Aproapele cui, esti tu?
Autor: Marian Condrat  |  Album: Viata Practica  |  Tematica: Consolidare spirituală
Resursa adaugata de FullGospel in 01/11/2018
    12345678910 0/10 X

Aproapele cui, esti tu? – Luca 10:25 - 37

1.        Nu poti fi aproapele nimanui daca

·         Daca pui intrebari ce nu cauta un raspuns – s-a ispiteasca…..

·         Daca pui intrebari la care poti sa iti dai singur raspunsul! – a zis cu patos si pe nerasuflate!

·         Daca pui intrebari ca sa te arati pe tine si sa pui jos pe altul

·         Daca pui intrebari avind o motivatie gresita – sa determine sau sa astepti cineva sa greseasca!

·         Daca stim/intrebam pentru ca sa ne indreptatim pe noi si sa judecam pe altii

 

2.        Nu poti fi aproapele nimanui cind

·         Cind nu conteaza ce scrie ci cum citesti in ea – de cite ori te-ai prins cititind pentru altii? Sa predici la altii, sa cinti pentru altii, sa ii mustri pe altii, sa dai cu sare in ochi altora! Sau sa te arati pe tine?  CARE E MOTIVUL PENTRU CARE STUDIEZI SCRIPTURA? SA STI SAU SA IMPLINESTI? CIT DIN CE STI NU IMPLINESTI? STI DE CE LUMEA A OBOSIT SA MEARGA LA BISERICA? CA A DAT DE OAMENI CARE STIU PREA MULT SI IMPLINESC PREA PUTIN!

·         Ioan 13:34 "Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii."

·         Luca 6:32 "Dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată vi se cuvine? Şi păcătoşii iubesc pe cei ce-i iubesc pe ei."

·         Cind tu nu ai nevoie sa sti ci tu ai nevoie sa faci! – du-te si fa! ! ! !

·         Cind nu iti dai seama ca problema nu e ca nu sti, problema e ca nu faci ce sti!

·         Cind problema nu este ca nu sti cine iti este aproapele, problema este ca tu nu vrei sa fi aproapele cuiva

·         Cind a sti e mai important decit a face - Daca e important gasesti solutii daca nu scuze – si cind l-a vazut….. AU TRECUT PE LINGA!

·          Cind nu sti ca, daca nu ii ajuti, ii judeci! Ex: doua usi, doua usi, doua usi – nu m-au ajutat dar sunt bine organizati! ! !

 

3.        Vei fi apropele cuiva cind

·         Cind vei sti ca slujirea nu are nimic cu publicul si aplauzele lui. – nu era nimeni sa ii vada! Te-ai gindit ca daca esti un slujitor public ai sa ai mai putina rasplata decit batrinica care dadea cite un mar copiilor care veneau de la scoala? Tatal care vede in ascuns! Cind ma voi intoarce iti voi plati…chiar daca cel batut va fi plecat fara sa aiba sansa sa spuna macar multumesc!

·         Cind vei sti ca caracterul tau e mai important decit reputatia ta! Slujeste ca asa vrei tu nu pentru ca vor altii! De cite ori motivul lui “NU POT” sau al lui “NU AM TIMP” a fost lipsa de iubire, de mila, de compasiune?

·         Cind vei sti ca Biserica nu e locul in care predici sau cinti (preotul si levitul) ci e locul in care slujesti (samariteanul) – Fi Biserica de care cel cazut are nevoie!

·         Cind vei sti ca nimeni nu e prea sarac sa nu poata oferi iubire si nici nimeni prea bogat sa nu aiba nevoie de ea!

·         Cind vei sti ca iubirea inseamna sa iesi din zona din comfort dar nu si din zona de competenta! – fa ceea ce poti, cu ceea ce ai, acolo unde te afli! Dar fa-o cu mila, cu iubire! - Samariteanul

·         Cind vei sti ca impotriva acestor lucruri nu este lege! Niciodata Dumnezeu nu te va judeca ca ai iubit prea mult, ca ai slujit prea mult, ca ai cheltuit prea mult, ca te-ai oprit prea des! Dar mai bine sa te judece ca ai ai fost prea bun decit prea indreptatit!

·         Cind vei sti ca maretia unui om nu sta in numarul de oameni care l-au slujit ci numarul de oameni pe care i-a slujit.

·         Cind vei dori sa faci bine. Smariteanul a ingrijit de el pina i-a fost bine.  Isus a platit pentru ieri, azi, miine – daca vei mai cheltui….

·         Adevarata iubire va produce mila care va determina actiune nu cuvinte!

·         Sa iubesti inseamna sa te opresti

·         Sa iubesti inseamna sa te apleci

·         Sa iubesti inseamna sa torni/sa speli rani

·         Sa iubesti inseamna sa duci

·         Sa iubesti inseamna sa cheltui

·         Sa iubesti inseamna sa asiguri ca va continua sa-ti pese – cu fapta!

·         Nu esti apropele cuiva pentru ca vorbesti aceeasi limba, mergi la aceeasi Biserica, stai pe acelasi rind, cinti aceeasi cintare, pui acelasi amarit de dolar la colecta, ai aceeasi dusmani, prieteni sau aceleasi neamuri. Esti aproapele cuiva cind simti mila, simti nevoia, durerea, lipsa cuiva.

·         Tu trebuie sa fi aproapele celui care nu arata ca tine, nu gindeste ca tine, nu iubeste ce iubesti tu, nu vorbeste ca tine, nu se roaga ca tine, nu voteaza ca tine, nu vede Biserica ca tine, … - samarinean/iudeu!

·         Cunoasterea fara slujire este ca pomul fara fructe si ca fintina fara apa!

·         Nu muri doar pregatindu-te sa slujesti altora! Incepe acum!

·         Ofera-ti mintea sa cunoasca,  inima sa iubeasa si miinile sa slujeasca!

·         Sunt rani si boli pe care doar mila le poate vindeca!

·         DU-TE SI FA SI TU…LA FEL!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2302
  • Export PDF: 1
Opțiuni