Promisiunea prezentei Sale
Autor: Raul Pescaru  |  Album: Provocari  |  Tematica: Anul Nou
Resursa adaugata de pastorraulpescaru in 21/02/2018
    12345678910 0/10 X
Referințe

Promisiunea prezentei Sale

Matei 18:0 

„Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor.”

Un predicator faimos al sec 19 pe nume Dr. AJ Gordon si-a scris autobiografia dupa care i-a dat un titlu. „Cum se prezinta Hristos Bisericii”. In introducerea autobiografiei sale relateaza cum intr-o sambata seara, preocupandu-se cu pregatirea predicii pentru duminica dimineata, a adormit iar in acel somn a avut un vis.

Era la amvon intr-o adunare plina de oameni, gata sa-si inceapa predica, cand un strain a intrat in biserica si a pasit incet pe partea stanga a bisericii, a privit in stanga apoi in dreapta si parca cauta cu ochii un loc unde sa stea. Asa ca predicatorul si-a notat ca la sfarsitul intalnirii sa se intalneasca cu acel om. Dupa ce a dat benedictia adunarea s-a dispensat asa ca foarte repede au disparut cu totii.   Strainul a disparut si el.

            A reusit sa vorbeasca insa cu cel, langa care se asezase strainul. Pe care l-a intrebat: poti sa-mi spui cine era strainul? O nu-l cunoaste-ti? Este Isus din Nazaret. Apoi cu un gest de deznadejde am spus omului: de ce nu l-ai oprit sa mi-l prezinti si mie. O domnule nu va faceti probleme ca daca a fost azi aicii cu siguranta va reveni aici.

            Pastorul explica mai departe in cartea sa cum l-a afecata acest vis al sau in toata lucrarea sa.

Apoi a scris ca  a fost prima data in viata sa cand a realizat ca aceasta era promisiunea Fiului lui Dumnezeu „Ca acolo unde se vor aduna doi sau trei in Numele Lui va fi prezenta in mijlocul lor.”

Ca Isus se prezinta in fiecare zi cand ucenicii se intalnesc la inchinare.

            Predicarea acestui om s-a schimbat total. Era interesat de un singur lucru: ca Isus Domnul sau care era prezent sa fie implinit de predica si slujirea sa si atat era deajuns.

Ai tu aceasta asteptare cand vii in adunare ca te vei intalni cu Isus Domnul Tau, ca vei avea o experienta noua cu El?

Isus a promis celor care-L vor urma ca va fi cu ei intotdeuna. Apostolii au fost aceia care au experimentat aceasta prezenta divina in viata si lucrarea lor.

De ce se prezinta Isus in Biserica SA?

 

1.     HRISTOS ESTE PREZENT CA SA VORBEASCA.

Un studiu al celor trei cap din cartea Apoc, descopera ca Isus se prezinta celor 7 biserici din Asia mica si se adreseaza fiecareia prin Cuvinte intelepte. El ne spune cum sa traim, cum sa ne realtionam unii la altii, el spune sa ne iubim si sa ne pretuim, El ne spune sa ne analizam personal vietile, El porunceste sa ne intoarcem la dragostea dintai. El ne vorbeste sa ne impotrivim firii si sa traim vieti spirituale.

Ce iti spune Dumnezeu tie? Sa iubesti mai mult? Sa te pocaiesti de faptele moarte? Sa te intorci la Dumnezeu? Ce iti spune Dumnezeu tie? Sa fii ascultator de El cu orice pret?

 

2.    HRISTOS ESTE PREZENT CA SA CONVINGA.

El este un Dumnezeu drept. Nu este absurd, si nu este impotriva bucuriei. Unii si-l imagineaza pe Dumnezeu ca un politist aspru care este gata sa pedepseasaca orice actiune umana.

          Dumnezeu uraste pacatul insa iubeste pacatosul. Dumnezeu uraste pacatul pentru ca natura pacatului este distructiva. Dumnezeu uraste pacatul pentru ceea ce face pacatul din om. Oamenii pasnici sunt impotrica razboiului pentru ca razboiul este rau. Doctorii sunt impotriva bolilor pentru ca boala aduce suferinta. Dumnezeu nu ar fi Dumnezeu daca nu ar fi impotriva pacatului.

          Dumnezeu CAND iarta ceva El este gata sa si uite. Cand cere ceva insa cere spre binele nostru si pentru binele altora.

          Hristos vrea sa ne convinga de orice atitudine care nu este buna, de orice fapta si orice gand care este egoist. Pentru ca acestea ne pot distruge pe noi si-i pot distruge pe ceilalti.

O dragul meu lasa-te convins de Dumnezeu. Lasa-te convins de atitudinile tale cinice si critice. Lasa-te convins de pacatele tale in care starui, lasa-te convins de nedreptatile vietii tale.

 

3.    HRISTOS ESTE PREZENT CA SA SFATUIASCA.

Sunt mai multe sfaturi pe care Hristos le-a oferit bisericilor in Apoc.

„Cine are urechi de auzit sa auda ce spune Bisericilor Duhul.”

Sfaturi legate de schimbarile pe care trebuie sa le faca. Dumnezeu insa nu ne sfatuieste numai ca si colective, ci si ca oameni ca persoane.

Ne va sfatui legat de caracterul notru.

Ne va sfatui legat de prieteniile noastre si familie.

Ne va sfatui legat de alegerile nostre si legat de timpul nostru.

          EL este cel mai bun sfatuitor. Cel mai intelept.

 

4.    HRISTOS ESTE PREZENT CA SA AJUTE SI SA INCURAJEZE.

Ia ajutat pe ucenici sa inteleaga ca este mai de folos sa aiba credinta decat sa se plece sub jugul temerilor lor. I-a convins sa traiasca viata prin credinta o viata biruitoare.

Le-a dat cuajul sa traiasca si chiar sa infrunte moartea. Prin invierea Sa, a aratat ca moartea nu este sfarsitul, le-a oferit o demonstratie ca exista viata vesnica.

Sa te ajute si sa te incurajeze sa mergi mai departe.

El este present in biserica si in viata ta ca sa te ajute si sa te incurajeze. Sa te ajute sa poti infaptui ce ai de infaptuit si sa te incurajeze sa-ti invingi temerile.

Statistici
  • Vizualizări: 2362
  • Export PDF: 5
Opțiuni