Răscruci de gânduri la cumpăna anilor
Autor: Marian Condrat  |  Album: Viata Practica  |  Tematica: Anul Nou
Resursa adaugata de FullGospel in 24/12/2022
    12345678910 0/10 X

Răscruci de gânduri la cumpăna anilor

Eclesiastul 9:1 – "Da, mi-am pus inima în căutarea tuturor acestor lucruri, am cercetat toate aceste lucruri şi am văzut că cei neprihăniţi şi înţelepţi şi faptele lor sunt în mâna lui Dumnezeu: atât dragostea, cât şi ura. Oamenii nu ştiu nimic mai dinainte; totul este înaintea lor în viitor."

  • Viața, dacă o trăiești bine, este suficient de lungă. De aceea, nu-ți irosi niciodată zilele încercând să trăiești cât mai mult pentru tine dar nici nu da voie altora să trăiască viața ta. De multe ori pierdem bucuria zilei azi gândindu-ne la ziua de mâine.
  • Felul în care ne petrecem zilele, este felul în care ne petrecem anii și apoi viața. Unii încearcă, din plictiseală, să omoare timpul, în timp ce, timpul, în tăcere, îi omoară pe ei. Deseori uităm că fericirea este în noi și nu în jurul nostru. Depinde pe cine ai în inimă.
  • Noi oamenii putem întârzia însă timpul nu. Anul 2023 vine exact, sau a venit, dacă citiți după 31 decembrie, la timpul lui!

Mulți oameni așteaptă anul nou pentru a avea un nou început al obiceiurilor vechi.

E tot ce ne putem ura, doar un an nou. Un an nou, sau altfel sau de la capăt. Ne putem înnoi hainele, mașinile, casele sau viața, noi alegem.

Anul 2022 a fost un an plin de lecții dacă am fost atenți când Dumnezeu le-a predat. Dacă nu am trecut prin el ca gâsca prin apă fără să se prindă nimic de noi.

Cu fiecare oră ce trece avem tot mai mult trecut și tot mai puțin viitor. Timpul trece pe la fiecare și ia pe câte cineva drag, câte un vis frumos, puțin din putere, din sănătate și câte un an din calendarul vieții.

Am trăit același an dar pentru fiecare anul a fost diferit. Pentru unii a fost bucuria nașterii unui copil, pentru alții durerea despărțirii de cineva drag.

Pentru fiecare a fost un an diferit dar am trăit același timp, aceeași parte din viață - un an, 12 luni, 365 de zile.

  • Se spune că la sfârșit de an, profesorul care a pus același ceai în căni diferite. Unele scumpe, altele simple, ieftine, unele strălucitoare, altele din pământ ars. Unii studenți s-au repezit la cele scumpe, alții au luat ce a rămas. Atunci profesorul a zis: așa este și în viață, unii veți alerga după lucrurile scumpe uitând că veți bea același ceai și veți trăi aceeași viață.
  1. Nu sărbătorile trebuie să fie fericite ci oamenii. Fiecare zi este cea mai bună zi din anul în care ești. Ești în viață și este un “astăzi”, singura zi în care noi putem decide ceva. Evrei 3:13 – "Ci îndemnaţi-vă unii pe alţii în fiecare zi, câtă vreme se zice: „Astăzi”, pentru ca niciunul din voi să nu se împietrească prin înşelăciunea păcatului."
  2. Nu trăi același an de 75 de ori și apoi o numești viață - sunt valori care nu trebuie să le schimbi dar sunt și păreri care neapărat trebuie să le schimbi - mai lasă-l un an…s-au făcut 75! Luca 13:8 – "‘Doamne’, i-a răspuns vierul, ‘mai lasă-l şi anul acesta; am să-l sap de jur împrejur şi am să-i pun gunoi la rădăcină."
  3. Dacă anul trecut a fost teribil, venirea anului nou nu garantează un an plin de fericiri - uneori secerăm ce am semănat anul trecut. Unii vom avea parte de aceleași ispite, vicii, probleme, nevoi, boli - Romani 9:16 – "Aşadar nu atârnă nici de cine vrea, nici de cine aleargă, ci de Dumnezeu, care are milă."
  4. Concertează-te pe visurile viitorului decât pe istoriile trecutului. - uitând ce a fost în urmă mă arunc înainte- azi poate trebuie să întorci pagina, sau să închei un capitol sau chiar să închizi cartea!
  5. Rezolvă-ți relația cu Dumnezeu cât încă mai ai timp - mai lasă-l un an! Cât se zice astăzi!
  6. Persoana destinată care vei deveni este persoana care decizi tu să devi - Romani 12:2 – "Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită." Coloseni 3:23 – "Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni," Peste un an vei cântări mai mult sau mai puțin decât acum. Niciodată nu e prea târziu să devi ceea ce ai fi putut să fi.
  7. Găsește-ți o țintă - în biserică nu ești șofer, nu ești bussismen, nu ești constructor, dar ești frate/soră, slujitor, om al rugăciunii... .
  8. Propune-ți să fi ceea ce Dumnezeu a intenționat să fi de când te-a mântuit - RODEȘTE! Când nu ești, să-ți simtă lipsa nu să se bucure. Am învățat că sunt două categorii de oamenii: unii care aduc fericire oriunde se duc, alții oricând se duc. Pierdem așa de mult timp explicând în predicile noastre cum trebuie să fie un bun creștin. E timpul ca pur și simplu să fim un buni creștini! - poate va aduce rod! Ioan 15:8 – "Dacă aduceţi multă roadă, prin aceasta Tatăl Meu va fi proslăvit şi voi veţi fi astfel ucenicii Mei."
  9. Nu clădi ziduri unde Hristos le-a dărâmat - iubirea nu este ceea ce simți este ceea ce faci! -Efeseni 2:14 – "Căci El este pacea noastră, care din doi a făcut unul şi a surpat zidul de la mijloc care-i despărţea" - neiertarea, neacceptarea, ….
  10. Trăiește nu cu gândul să mai treci și anul acesta ci gândindu-te la veșnicie, la venirea Lui. - Vino Doamne Isuse! Folosește timpul ca pe un instrument, nu ca pe canapea. Din momentul în care ne naștem, timpul începe să ne ia viața înapoi. Efeseni 5:16 – "Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele."

În Egipt, evreii sărbătoreau anul nou în prima zi din luna Tut, ce echivalează cu 11 Septembrie.

Dumnezeu a schimbat calendarul evreilor Exod 12:1,2 – "Domnul a zis lui Moise şi lui Aaron în ţara Egiptului: Luna aceasta va fi pentru voi cea dintâi lună; ea va fi pentru voi cea dintâi lună a anului."

Anul va începe cu luna Nissan - luna când s-a jertfit mielul, luna când au ieșit din Egipt. Când începe anul vieții tale noi, după ce ai realizat că Mielul a fost jertfit pentru tine?

La ce ți-ar folosi încă un dacă oricum nu schimbi nimic? Vă doresc cu adevărat un an nou în viața dumneavoastră. Sărbători fericite și pline în schimbări în bine.

Vă doresc un an nou pe care cu adevărat să-l trăiți. Iar la anul ce vine, ne vom dori un alt an până nu vor mai fi. Până va fi doar veșnicie.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1004
Opțiuni