. Istoria aceasta este ceva mai mult decât povestea unei nopți de pescuire eșuată, se află aici o învățătură cu bătaie lungă. Dacă lipsește Dumnezeu din barca vieții tale, dacă  eu și cei apropiați mie suntem fără Isus, dacă în cariera ta profesională nu l-ai implicat pe Domnul, falimentul este inevitabil.

CÂND DOMNUL INTERVINE POPORUL SĂU ESTE HRĂNIT. Cel înviat dintre cei morți le cere ucenicilor decepționați să arunce mreaja într-un anumit loc, și iată-i prinzând o mulțime mare de pești. Mai mult, când au coborât pe țărm Domnul îi aștepta cu pește pe cărbuni și cu invitația, „Veniți de prânziți!”    Domnul se ocupă de pâinea noastră de toate zilele, și nu numai. Domnul hrănește poporul Său și spiritual. Pentru aceasta, Dumnezeu a trimis Cuvântul Său din cer, Domnul Isus și-a dat viața pentru ca trupul și sângele Său să fie hrana de care are nevoie sufletul, Duhul Sfânt aduce apă vie în inimile celor ce cred. (Psalmul 147:19-20; Ioan 6:48-59; 7:37-39) SĂ RECAPITULĂM DECI... .

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 193
  • Export PDF: 1
Opțiuni